Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   2261 / 3996
(#) proli007 válasza amitech hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

Hello!
"akkor egy potméterrel .." Nem szerencsés, mert ezzel a kis tranyóval kapcsolni még csak lehet a 400mA-t, de szabályozni aligha, mert leizzad tőle.. üdv!
(#) Primary hozzászólása Márc 10, 2014 /

Nézegettem a Hestore kínálatát. Az olyan kapcsolót keresek, ami úgy működik, hogy benyomom kapcsol, még egyszer benyomom szétkapcsol, mint sok háztartási gépen.
Mi az ilyennek a neve?
Erősítő főkapcsolója lesz, olyan kellene lehetőleg, aminek az elejére tudok ragasztani egy plusz réteget. Jó lenne ha két áramkörös, de nem elvárás. Pusztán dizájn okokból. Egyébként jó lenne a billenő is.
(#) BEMcorp válasza Primary hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

Nyomókapcsoló.
(#) Primary válasza BEMcorp hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

Köszi. Így pont nem kerestem.
(#) Becsey hozzászólása Márc 10, 2014 /

Szevasztok!
Azt szeretném megkérdezni hogy az Lm3914-re rákapcsolhatok 22-25volt referencia feszültséget?
Az akku töltöttségét szeretném figyelni egy Led sorral?
(#) reloop válasza Becsey hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

Szia! Rákapcsolhatsz 25V-ot, de a LED meghajtók disszipációja az egekbe szökik. Járasd 5V-ról és oszd le az akkumulátor feszültségét!
(#) Sanyesz5 hozzászólása Márc 10, 2014 /

Sziasztok, egy nagy kérdésem lenne, a képen egy akkupakk elektronikája látható, 4x1,2 voltos Nimh ceruzák voltak rákötve sorba, 1600mAh-s mind. Alul a csatin, ha jól rémlik 12v egyenáramot kapott, baloldalt meg ugye a pakk érintkezője. A kérdésem az hogy elvileg ha kap simán új aksikat 4x1,2 voltosokat, újra menne rendesen? Ill hogyha nagyobb teljesítményűeket kapna, azt is töltené e rendesen pl 2500mah? Köszönöm előre is.
Annyit látok hogy egy lm317 a 8 lábú kis ic

töltő.jpg

(#) bbalazs_ válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

Ranezesre az IC halott, mar amennyiben jol latom es a bal aso sarkaban egy tipikus, "felrobbanasi" jel latszik. Egyebkent csere utan szerintem mukodhet.
(#) Sanyesz5 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

Szia, köszi, hál isten csak rosszul látod Bár nem lenne nagy kunszt kicserélni sem
(#) vibra hozzászólása Márc 10, 2014 /

Sziasztok! Gyors segítség kellene! a csatolt képen látható ellenállás jelölésének "lefordítása" kellene. 22ohm idáig jutottam... Az érdekelne igazán hány W-os.
(#) bbalazs_ válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

OK, akkor szerintem mukodhet, mivel valoszinuleg a toltesi aramot szabalyozza es vegfeszultseget nez. Tehat elvileg csak tovabb fog tolteni, mivel ugyanakkora arammal probalkozik majd a nagyobb akkupakot tolteni.
(#) vizor válasza vibra hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

7 wattos. Itt az adatlapja is.
(#) vibra válasza vizor hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

Köszönöm!
(#) richt3r hozzászólása Márc 10, 2014 /

Sziasztok! Most az lenne a kérdésem, hogyha egy lemerült 450mAh-s 9V-os Ni-MH aksinak az előírt töltési ideje mondjuk 45mA 20 óra, de én csak olyan töltővel rendelkezem aminek 22mA a max áramleadása, az tönkreteheti az aksit, vagy csak több ideig célszerű töltenem?
(#) Becsey válasza reloop hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

Köszi a segítséget!
(#) reloop válasza Becsey hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

Nincs mit, ebben a témában volt már hasonló áramköri feladat.
(#) internetezoo hozzászólása Márc 10, 2014 /

Sziasztok!

ZTE mobiltelefon:
Van 3 hálózati töltő (SonyEriccson:550, ZTE:700, utángyártott:800 mA kimenettel). Egyik se tölti, csak "Töltés"-t mutat. Van egy fényképezőgépi és szárító készülékhez 500mA illetve 1000mA kimeneti töltő és ezekkel valóban tölt.
Az USB-ről is tölti (500mA). Látszik, hogy csak 500,1000 mA (és tesztelve 2000mAs töltővel is) kimenetivel óhajt tölteni. Mi okozza, hol a hiba? Köszi.
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2014
(#) arnold14 hozzászólása Márc 10, 2014 /

Hello
En most meg ujvagyok es maris egy keresel allnek ello!!!
(#) kadarist válasza arnold14 hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

Szia!
Mi ez? Valamilyen erősítő? Rajz van hozzá?
(#) arnold14 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

Az SPK-kat rá kell kötni egy hangszóróra, a, az ER-eket meg egy emberre. De áruld már el, hogy mire jó ez az áramkör és hogy hol van a leírása?

(#) csapeter válasza arnold14 hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

RA = 10 Kohm
RB = 300 Kohm
Hazugságvizsgáló?
Tévedtem. Hangszer.

Olvasd el a cikket! Ott vannak benne a kérdéseidre a válaszok.

Szerintetek mukodik???
(#) kezdomotoros hozzászólása Márc 10, 2014 /

Üdv mindenkinek.
Kérem valaki segítsen,keresem a Bosch akkutöltő (Typ 1 607 224 004)kapcsolási rajzát.
Kerestem itt a fórumon,de nem találtam.A fáradozást előre is köszönöm.
kezdomotoros
(#) bence666699 hozzászólása Márc 10, 2014 /

Heló.
Valaki tud küldeni egy mikro sd-s hangrögzítő kapcsolási rajzot?
Köszönöm.
(#) nedudgi válasza richt3r hozzászólására (») Márc 10, 2014 / 1

A kisebb töltőáram nem szokta tönkretenni az akkumulátort. A töltési időt a te esetedben meg kell növelni. Töltési idő teljesen kisütött akkumulátor esetén kapacitás elosztva a töltőárammal. Erre tegyél még húsz százalékot, ha nem melegszik. (Mondjuk 22mA áram esetén nem valószínű, hogy melegedni fog. )
(#) Pleom hozzászólása Márc 10, 2014 /

Hello!

Digitális adás vételéhez szeretnék segítséget kérni.

Tehét kb 1 éve kötettem be egy aUPC által szolgáltatott Kizárólag csak internet csomagot! Fiberpower 20 as. körülbelül 3 hónapja gondoltam kipróbálom ha az f csatlakozó helyett a kábelre egy koax tv dugót rakok. lás csodát egy alap digi tv csomag elérhető. így beszereztem egy elosztót és 3 hónapja megy a net és a tv 1 kábelről. a problémám az lenne hogy kb 4-5 csatorna van tű éles képpel. a többi zavaros,hangyás. na már most mit szerkeszthetnék hozzá hogy ez jobb legyen. vagy mit lehetne tenni?
Valami féle jelerősítőre gondoltam ebben kérnék tippeket segítséget!

A válaszokat előre is köszönöm.!
(#) Primary válasza Pleom hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

A kábel TV-nél szoktak berakni egy szűrőt is a TV-hez. De ez így nem túl jó megoldás. Több problémát is felvet, nem csak szakmait.
Következő: »»   2261 / 3996
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem