Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy ezt hogy mondom ki: 100ľF Előre is köszi aki ír!
Úgy, hogy száz mikrofarád. Így megérti mindenki. 100uF
Igen bírja : )
Hello!
A tekercses és a sima ellenállás közt mi a küldömbség ?
Szerintem a huzalellenállásra gondolt tekercses alatt
Lenne egy kérdésem: van egy ampermérőm (kép mellékelve) azt szeretném bekötni mert bármilyen áramra kötöm maxra ugrik! Valamit kellene vele csinálni hogy tudjam használni!
Szia.
Szerintem hiányzik róla a hozzávaló söntellenállás. Próbáld meg kb. 2mA-al.
Megpróbálom de sztem voltmérőnek is jó csak pont olyan ellenállás kell de ink próbálgatom!
Igen. Voltmérőnek is lehet használni csak akkor egy megfelelő ellenállást kell vele sorba kapcsolni. Nekem is van egy pár analóg müszerem és azok álltalában 5mA-es áramtól már teljesen kitérnek.
Majdnem jó kb 4 kohm os ellenállás kell rá! az 5 nagy a 3 kicsi!!
Milyen feszültséggel próbáltad a 4k ohm-ot, meddig tért ki vele és milyen feszültségig akarsz vele mérni?
Igazad van csak nincs a közelembe egy se:/!
Kész vagyok siker a kisérletezéssel rakok képet!
Na végre sikerül felrakni a másik képet! Ellenállások láthatóak rajta!
Ha ilyen közelről fényképezel, és nem tud a géped makro módot, akkor tegyél az optika elé egy nagyítót, és esetleg próbáld kicsit távolabbról fényképezni. Sokkal élesebb képet tudnál így készíteni. A fehér háttér jó, egy kicsivel nagyobb megvilágítás, és egész jó minőségű képek is készülhetnek.
Nem vagyok fényképész! igazad van de ugye eggyértelmű lenne a jó minőség 12 megapixeles fényképezővel!! a fehér háttér nem ötlet hanem véletlen(fehér az asztalom)!!
Én csak válaszoltam de ennyi is volt! Befejeztem!
Hello!
Eaglebe a könyvtárba melyikek az ellenállások? Van magyarosítás az Eaglhöz?
A pufferkondenzátor az egyenirányítás utáni lüktető egyenáramot simítja.
Rövid magyarázat: Bővebben: Link Tessék ezt végig olvasni (7 oldal).
Van hozzá magyarítás, de nem javaslom a használatát. Elég hibás/hiányos némelyikkel a működése.
A kondenzátorok, ellenállások az "RCL" könyvtárban vannak.
Helo!
A multiméterem felmonta a szolgálatot, és iyg elég nemhéz bármit is csinálni Majd késöbb veszek egyet Az lenne a kérdésem h hogyan tudnám kiszámolni h egy ellenállás menyivel csökent a feszülcségböl pl: egy 3kohm-os vagy egy 6 ohm-os
Szia!
Talán 6., 8., 10.-es fizikaórán megtanult Ohm bácsi törvényével. De kell egy fogyasztó is ha nem feszültségosztóra gondoltál. Mi a fogyasztód és annak paraméterei? Írd le egész pontosan mivel mit szeretnél.
Köszi a segicséget de aszem ez nekem tul jo is
Magas ez nekem egyenlöre Szoval hagyom is De kösz
Szoval ez nem olyan egyszerü h pl: 5 V-rol 4 V-ot szeretnék?
Melette még a áramerösséget is csökkent? |
Bejelentkezés
Hirdetés |