Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szerintem semmi akadálya.
Köszi!
A képen 9 láb látható. Az ilyen ellenállás hálózatokat a 8 bites busz vezetékek lezárásához, fel vagy lehúzásához használnak. Némely kapcsolásokban nincs kihasználva minegyik, mint a példában, de ez nem lényeges, még mindíg olcsóbb, mint 5 - 6 egyedi, és nem is egyforma ellenállás beültetése. Szabdalni meg nem lehet, mert ez egy egyszerű, ún. vastagréteg hibrid áramkör
Szia!
Ezt a vezérlő kártyát készítem el, amiröl láttad a fotót és a kapcsolást is. Ebből a SIP ból csak 1 re van szükségem és van ithon 2-3 fajta, ami talán jólehet bele mert 10K és van elég lába (mint a mellékelt ábra mutatta is) Az volt a kérdés, hogy beköthető e és ellátja a funkcióját, ha a utolsó 2 lábát szabadon hagyom? Vagy van esetleg valami ötleted arra, hogy 1 bemenetet, és 6 kimenetet, hogyan oldhatnák meg egyszerü szénréteg ellenállásal kulturáltan? (Nem törném szét, nem vágnám ketté, hanem csak a két utolsó kimenetet nem kötném be.)
Szia!
Bizonyára láttad az említett vezérlőkártya "eredeti" fotóját, ahol szintén 7 lábú Sip helyett 8 lábú van berakva. Csak ezért gondoltam, hogy ha oda jó volt a 8 lábú, nálam is jó lehet a 9 lábú. De mivel csak egy lelkes építő vagyok, nem "szaki", azért kérdeztem tőletek. (akik jobban értenek hozzá, vagy esetleg a szakmájuk is). De még mindig nem tudom mi is a helyzet. Lehet vagy nem?? üdv
Akkor elvileg mindegyik láb leágazása 10K
és akkor is müködik rendesen, ha a 2 ucsót nem használom
Ez elvileg egy ellenállás híd lenne?
Akár szénréteg ellenálásból is megcsinálhatnám?
Elöbb felprogramoztam a Pic-et, mint amennyi dő alatt
megtudtam, hogy jó e az a piros hernyó.
Szia!
Figyu! nagy gáz, hogy az egyik lábán 9.98, mig a másikon 10.00 és ez váltakozik?
Ez nem gáz, hanem a tolerancia. Azaz tűrés.
Szia! Azon a diódahálózaton ne vesszünk össze. :peace:
Nekem (is) egy graetz-híd ugrott be az elrendezésre pillantva :heureka: . Meg minek is vacakolnék külön diódákkal ha egyben is be lehet ültetni... S A hit és a tudás... De igazad volt! :kalap: Tényleg elég nehéz levinni a meghúzási áramot! Bár igy sem értel el nagyon rosz eredményt! Lásd fájlmellék. A tekercssel még lehet "kisérletezni". De vékonyabb huzal már nem nagyon lesz jó. A kapcsolást ki fogon próbálni! Vannak vele katcsolatban fenntartásaim... De majd a tesztelésnél kiderül. Üdv: _jani_ Jó dolog egy idősebb - tapasztaltabb - szakitól tanulni! HA! Jó érvekkel és valós adatokkal segíti a szakmai fejlődést!!!
Szia!
Most vettem észre, hogy a kapcsolásban 5K6 ellenállás van írva, ami elvilg, ha jól tudom 5.6Kohm vagy csak 5.6 Ohm lenne???
Süljön ki a szemem egy szép lézer diódától , ha ide 5K6 Ohm -os ellenállás van berakva
Sziasztok!
Új vagyok itt, ezért lehet, hogy nem jó helyen próbálkozom a segítség kéréssel. Ez esetben bocs mindenkitől, és kérlek irányítsatok a jó helyre. Meglévő hangfalpárhoz szeretnék erősítőt venni, ennek kiválasztásában kéne segítség. A hangfal Magnat, 3 utas bassreflex-es, 100/140W, 4 Ω, 28-25000 Hz, érzékenység 1,9W. Van külön bemenet a mélynek, nem tudom ezt hogy hívják, amatőr vagyok. Valamilyen régebbi használt (új is lehet ha nem túl drága) stereo erősítőre gondoltam, nem kell rádiósnak lennie, csak 4Ohmos legyen, és én 50-70W körüli teljesítményre gondoltam. Sajnos abszolút nem ismerem az erősítő típusokat, egy internetes "piac"-on nézegettem őket, de legtöbb esetben nem volt feltüntetve az impedancia, így elég nehéz választani. Tudnátok ajánlani gyártót, és azon belül konkrét terméket? Az is érdekelne, hogy ezek kb milyen árban mozognak használtan (régebbiek amik boltban már nem kaphatók), hogy majd ne húzzanak le nagyon. Ja az is elsődleges szempont, hogy szép hangja legyen természetesen, tehát minőségi dolgot keresek. Előre is köszönöm a segítséget. Üdv, sc
Nézz körül az apróhirdetésbe ezen az oldalon, vagy írd be a keresőbe hogy erősítő, végfok vagy ilyesmik.
Na most elakadtam.
Szerintetek az eredeti meghajtó fotójából induljak tovább ahol egy 5.6Ohm-os ellenállás van berakva, vagy halgassak a rajzra, ahol 5.6KOhm-os van írva??
Zöld - kék - vörös - arany lenne a helyes. De ha véletlenül kisebb lett betéve, akkor is működik, csak a poti más intervallumban dolgozik, de beállítható a ref fesz.
Zöld - kék - vörös - arany tettem be.
Csak a fotó megzavart. Ha ránézel ott Zöld, kék ,arany, arany van berakva. Na ezért hezitálok.
Figyu!
kell nekem ehez a kapcsoláshoz 5K trimmel poti 3db , találtam is ithon 6 db-ot, de a számok rajta nem mondanak semmit. Olyanok vannak, hogy 103, 104, 103og, 102of, 502oj, 203 7n, Honnét tudom meg, hogy hány kilós?? üdv
Na ebben kéne kicsit segítened!!
hogyan mérjek 3 lábat melyik láb közt mérjem ki??
Olyan picurkák ezek a pucukák, hogy alig birom megfogni, de legalább a lábai is 4 milcsire vannak egymástól, hogy a multi m végei állandóan összeérjenek.
(nanáá, hogy mindig kimérem a vezetéke ellenállását )
Szerintetek eltudnék helyezni néhány led diódát, hogy mutassa a 3 driver kártya vezérlési kimenetét. (Van még vagy 200smd ledem szép napsárgák )
(Látni szeretném a motorokra ható vezérlést és a "üzemkész állapot" on /off) A kapcsolást felraktam, ha van esetleg valami ötletetk szivesen venném. A nyákom még formálható (Fúrkálható)
A 4017-es számlálóval lehet tízszeres frekvencia osztást végezni?
Hello!
Lehet, de a kimeneti jel nem lesz 50%-os kitöltésű (persze ha ez zavar) üdv! proli007
Arra gondolsz, hogy 10-es osztás esetén 9 és 91% lesz a kitöltés? Egy IC-vel megoldható ilyen arányú osztás?
Ha egy értéket akarok kiiratni egy hétszegmenses kijelzőre 4518 és 4511 párossal, pl. 8 esetén míg bemegy mind a nyolcadik jel a bcd átalakítóba, akkor a kijelzőn is végigpörögnek a számok, vagyis úgy kéne megoldani, hogy közvetlenül a resetelés előtt legyen bekapcsolva a kijelző? |
Bejelentkezés
Hirdetés |