Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   2006 / 4005
(#) gyuri86 hozzászólása Máj 29, 2013 /

Sziasztok.

Lehet, hogy egy kicsit off, de nincs ötletem hol segíthetnének.
Szóval, szeretnék egy kaputelefont átkötni az egyik emeletről a másikra, úgy hogy fali utp aljzaton keresztül átkötöm. Lefényképeztem a kábelek bekötését.
Szóval ha elvágom a bejövő kábelt(ami a telefonba megy) ami a képen is látszik, és ráteszek egy rj45-öst, majd bedugom az aljzatba, és egy emelettel fentebb a készülék csupasz végére szintén teszek egy rj45-öt ami a falu utp-be megy akkor milyen színsorrendet kell kötni a kábel két végén?
(#) Viktor0109 hozzászólása Máj 29, 2013 /

Szasztok.
Kiváncsi vagyok hogy sorbakötésel kilehete váltani kondenzátort ?
Pl.: Ha adott egy 63v 3300uf kondi az helytesithető lenne egy más érékekből felépitet soros kapcsolásal ha a végeredmény megegyező érték lenne?
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2013
(#) pjg válasza Viktor0109 hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Igen. Két db 6600mikrós kondit sorba kötve 3300 mikrót kapsz.
(#) kadarist válasza Viktor0109 hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Szia!
Muszáj sorba kötni? A párhuzamos kapcsolás jobb lenne.
(#) Viktor0109 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Szia!
Nem muszáj csak teszt célal szeretném helyetesiteni.
(#) Viktor0109 válasza pjg hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Nagyon kiszönöm a választ!
Még arra lennék kiváncsi hogy akkor a 6600mikrós kondik hány V-oksak legyenek?

Egyépként erről a kondirol lenne szó.

IMG1751.JPG

Sajnos már nem ilyen álapotban van .
Kidurant..

A képet egy közős felhasználotol kölcsönöztem.
Neki is ilyen elektronikával,hifirendszerel voltak gondjai.
(#) vicsys válasza Viktor0109 hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Fele elégséges, de ha több nem baj.

Köszönöm !!
Akkor megyek is és nekiálok.
(#) Csongi_ hozzászólása Máj 29, 2013 /

Sziasztok!
Lenne egy kerdesem, espedig az hogy: tegyuk fel, hogy van egy trafom, ami 10V-ra van tekerve, es tud adni 100A-t. Azt tudom, hogy a trafobol kijovo ket droton johet 400V is, csak akkor fog megrazni, ha mindket kivezetest megfogom, mert igy van bezarva az aramkor. A feltetelezett trafo megrazhat ha az 50Hz-es valtoaram jon ki egyenesen, vagy ha egyeniranyitom?
Tudom azt is hogy mikor megraz az aram, akkor a feszultsegert raz, de itt kicsi feszultseg van, de nagy aramerosseg.
Egyszer egy autoradio razott meg, ugy hogy egy tapegyseggel taplaltam, es a labamon tartottam a radiot.
(#) kadarist válasza Csongi_ hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Szia!
Akkor ráz meg a 10V-os tápegység, ha nincs földelve a készülék háza. A kapcsolóüzemű tápok fémháza (negatív test) össze van kötve a hálózattal egy ellenállással vagy kondenzátorral. A 10V önmagában nem ráz, mert 10V-os feszültség nem képes akkora áramot áthajtani a testeden, hogy azt megérezd.
(#) SYSOP hozzászólása Máj 29, 2013 /

A gyújtásrendszer így néz ki benne.

dssa.jpg

(#) pjg válasza SYSOP hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Mi az a házikó? 12VAC.
(#) SYSOP válasza pjg hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

AC regulátor
(#) pjg válasza SYSOP hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Az a világításhoz kell.
A CDI egységben van DC szabályzó? A jobb felső csatlakozó az nem +12V?

Én még mindig kondi ügyben érdeklödnik mert még nemsikerült megfelelő értékű párt találnom.
Ezért kérdezném a következőt persze csak ha nem unyátok .
Szóval esetleg valami más kapcsolásal nem lehetne helyetesiteni az emitet 63v 3300uf kondit ?
Esetleg több kisebbel párhuzamos kapcsban?
Probáltam utána nézni googlen de edig eredménytelenül így gondoltam a legegyszerübb ha itt megkérdem.

A párhuzamosan kapcsolt kondenzátorok értékei összeadódnak, de mindegyik darabnak legalább 63V-osnak kell lennie.
(#) Zadam009 hozzászólása Máj 29, 2013 /

Sziasztok!

A darlington tranzisztort ugyan úgy kell megmérni, hogy jó-e multiméter dióda állásával mint a sima tranyókat???
Köszi a segítséget!

Na ezt jó tudni !
Köszönöm szépen!
(#) kérdező válasza pjg hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Köztudott, hogy az oroszoknál nincs fázis. Miért van ez? Mik az előnyei, hátrányai? Ezek szerint ha Oroszországban (meg gondolom Ukrajnában, és a többi volt szovjet területen) belenyúl valaki a konnektorba, és közben pl. a fürdőkádban áll, nem rázza meg?
(#) pjg válasza kérdező hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Nem rázza meg. Az elosztórendszer nincsen sehol sem leföldelve, mint nálunk, ahol a csillagpont földelt. Miért? Erre nem emlékszem. Már régen tanultam róla.
Végül is egy óriási előny, hogy nem nagyon kell ügyelni és költeni az érintésvédelemre.

Sajnos elég nagy hibát észletem az emlitet hifin...
A hangfal kimeneten 47-50v körüli feszültséget mérek mindkét csatornán.
A végfok egy stk 4182 ii. Amiről kideritetem hogy max 50vtal űzemel így vélhetően a tápfeszt kapom.Ebböl adodóan valoszinüleg elszálsz a végfok IC.
Lehet hogy ez áll fent és ezért nincs rendes űzemód stb?
Mert ha nyomvatartom az egyes funkció bilentyűt világit a hozzá tartozó led de nem űzemel rendesen mindha nem kapna megfeleő,kelő feszültságet.
lehet hogy az IC meghibásodása miatt adta megmagát a puferkondi és egyébb rendeleneség is ebböl adodik?
Ha kiszedem a végfok Ic-t lehet hogy rendesen bekapcsol a készülék és csak a hangfalkimeneten nem lessz jel ?

Lehet.

Akkor megéri kiforasztanom szerinted?
(#) kérdező válasza pjg hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Ha valaki véletlenül leföldeli, akkor már nem veszélytelen. Ezt hogyhogy nem vezették be nálunk is?
Erről jut eszembe, egy ismerősnél láttam egy olyan hosszabbítót, amit egy kihúzható kutyapórázból készítettek. Volt egy hosszú drót rajta, a dobozon egy konnektor, a drót végén pedig egy banándugó, ami ment a fázisba. A 0 egyszerűen egy akkumulátorcsipesszel volt megoldva, amit rácsiptettek egy földdel érintkező fémtárgyra, pl. kerítésre. Fúráshoz, flexeléshez, hegesztéshez megfelelt.

Ártani nem ártasz vele.

Köszönöm.

Kiszedtem.
Már nincs jel a hangszoró kimeneteken.
De a hibák megmaradtak.
Viszadugtam a hangerő szabájozó csatlakozóját és ugyan úgy szinte kiég az egyik izó.
Az az izó ami megvilágitja a jóboldali potmétert.
Valami zárlat lehet?

Talán az lenne a helyes ha megnézetném szakemberel.
Következő: »»   2006 / 4005
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem