Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
És miért "sajnos én sem"? Hozzám leginkább csak a vacakok jutnak el...
Egyébként ennek mi a magyarázata (mármint, hogy 140V-ot mérek)? Ha valahol a falban megtört a vezeték és ott szakadás van, akkor nem 0V-nak kellene lenni a vezetékek két végén?
A vezetékek párhuzamossan futnak és a müszer nagy belső ellenállása miatt mutathat olyan feszülségeket amik nem valósak. ezért jobb ha terhelés melett mérsz, vagy próba lámpát használsz.
Az gondolom eszedbe se jutott, hogy a lézeregység halott??!! Attól, hogy fény (ahogy mondanád) van, még nem jelenti, hogy jó is. Vagy esetleg maga a motor vezérlése hal le, mikor megindulna?
De egyik se olyan hiba, aminek a javítása neked menne.
Én már hat oldallal ezelőtt megírtam neki, hogy lézerfej hibára utalnak a leírt dolgok, de az nem tetszett neki, így nem is foglalkozott a hozzászólásommal.
Nyugi ez se fog, és ezzel se fog foglalkozni. Csak nem értem, miért kér "segítséget", ha nem fogadja meg, vagy nem törődik a válasszal... Csak a saját elgondolása után megy, még ha 10en állítják az ellenkezőjét is.
Buék mindenkinek.
Szerintetek ez a mágnes szelep (útváltó) hogyan működhet,illetve a bekötésére volnék kiváncsi. 3 szál vezeték jön le róla,2 szürke és 1 sárga,24V kell neki gondolatom szerint Dc. Úgy gondolom a sárga a minusz és a 2 szürke közül váltja az utat. Valahogy ki lehet ezt mérni?polaritás biztosan számit. Ez egy marôgép útváltó szelepe ami egyik pozicióba az előtolást a másikban a villámjáratot működteti. Köszönöm ha valaki tudna segiteni.
Egy komplett olvasóegység cseréje nem megoldható. Mondom úgy, hogy fogalmam sincs az elektromos működéséről.
Telefontöltőt szeretnék készíteni 6 db teló számára. Állandóan rajta lenne a 6 telefon, soha nem lesz lehúzva. A 6 usb kábel fixen be lenne kötve. Kéne egy kis segítség, mi kell hozzá, hogy biztonságos legyen?
Hali!
Szerintem készen megvenni olcsóbb. ebay/ali: 6 port usb charger. Én 8 portost vettem, lcd kijelzőn portonként mutatja az áramot...
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni egy common rail injektor, "teszter" elkészítéséhez. Írhattam volna a "kezdők" rovatba is, de inkább ehhez a topikhoz tartozik, elnézést a kérdésekért, de nem szakmám. Solenoid típusú Bos.h injektort szeretnék tesztelni, porlasztási kép vizsgálóval, a kézi eszköz előállítja a szükséges 200 bar nyomást, de szükség lenne egy áramkörre, mely nyitja a porlasztó csúcsot is. Találtam a neten egy lehetséges megvalósítást. Cél az, hogy bőven 25ezer alatt legyen a kivitelezés, mert ennyiért lehet venni is. Kérdéseim a következők lennének: Milyen táp lenne a megfelelő? Az áramköri rajzon lévő ellenállások, milyen teljesítményűek legyenek? (pl. a 10 ohm ?W) Kondenzátorok teljesítménye, melyik milyen üzemi feszültségű? Az N-Channel Mosfet tranzisztort ki kellene cserélni egy - MTP75N03HDL Motorla MOSFET tranzisztorra (75A) vagy azzal egyenértékű másik márkára (motorola nem kapható a hestore shopban), mert a projekt benzines porlasztók teszteléséhez készült (4A), de a dízel porlasztók nyitásához kell a 15-25 amper a kiegészítő blog szerint. A cserével érint esetleg módosítani valót a nyomtatott áramkörön? Segítséget, köszönettel! Bővebben: Link
Van egy régi dvd playerből mentett tápegységem. Van 5v kimenete is. Az nem jó erre?
https://ibb.co/Vt6L9nQ https://ibb.co/tLg9WFK
Ez 5V-on jó ha tud 1A-t. Megnézted a telefonok mekkora áramot kajálnak töltéskor?
Az én telcsim 1.2A-t is fel tud venni... *6 telefon, az min 7A táp kell.
És a pc táp? Az biztos többet tud.
Az 5v kimenetre kötném a 6db usb kábelt. Nem kell a 6 ágra dióda, vagy valami más?
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2020
Nem kell semmi. Ha valamilyen oknál fogva a telefonok nem töltődnének fel vagy túl lassan töltődnek, akkor az USB kábel két adatvezetékét (D+ és D-) kösd össze egymással. Ezt az összekötési pontot viszont szigeteld el az 5 V-os tápvezetékektől.
Ez 16A 5V-on. Mi történik, ha csak 1 teló van rádugva? Nem hal meg a 16A től? Meg hát a 6 telónak sem kell annyi. Vagy ezt nem így kell számolni?
https://i.ibb.co/RDXCT49/20200102-182503.jpg A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2020
A feszültség a lényeg, a telefon "tőtője" majd megoldja mekkora áramot vesz fel.
Annyi hogy a tápnak tudnia kell az áramot, ha az összes telefon full áramfelvételt produkál. Illene megmérni mennyit vesz fel a telefon majdnem üres akksi töltésekor.
A tápegység annyit tud kiadni magából és nem annyit erőszakol a rákötött készülékbe.
Köszi mindenkinek, holnap kisérletezek.
Ezen a rajzon minden szükséges információ rajta van amit kérdeztél.Illetve ahhoz , hogy el lehessen készíteni.Adott a teljes feszültség , ami meghatározza a kondenzátorok feszültségét. A tápegység célszerű akkumulátorral megoldani mivel egy 15 -25 amperes tápegység elkészítése az már már közelítőleg veri a 25000 ft os minimál árat .
Üdv!
Van egy DIY hangládám egy 12V-os zselés PB akksival, érkezik hozzá egy relés töltésvezérlő amin be lehet állítani egy alsó és egy fölső értéket, és ehhez lesz még egy 14V-os töltőtáp is. Kérdés az lenne, hogy mire állítsam be a felső töltéshatárt? Olyan 13.5V körül jó lehet? Vagy maxoljam ki 14-re?
Sziasztok!
Akartam építeni egy egyszerű modulos áramkört, de van vele egy kis problémám. Röviden a következő lenne. 3db 18650-es akkus sorba kötve egy BMS-en keresztül a táp. Ehhez kapcsolódik egy HC-SR505-ös mozgásérzékelő modul. Ennek 3V a kimenetével egy 10k-s ellenálláson keresztül, egy BC337-es tranzisztor és egy 5V-os DC-DC konvertert szerettem volna hajtani, amire kettő darab fehér ledet kötnék. De a ledek valamiért nagyon pulzálnak, mintha a kapcsoló jel nem lenne folyamatosan 3V-os állásban. Vagy nem nyit esetleg rendesen a tranzisztor? A DC-DC konvertert nem vagyok benne biztos, hogy érdemes használni egy esetleges 5V-os stabkocka helyett. Olyat szeretnék, aminek az áramfelvétele lehetőleg nagyon kicsi. Illetve a másik problémám, ami miatt írok az a mozgásérzékelő. Itt van róla egy rajz. A 150k-s ellenállás a 7-es lábon az enyémben nagyon alacsony értékű volt (kb. 50 Ohm), így folyton kikapcsolt. Most raktam bele egy 47k-s ellenállást, viszont most azt tapasztaltam, hogy elsőre hosszabb ideig világít, majd egyre rövidebb időközökkel ki és bekapcsol. Mit tudnék tenni vele, hogy ezt ne csinálja? Köszönöm előre is a segítséget! Üdv: spgabor A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2020
Szia! Huh, ezt vagy nem jól értem, vagy egy kicsit megkavartad.
Tehát a 3db akkut sorbakötöd, az 3x3,7V, vagyis 11,1V. Ezt rákötöd a mozgásérzékelőre (a tápja 4,5-20V).A kimenetén megjelenik a 3,3V.Ezzel kapcsolhatsz egy tranyát, ami kapcsolja a ledjeidet. A 11,1V-hoz méretezd az ellenállást,soros, vagy párhuzamos kapcsoláshoz. Bocs, ha valamit rosszul írtam, de én így értelmeztem az általad leírtakat.
Így akartam eredetileg, ahogy írtad, de ha merül az akku akkor ott a fényerő változik. Azért gondoltam a DC-DC közbeiktatásra. De akkor azt kihagyom belőle.
Viszont a másik problémám a mozgásérzékelő nem folyamatos üzeme. Ezt egyáltalán nem értem, hogy van. Az lenne az ideális, ha legalább fél percig folyamatosan, de inkább egy percig magasan tartsa a kimenetet. Néztem már a vezérlés adatlapját is, de nem jutottam még közelebb a megoldáshoz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |