Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Az egy IC. Digitálisan kódolt jelekkel dolgozik. Proci kell a feldolgozáshoz.
Szerintem amit köbzoli ajánlott azt ne hagyd mert annál egyszerűbbet nem találsz ha csak elő nem kotorod iskolás fizika füzeteid. Az ellenállás csak akkor csökkent feszültséget ha osztót alkotsz belőle hanem áramot korlátoz de ahogy ránéztem a köbzoli által ajánlott anyagra ezt a második cím alatt meg is találtam. Hanem itt van ez is az oldalunkon. Én se szeretek nagyon regényeket olvasni valamiről de ez akkor is csak pár oldal és össze is van foglalva példákkal együtt.
Proci nélkül is használható ha simítod a jeleket. Én volt, hogy így alkalmaztam nagyon jó érzékenysége miatt.
Egy kicsi panelon van 3 db smd alkatrésszel meg egy 8 lábú IC vel! Nekem csak arra kell hogy ha rávilágítok egy infra leddel akk nyisson vagy zárjon!
Vedd ki az érzékelőt. TSOP a típusa gondolom és itt a bekötése is. Kell neki 5V táp. Utána a kijövetelt kondival simítod és kész. Ha otthon vagy az elektronikában akkor nem árt még egy komparátort meghajtani ezzel, hogy biztosan logikai változókkal dolgozzon és ne legyen köztes érték.
Kb. 1000 féle típus van, és mindnek más a bekötése . . .
Ha rávilágítasz egy infra leddel, semmi sem történik.
Nem olyan egyszerű a dolog, mert ez a panel tartalmaz egy frekvenciaszelektív erősítőt. Általában ezek az érzékelők csak megfelelő frekvenciával megszaggatott infrafényre érzékenyek. Ez azért van, hogy a napfény, a szobai világítás ne okozzon zavart a készülék működésében. Egy mezei fotodiódával és egy egyenáramú erősítővel egyszerűbben lehet eredményt elérni.
Nekem pl TSOP1738 vevővel működött mint a karika csapás. Lehet valóban mással nem megy. És nekem a szobai világítás zavarta is de ezt küszöbölné ki a proci. A szimpla infra vevő diódától meg elment a kedvem annyira érzéketlen volt (1 méter után szinte semmi)
Igen, ezekbe bele van integrálva egy erősítő, és ezek nem szelektívek így önmagukban. De tápfeszültséget persze adni kell nekik.
Mondmeg hány volt bol akarsz mennyit és mire és emgmondom hány ohmos ellenállás kell!
Kösz
de nem tervezek semminek lejeb venni a feszülcségét Csak azt szeretném tudni hogyan oldhatán meg h mijen ellenállás kell egy bizonyos mértékü feszülcség csökkentéshez Pl: egy számolás vmijen képlet, vya program Csak mert elromlott multiméterem És annélkül nem tudom ezt elvégezni Az elektrotechnikában kezdö vagyok
Itt van nézd meg ezt,meg a He honlapján is van ilyesmi!
Nem értem meg köbzoli wiki-s oldalát miért nem olvasod el Minden olyan szép egyszerűen le van írva. Én csak ránéztem és látom minden kérdésedre a választ. Fogyasztóval kell számolni, mivel mint írtam áramot korlátoz. Multiméterrel se tudnád ha nem érted. Egy 100 ohm és egy 1 M ohm ellenállás végén is terhelés nélkül a tápfeszt fogod mérni. Köbzoli linkjénél senki nem fogja egyszerűbben elmagyarázni. R és U önmagában nem elég ohm törvényéhez de ezt a képletből te is látod.
Légyszi annyi entert ne nyomjál, nem folyik le a sor a monitorról úgy sem.
Eaglebe ha megcsi egy kapcs rajzot hogytom megnézni 3dbe?
Rendben igazad van. Átnézem rendesen és figyelmesen idöt nem sajnálva.
Csak az első 3 alcímet elolvasva választ kapsz kérdéseidre ha a többi magasnak és fölöslegesnek is bizonyul egyelőre.
Ezt olvastam:
AZ ELLENÁLÁS SZEREPE AZ ÁRAMKÖRBEN: -áramerösség korlátozása -kondenzátor kisütése -feszülcségoszto-amivel munkapontállító be -kondenzátorral váltakozóáramú szűrő alkotása -fűtés, világitás a 2. vagyis a "kondenzátor kisütése", azalat mit kell értenem?
Üdv.
Olyan problémám lenne hogy van egy kapcsolási rajz és azt kéne kicsit átalakítani... 12V-os a fordulatszám mérő és nekem egy 6V os kapcsolásra lenne szükségem... melyik ellenálást/ellenállásokat kellene kicserélnem és mekkorára hogy működjön 6V rol. Előre is köszi Bővebben: Link
Szia!
El kell keserítselek de ez az IC-s kivitelezés szab határokat.
Először is ha elolvastad amit multkor küldtem a puffer kondival akkor tudod azt, hogy mint egy akkumlátor képes feltöltődni (persze nem az de így talán el tudod képzelni) és tárolni energiát. Na az a kisütés ha ezt az energiát egy ellenállással mint fogyasztó "kiveszed" belőle. Konyhanyelven próbáltam fogalmazni.
Helo.
Ezt a kapcsolást kell megépítened:Bővebben: Link
Vagy LM3914-el épít úgy is UAA180 nagyon kifutó darab, alig kapni már. Arra is van sok kapcsolás.
Sziasztok!
Táborokban mostanában egyre nagyobb hiányt érzünk vmi ütős kis hangforrás iránt, ezért most nyárvégén eldöntöttem hogy autóhangszórókat fogok átalakítani egy végső soron jack dugós rendszerré. (márha ez lehetséges valahogy...) kb. vennék hozzá erősítőt is megminden. (a cuccokat innen szerezném be.) Aki csinált már ilyesmit, vagy amúgy tudja az légyszi írja le hogy mit kell tudni a témával kapcsolatban meg stb. Köszi
Szia!
Szerintem gyere át ide. Mennyit áldoznál rá?
Hello
Az érdekelne, hogy a hagyományos 0,6W terhelhetőségű ellenállások mekkora feszültséget bírnak ki? 50-60V -ot szerintetek kibírnák? Üdv.
Szia!
Nem kérdés. 1kV alatt nincsenek ilyen bajok.
Üdv!
Egyes alkatrészeknél a DIV végződés mit takar?
P = U x I
P = 0,6W Az ellenállás neked kibírja az 50 - 60V-ot, de az átfolyó áram, I = 0,6/U lehet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |