Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Ha már a nagyfeszültségnél tartunk, nem játék, bizony láthatatlan veszélyforrás. Észnél kell lenni, elég ha az ember túlságosan közel megy hozzá. Érdemes távolságot tartani ezeknél az eszközöknél, vezetékeknél. Érdekesség gyanánt néhány kép, közelebbről is lehessen látni, mik vannak egy alállomáson például. A képek saját képek.
A képekhez némi leírás, 4254-es kép: Távvezetéki mező, a távvezetéktől sorban haladva túlfeszültség levezetők, szakaszolók, feszültség és áramváltók, megszakítók, majd végül mellettem balra a gyűjtősín szakaszolók. 4550-es kép: 120kV-os megszakítók, mögöttük 120/25kV-os trafók, közöttük pedig áramváltók. 4272-es kép: 120kV-os gyűjtősínek a háttérben, megszakítók, mérőváltók, túlfeszültség levezetők majd végül a trafó. 4273-as kép: Ganz gyártmányú 16MVA-es 120/25 (132/26,5) kV-os transzformátor. 4433-as kép: Védelmek a transzformátor alállomás épületében. Az előtérben levő pár fehér dobozka digitális védelem, a háttérben a többi dobozka valamint a táblán levő relék pedig az elektromechanikus védelmek részei. Sajnos rengeteg helyen vannak még ilyen elektromechanikus védelmek.
Nagyon érdekes képek. Köszi!
Tényleg jók a képek, köszi!
Ezeknél nem érdemes tapintással megállapítani a különbséget.
Igazábol 3-5m közelségből általában lehet hallani hogy van ott valami. Főleg a csatlakozószerelvényeknél a sarkoknál, felületi sérüléseknél a koronakisülést (Mostanában óvatosan kell bánni ezzel a szóval!?) lehet hallani, esős párás időben akár látni is.
Ismerem.
Értem én hogy új fejlesztett változat de miért kell titánból csinálni ?
Idézet: „de miért kell titánból csinálni?” A titánt azért választották a vécé alapanyagául, mert ellenáll a vizeletben lévő savas vegyületeknek. Bővebben: Link
Hajónapló, kiegészités:
Idézet: „nuqDaq 'oH puchpa''e'?” Ez klingonul: Merre van a WC?
Itt már az az aranyszabály sem érvényes, hogy:
Szemre az áramjárta és a feszültségmentes vezeték is egyforma, csak más a fogása... Sógorom áramszolgáltatónál dolgozik, beszéltünk párszor, hogy jó lenne egyszer megnézni azt a járművüket, amivel a földkábel zárlatot keresik. Állítólag amikor rákapcsolják, megemelkedik a talaj a zárlat felett...
A titán nem annyira drága fém és awi hegesztővel lehet hegeszteni.
Igen, és ugye az sem mellékes, hogy a titánötvözetek sűrűsége csak 4,5 körüli érték míg az acél 7,8. Ugyanakkor a szakítószilárdsága kétszerese, vagy még több a szerkezeti acéloknál, ami kevésbé függ a hőmérséklet növekedésétől.
Én voltam kint a gyárban.
A hir igaz, bár van amikor geomikrofon kell hozzá.
Igen, ekkora feszültségeknél és teljesítményeknél a zárlati áram is jelentős, sokszor meg is mutatja magát, keresni se nagyon kell. Egyébként az áramszolgáltatók legtöbb védelmi készülékeiben van úgynevezett hibahely meghatározás is, ami viszonylag pontosan behatárolja a zárlat helyét, onnan kell csak felderíteni. Egyébként ezeknél az eszközöknél a zárlatok is jelentősen látványosabbak mint egy kis nyákon csipesszel vagy pákával véletlen rövidrezárt 5V stab ic kimenete, valamint szikroszkóppal sem érdemes vizsgálni hogy van e vellany... Én azért még egy HVDC konverter alállomást néznék meg élőben, ahol ±800kV DC-ből csinálnak 400kV-ot vagy hasonló AC feszeket.
Egy kis férfikuckó: Skoften.net.
Nem tudja valaki a Jézuska e-mail címét? Ilyet kérnék karácsonyra.
Nálam is! Automatice be is szoktam zárni az ilyen oldalakat!
Elvből nem engedélyezem számára a sütiket.
Be kell állítani a böngészőt (Firefox-hoz pl. Forget Me Not bővítmény a sütik ellen), hogy induláskor töröljön ilyen-olyan tárolt adatokat. Minden oldal ezt csinálja, csak valamelyik az alsó sávban, nem ennyire látható módon.
Ez miez? Nagyon szép lett, de kíváncsi lennék miből készült
Idézet: Várjuk meg a bizonyítást is. Jelen állás szerint ez nem valósítható meg. „A startup az állítja, hogy a folyamatban szinte nincs energiaveszteség”
Azért megnézném, ha egy madár belerepül a sugárba, mennyire lesz sültgalamb... Tesla pont azért nem merte bekapcsolni a Wardencliffe-tornyot másodszor, mert megkergültek az állatok, kijöttek a halak a vízből, meg világított a levegő.
Hű, erről olvasnék többet is! Hol találtad?
Na, feladtad a leckét, hogy megkeressem... nem ígérem, hogy hamar meglesz, ha megesz egyáltalán még.
Ez egy B Corsa, jó sok munkával. Engem nem vett meg, kegyetlenül ormótlan az egész. Az igazi Trabi sokkal szebb.
Csak beállítjuk az adót a megfelelő irányba, és ki van végezve fél város.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |