Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Hello!
"akkor egy potméterrel .." Nem szerencsés, mert ezzel a kis tranyóval kapcsolni még csak lehet a 400mA-t, de szabályozni aligha, mert leizzad tőle.. üdv!
Nézegettem a Hestore kínálatát. Az olyan kapcsolót keresek, ami úgy működik, hogy benyomom kapcsol, még egyszer benyomom szétkapcsol, mint sok háztartási gépen.
Mi az ilyennek a neve? Erősítő főkapcsolója lesz, olyan kellene lehetőleg, aminek az elejére tudok ragasztani egy plusz réteget. Jó lenne ha két áramkörös, de nem elvárás. Pusztán dizájn okokból. Egyébként jó lenne a billenő is.
Szevasztok!
Azt szeretném megkérdezni hogy az Lm3914-re rákapcsolhatok 22-25volt referencia feszültséget? Az akku töltöttségét szeretném figyelni egy Led sorral?
Szia! Rákapcsolhatsz 25V-ot, de a LED meghajtók disszipációja az egekbe szökik. Járasd 5V-ról és oszd le az akkumulátor feszültségét!
Sziasztok, egy nagy kérdésem lenne, a képen egy akkupakk elektronikája látható, 4x1,2 voltos Nimh ceruzák voltak rákötve sorba, 1600mAh-s mind. Alul a csatin, ha jól rémlik 12v egyenáramot kapott, baloldalt meg ugye a pakk érintkezője. A kérdésem az hogy elvileg ha kap simán új aksikat 4x1,2 voltosokat, újra menne rendesen? Ill hogyha nagyobb teljesítményűeket kapna, azt is töltené e rendesen pl 2500mah? Köszönöm előre is.
Annyit látok hogy egy lm317 a 8 lábú kis ic
Ranezesre az IC halott, mar amennyiben jol latom es a bal aso sarkaban egy tipikus, "felrobbanasi" jel latszik. Egyebkent csere utan szerintem mukodhet.
Szia, köszi, hál isten csak rosszul látod Bár nem lenne nagy kunszt kicserélni sem
Sziasztok! Gyors segítség kellene! a csatolt képen látható ellenállás jelölésének "lefordítása" kellene. 22ohm idáig jutottam... Az érdekelne igazán hány W-os.
OK, akkor szerintem mukodhet, mivel valoszinuleg a toltesi aramot szabalyozza es vegfeszultseget nez. Tehat elvileg csak tovabb fog tolteni, mivel ugyanakkora arammal probalkozik majd a nagyobb akkupakot tolteni.
7 wattos. Itt az adatlapja is.
Sziasztok! Most az lenne a kérdésem, hogyha egy lemerült 450mAh-s 9V-os Ni-MH aksinak az előírt töltési ideje mondjuk 45mA 20 óra, de én csak olyan töltővel rendelkezem aminek 22mA a max áramleadása, az tönkreteheti az aksit, vagy csak több ideig célszerű töltenem?
Nincs mit, ebben a témában volt már hasonló áramköri feladat.
Sziasztok!
ZTE mobiltelefon: Van 3 hálózati töltő (SonyEriccson:550, ZTE:700, utángyártott:800 mA kimenettel). Egyik se tölti, csak "Töltés"-t mutat. Van egy fényképezőgépi és szárító készülékhez 500mA illetve 1000mA kimeneti töltő és ezekkel valóban tölt. Az USB-ről is tölti (500mA). Látszik, hogy csak 500,1000 mA (és tesztelve 2000mAs töltővel is) kimenetivel óhajt tölteni. Mi okozza, hol a hiba? Köszi. A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2014
Hello
En most meg ujvagyok es maris egy keresel allnek ello!!!
Szia!
Mi ez? Valamilyen erősítő? Rajz van hozzá?
Tessek
Kapcsolasi rajz!!!
Az SPK-kat rá kell kötni egy hangszóróra, a, az ER-eket meg egy emberre. De áruld már el, hogy mire jó ez az áramkör és hogy hol van a leírása?
RA = 10 Kohm
RB = 300 Kohm Hazugságvizsgáló? Tévedtem. Hangszer. A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2014
Olvasd el a cikket! Ott vannak benne a kérdéseidre a válaszok.
Üdv mindenkinek.
Kérem valaki segítsen,keresem a Bosch akkutöltő (Typ 1 607 224 004)kapcsolási rajzát. Kerestem itt a fórumon,de nem találtam.A fáradozást előre is köszönöm. kezdomotoros
Heló.
Valaki tud küldeni egy mikro sd-s hangrögzítő kapcsolási rajzot? Köszönöm.
A kisebb töltőáram nem szokta tönkretenni az akkumulátort. A töltési időt a te esetedben meg kell növelni. Töltési idő teljesen kisütött akkumulátor esetén kapacitás elosztva a töltőárammal. Erre tegyél még húsz százalékot, ha nem melegszik. (Mondjuk 22mA áram esetén nem valószínű, hogy melegedni fog. )
Hello!
Digitális adás vételéhez szeretnék segítséget kérni. Tehét kb 1 éve kötettem be egy aUPC által szolgáltatott Kizárólag csak internet csomagot! Fiberpower 20 as. körülbelül 3 hónapja gondoltam kipróbálom ha az f csatlakozó helyett a kábelre egy koax tv dugót rakok. lás csodát egy alap digi tv csomag elérhető. így beszereztem egy elosztót és 3 hónapja megy a net és a tv 1 kábelről. a problémám az lenne hogy kb 4-5 csatorna van tű éles képpel. a többi zavaros,hangyás. na már most mit szerkeszthetnék hozzá hogy ez jobb legyen. vagy mit lehetne tenni? Valami féle jelerősítőre gondoltam ebben kérnék tippeket segítséget! A válaszokat előre is köszönöm.!
A kábel TV-nél szoktak berakni egy szűrőt is a TV-hez. De ez így nem túl jó megoldás. Több problémát is felvet, nem csak szakmait.
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |