Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok! Van néhány LTD-6402HG CA kijelzőm, de semmit nem tudok róla.Gugli kb.1856 találatot jelez, de a datasheet egyiken sincs.Kimérem a lábait, viszont van 2 olyan lába, hogy "n.c.".
Ez mit jelent? Not common? Ez hogy működik! Köszönöm!
n.c - nem használt, nincs bekötve...
egyik láb a közös anod vagy katod, a többi meg az egyes szegmensek kivezetései. CA lehe hogy a közös anodra utal mint a Common Anod ?? nem tudom lehet. A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2014
Ha nem találsz adatlapot akkor a multimétered ha átrakod dióda állásba könnyen kimérheted, hogy melyik láb micsoda.pl így
Ez .pdf talán közel jár az igazsághoz...
Köszönöm! A kimérés nem gond, csak azt nem értettem, miért van ilyen láb? Nem 2x5 lába van, mint általában, hanem 2x6.
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, hogy ez a kapcsolási rajz így jó? Próbáltam tesztelni de valamiért hibát ad, pedig szerintem jónak tűnik! Egy léptető motor vezérléséhez kellene, persze az U1 (5V) az lpt portot jelenti, a 4N33 helyett 4N25 lesz és a ledek helyére megy majd a motor tekercseit. Ahhoz hogy átalakítsam, hogy a motor tekercsei a ( - ) negatívot kapja milyen tranyót szereljek be és mekkora ellenállás legyen a motor tekercsei előtt? Ezt meg tudjátok mondani?
Szia!
De miért akarod az emitterre kötni a terhelést? Jobb helye lenne a kollektorban. Bővebben: Link.
Igen, jogos. De tranyó is más kellene, hiszen nem a 12+ hanem a gnd-t kell a tekercsek lábaira kapcsolni
Sziasztok. Mit gondoltok errol a mikrofonról? Bővebben: Link Megér annyi pénzt?
Miért, követelmény az, hogy testen legyen a motor egyik tekercskivezetése? Pozitívon nem lehet?
Nem tudom. Egy unipolár motorról van szó, és ahogy utánanéztem illetve kimértem a tekercs kivezetéseit, valamint a leírásban így volt
6 kábel, 3-3 ( párban ) , abból 1-1 a + és a többi a negatív lábra.
Az én vízióm: Bővebben: Link.
akkor marad a bd 139 és a közösre a gnd megy. Köszi szépen
Sziasztok,
adott ez a transzformátor: http://kepfeltoltes.hu/140312/IMG_10661_Traf__www.kepfeltoltes.hu_.jpg Szerintetek hova kössem a 230V-ot? Mert sok infóm nincs a trafóról, megmérve 12 ohm a két szélső között, a bal és a közepe közt szintén 12 Ohm, jobb szél és közép között 1 Ohm vagy 0 a mérhető érték. Szerintetek? Én speciel a két szélső ergo eleje, vége kapcsokra kötném de lehet, hogy tévedésben vagyok.. Köszi előre is!
Köss a szekunder oldalára valamekkora (6-12V) váltófeszültséget, és mérd meg mekkora feszültségek lesznek a primeren. Ezekkel arányosak a primerre köthető feszültségek. Ha tudnál 24V-ot tenni a szekunder 24V-os tekercsre, akkor a primer kivezetéseken körülbelül a primerre köthető feszültségeket kapnád. Azt gondolom, hogy ez olyan trafó lehet, amit egy kapcsolóval 220-230-240V-ra lehetett beállítani (vagy valami hasonlókra...). Ha a két legszélsőre teszed a 230V-ot, nagy baj nem lehet, esetleg kicsit kisebb feszültséget kapsz a szekunderen, de a trafónak biztos nem lesz baja.
Sziasztok! Vettünk egy Ariston 30 literes villanybojlert. A párom szeretné a villanyszerelését megoldani, de lehet nevetni, arra se jöttünk rá, hogy hogy lehet szétszedni. Ha valaki tudna segíteni valami rajzzal vagy ilyesmi, hálásak lennénk érte. Köszönöm szépen!
Szia!
Írd meg a pontos típust, akkor könnyebben tudunk segíteni. Általános szabály, hogy a burkolatot csavarok tartják a helyén, ezeket kell megkeresni, kicsavarni, utána hozzáférhetővé válik a belső szerelvényezés. Ott általában "csokival" (sorkapocs) lehet a vezetékeket rögzíteni. Rendszerint három vezetéknek van hely: fázis, nulla, védőföldelés. Utóbbit nem szabad kihagyni, mert ellenkező esetben súlyos balesetet okozhat!
Sziasztok!
Régebben már feltettem egy kérdést BT HomeHub internetmegosztásával kapcsolatban, amire még senki sem reagált. Azóta utánanéztem néhány dolognak, és szomorúan vettem tudomásúl, hogy a hubon lévő USB bemenet nem tudja kezelni a modemes internetkapcsolatot, csak fax, HDD, memóriakártya, pendrive használatára alkalmas. Namármost mint abszolut laikus ebben a témában, felvetődött bennem egy gondolat, nevezetesen: ha összehozok egy USB-UTP átalakítót és így csatlakoztatom a "BT Infinity" /WAN/ portra, fog-e ez nekem működni? Mármint az internetelérés és megosztásra gondolok.
Rendben, megpróbálom a két szélsőre tenni először, mert sajnos nincs másik trafóm, csak ez.
Köszönöm a segítséget!
Kizárt dolog, hogy működjön. Itt nem csak annyiról van szó, hogy fizikai szinten illeszteni kell a két eszközt. Ez a feladat becslésem szerint legalább az OSI modell 5. szintjéig hatol (OSI modell), ezért a leírt körülmények közt nem érdemes foglalkozni vele.
Hello!
A 40175 quad D-flip-flopnak van valami alternatívája? Olyan kellene aminek a bemenetei és a kimenetei egy-egy oldalra vannak gyűjtve mint a 74HC574-nek. Nem értem ha annál szét tudták válogatni a ki és bemeneteket akkor a kevesebb egységet tartalmazónál miért nem.
Sziasztok!
Olyan áramkört keresek, ami a LED-eket "egymàs után" sorban felvillantja, majd kezdi elölről a folyamatot. Nem knight rider-kapcsolásra gondolok. Sürgősen kéne+egy alkatrészlista, mert még ma elmennék megvenni. Ezer kösz!
10 LED-ig 4017-es cmos IC-vel egyszerűen megcsinálhatod. Ütemadónak egy sima NE555-ös multivibrátor kapcsolás , vagy 40106 inverteres multivibrátor.
Rendben, köszi! esetleg van ennek a kapcsolásnak valami neve?
ÖÖÖm, nem tudok róla, hogy egzakt neve lenne. Futófény 4017-tel...
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2014
4017 LED chaser.
Egy példa.
Sziasztok ledd izót szeretnék épiteni a foglalat már meg van csak nem tudom mi kell még hozzá ,milyen leddek meg még milyen hozzá valók segítene valaki?(és elfelejtettem 230 volt hoz csatlakozna)
Ha elfogadsz egy jótanácsot: ennél egyszerűbb és főleg biztonságosabb dologgal kéne elkezdened az ismerkedést az elektronikával! Ha már szereztél majd egy kis rutint a szerelésben, és szert teszel alapvető ismeretekre, majd azután akarj közvetlenül 230V-al meghajtani áramköröket. Addig inkább használj törpe feszültséget.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |