Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
lenne 1 problémám!
suliba kéne csinálni szavazo gépet multiplexerekkel (TLL-szeria). 12 tag szavaz, töbségi szavazás, a fönök szavazata kettöt ér! 5személyre sikerült de töbre nem megy. Várok minden segitséget megoldást!
Mondjuk egy BY329? Az TO-220 tokozás. És talán cask egyedüli, ami van itthon, ami TO22-as. De ekkor újra kell kalibrálni, nem?
Igen, ott kell keresni párhuzamosan rákötsz és kész (persze leválasztó kondi ajánlott). Egy mégjobb megoldás, hogy kapcsolós (kiváltós) JACK dugaljjal, a nem használatos végfok leválasztódik, s lehúzó ellenállással testelődik a bemenete, hogy nehogy gerjedjen, vagy ilyesmi.
Ha megtalálod a megfelelő pontot, akkor rajzolhatom is, hogy hogyan legyen. Fotó nem lenne rossz a masina ezen belsejéről. Lehetőleg világos, éles, ne mobilos kép legyen.
Hát, ha tudod kalibrálni, az jó hír, de ne várj tőle túl sokat !
Játszani lehet vele, de mérni nem igazán, inkább csak tippelni. Szerintem. Azért egy dióda az nem hőmérő, és amilyen gyártási szórása van, hát nem tudom. . . Szerintem alapból több fok a "pontossága" egy ilyennek. Most ezt fogod tovább rontani, mert nem a javasolt 4148-at használod.
Épp töltőn vannak a fényképező aksiai, amint lehet csinálok képeket
azért szeretnék másat kipróbálni, mert most hogy voltak ezek a fagyos idők, a dióda kint csüngött az ablak alatt. Ma bevettem, és hozzá tettem a bentihez. (a hőmérőre 2 dióda van kapcsolva, és egy kapcsolóval kapcsolom a kintit/bentit) És az érték nemvolt egyező. Forrasztottam a kintire egy új 1N4148ast, és a hőmérséklet már egyező volt. A fagytól, talán nem lenne már olyan pontos, vagy ,,tönkremegy,,?
A nedvesség nem tesz jót a mérőfejnek(dióda). Az áramkör a dióda nyitófeszültség-változását érzékeli. A víz, meg pára kisöntöli a diódát, és már nem is mér jól
És mikor bevetted vártál vele egy fél-egy órát, hogy átmelegedjen?
Mert nem kéne tönkremennie -10,-20 fok hidegtől. Szerintem. Megnéztem egy pdf-et: -65 . . .175 fok celzius a működési/tárolási tartománya: Operating and Storage Temperature Range Tj , TSTG -65 to +175 C
Persze a víztől meg fagytól nem megy tönkre a dióda! Szárítás után jónak kell lennie.
Sziasztok, ezért a kérdésért nemakartam új topikot nyitrni mert sztem könynen megoldható, bár én nemértek anynira hozzá
Nos, van egy 5.1es erősítőm : LG LH-D6230 Ehhez nem a gyári hangfalakat használom, bár ez szerintem nem lényeges... Szeretem ha külön tudom állítai a hangszórók hangerejét, de manuálisan, vagyis nem akarom midnig megnyitni a lejátszó menüjét és úgy állítani... ráadásul ninsc is tv-re kötve, mert simán végfokként használom... Rajzoltam 1 rajzot hátha így megérti az is aki a leírásomból nem fogja :d Azt szeretném megvalósítani hogy a magasak hangerejét 1 potméterrel tudjam szabályozni bármikor. Az összes hangszóró közös testen van. a rajzon látszik hogyvan bekötve a cucc kössz a helpet
Háj!
Előző oldalon kérdeztem, de új merült fel. Ezt építettem meg 20 leddel, de a 14 voltos tápom kevés hozzá, és így csak 13 led villan fel. A jelet a számítógép jackjéről kapja. Gondolom akkor tudná az összes ledet kivezérelni, ha erősebb jelet kapna(mivel nem tudok neki nagyobb feszültségű tápot adni). Rá lehetne kötni az erősítőmre, csak azt nem tudom mi a módszer. Párhuzamosan kössem a róla lejövő hangszóróval, vagy máshogy kell? A választ előre is köszönöm.
Szia!
Ha jól értem, neked az kellene, hogy 3db hangerő szabályzód legyen a jelenlegi 1db helyett! Ehhez többet kellene tudni a készülékről! Pl:három bemenete van neki? (Front/L R), (Rear/L R), (Sub/Center)? Vagy csak 1db: (Audio in) Szétszedted már? Milyen a jelenlegi hangerő szabályzója? 3xStereo? Képek segítenének...(a belsejéről) Utólag: Most nézem csak a képet, ez nem egy "hagyományos" 5.1-es erősitő, hanem lejátszó is! Szóval amit a bemenetekről írtam az jelen erősitőnél tárgytalan! De a potit megnézheted! Üdv. Norbi
Tévedsz. A tápodat kell cserélni, nem pedig nagyobb bemenőjelet adni neki.
Lehet nem is a feszültséged kicsi, mivel azt írják, hogy 12 V-ról 15-18 LED megy. Inkább az áramod kevés ennyi ledhez. Az üresen 14 V-os táp, amikor az összes LED ég (13 db), hány V-ra esik vissza??
Hát a táp 1.7 amperes, ami nem lehet gyenge. 14.5Voltról kb 12.6-ra esik vissza.
Az valóban jónak tűnik. Akkor viszont lehet, hogy mégiscsak a jelszinted kevés. Sry.
Akkor valóban kösd az erősítőd után, párhuzamosan a hangfallal. Mivel ennek nagy a bemenőellenállása, az erősítőt sem és a hangszórót sem fogja zavarni.
Oké, kösz. Írok ha gond van.
Hát ez poén... Tökugyananannyi led villan fel az erősítőről is. . Akkor erről ennyit...
Hát, ha van szabályozható tápegységed - olyan labortápféleség - akkor még azzal tehetsz egy kísérletet: picit növeled a tápfeszt. Olyan 15-16V ig
Van 2 számítógépem, az egyikben elromlott a táp, egy p4-es gép. A másik egy régi (asszem p2-es gép) átlehet tenni a régebbiből az újabba?
A p4-ben egy 300w-os volt, a p2-ben egy 155w.
Azt hiszem, annak még másmilyen volt az alaplapi csatija, de nem 100 %. Meg hát a teljesítménye is elég kevéske.
Jobban jársz egy újjal ! Ha mégis át tudod tenni, akkor ne köss be a tápra mindent, pl ha több winyód van, vagy több cd-dvd van, hogy ne terheld túl a kisebb tápot. Így kihúzhatod átmenetileg, amíg veszel egy belevalót.
a csatik ugyan olyanok, csak a 300w-osba van egy másféle, amit az alaplapba kell bedugni, de a 155w-osba nincs.
és ha beteszem akkor nem fog történni semmi(leég, szikrázik stb..)
Az a plusz csati a procinak ad többlet áramot. Elvileg meglesz anélkül is.
Ha túlterheled , igen, tönkremehet az is !
Szia!
Nem ég le, csak nem működik majd megbízhatóan. Ráadásul kell egy ilyen átalakító is:Bővebben: Link Persze ha AT-s tápról van szó akkor semmiképpen sem lesz jó.
12V-os segédtáp nélkül nem megy a proci!
Ki lehet próbálni, bajt nem okozhatsz vele, mert ha egyformák a csatlakozói akkor a régi is ATX szabvány. Az a bizonyos kiegészítő csatlakozó később jelent meg az alaplapokon, ezt nem tudom biztosan, de szerintem anélkül is megy. Viszont az a 155W nagyon karcsú egy P4-es gépnek, ha túlterheled instabillá válik az egész, gyenge minőségű táp esetén akár el is füstölhet, az viszont már komoly baj lehet, így én semmiképpen sem javasolnám, hogy azt használd.
Az AT-s, az egysoros csati volt. Azt biztos nem dugja be az ATX-be.
Én úgy emlékszem elindul az a kiegészítő csati nélkül is, csak valóban nagyon kevéske az a teljesítmény, így instabil lehet a gép. Ezért, amit nem feltétlen kell ne dugjon rá, és 1-2 napig eldöcöghet vele. Szerintem.
Szia!
Pentium4-hez kell kiegészítő 12V-os táplálás.
A számítógép tápegysége nem füstöl le túlterheléstől. Van benne rövidzárvédelem is. Esetleg, ha rossz a hűtés, zárt helyen van, beszorul a ventilátor...
Persze, "hivatalosan" nem szabadna neki, jó minőségű tápegységnél természetesen nem fordulhat elő. De ócska, gyenge minőségű tápot (amiből sajnos van elég) én nem mernék folyamatosan a maximális terhelhetősége közelében hajtani, mert az egy idő után nem biztos, hogy egészséges, és nem csak a tápra nézve.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |