Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Üdvözlet
Az lenne a kérdésem hogy vettem egy digitális volt és amperérőt (kínai) . Beépítettem egy tirisztoros akkutöltőbe ami úgy működik hogy amikor eléri a feszültséget utánna szabályozza le az ampert . Amikor megvan a szabályzás akkor a műszeren ugrál az érték talán a mintavétel sebesség több mint ami kellene . Lehetne valahogy javítani rajta? Kondenzátort próbáltam mikor ráteszem akkor jobb de 5 sec után ugyan az.
Nem lehet, hogy azért ugrál az érték, mert a valóságot méri? Talán a szabályzás nem az igazi...
A feszültség nem ugrál csak a amper.
Drága kézi műszer nem ugrál. A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2016
Mennyit ugrál? Nagyon könnyen lehet, hogy a valóságot méri a műszer. Pláne akkor, ha az akkutöltő áramhatárolt feszültséggenerátoros kimenetű.
Töltenék fel videót 3.3 mb de nem tudom email -ben elküldjem
Csökkentsd le a méretét. Gondolom nem veszítünk sokat a HD minőség elveszítésével...
Csak telefonnal vagyok a hálón és még a háló is nehézkes nem még a videó vágás konvertálás
Sziasztok
Van 2 db kínai telefontöltőm, és mindkettőnél a töltés 60-70% körül lekapcsol. Amikor a töltőáram lecsökken 100mA-re a töltő feszültsége eléri az 5,5V feszültséget. Arra gondolok, ez okozza a lekapcsolást, mert az eredeti Sony töltő jó. A fotók alapján meg tudnátok mondani, melyik alkatrészt kellene cserélnem ahhoz, hogy alacsonyabb legyen a töltőfeszültség. Én az optocsatolóra menő furatszerelt ellenállásra gondolok, de nem tudom, azt-e, és csökkenteni, vagy növelni kellene? ( nem szeretnék vele kísérletezni )
Van egy üvegtokos Zener-dióda az USB-csatlakozó és a nyák pereme között, és ez határozza meg a kimeneti feszültséget.
Meg van az a része, hogy mostanában szinte minden USB töltő rendszerint 5 Voltot ad. Majd a telefon meg csinál vele amit akar/tud...
Pontosan, mert a töltésvezérlő a telefonban van, ami intézi az egész procedúrát.
Igaz, de akkor miért állítja le a töltést? A gyári Sony töltő az 5V-ot ad terheletlenül is.
A zener OK, 5,1V.
Egyszerű a megoldás: ne használd ezt a töltőt, mert lehet, hogy a telefon finnyás vezérlőjének a fél volt többlet zavart okoz.
Igen, csak éppen azért vettem, ha a gyári Sony meghalna, legyen tartalék.
Most már csak azt áruld el, milyen akkumulátorról van szó.
Akkor nincs semmi probléma, normálisan működik. Feltöltés után átáll csepptöltésre, ami változó áramú lehet. 0,2 A nem tesz benne kárt.
Köss sorba egy diódát a zenerrel. Ez 6-700mV minusz, ha schottkyt használsz kb 200mV. Ebből kettő sorba kiadja a kb fél voltot. Vagy ami korrektebb megoldás, TL431 precíziós referencia. Már gyárilag azt kellett volna bele tenni, de a kínaiak spórolósak.
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2016
A kérdésem hogy lehet tenni valamit azért hogy ne ugráljon ennyit a kijelző
Kösd le az akkumulátort, akkor majd szépen beáll nullára és nem fog ugrálni.
A diódával növelné a kimeneti feszültséget, mert nagyobb lesz a letörési feszültség, ami miatt csak nagyobb feszültség mellett fog áram folyni az optocsatoló LED-jébe.
Keress egy 5V alatti Zener-t és egy olyat fejelj meg egy diódával (nyitóirányban). Elvi elrendezés: Bővebben: Link.
Nagyon szépen köszönöm ezt a nagyon ötletes és egyben tudományos választ .
Fórum arra van hogy akinek sok tudása van önként átadja ha van kinek . Szerintem. NEM !?
Minekutána a töltőáram állandóan változik, szegény műszer csak annyit tehet, hogy próbálja követni. Így sikerül neki. Ilyen szituációban, akkutöltéskor analóg műszert kell használni.
Tehát semmit nem lehet tenni azért hogy ne változzon ilyen sokat? Kézi műszer nem csinálja .
A multiméter átlagol, ezért nem látszik ugrálás. Megpróbálhatod, hogy egy párszáz µF kondenzátort kötsz a söntellenállással párhuzamosan.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |