Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Ebbe semmi új nincs, magnetron parabola, másik oldalon szintén parabola antenna és egy egyenirányító. De már most kaphatók nagy hatótávolságú vezeték nélküli töltők.
Az új az, hogy ezt átvették a sötétzöldek is. Mentségükre legyen felhozva, hogy nagy valószínűséggel nem ismerik a fizika idevágó törvényeit.
http://ecolounge.hu/zoldmotor/energiatovabbitas-kabelek-nelkul
https://www.google.com/search?client=firefox-b-ab&ei=8L99X6neHq...uact=5 A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2020
A kulcs a frekvencia. Mennyi energia jön a napból vezeték nélkül?
Csakhát szegény Teslának a gyenge hatásfok, és az alacsony frekvencia miatt iszonyú térerősséget (feszültség) kellett produkálnia, hogy autózni tudjon. De ott volt mögötte a Niagara erőmű. A nagy feszültséget pedig magyar találmánnyal, a transzformátorral állította elő. A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2020
"A startup az állítja, hogy a folyamatban szinte nincs energiaveszteség"
Kiemelés tőlem... A "szinte" az relatív fogalom. Olyan nem lesz, hogy egyáltalán nincs veszteség, mert az mindig lesz. A kérdés csupán az, hogy mi olcsóbb: a veszteség vagy az a beruházás, ami a veszteséget csökkenti. A távvezetékeken ezért alkalmaznak egyre nagyobb a feszültséget, de van egy érték, ami felett már nem éri meg tovább növelni. A vezeték nélküli energia-átvitel esetében sem az a kérdés, hogy megoldható-e, hanem az, hogy megéri-e. Hiába lesz kevesebb veszteség ezzel mondjuk 100km-en a távvezetékhez képest, ha az energia át- és visszaalakítása 50Hz-es váltófeszültségről és -re nagyobb veszteséget jelent. Egyébként Tesla álma az volt, hogy mindenki ingyen hozzájuthat ehhez az energiához. Ezzel két gond van, ami miatt nem fog megvalósulni: - Olyan nem lesz, hogy valaki megtermeli az energiát és ingyen szétosztja mindenkinek - Nem pont-pont közötti átvitelt gondolt el, hanem pont-terület típusút. Ebben az esetben viszont az energiával ellátott területen bármilyen egyéb "EM sugárzás" alapú adatátvitel problémákba ütközne. WiFi, GPS, Bluetooth, stb... - ezt mind el kellene felejteni.
Az EM sugárzást Tesla még nem ismerte. Akár kifordított mikrohullámú főzőt is elképzelhetett.
Múltkor azt olvastam, hogy maga Tesla földönkívüli volt. Bármit el tudod képzelni.
Ebben a kérdéskörben a "szinte", elhanyagolhatót jelent. Eddig kis méretben sem működik a dolog kiemelkedő hatásfokkal, nem tudom, nagy távolságokban mitől szuperálna.
Tudom, van vezeték nélküli töltő de annak hatásfoka egy mákszemnyit elmarad a vezetékes töltéstől. A tudomány jelen állása szerint nem kitielezhető a dolog ésszerű körülmények között. Idézet: Nem volt leföldelve. „maga Tesla földönkívüli volt.”
Maxwell 1864-ben írta le az egyenleteit, amikor Tesla még csak 8 éves volt. Tehát akár ismerhette volna... A tudatlanság nem mentség...
Valószínűleg ismerhette is, mert a Budapesti Műszaki Egyetemen ahol egy ideig tanult, már tananyag volt. Itt ismerkedhetett meg a transzformátorral is.
A sugárzással továbbított energiának igencsak korlátot szab, hogy az így továbbított energia sűrűség a távolság négyzetével csökken. Ez az apróka tény igencsak korlátozza a távolságot. A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2020
Valamint zavarná illetve lehetetlenné tenné a vezetékmentes kommunikációt az energia kibocsátó környékén. Mivel a kivehető energia a távolsággal csökken, elég sűrűn kellene kibocsátókat építeni.
Minden bizonnyal, ha már a halak is kiugráltak a nem túl jó vezető vízből.
Tesla, mikor autózott (1931), már nem volt meg a Wardencliffe-torony.
Autókázáshoz mást talált ki ezek szerint... Volt neki saját trafója, a híres Tesla-tekercs, a rezonáns megoldás. A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2020
Adalék a kábeles témához.
Vagy megcsinálják a lézerest, ami a mélyűri utazáshoz találtak ki, ahol már nincs elegendő ereje a napnak...
Tényleg, a 2 sikertelen próbálkozás után lett valami abból a project-ből, ahol egy vékony, több km hosszú vezetéket akartak kiengedni az űrben és abból energiát nyerni? A vezeték kiengedésénél már gondok akadtak, ki sem tudták próbálni a csak az egyik végén csatlakozó vezetékben indukált energia kicsatolását... Ott is mikrohullámmal akarták volna leküldeni a Földre. Idézet: „Ott is mikrohullámmal akarták volna leküldeni a Földre.” Ezért egy dologra nem figyelnek a szakemberek ennél: Jelenleg adott mennyiségű energia éri el a Földet. A fosszilis üzemanyagok elégetésével ezt mi jelentősen megnöveljük. Ha ehhez további pluszt teszünk (értsd: a Napból érkező azon energiát is a Földre juttatjuk, ami egyébként "elmenne mellettünk"), akkor azzal direktben növeljük a Föld összenergiáját, vagyis a hőmérsékletét... Remek!
Még... De az egyre növekvő üvegházhatás miatt, eljön az a nap is amikor már nem tudja, majd.
Nem a Föld felszínét melegítik vele, az veszteség lenne. A fogadó oldalon igyekeznek a lehető legtöbbet visszanyerni belőle.
A Nap fénye sem a levegőt melegíti, hanem a tárgyak, talaj felszínét.
Az egyébként szerintem nem hülyeség, hogy legyen a tető inkább fehér, mint fekete/piros/kék.
Tudom, akkor meg ronda...
Van azért egy tucat ország, kezdve dél Dél-Olaszországgal ahol fehér a tető és a falak.
Ha nem alakítják vissza anyaggá, mindegy mit melegít. A környezeti hőmérsékletet emeli, mégha áttételesen is.
Aztán úgy járunk, mint a Vénusz. Bár ott közrejátszott a nap növekvő mérete. (valószínűleg)
Nem vagyok egy nagy fizikus, de én azt gondolnám ha az eszköz átalakítja a napfényt/lézert elektromos energiává, akkor nem melegedhet fel annyira, mint egy ugyanolyan egyéb tárgy...energia megmaradás...
Ha elektromos árammá alakította nulla veszteséggel, akkor nyert. A baj csak ott van, utána egy radiátorba megy, ami elfűti, vagy egy autóba ami utóvégre megint hővé alakítja. Ha ingyen van, akkor előbb utóbb a járdát fűtjük vele, ne keljen havat lapátolni.....
Itt az Alföldön nyár végére , egy kis túlzással, tiszta szavanna kinézete lett a tájnak. A fű olyan száraz volt, hogy nem sok kellett volna szerintem az öngyulladásához és nem beszélve arról a porról, ami a csapadék hiány miatt volt.
Még az volt szerencse, hogy hosszan tartó hőhullám nem volt. Szóval nem sokat kell várni rá. ;( A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2020
Moderátor által szerkesztve
|
Bejelentkezés
Hirdetés |