Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   312 / 626
(#) Massawa válasza llax hozzászólására (») Dec 22, 2019 /

Ugy látszik ilyen gépekbe rakják az eladhatatlan selejtet. Itt csak a kuncsaft késön jön rá az átverésre...
(#) erbe válasza Massawa hozzászólására (») Dec 22, 2019 /

Többmilliós autóból bármilyen okból ki kell venni az akkut, mindent elfelejt. Ha még csak a rádiót kellene újraprogramozni? De akkucsere után megint franciául üzenget. Lehet a sok kényelmi funkciót újra beállítani. Bezzeg az automata klímát nem lehet télire kikapcsolni. Minden indításkor nyomhatom a gombját.
Volt egy ismerősöm, az minden áramszünet vagy hosszabbító átdugdosás után megőrjített a videó, Set Top Box, stb. újraprogramozásával. Annyi esze nem volt. Szerencsére sikerült elhárítanom, most mást boldogít. Igaz, közben a Set top boxok is javultak.
(#) nedudgi válasza Massawa hozzászólására (») Dec 22, 2019 /

Mindenben átvernek. Édesapám íróasztalán volt egy réz asztali lámpa, ami eltűnt. A mellékelt képen egy hasonló van, megörültem neki, rögvest megvettem, amikor megláttam egy webáruházban… Sárgaréz színűre festett spiáter, meg vas az anyaga. A menetes részek műgyantával rögzítve, vagy a festék belefolyt, így két perc alatt sikerült eltörni.Bővebben: Link Most kereshetek egy esztergályost, aki legyárt egy közdarabot.
(#) llax válasza Massawa hozzászólására (») Dec 22, 2019 /

Vagy nem is az a cél, hogy jól működjön, hanem sokkal inkább az, hogy egy paraméterrel hosszabb legyen a lista (Nézd meg ezt, ez többet tud! A másik, xy márkánál ilyen nincs! Ez biztos jobb!).
(#) erbe válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 22, 2019 /

Nekem van egy hasonló, de búra nélkül. Azt már nem tudom, hogy az eredeti sárgaréz foglalat van e még rajta.
(#) Massawa válasza erbe hozzászólására (») Dec 22, 2019 /

Az autora már kitalálták a backup elemet. Ezt be kell dugni valamelyik 12 V konnektorba ( ahol mindig van áram) és utánna bátran ki lehet venni az akkut.....
Sokkal nagyobb gond van az öregebb laptopokkal. Ott többnyire egy VR3032-s a bios akku, de ha hozzá akarsz jutni, akkor a laptopot vagy 20 részre kell szétszedni és egyik másikban az akku cseréje teljesen megöli a bios-t és már kettö igy teljesen kuka lett. Azota ilyen akkut csak ugy cserélek, hogy elötte ráforrasztok egy 3 V-s elemet és utánna cserélem a VR3032, amit elöbb rendesen feltöltök, mert már az is elöfordult, hogy mire összeszereltem elvesztette a kapacitását és attol halt meg a bios. ( ez volt a második ).
A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2019
(#) sonajkniz hozzászólása Dec 22, 2019 /

(#) sargarigo válasza sonajkniz hozzászólására (») Dec 23, 2019 /

Szép az biztos!
(#) kameleon2 válasza Massawa hozzászólására (») Dec 23, 2019 /

Még csak gombelem sem kell feltétlenül. Mi a saját RTC-ink-hez szuperkapacitást használunk. Olyat, mint a régi videóknál. Ez egy bazi nagy kondenzátor, de max 3,6V-on. Gyakorlatilag 3 napig elmegy róla az RTC modul és nem kell cserélni sem.
(#) Massawa válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 23, 2019 /

Hát igen, de én évtizedes vagy öregebb dolgokrol beszéltem. Ma valoban egy szupercap elvégzi ugyanezt a feladatot. Érdekes modon a mai napig ignorálják ezeket a megoldásokat.
(#) erbe válasza Massawa hozzászólására (») Dec 23, 2019 /

Igazából ezen nem nekünk kellene törni a fejünket.
(#) Massawa válasza erbe hozzászólására (») Dec 23, 2019 /

Nem is törjük, csak mint érdekességröl beszélünk amatör körökben már évek ota elterjedt megoldásokrol, amit profik kerülnek vagy aranyárban mérnek és inkább árulják a müszaki hulladékot aranypapirba csomagolva.
(#) Gafly válasza Massawa hozzászólására (») Dec 24, 2019 /

A "ma" kijelentéssel vitatkoznék.
Amikor anno Telcor telefonokat javítottunk, rácsodálkoztam, hogy tele vannak "supercap"-al, meg 5V-ról működő logikai fettel.
Mondjuk ott azért takarékoskodni kellett az árammal, mert bőven 4mA alatt kellett lenni a nyugalmi áramfelvételnek, de a kijelzőnek, elektronikának folyamatosan működni kellett. Beszéd közben sem volt sokkal több, és ott még elektromágneseket (érmekezelés) is kellett működtetni...

telcor.PNG

(#) Massawa válasza Gafly hozzászólására (») Dec 24, 2019 /

Egy fecske ritkán hozza a nyarat.... 30 évvel késöbb is szinte ugyanez a helyzet.
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Dec 24, 2019 /

Extra RTC IC és/vagy valamilyen áramforrás kell a működtetéshez. Drága.
(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Dec 24, 2019 /

Na ez biztos csödbe visz minden gyártot az extra RTC IC meg egy CR2032-s talán 1 dollárba kerül, az árult müszaki hulladékért viszont több 100 dollárt kérnek......
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Dec 24, 2019 /

1 Dollár? Ne viccelj! Sorozatgyártásnál már 0.1 cent miatt is képesek napokig variálni. Tudom, láttam rá több példát is.

Az oszcilloszkópos témában valaki éppen azt írta, képesek a kapcsolót is kispórólni, pedig az kevesebbe kerül. Itthon a tűzhely felejti el az időt áramszünetkor. Agyrém.
(#) bbatka válasza Bakman hozzászólására (») Dec 24, 2019 /

Bluetooth erősítő elfelejti az idő/dátum beállítást mikor lemerül az akkumulátora.
Gépkocsi esemény rögzítő kameránál ugyanez. Minden indítás után dátum,idő beállítás, mert a lítiumos aksi max.5 percig tudja táplálni. Legközelebbi vásárlásnál ez lesz az egyik fő szempont.
(#) Kovidivi válasza Massawa hozzászólására (») Dec 24, 2019 /

Az a pár alkatrész sok problémát jelent. Meg kell rendelni, raktározni, leltározni, a beültető gépbe berakni, beforrasztás után tesztelni, stb. Nem csak az alkatrész árát kell figyelembe venni, hanem a millió járulékos költséget is. Sajnos semmi sem lehet tökéletes.
(#) granpa hozzászólása Dec 24, 2019 / 3

"Sajnos semmi sem lehet tökéletes." Főleg, ha eleve úgy tervezik.
(#) Bakman válasza bbatka hozzászólására (») Dec 24, 2019 /

Kíváncsi vagyok, találni fogsz-e ilyet.
(#) proba válasza Bakman hozzászólására (») Dec 24, 2019 / 1

Ha találni fog olyat ami mindent megjegyez, az az első használatnál eltörik, vagy annyit fogyaszt, hogy lemerül az autóakkumulátor egy nap alatt, esetleg kétpercenként nyomkodni kell, hogy legyen kép... Úgy veszem észre a mai világ nem arról szól hogy az ember békésen hátradől, és élvezi amije van, hanem mindig mindennel állandóan foglalkozni kell. Az összes gép azt élvezi, ha ötpercenként frissítem, mert ha nem akkor állandóan nyaggat, ha igen akkor meg tanulhatom újra a nyűgjeit.
(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Dec 24, 2019 /

Nekem mondod, a gyár 4 honapig allt mert egy murata filter 3 centtel többe került mint a régi ( egy 10000 dolláros berendezésben).....
(#) Massawa válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 24, 2019 /

De sok mindenben ilyenröl szo sincs, pl. a fedélzeti kamerában, rádiokban stb, a beállitásokat el lehet menteni egy nem felejtö memoriába ( ma már minden chipben alapbol ott van) mégsem azt teszik, hanem egy RAM-be mentik, amiben csak addig élnek az adatok mig áram alatt van. Ilyen a DAB rádiom is. Amint kiesik az áram, elfelejti valamennyi csatornabeállitást, és az ujrabeállitás bizony elég idöigényes igy a kutya sem használja csak egy müsort hallgatunk azon...
(#) Massawa válasza proba hozzászólására (») Dec 24, 2019 /

Sajnos teljesen igazad van, rá vagyunk kényszeritve, hogy a kütyüjeinkkel foglalkozzunk, amit azután a neves influencerek meg ujságirok és a média "digitális tudásnak" probál eladni a digitális rabszolgaság helyett....
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Dec 24, 2019 /

Megkíséreltem egy lomtalanításkor talált régi fedél nélküli szkennerrel beszkennelni a karácsonyfánkat! Annak a hányatott sorsú szkennernek szinte már az is csoda hogy ennyire sikerült...
(Az eredeti kép egy 25,5 MB méretű nagy bmp fájl volt, amit felére kicsinyítettem le png formátumba.)
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2019
(#) GPeti1977 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 24, 2019 /

Kis zajszűréssel szebb
(#) sargarigo válasza GPeti1977 hozzászólására (») Dec 24, 2019 /

Nagyon szép lett! Én a két képen semmilyen különbséget nem látok, de lehet hogy fel kellene tenni hozzá a szemüvegem. A célzóvíz se biztos hogy segít..
Csak a kicsi képeket néztem, nem nagyítottam ki
(#) lelkes amatőr válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 24, 2019 /

Láttam már fenyőfáról részletgazdagabb képet is.
(#) GPeti1977 válasza sargarigo hozzászólására (») Dec 24, 2019 /

Nagyitsd ki a zaj az néhány pixel méretű.
Következő: »»   312 / 626
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem