Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Levágod egy 'antik' fémtokos tranyó tetejét, és meg is van a fény érzékelőd. Tetszés szerint erősítheted.
ismét egy számotokra lehet , hogy hülye kérdésem lenne,de nem jövök rá, hogyan kéne vagy mivel megoldani.
Szóval egy olyat szeretnék, hogy egy univerzális nyákon (pöttyös) hogyan tudnék úgy vezetékeket és sorkapcsokat rátenni , hogy a 2 soros sorkapcsoknál a szembelévő tüskék össze legyenek zárva? valami olyasmit mint az ilyen dugaszolósprobapanelon, hogy ha beletüznek egy vezetéket akkor egy másikva meg mellé és átmegy a jel. TEhát valami olyami megoldás kéne mint a próbapanel csak már a kész helyen is lehessen használni,de oldhatóak legyenek a csatlakozások . Bővebben: Link, hogy ilyen vezetékekkel lehessen a sorkapcsokra rátenni .
Üdv
Volt már esetleg valakinek tapasztalata ilyen kontrollerrel? STC12C5A60S2 Ami érdekelne,hogy mivel lehet ezt programozni. Vagy tudna e ebben valaki segiteni. Köszi
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy adva van egy mikrokontrolleres demo board, aminek a széleire ki vannak vezetve a lábak, kör alakú lyukakkal, amibe gondolom ilyen tűt kéne bedugni. Cél, hogy olyan összekötő vezetéket találjak, amivel a board-ot rá tudnán kötni breadboardra, de csak 1-et. Mit keressek? Most is megköszönöm az eddigi lelkes segítséget, útmutatást a közösségnek!
Tüskesorra gondoltál már? Van apa, és anya is, egy soros és kétsoros is, hajlított is.
Bővebben: Link
Ilyesmire gondoltam,de a kétsorosnál a szemben lévő tüskék hogyan lesznek összekötve?
Illetve ha az egyik sort az egyik oldalra a másikat a másik oldalára kéne tenni akkor hogyan forrasztom és kötöm össze ? Egy olyan panelt kéne összehoznom ahol nagyon sok vezeték van és emiatt nem tudtam megtervezni a panelt maratáshoz,mert sok vezeték keresztezné egymást igy sima vezetékkel kéne megoldanom
Két panelt akarsz összekötni? Mert akkor az apa az egyikre és anya a másikra, és egymásba dughatóak.
Ha pedig egy panelon akarsz egy pókhálót gyártani, arra való a kanóc-köteg, amit linkeltél. A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2014
Hello!
A linkelt képhez tartozó vezetékeket milyen néven keressem? Gondolom van olyan is, amelyiknek mindkét vége tűs.
Egy panelön akarom a vezetékeket ugy összerendezni, hogy a végén 1db 2x10 és 1db 2x5 ös szalagkábel foglalatba tudjam dugni öket egy másik panelon csak 6 helyről kell öszze válogatni öket és van hogy egy helyre 3-4 vezeték is megy. kb 60 vezetéket kell a fenti két helyre összeválogatnom .
hbtyuska: jumper kábel néven kerestem rá
Szép estét mindenkinek!!
Azt szeretném kérdezni hogy triákot hogyan tudok műszerrel kimérni hogy jó e avagy sem..?
Helló! Bővebben: Link
Köszi szépen !!!
![]()
Sziasztok.
Van ilyan IC ami egy számlapról (0-9)-ig érkező jel értékét át tudja váltani binárisra? Köszi a segítséget
Üdv mindenkinek!
Nem találtam jobb helyet a kérdésemnek, így hát ide írom. Nem tudjátok miben lehet/miből lehetne bontani 74LS07-es IC-t? Feleslegesen nem akarok szétborítani egy rossz tv-t mert azt utána el is kell rakni még (hátha jó lesz valahova még).
Sziasztok. Egy NYÁK köré szeretnék csinálni árnyékolást. Az érdekelne, hogy ez a fém burkolat lehet-e fémes összeköttetésben az áramkör GND-jével, vagy teljesen el kell szigetelni? A másik kérdésem pedig az, hogy jelent-e problémát, ha nem veszem vele körbe az egész NYÁK-ot, hanem egy oldal kimarad (itt kijelző lesz)?
Nem az árral van a baj, csak már nem tudok elmenni a boltba sem venni, mert mire odaérek bezárna.
Hello! Azt kell tisztázni, hogy mi az a "számlap". Mert addig nem lehet tudni mit is kell átváltani.
Ha ez mondjuk egy kapcsoló, akkor 74HC147.
Sziasztok!
Szivargyújtóra dugható töltő elektronikájából szert tettem ICL 34063 típusú step up/down IC-re. Adatlap. 3,7V-os Akkuból szeretnék stabil 5V-ot kapni 1A-el, ehhez milyen külső alkatrészeket használjak? Előre is köszönöm!
Az árnyékolásnak az a lényege, hogy teljesen körülveszi a védendő áramkört. (mini Faraday kalicka)
Mivel többnyire nagy fémfelület, és mint ilyen fel tud töltődni bármilyen potenciálra, célszerű ennek elkerülésére összekötni az áramkör GND -jével, a lehető legtöbb ponton. Ha "lukas" az árnyékolás, akkor meglehet, hogy semmit sem ér, ez a környezetétől függ.
TV-ben biztosan nincs. Inkább régi számítógép kártyákon találsz.
A dolgot bonyolítja, hogy valószínűleg multiplexelt, hétszegmenses kijelzőről lehet szó.
A kaputelefonokkal ismerkednék most de nem sok infót találtam a neten. Suliba meg nem nagyon boncolgatják a témát. Ha tud valaki ajánlani valami doksit vagy könyvet amiből megismerhetem ezeknek a rendszereknek a működését azt megköszönném.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |