Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   370 / 625
(#) mikrokapcsolo válasza gyerek67 hozzászólására (») Okt 5, 2020 / 4

Ha már a nagyfeszültségnél tartunk, nem játék, bizony láthatatlan veszélyforrás. Észnél kell lenni, elég ha az ember túlságosan közel megy hozzá. Érdemes távolságot tartani ezeknél az eszközöknél, vezetékeknél. Érdekesség gyanánt néhány kép, közelebbről is lehessen látni, mik vannak egy alállomáson például. A képek saját képek.
A képekhez némi leírás,
4254-es kép: Távvezetéki mező, a távvezetéktől sorban haladva túlfeszültség levezetők, szakaszolók, feszültség és áramváltók, megszakítók, majd végül mellettem balra a gyűjtősín szakaszolók.
4550-es kép: 120kV-os megszakítók, mögöttük 120/25kV-os trafók, közöttük pedig áramváltók.
4272-es kép: 120kV-os gyűjtősínek a háttérben, megszakítók, mérőváltók, túlfeszültség levezetők majd végül a trafó.
4273-as kép: Ganz gyártmányú 16MVA-es 120/25 (132/26,5) kV-os transzformátor.
4433-as kép: Védelmek a transzformátor alállomás épületében. Az előtérben levő pár fehér dobozka digitális védelem, a háttérben a többi dobozka valamint a táblán levő relék pedig az elektromechanikus védelmek részei. Sajnos rengeteg helyen vannak még ilyen elektromechanikus védelmek.
(#) sany válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Okt 5, 2020 / 1

Nagyon érdekes képek. Köszi!
(#) gyerek67 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Okt 5, 2020 / 1

Tényleg jók a képek, köszi!
(#) erbe válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Okt 5, 2020 / 1

Ezeknél nem érdemes tapintással megállapítani a különbséget.
(#) mikrokapcsolo válasza erbe hozzászólására (») Okt 5, 2020 /

Igazábol 3-5m közelségből általában lehet hallani hogy van ott valami. Főleg a csatlakozószerelvényeknél a sarkoknál, felületi sérüléseknél a koronakisülést (Mostanában óvatosan kell bánni ezzel a szóval!?) lehet hallani, esős párás időben akár látni is.
(#) erbe válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Okt 5, 2020 /

Ismerem.
(#) kaqkk válasza Gafly hozzászólására (») Okt 6, 2020 /

Értem én hogy új fejlesztett változat de miért kell titánból csinálni ?
(#) Gafly válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 6, 2020 /

Idézet:
„de miért kell titánból csinálni?”

A titánt azért választották a vécé alapanyagául, mert ellenáll a vizeletben lévő savas vegyületeknek. Bővebben: Link
(#) Gafly válasza Gafly hozzászólására (») Okt 6, 2020 /

Hajónapló, kiegészités:
Idézet:
„nuqDaq 'oH puchpa''e'?”

Ez klingonul: Merre van a WC?
(#) Inhouse válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Okt 6, 2020 /

Itt már az az aranyszabály sem érvényes, hogy:
Szemre az áramjárta és a feszültségmentes vezeték is egyforma, csak más a fogása...
Sógorom áramszolgáltatónál dolgozik, beszéltünk párszor, hogy jó lenne egyszer megnézni azt a járművüket, amivel a földkábel zárlatot keresik. Állítólag amikor rákapcsolják, megemelkedik a talaj a zárlat felett...
(#) GPeti1977 válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 6, 2020 /

A titán nem annyira drága fém és awi hegesztővel lehet hegeszteni.
(#) vision61 válasza GPeti1977 hozzászólására (») Okt 6, 2020 /

Igen, és ugye az sem mellékes, hogy a titánötvözetek sűrűsége csak 4,5 körüli érték míg az acél 7,8. Ugyanakkor a szakítószilárdsága kétszerese, vagy még több a szerkezeti acéloknál, ami kevésbé függ a hőmérséklet növekedésétől.
(#) Gafly válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 6, 2020 /

Én voltam kint a gyárban.
A hir igaz, bár van amikor geomikrofon kell hozzá.
(#) mikrokapcsolo válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 6, 2020 /

Igen, ekkora feszültségeknél és teljesítményeknél a zárlati áram is jelentős, sokszor meg is mutatja magát, keresni se nagyon kell. Egyébként az áramszolgáltatók legtöbb védelmi készülékeiben van úgynevezett hibahely meghatározás is, ami viszonylag pontosan behatárolja a zárlat helyét, onnan kell csak felderíteni. Egyébként ezeknél az eszközöknél a zárlatok is jelentősen látványosabbak mint egy kis nyákon csipesszel vagy pákával véletlen rövidrezárt 5V stab ic kimenete, valamint szikroszkóppal sem érdemes vizsgálni hogy van e vellany... Én azért még egy HVDC konverter alállomást néznék meg élőben, ahol ±800kV DC-ből csinálnak 400kV-ot vagy hasonló AC feszeket.
(#) Bakman hozzászólása Okt 6, 2020 / 1

Egy kis férfikuckó: Skoften.net.
(#) sargarigo válasza Bakman hozzászólására (») Okt 6, 2020 /

Ez azért már eléggé elvetemült!
(#) granpa válasza Bakman hozzászólására (») Okt 6, 2020 /

Nálam kitakarja az adatvédelmi erőszak!
(#) Rosszmáj hozzászólása Okt 6, 2020 / 1

Nem tudja valaki a Jézuska e-mail címét? Ilyet kérnék karácsonyra.

IMG_2143.JPG

(#) pucuka válasza Rosszmáj hozzászólására (») Okt 6, 2020 /

Igen szííp.
(#) tibibalogh520 válasza granpa hozzászólására (») Okt 6, 2020 / 1

Nálam is! Automatice be is szoktam zárni az ilyen oldalakat!
Elvből nem engedélyezem számára a sütiket.
(#) Bakman válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Okt 7, 2020 /

Be kell állítani a böngészőt (Firefox-hoz pl. Forget Me Not bővítmény a sütik ellen), hogy induláskor töröljön ilyen-olyan tárolt adatokat. Minden oldal ezt csinálja, csak valamelyik az alsó sávban, nem ennyire látható módon.
(#) FIGIRI hozzászólása Okt 7, 2020 /

(#) sargarigo válasza Rosszmáj hozzászólására (») Okt 7, 2020 /

Ez miez? Nagyon szép lett, de kíváncsi lennék miből készült
(#) Bakman válasza FIGIRI hozzászólására (») Okt 7, 2020 / 1

Idézet:
„A startup az állítja, hogy a folyamatban szinte nincs energiaveszteség”
Várjuk meg a bizonyítást is. Jelen állás szerint ez nem valósítható meg.
(#) _BiG_ válasza FIGIRI hozzászólására (») Okt 7, 2020 /

Azért megnézném, ha egy madár belerepül a sugárba, mennyire lesz sültgalamb... Tesla pont azért nem merte bekapcsolni a Wardencliffe-tornyot másodszor, mert megkergültek az állatok, kijöttek a halak a vízből, meg világított a levegő.
(#) sargarigo válasza _BiG_ hozzászólására (») Okt 7, 2020 /

Hű, erről olvasnék többet is! Hol találtad?
(#) _BiG_ válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 7, 2020 / 1

Na, feladtad a leckét, hogy megkeressem... nem ígérem, hogy hamar meglesz, ha megesz egyáltalán még.
(#) mark.budai válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 7, 2020 /

Ez egy B Corsa, jó sok munkával. Engem nem vett meg, kegyetlenül ormótlan az egész. Az igazi Trabi sokkal szebb.
(#) proba válasza _BiG_ hozzászólására (») Okt 7, 2020 / 1

Csak beállítjuk az adót a megfelelő irányba, és ki van végezve fél város.
(#) Epu2 válasza proba hozzászólására (») Okt 7, 2020 /

Kaptár?
Következő: »»   370 / 625
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem