Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   2037 / 3997
(#) jocka0012 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

Értem.Mik szoktak gyakran tönkre menni ezekbe a tápokba?illetve az ntc , az egy védelem benne?(hogy működik?)
(#) pjg válasza jocka0012 hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

Az elkók!
Az NTC a bekapcsoláskor keletkező nagy áramfelvételt korlátozza egy alacsonyabb értéken. Még nem láttam elromlott NTC-t.
(#) jocka0012 hozzászólása Jún 29, 2013 /

Hát ez sajnos elrepedt.

Az valami brutál rövidzár eredménye. Dobd el azt a tápot nem érdemes szívni vele. Alkatrészeket szedhetsz ki belőle, de amúgy értéktelen holmi.
(#) jocka0012 válasza pjg hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

Hát igen , de mondjuk csodákat nem vártam , mert ez is volt az elsődleges célom vele (bontás) , mivel egy bőrzén vettem 100ft-ért.

Doboz, csatlakozók, hűtőbordák. Ez használható. A többi csak alapos mérés, tesztelés után. Nekem is van mázsányi PC kártyám egyebem. Mondván jó lesz belőle bontani alkatrész. Rájöttem hogy sokkal több időbe kerül az alkatrészmentés, mint amennyit ér. Ellenállás, kondi pár Ft-os tételek..
(#) kérdező hozzászólása Jún 29, 2013 /

Sziasztok!
Nem találtam jobb helyet a kérdésnek, ezért ide írtam:
Előszedtem egy elektromos vibrációs festékszórót. Búg, de nem szívja fel a festéket. Vízzel próbáltam, de nem nyom semmit. Mi baja lehet? Eltömődhetett? Hogyan lehet megjavítani?
(#) reloop válasza kérdező hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

Szia! Eltömődött, szedd szét, tisztítsd meg!
(#) kérdező válasza reloop hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

Nem tudom, hogyan lehet hozzáférni a pumpa részéhez, de majd valahogy bele nyúlok. A szívócsövet nem tudom levenni, de bedugtam egy drótot, melynek rozsdás lett a vége, tehát rozsda miatt tömődött el. (Szerintem nem szabadna vele vizet pumpálni, de egy hete azzal lett kipróbálva, akkor szépen fújta.) Mivel lehetne esetleg átmosni? Rozsdaoldó kihozná? Esetleg sósav?
(#) pjg válasza kérdező hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

Sósav nem. Rozsdamaró lehet jó. Legjobb lenne Sóskasav. Az csak a rozsdát oldja.

Nézd meg, hogy csavarlazító (ha van Neked) oldja-e a műanyag alkatrészeket. Ráfújva ragacsos lesz tőle. Ha nem, akkor azt nyomj bele - mindent meglazít, néha magam is meglepődöm mire képes
(#) kérdező válasza reloop hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

WD 40-re gondoltál? Majd azzal megpróbáljuk.

Jó lesz, adj neki pár órát hagy dolgozzon!
(#) golem hozzászólása Jún 30, 2013 /

Sziasztok!

Van nekem egy képen látható akkumulátorom az lenne a kérdés hogy ez gondozás mentes e vagy sem?
(#) dokidoki válasza golem hozzászólására (») Jún 30, 2013 /

Helló,
Néha rámérsz, esetleg ha kell feltöltöd, vagy még a port is letörlöd róla.
(#) pjg válasza golem hozzászólására (») Jún 30, 2013 / 1

Amúgy a második képen minden tudnivaló rajta van. Ki kéne szótárazni.
(#) dravecz hozzászólása Jún 30, 2013 /

Tiszteletem!
Van 50 Mililiter 36% lötyim.
Nekem 10% -os kéne.
Mennyi folyadék kel hozzá adnom, hogy 10% -os legyen?
A kérdésem nem igazán ide való, de valaki hátha tudja a képletett, kiszámítást, nem úgy, mint én.
Köszi
(#) zoltan0801 válasza dravecz hozzászólására (») Jún 30, 2013 1 /

Helo!
A választ nem tudom, de itt biztosan előbb kapsz választ.
(#) Peet19 hozzászólása Jún 30, 2013 /

Üdv!
A lakásból az egyik konnektorból egy hosszabbítóval elviszem az áramot a műhelybe (230V) és azt szeretném megoldani, hogy ha ott véletlenül ott egy rövidzárlat keletkezik, akkor ne csapja le a villanyórát, hanem valahogy szakítsa meg az áramot a hosszabbító után.
Pl: ha eléri az 0.5A -t vagy esetleg rövidzár esetén szakítsa meg az áramot. Ezt meg lehet oldani egy kismegszakítóval amit a hosszabbító után raknék, hogyha rövidzár keletkezik akkor lekapcsolja az áramot a műhelybe? Persze a lakásba maradna minden rendben.
Előre is köszi a segítséget!
(#) dravecz válasza Peet19 hozzászólására (») Jún 30, 2013 /

A hosszabbítóba de a konektor elé kell a kismegszakító.De a műhelyeben megszakító értéke kisssebb legyen mint a villanyóra megszakítólyánál.Mert ha nagyobb a villanyóránál veri le ha zárlat lenne.
De várd meg más mit mond.
(#) resystance válasza dravecz hozzászólására (») Jún 30, 2013 /

Nem vagyok benne biztos, de ha a1/b2 = a2/b1 jó erre, akkor 130 millilitert kell hozzáönteni. A képletet sehonnan se néztem, az általános arányszámítás jobb oldalát fordítottam meg.
(#) dravecz válasza resystance hozzászólására (») Jún 30, 2013 /

Én a duplázásból erre jutottam.
Ha 50mili 36%: akkor +50mili higítóval 100mili 18% : +100mili higító az 200mili 9%.
Ezt jól gondolom?
(#) Viktor0109 válasza mps hozzászólására (») Jún 30, 2013 /

Köszönöm a segítséget !
Sikerült átlátnom és megértenem.
Észrevettem hogy több fajta is van és azt szeretném még kérdezni hogy melyiket válasszam szerinted? Vagy mi a különbség a "kényelem" és az áron kívül ? Mert a számomra megfelelőbbet szeretném választani hisz ezen nem jó spórolni és nincs is túl sok értelme az esetemben főleg .
Szóval melyik lehet a SILI-G vagy a csillám a jobb , célszerűbb hatékonyabb számomra ?
(#) gkari válasza resystance hozzászólására (») Jún 30, 2013 /

Ha a %-arányok térfogatra vonatkoznak, akkor jó az aránypár, de ha tömegre(súlyra), akkor korrigálni kell az oldószer, és az oldandó fajsúlyával is(persze kérdés lehet, hogy mennyire pontosan kell ezt meghatározni).
(#) resystance válasza dravecz hozzászólására (») Jún 30, 2013 /

Szerintem jól. Nálam összesen 180 ml jött ki, amiből 50 már benne van.
(#) Peet19 válasza dravecz hozzászólására (») Jún 30, 2013 /

Rendben, köszi.
Mit jelent a kismegszakítóknál ha a névleges áram (10Amper) és a rövidzárlati megszakítóképesség (25kA) ? Ezt nem értem. Rövidzár esetén biztos hogy több mint 10A keletkezik, de akkor ennek a kismegszakítónak meg kellene szakítania az áramot ha az eléri a 10A -t. Nem?
Akkor mi a rövidzárlati megszakítóképesség (25kA) ? Ez kiló Ampert jelent?
(#) pjg válasza Peet19 hozzászólására (») Jún 30, 2013 /

25 kA-ig nem olvad meg az érintkezője, háza stb.-je.
(#) dravecz válasza Peet19 hozzászólására (») Jún 30, 2013 /

Ige 10A ig engedi az áramot a 10A feletti terhelésnél old szét a megszakító. Rövidzárnál biztos kiold. "pjg" válaszolt a 25 kA lényegéről. (ezt én nem tudtam volna)
De veszéjes is lehet ha nem vagy benne nagyon járetos mert vannak szabályok amiket be kell tartani.(fázis vezetékbe kell bekötni a megszakítót,stb)
Inkább szakemberre bízd mint baj legyen.
(#) dravecz válasza resystance hozzászólására (») Jún 30, 2013 /

Nem nagyon fontos a pontos % -k! Én egy "számot,szorzót" kerestem volna amivel akár hány % ot tudnék csinálni ha úgy kéne
A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2013
(#) dravecz válasza gkari hozzászólására (») Jún 30, 2013 /

Csak a % a lényeg és a térfogat.Semmi tömeg fajsúly nem számít.Sajnos amíg én nem éretem a számolás menetét addig nem oké. Ezt ha levezetné valaki úgy,hogy én is megértsem.
Következő: »»   2037 / 3997
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem