Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok!
Kaptam régebben egy roadster mini hi-fi kütyüt, amin semmi nem működik már rendesen, teljesen meg van hülyülve rajta a hangerő, ami nem rendes tekerőgomb, hanem két mikrokapcsoló van benne, a cd nem talál lemezt, az usb, meg sd olvasó meg eseti jelleggel lejátszik egy darabig, aztán megáll. Szétszedtem, mindent kontakttisztítóztam, és egy rövid ideig észhez tért. De kezdi megint a hülyülést. Viszonylag jó a hangja, műhelybe használnám, de jó lenne, ha tudna bluetooth-on keresztül fogadni zenét! Van bt transmitterem, meg rossz füles is, amiből ki tudnék bt modult menteni. Hová lenne célszerű ráaplikálni ezt? A magnó fej kábelére esetleg rá lehet csatlakoztatni? Vagy, hol kéne megcsapolni? Nagyon bonyolultnak néz ki a belseje, annyi kábel van benne, hogy el se tudom képzelni, minek tömték így tele!? Van egy régebbi panasonic is, abban van kb három szalagkábel.
Én is kaptam pár ilyet. Nem vacakoltam a készülékekkel, szétbontottam őket. Csak a hangdobozok maradtak. Vettem hozzájuk külön erősítőt és/vagy BT modult. Pár ezer forint csak.
Egyben minden, ha nem kell nagy hangerő. Bluetooth + USB + SD Erősítő
Nem dehogy. Csak kíváncsi voltam mi az, mert nem szokványos vasnak tűnt.
Üdv.
Képen látható hőmérséklet szenzornál mit befolyásol az érzékelő hossza? Számít egyáltalán valamit? Van bármi előnye/hátránya annak, hogy épp a rövidebbet/hosszabbat választja az ember? Tippem szerint, talán a hosszabb gyorsabban leköveti a változást, lévén, hogy nagyobb felületen érintkezik a mérendő közeggel. De kimutatható e egyáltalán ez a részemről feltételezett reakcióidő változás, vagy nem mert olyan minimális. (DIY elektromos pizzakemencébe lesz.)
Sokat nem oszt/szoroz. Maga a szenzor a legvégében van egy kis kocka/gömböc ...
Képzelj egy kemencét, aminek az xxx vastag falán át benyúlik a szenzor, vagy egy edény amibe bele merül/nyúlik... Vagy meghajtják a csövet valamilyen ívben...
Az időállandóját szerintem eléggé befolyásolja, mert át kell melegednie meg lehűlnie.
BGAzó gépben a levegő hőmérsékletét ilyen méri: Bővebben: Link Ez van egy kis fémcsőből kicsúsztatva és a légáramlatba ér bele. Nem tudom a te szabályzásod milyen, de ha rosszul viselkedik, érdemes egy ilyet megpróbálni.
Maga a konkrét szenzor a cső végében van, típustól függően 0.5-2 mm átmérővel bíró kis valami. A hossza inkább akkor érdekes, ha mélyebben akarod mérni a hőmérsékletet valamilyen oknál fogva. A cső a mechanikai tartást adja.
Najó, akkor kb csak annyi a lényeg, ha hátlapra van felfogatva, a röviddel a hátlaphoz közelebbi,
a hosszúval meg az ajtóhoz közelebbi levegőt méri. Vagyis, ha kinyitom az ajtót, talán hamarabb bekapcsol, ahogy kiáramlik a meleg, és beáramlik a hidegebb levegő...
Még semmilyen. A cső is üres, vagy van benne valami hővezető kitöltőanyag egyáltalán?
A kettő közti időt olyan 8-10 másodpercre becsülöm, jelen esetben nem oszt/szoroz, ahogy pipi írta.
Ha csak oldalról tudod belógatni, akkor érdemes a hosszabbat venni, egyébként felesleges.
Nincs benne semmi, üreges cső, abba van becsúsztatva a szenzor. K hőlem esetén ez kb. egy 0.5 mm átmérőjű mákszem. Nem biztos, hogy elektromosan el van szigetelve a szenzor a fém csőtől, erre tessék figyelni.
Ne ba már, akkor egy földelt fém készülékházra hogy lehet felfogatni?
Ami nekem van, az el van szigetelve, XinPeng electrothermal equipment factory van ráírva.
De nem tudom a PID körör milyen paraméterekkel lesz beállítva, illetve pontosan hogy mérsz, de én azért ezt átgondolnám, mert nem direktben éri a meleg levegő így. Vagy vehetsz mindkettőből is, párszáz Ft. Nálam nem működött jól, csak a sima huzalossal. Illetve olyat tudsz is gyártani, csak kell venni a hőszenzor huzalból és ahol a végét akarod, ott egy szuperkondival cseppé olvasztani.
Úgy, ahogy én is csináltam egy nagykonyhai sütőnél. Kihúzod a szenzort és raksz rá hőálló szigetelést (pl. varnish cső visszahajtva), majd mehet vissza. A fém cső finoman préselve van a menetes felöli oldalán, hasonlóan, mint ahogy amellékletben is látszik. Ezt szétnyitod vagy egyszerűen levágod, attól függően, mennyi extra cső lóg hátrafelé. A szenzortartó cső vékony falú, nem kell megijedni.
Pizzasütő kemence, nem BGA, felesleges túllihegni, pár fok ide-oda oly mindegy.
Pizzás ismerősöm ezen nagyon összeveszne veled. De a PID lelkivilága sem biztos értékeli ezt, a kör stabilitása miatt sem árt, a gyors a szenzor.
Amúgy megnéztem, amit a képre raktál, az tényleg vezet. Bővebben: Link Az ilyen el van szigetelve.
Közben eszembe jutott, hogy van itthon két szenzorom és egy szenzortartóm, amiből kiszedtem a szenzort mert máshova kellett. Lásd melléklet, nem űrtechnika.
Elhiszem hogy ott, ahol a molekuláris gasztronómia hívei sütnek/főznek, a 0.01 °C is számít.
Időnként hódolok eme finomságnak itt-ott, és nem hinném, hogy pl. a fatüzelésű (vagy régebbi, elektromos) kemencében PID szabályzás dolgozik, ennek ellenére finomak az azokban készültek is.
Hát ez lelombozó. Azt hittem, legalább valami hővezető anyaggal ki van töltve az a cső.
Nekem mindenképp (szerintem) szigetelt verzió kellene, egy REX-C100 vagy hasonló modulhoz lesz. A készülékház meg egyértelmű, hogy földelt lesz, és a fűtőszál is a készülék házra lesz felfogatva, ami természetesen szintén földelt. Nem tudom, ha nem szigetelt a szenzor, az bezavarhat e a vezérlőnek.
Lelomboz? Ennyi pénzért mit vártál? Vagy szigeteled magad (lásd melléklet), vagy eleve szigeteltet veszel, lásd antiktelefon linkjét. Előbbihez: vágsz egy darab varnish csövet, a felét ráhúzod a szenzorra, másik felét visszahajtod, az egészet betolod a csőbe, majd rögzíted az egészet úgy, hogy a csövet finoman összenyomod.
szerk.: Nem mindegy, hogy ki van-e töltve a cső vagy nem? Sütőben mit számít 1 °C ide-oda? Ettől többet csalhat maga szenzor feldolgozó egysége. A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2022
Értem én...
Nem szeretnék építeni, a meglévő sz...okból szeretném megoldani, nincs kedvem se dobozolni se.
Nem az a lényeg, hogy legyen még egy zenegép, hanem a meglévő holmikból valami használhatót összedobni. Van még két autó rádió is, az egyiken talán van bemenet is külön, de azokat is dobozolni kellene, azt sem annyira szeretném! Idézet: „molekuláris gasztronómia” Ilyenről eddig még nem is hallottam. Aztán megkérdeztem jó barátomat, és tényleg létezik.
Én is használtam ilyen modul, hűtéssel a végfok icn. 4 ohmos autós hangszórókkal, 24V os tápról. Nagyon jól, hangosan szól.
Sziasztok!
Ha valakinek lenne kedve tudna abban segíteni, hogy megnézze jól értelmezem? Az alaplapon jobboldalt a C60,C62,C64 -es kondikat cserélném. PDF-en C21,C25,C26 lenne? Köszönöm!
Annak tűnik, vagyis okot nem látok arra, hogy ne az legyen, de nem is mondható 100%-ra, mert a másik lába nem követhető. De ha oldalról sem látható repedés szemmel és nem zárlatos, minek cserélnéd?
Köszönöm!
Kaptam egy ilyet kölcsönbe, körbe mértem ott a diódákat ellenállásokat(van egy pár ellenállás is ami hibás) kondikat is. Ennél a három kondinál nem mutat semmit a műszer. Találtam 3 db zárlatos diódát, 2 db 4148-as rajz szerint. Az alaplapon baloldalt a D10-es ,PDF-en ha jól értem D9-es PSMA30A ez nem tudom milyen diódát vegyek ide. |
Bejelentkezés
Hirdetés |