Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   729 / 3997
(#) sprofan válasza dzsoti hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Nem, egyáltalán nem sok, tehát borda nem fog kelleni.
(#) dzsoti válasza sprofan hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

oké köszi akkor indulok a boltba.
(#) Flatlander hozzászólása Dec 22, 2009 /

Sziasztok!

Valaki tudna segíteni ps2-es billentyűt vagy egeret hogy tudnék megcsinálni usb-sre? Tudom van átalakító de sajnálok érte 2ezret usb kábelem meg van egy csomó.... Próbáltam már hogy egy usbs egérbe úgyvolt hogy D+ D- V G és ugyanez volt a ps2-es egeren is bekötöttem rendesen decsak világít a gép nemismeri fel.Hogyvan ez megoldva az átalakító kábelben?Valaki ha tudna bekötést hálás lennék
(#) Action2K válasza Flatlander hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Az átalakító kábelben van egy IC, USB HUB ként. Amúgy én 1500-ért árulom azt, amelyiken két PS/2 port van. Bill/egér.
(#) Flatlander válasza Action2K hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Aham köszi
Hát nemtudom végülis megérné-e. Nekem a ps2-es egerem van vagy 4éves de szeretem meg marhavékony a kábele a töbihez képest.A billentyűm meg vezeték nélküli ps2-es.Nem mai darabok de már megszoktam őket,és mivel az asztali gépem meghalt arra már nemakarok költeni laptopon meg nincs ps2 port.Pedig mennyivel jobbanörültem volna mondjuk egy sorosportnak is a hüle hd kimenet helyett Ahoz is kell átalakítót vennem Nah majd kiderül lehet veszek vagy új egér+bill
(#) potenciameter hozzászólása Dec 22, 2009 /

Hali nem megy a számtógépem beepitett hangkártyájának a jobb oldala. először a driverekben kerestem a hibát, de ott minden tökéletes. Nem tudjátok, hogy mi lehet a baja?
(#) kadarist válasza potenciameter hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Szia!

Valószínű tönkrement az alaplapi codec IC. Kábel, vagy csatlakozószakadás esetleg?

(#) Sanyessz hozzászólása Dec 22, 2009 /

lenne 1 problémám!
suliba kéne csinálni szavazo gépet multiplexerekkel (TLL-szeria).
12 tag szavaz, töbségi szavazás, a fönök szavazata kettöt ér!
5személyre sikerült de töbre nem megy.
Várok minden segitséget megoldást!
(#) jdani hozzászólása Dec 22, 2009 /

Hali. az ICL7107-es hőmérőkhöz, általában 1N4148-as diódát használnak. Nincs valami más tokozású, pl: TO-220-as tokozású, alkatrész, amit használni lehetne még hozzá?
(#) djhua hozzászólása Dec 22, 2009 /

Segitségre szorulok . Van egy kapcsolasi rajzom , szeretnek hozza nyakrjazot . Ha segitene valaki ? Még kezdo vagyok es a 2 Ic - ert nem nagyon megy hogy en magam keszitsem el !! Koszonom elore is !!

Egy futofenyrol lenne szo!
Kapcsolasi rajz :

futofeny.gif

(#) kadarist válasza djhua hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Szia!

Csináld meg először nyákrajz nélkül, univerzális lapon, összedrótozva. Utána már könnyebb lesz megtervezni rendesen.
(#) Action2K válasza sprofan hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Idézet:
„Küldtem privátban valamit, azzal többre mész.”
Ha nem hadititok, mi is megtudhatjuk, hogy milyen jobb ötleted van? Az optocsatolós leválasztást ugyebár én is említettem.
(#) csepecske hozzászólása Dec 23, 2009 /

van egy MAXWELL MX-25302 MŰSZEREM.
AC 700 voltos méréshatár.
nekem 2000 volt ment rá.
csak a kijelző működik.
lehet még javitani?
mi szálhatot t el?
(#) Action2K válasza csepecske hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Talán, ha van benne túlfeszültség védő, akkor azt kell cserélni, mert átmehetett rövidzárba, védve a műszer többi részét.Ha viszont az Amper, condi ... mérő állásban sem mér, akkor, lehet, hogy nem volt védelem, s a központi mérő rész (IC) szállt el.
(#) qvasz2 válasza potenciameter hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Nekem az alaplapi jack- csati szokott szenyózni. Megmozgatom és jó lesz.
(#) qvasz2 válasza jdani hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Ha az 1n4148 jó neked, akkor bármilyen dióda is jó lehet (van sok ami TO-220-as).
Kimondott hőérzékelő:
Bővebben: Link
(#) kadarist válasza qvasz2 hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Szia!

Ne keverjük az egyszerű szilíciumdiódát a speciális hőérzékelő ellenállásokkal(PT100, NTC), meg az integrélt érzékelőkkel (KTY). Ha az adott kapcsoláshoz diódát ajánlanak, akkor azt érdemes használni. Teljesen más a karakterisztikája a diódának, és mondjuk egy KTY-nak.
(#) qvasz2 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Ezek a diódás kapcsolások olyan megbízhatóak és pontosak, precíziós kalibrált mérőműszerek, hogy bármit oda tehet érzékelőnek.
Szerintem.
(#) kadarist válasza qvasz2 hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

De ócsóbb az 1N4148!
(#) danelnagy95 hozzászólása Dec 23, 2009 /

Ezt a kapcsolást építem épp meg, és attól félek ha valamit elrontok tönkrevágja a számítógépem (mert arra kötöm). Arra gondoltam hogy egy optocsatoló meg tudná védeni(javítsatok ki ha nem).4n25 jó is csak nem vagyok benne biztos, hogy hogy kell bekötni, és hogy bírja-e a 15 voltot. Légyszíves rajzoljátok hozzá, a rajzhoz a bekötését.

Előre is kösz
(#) Action2K válasza danelnagy95 hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Ha csak a PC hangkimenetére kötöd, akkor nem teheti tönkre. A megnyugtatás miatt, feltekert potinál mérj rá a bemenetre. Gyakorlatilag 0V-nak kellene lennie, de a max 1,5V sem gond.
(#) danelnagy95 válasza Action2K hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Okés, köszi.
(#) Maymax hozzászólása Dec 23, 2009 /

Sziasztok. Egy olyan kérdésem lenne hogy cd lejátszóba lehetséges-e utólag beépíteni fülhallgató kimenetet? Azért kellene mert maga a cd lejátszó rendelkezi egy pár wattos beépített végfokkal és erősítőre kapcsolva, kisebb hangerőn zavaróan súg, nagyobb hangerőnél már annyira nem észre vehető. A cd lejátszó típusa: elta 2399. Legyetek szívesek olyan választ adni amit komolyabb elektronikai ismeret nélkül is megtudok érteni. Köszi előre is!
(#) sprofan válasza Action2K hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Ha minden jól megy nemsokára meg fogod tudni, csak nem akarom lelőni a lényeget
(#) trioda hozzászólása Dec 23, 2009 /

Sziasztok!

Most kezdek ismerkedni a PIC-ekkel. Egy problémám van, szükségem lenne az MPLAB egy régebbi, butább verziójára. Többek közt a gépem miatt. Nincs valakinek egy 7-es telepítője?
(#) Action2K válasza Maymax hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

A legjobb megoldás az lenne, ha a beépített végfok előtti, normál jelet tudnád kivezetni. Szétszedés nélkül pedig a hangszóró jelét kellene leosztani (lecsökkenteni) vonali szintre. Nem a legmegszokottabb, de járható út. Persze, ilyenkor a saját hangfalait le kell venni, s megfelelő műterhelést (ellenállást) kell a helyére tenni, de ez beépíthető az átalakítóba is.
(#) Action2K válasza sprofan hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Ja... akkor nem szóltam. :whistle:
(#) mandix hozzászólása Dec 23, 2009 /

Helláj!
Az lenne a kérdésem hogy van-e olyan rossz elektronikai áramkör amit nem lehet megcsinálni? Pontosabban a bérházi kaputelefonunk nem működik: csörögni csörög beszélni és ajtót nyitni nem lehet. Mivel én vagyok a közösképviselő a lakók engem csesztetnek hogy hívjak szerelőt mert legyalogolni igen nehéz. Hívtam már négy szerelőt és azt mondták javíthatatlan pedig 2 hónapja még működött. Lehetséges hogy javíthatatlan? Vagy csak kamu szerelők?
(#) Maymax válasza Action2K hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Köszi. Ez jó ötlet. De hogy fogjak hozzá a normál jel kivezetéséhez? Gondolom ott kellene kivezetni ahogy a végfok csatlakozik az előerősítőhöz. Párhuzamosan kötve ez megoldható?
(#) vicsys válasza mandix hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Szia
Szerintem mindegyiktől kérj árajánlatot. Aztán tárd a lakóközösség elé...
Következő: »»   729 / 3997
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem