Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   3589 / 3997
(#) kendre256 válasza Doctor Béci hozzászólására (») Márc 15, 2021 /

Valószínűleg adnak, de ha egyik sem GSM interfészes, akkor is jó neked, van vezetékes telefonvonal a helyszínen?
Micron telepítési kézikönyve.
Paradox telepítői kézikönyv.
(#) geezer01 hozzászólása Márc 15, 2021 /

Sziasztok,

Motorkerékpárba építek USB charger-t (5V max 2,1A) és egy riasztót. A riasztó fogyasztását nem ismerem, de számolok rá túlméretezéssel mondjuk 12V 0,5A-t. Ezeket egy csomópontba kötöm, majd rávezetem az akku sarujára.
Kérdésem az lenne mekkora keresztmetszetű (vagy átmérőjű) réz ereket használjak?
(az akku 12V-os)

Üdv
(#) Doctor Béci hozzászólása Márc 15, 2021 /

Tudtok ajánlani olyat amiben van GSM modul is?

Nekem csak GSM modulos jó.
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2021
(#) Repsol600 hozzászólása Márc 16, 2021 /

Sziasztok!

Kiégett egy ellenállás a tápegységemben, meg tudná mondani valaki az értékét? Köszönöm.
(#) vargaf válasza Repsol600 hozzászólására (») Márc 16, 2021 /

1 Ω 5 %
(#) kalmi.kalmi hozzászólása Márc 16, 2021 /

Egy led-es ampermérőt építenék, van valakinek ilyen kapcsolása ? Aksitöltőbe tenném, az első led mindig világítana a többi amperenként. Spec. Ic-t nem rendelgetnék, tehát fellelhető alkatrészekből építeném meg (dióda tranzisztor).
Köszönöm előre is.
(#) szalkagyuri hozzászólása Márc 16, 2021 /

Sziasztok, lehet nem ide kellene írnom, de az a topik 2012ben volt utoljára használva.A segitsegeteket kérem
Kaptam egy upst trust PW4095T 950VA
Kérdésem ezt bekapcsolva kell tölteni vagy kikapcsolt állapotban, mert mikor ki van kapcsolva és bedugom, hallok egy relét kattani, és nem tudom mikor van feltöltve? az elején bekapcsolt állapotban van egy kék led és időközönként csipog
(#) antikzsolt válasza szalkagyuri hozzászólására (») Márc 16, 2021 /

A relé kattanás az okés. Bekapcsolva kell tölteni. Nyugi nem fogja túltölteni ha nem hibás. A csipogás arra enged következtetni hogy az aksi lehet hogy halott. Mekkora feszültség van rajta jelenleg? Régi/új aksi?
(#) proli007 válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Márc 16, 2021 / 2

Hello!
Én lerajzoltam, hogyan lehet ezt kb. megoldani. Arra azért ne számíts, hogy pontosan Amperenként fog jelezni, de hogy sorban, arra igen. Az 1k trimmerrel be lehet beállítani a jelzés végét.

ACCU-LED.png

(#) szalkagyuri válasza antikzsolt hozzászólására (») Márc 16, 2021 /

Köszönöm gyors válaszod. Az aksin 13.6V és 9A van. Ha bekapcsolom akkor 220 megvan a kábel végén. Szerintem új szerű az aksi.
220 helyet már 230-at írunk, a inkább a sok piros miatt kellene jobban odafigyelned.
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2021
Moderátor által szerkesztve
(#) Lamprologus válasza szalkagyuri hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

9A az mi??? Uge nem tetted rá direktben az ampermérőt???
(#) antikzsolt válasza szalkagyuri hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Többet ne csináld hogy direktbe teszed rá a multit mert tönkre fog menni.
Ha rá van dugva a hálózatra és be van kapcsolva akkor egy beep kód lehet.
Tegyél rá valamit hátha elhallgat.
49 oldaltól magyar a nyelv

aksi.png

(#) proli007 válasza proli007 hozzászólására (») Márc 17, 2021 / 1

Kifelejtettem az emitter ellenállást..

ACCU-LED.png

(#) kalmi.kalmi válasza proli007 hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

A ledsort megépítettem, működik. Mi az a 100m ?
(#) vargaf válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Márc 17, 2021 / 1

100 mΩ, m=milli. De ha nem tudod mi a 100 m, akkor mit tettél a helyébe?
(#) Epu2 válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Visszacsatolás a stabilabb működés érdekében.
(#) kalmi.kalmi válasza vargaf hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Azért gondoltam, hogy 100mΩ. Azt a részét még nem építettem meg csak a ledsort az jól fut.
(#) Bihari9 hozzászólása Márc 17, 2021 /

Sziasztok!

Van egy MK29 kazettás magnóm, ami gyorsabban játsza le a szalagot. Esetleg van valakinek valamilyen ötlete, hogy lehet-e ezen segíteni.

Köszi a tippet
(#) antikzsolt válasza Bihari9 hozzászólására (») Márc 17, 2021 1 /

A hálózati feszültség emelés miatt gyorsabban pörög. Hogy mivel lehet csökkenteni a fordulatot azt sajnos nem tudom. Ellenállás a motor előtt,
(#) ujfalusi válasza Bihari9 hozzászólására (») Márc 17, 2021 / 2

Minden magnóban van fordulatszám stabilizátor. A trimmer potival tudod állítani. Ha nem cseréld az esetleg hibás tranzisztort. A rajz az MK 25

rajz.jpg

(#) ujfalusi válasza Bihari9 hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Bocs elnéztem a típust (MK29 és nem 25) De a lényeg hogy a motor stabilizátort kell ellenőrízned.
(#) proli007 válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Jól hitted, 0,1 Ohm. Jó, ha 2W-os az áram miatt..
(#) kendre256 válasza antikzsolt hozzászólására (») Márc 17, 2021 / 1

Ez teljesen téves! Minden magnóban volt motorszabályzó, ami a hálózati feszültségváltozást, vagy éppen az elemek merüléséből adódó feszültségcsökkenést korrigálta. Ebben a szabályzóban van a hiba, vagy elállítódott (elöregedett) a trimmer potenciométer.
(#) janigel válasza Bihari9 hozzászólására (») Márc 17, 2021 /

Itt a kapcsolási rajz, (hogy meg legyen) de sajnos nincs kirajzolva a motorszabályozó áramkör.
Pedig ez a gyári rajz.
De biztos hogy van benne egy trimmer potméter.
(#) Moderátor hozzászólása Epu2 hozzászólására (») Márc 18, 2021

Néhány hozzászólás felhasználói kérésre eltávolítva, helytelen megállapítás miatt.
(#) kalmi.kalmi hozzászólása Márc 18, 2021 1 /

Szeretném megtudni mi volt a helytelen megállapítás !!!! És ha helytelen is volt, lehet rá reagálni ember módjára, én az modiznám ki aki jelentett és aki helyt adott neki. Nem volt a hozzászólásom Spam, Durva vagy sértő, Igénytele, Duplikátum, Egyéb. A helytelen megállapítás nem bűn !!!!!!! Talán félreírtam valamit. A soros ellenállás helyett söntöt írtam ?! Ugyan már ....
(#) nedudgi válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Márc 18, 2021 /

Higgadj le.
Olvasd el, amit most írtál, és értelmezd.
Más hozzászólásait is törölték.
(#) Gafly válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 18, 2021 / 2

Idézet:
„A soros ellenállás helyett söntöt írtam ?!”

Mivel a kondenzátorokat úgyis ki kellett cserélni, nagyjából mindegy is a kérdés.
(#) kendre256 válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Márc 18, 2021 / 2

Egy helytelen megállapítás nem bűn, de ott marad a neten, és évek múlva keres valaki valamire, és azt találja meg. Szerintem a hibákat meg kell próbálni kijavítani, törölni, amennyire csak lehet. Nem láttam, mi volt a helytelen megállapítás, pár hete én saját hozzászólásomra kértem moderációt, mikor figyelmeztettek, hogy hibás.
(#) Sanyesz5 hozzászólása Márc 18, 2021 /

Üdv!

Lm350-et használt itt már valaki?

Összerakom kapcsolás szerint, ami nem egy nagy bonyolultság, 2.5 voltot szeretnék, kb 1 amper mellett, a legutolsó próbálkozásom szerint r1 r2 100 ohm, viszont folyton abba a hibába eset hogy bár megvan az üresjárati feszültség szépen. Ahogy rákötöm a fogyasztóra a 2,5 ből lesz 2,2volt. Mit rontok el?
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2021
Következő: »»   3589 / 3997
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem