Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek
 
Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   609 / 610
(#) img válasza Massawa hozzászólására (») Szept 19, 2024 /
 
Igen, akkoriban még nem volt ilyen fokú összefonódás a rendszerek közt mint ma, de 2024-ben már egyes kaputelefonokra is lehet üzenetet küldeni nem, hogy a személyi hívókra.
(#) KBal76 válasza Ódenka hozzászólására (») Szept 19, 2024 /
 
Azt írják, hogy mivel valahogy fény derült vagy legalábbis sejtés volt rá hogy gond van ezekkel az eszközökkel a használók körében, így inkább mindben működésbe hozták a "rejtett funkciót" mint hogy egy teherautónyi leselejtezett ketyereként végezzék. Tehát nem időhöz volt kötve, hanem konkrétan megcímezték ezeket. És nem is egyszerre aktiválódtak, hanem vagy fél óra alatt, tehát simán lehet hogy egyesével mindet megcímezték mintha szabályos üzenetet kaptak volna, csak benne volt a varázs-szó.
(#) Skori válasza lazsi hozzászólására (») Szept 19, 2024 /
 
Olyat is el tudok képzelni, ahol hívószám egy része "élesít", a maradék része pedig azt mondja meg, hogy mikor... Vagy ez akár két külön szám is lehet. Az egyik csak élesíti a kütyüt, aki várja a pontos parancsot, hogy mikor, amit egy következő szám fog megmondani. Vagy kétszer ugyanaz a szám, és a két értesítés között eltelt idő maga a kód.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2024
(#) Massawa válasza img hozzászólására (») Szept 19, 2024 /
 
Az igaz, de ma már alig vannak pagerek és nem igen hallani olyasmiröl, hogy ezek valami uj cuccok, söt ilyesmi elég rizikos lett volna, miért kell 20 - 30 éve megszokott kütyüket ujra másra cserélni?
Pontosan ezért használják, mert aránylag jol védett technologia meg nincs is rajta nagyon mit hackelni.
(#) szs válasza Ódenka hozzászólására (») Szept 19, 2024 /
 
De személyhívókról volt dzó. Azok robbantsk. Az nincs a fülén senkinek, az vsak egy hívásjelző. Nem telefonalnak vele.

Van az övedre tűzve egy kütyü (vahy a zsebedben van), ami csak arra szolgál: kerestelek, hívj fel. Nem akkor működik, amikor telefonálsz. Csak hívni lehet őt.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2024
(#) szs válasza Massawa hozzászólására (») Szept 19, 2024 /
 
Igen, nem sokat változhatott, hoszen nincs már nagy szükseg rá. Azokon a területeken, ahol ez történt viszont valószínűleg még nem olyan olcsó és magátólértetődő az éjjel-nappal mobilozás (közel-keletről beszélünk, annak is a legbizonytalanabb részéről). Tehat ott még erősen jasználhatják.

A többirányból, többszolgáltatóról való támadás egy Izrael részéről teljesen ésszerű és megoldható.
Technikailag, anyagilag is jobban el van eresztve. Tamogatól is ugyanezt nyújtjak.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2024
(#) vrbr válasza szs hozzászólására (») Szept 19, 2024 /
 
Remélhetöleg itt ezen a fórumon mindenki tudja hogy a PAGER az nem GSM hálózaton müködik:

https://en.wikipedia.org/wiki/Pager#Operation

https://en.wikipedia.org/wiki/ERMES#Technical_specification
(#) szs válasza vrbr hozzászólására (») Szept 19, 2024 /
 
Nem biztos.
Hiszen (úgy láttam) azt sem mindenki tudja, hogy a személyhívót nem a fülén tartja az ember, es nem is telefonál vele ...

(Magyarországon még az NMT hálózat is gyerekcipőben járt, mikor a személyhívók divatja volt. Nem GSM)
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2024
(#) Ódenka válasza szs hozzászólására (») Szept 19, 2024 /
 
2 teljesen külön történetről beszéltem. Csak a működés, hatás volt ugyanaz.
Nézd vissza, mert még hetekig elbeszélünk egymás mellett.
(#) Massawa válasza szs hozzászólására (») Szept 19, 2024 /
 
Söt valahol azt olvastam, hogy direkt döntöttek a pagerek mellett, mert azokat biztosabbaknak tartották mint a mobil telefont, internetet vagy a walkie-talkiet.
Izreal másik nagy elönye, hogy kulcsfontosságu berendezeseket fejlesztett es gyártott telefon- és adatközpontokba ( többek között titkosito berendezéseket, digitális konvertereket stb.) igy ha nem is lehetett mindig megegyezni az operátorral, valoszinü, hogy berendezéseiken ott vannak a kiskapuk.
(#) img válasza Massawa hozzászólására (») Szept 19, 2024 /
 
Nem meglepő, hogy ők gyártják a csak kormányzati és igazságügyi szerveknél előforduló Cellebrite Touch / UFED-et, illetve a Graykey-t is.
(#) Inhouse válasza Massawa hozzászólására (») Szept 20, 2024 /
 
Olvastam róla egy leírást (szűkül a kör, sorra tűnik el róla minden infó), hogy 4 soros kijelzője van, és ennek még van egy olyan fejlesztése is, hogy ezt össze tudja hozni 2 sorra, nagyobb karakterekkel.
Az már kiderült, hogy nem a hagyományos Li akkut robbantották fel, katonai robbanóanyagból volt bennük néhány gramm. Azt, hogy milyen módosításokkal sikerült ezt működésbe hozni még nem találták meg, vagy nem írtak róla. Valószínűleg komolyabb belenyúlás lehetett, mert a detonáció előtt vagy legalább 10s-ig csipogott, vagy kinyomták és akkor. Ettől még lehetett a preparált az akku, kisebb kapacitás és a felszabaduló helyre került a robbanóanyag. De ezt elég nehéz úgy indítani, hogy a készüléket szétszedve ne legyen szembetűnő. Számolhattak azzal, hogy legalább szúrópróbaszerűen belenéznek. De elég megszokott elektronikai készülékekben a "trutymóval" rögzített alkatrészek látványa, az alatt meg elég sok mindent el lehet bújtatni.
Azóta már "walkie-talkie"-ik is robbantak másnap, meg még egy adag csipogó.
(#) Massawa válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 20, 2024 /
 
Szerencsére nem vagyok szakember a robbanoszerkezetekben. De az sem kizárt, hogy ezek már modern “szédszedhetetlen” készülékek voltak (mint a modern laptopok, táblagépek meg telefonok.).
(#) somitomi válasza Massawa hozzászólására (») Szept 20, 2024 /
 
Akkor feláldoznak pár készüléket az ellenőrzéshez, vagy röntgennel belenéznek mindegikbe
(#) lazsi hozzászólása Szept 20, 2024 / 1
 
Ebben a robbanós sztoriban több dolog is aggasztó...

Mi van, ha valamelyik ilyen eszköz akkuja lemerült, és azért nem robbant fel akkor? Az eszköz bárhol lehet, bárkihez kerülhetett azóta, és amikor feltölti az akkut, csatlakozik a rendszerre, akkor kapja meg az üzenetet...

Nyilván, akinél még ilyen eszköz van (és még nem robbant fel) igyekszik megszabadulni tőle, hiszen potenciális veszélyforrás. Mit csinál vele? Hová kerülhet "újrahasznosítás" címén?

Ki tudja, ezeken kívül még milyen eszközöket preparáltak? Mikor fog elterjedni egy másik típusról / eszközről ugyanez? És ha az csak a konkurencia terjesztette mese, okozhatja egy cég teljes anyagi csődjét... (Lehet, hogy örülni kellene egy bizonyos keleti ország termékeinek, mert az "csak" kémkedik? )

Egyre több olyan dologból lesz valóság, ami pár éve (évtizede) csak a filmekben létezett... Az ikertornyok elleni merénylethez hasonló esemény is megjelent filmen még jóval korábban. Volt ilyen távolról felrobbantott telefon-készülék is, illetve egy másik filmben valami telefont kiegészítő implantátum robbant.
Kérdés, hogy vajon az elkövetők a filmekből veszik az ötletet, vagy a filmesekhez jutnak el kiszivárgott információk...
(#) Inhouse válasza lazsi hozzászólására (») Szept 20, 2024 /
 
Sok itt a lehet és a talán, valószínűleg sokkal pontosabb képet nem kapunk később sem. Azért a Moszad, Heszbollah, Palesztína, Irán, Izrael szavak már előre vetítik, hogy ez nem normál ügymenet. Gyerekként a rádióban minden hírek szekcióban elhangoztak, ez volt az alap, hogy ott aztán van valami. Annyi biztos, hogy szintet léptek és most a terroristákat fogták meg a saját módszerükkel, és okoztak is vele komoly fejfájást a másik oldalon és a világ többi részén is. Innentől aztán ők is azok? Passz...
Itt nem játszik az etika, az emberiesség, erkölcs...ez háború, mindenféle piszkos eszközzel. A háború meg sosem jó az átlagembereknek.
Kicsit olyan, mint a "Gyilkos robotok" filmben... Apropó az ugyanígy pár gramm robbanóanyaggal felszerelt mini drónt láttátok, ami a célszemély homlokának csapódik?
Ezek persze még a több százas szám mellett sem tömegpusztító fegyverek. Elég jó hatásfokkal csak a célcsoportot támadják velük. Nem vigasz a járulékos veszteségeknek, de ez sajnos ilyen.
Állítólag Albert Eistein mondta:
Azt nem tudom megmondani a 3. világháborút milyen fegyverekkel fogják vívni, de a negyediket kövekkel és botokkal...
(#) img válasza lazsi hozzászólására (») Szept 20, 2024 /
 
A II. VH után a gyerekek mentek játszani és találtak ez-azt... Fel nem robbant gránátot, egyéb lőszert. Ha nem volt szerencséjük, akkor már nem mentek haza többet. Szerte a világ forrongóbb területein még napjainkban is találnak ilyen, a harcokból ott maradt "meglepetéseket".

Lassan a veszélyeshulladék-lerakó temetőket érdemes lesz átnevezni robbantási területnek.

Ajánlom figyelmedbe a Tehran sorozatot mert a téma köré épült. Most fejeztem be a II. évadát: ha könyv lenne, a "letehetetlen" jelzővel lehetne jellemezni. Készen van már a 3. évada is, csak a közel-keleti helyzet miatt elnapolták a sugárzását. Hasonló még a "Fauda" is.

Spoiler: pastu nyelven a "nem tudom" ugyanúgy hangzik mint, ha mi motyognánk ugyanazt.
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2024
(#) pucuka válasza szs hozzászólására (») Szept 20, 2024 /
 
Csak pontosítás miatt. Mindkét dologhoz volt némi közöm.
A személyhívóhoz mint frekvencia kijelöléshez, az NMT450 -hez mint munkahelyemhez.
A személyhívóhoz elkészült a frekvencia kijelölés a 160 MHz -es sávban, csak az volt a probléma, hogy üzletileg nem volt megvalósítható. Országos lefedettségű hálózatot kellett volna építeni, és ehhez nem volt fizetőképes kereslet.
Aztán folytak a tárgyalások, és kísérleti üzemben a Kossuth rádió országos lefedettségű URH hálózatán lett megvalósítva, de végül is ennyiben maradt a dolog, nem volt jelentős érdeklődés.
Az NMT hálózat építése igen nagy ütemben folyt, de az nem volt alkalmas a személyhívó üzemeltetése, mert nem gyártottak olyan előfizetői készüléket, ami erre alkalmas lenne, meg különben is, az NMT elindulása utáni harmadik évtől a kézi rádiótelefonok megjelenésével már volt SMS képes készülék az NMT hálózaton. (hogy nem igazán volt elterjedt, az más kérdés)
Úgyhogy nem gondolnám, hogy "gyerekcipőben" járt volna, bár az is igaz, hogy a hálózat jelentősen túl volt terhelve. Az NMT hálózat nagyjából 20 30 ezer előfizetőt tudott kiszolgálni, a szűkös frekvencia készlet miatt, de a csúcson kb 150 ezer előfizető használta. Voltak is belső zavarok.
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2024
(#) Ódenka válasza img hozzászólására (») Szept 20, 2024 / 1
 
Idézet:
„Spoiler: pastu nyelven a "nem tudom" ugyanúgy hangzik mint, ha mi motyognánk ugyanazt.

Ez csakis a pastu-pesti nyelvrokonságot igazolhatja...
(#) img hozzászólása Szept 20, 2024 /
 
Így vásároljon az ember a TEMU-ról: még jó, hogy "csak" ilyen meglepetés funkciója van, mert ez sem örvend kirobbanó sikernek.
(#) Massawa válasza img hozzászólására (») Szept 20, 2024 /
 
Hát ha te hiszel ilyen fake videoknak akkor máshol keresd a hibát.
(#) img válasza Massawa hozzászólására (») Szept 20, 2024 /
 
Simán lehet igazi mert az Apple Thunderbolt, Lightning, USB-PD, stb kábelei önállóan kommunikálnak és beazonosítják magukat ill. a tudásukat, hogy mekkora feszültséget és áramerősséget visznek át. A bennük lévő MCU flash tárolójába minden nehézség nélkül elmenthető a futtatható kód. Persze, hogy utána hogyan tolják át az Apple Store biztonsági ellenőrzésein az már más kérdés, de itt nem is kellett ezt megtenni, mert Kínában nincs olyan.
(#) Massawa válasza img hozzászólására (») Szept 20, 2024 /
 
Azért Kinában az intelligencia meg a tisztesség egy kicsit magasabb fokon van, mint ennek a klipnek a szerzöjénél.
(#) img válasza Massawa hozzászólására (») Szo, 1:37 /
 
Lehet, hogy a klip szerzője nem egy Nobel díjas apáca, viszont találtunk már a Kínából érkező cuccokban meglepetést, pl. a saját Anet 3D nyomtatóm gyári telepítője is vírusos volt.
(#) Massawa válasza img hozzászólására (») Szo, 7:00 /
 
Ugy mondod mintha lehetne más eredetü. (mondjuk német vagy amerikai) 3D nyomtatot kapni

S mi van akkor amikor a virusölö program virusos?
Pár éve fordult elö, hogy az egyik uj rajzolo programhoz automatikusan járt az egyik közismert virusölö program is. Mekkora cirkusz lett és hetekig tartott mire likvidálni tudtam, mert a gépemen már volt egy másik ilyen program és a kettö nem fért el egy csárdában.
(#) Lacika válasza Massawa hozzászólására (») Szo, 9:02 /
 
Kipróbáltam a Kaspresky linuxos víruskergetőjét.
Az eredmény elkeserítő.
Az általam használt OP rendszer LMDE-6-Mate desktop.
A víruskergetőt letöltöttem innét:

https://www.kaspersky.com/downloads/free-virus-removal-tool

Telepítettem a CLAMAV tesztfájljait.Benne van a tárolóban.
sudo apt-get install clamav-testfiles*

Ezek utám leszedtem innét az IKARUS tesztvírusát:

https://www.ikarussecurity.com/privatkunden/testviren-kostenlos-downloaden/

Ezt is elhelyeztem a rendszerben, majd elindítottam a víruskergetőt mélykereséssel.
Több mint fél órába telt amíg átnézte az egész gépet.

Az eredmény: Nem talált semmit.
(#) Massawa válasza Lacika hozzászólására (») Szo, 9:56 /
 
Eléggé szkeptikus vagyok ilyen programokhoz, elég sokat kiprobáltam, valodi virussal már évek ota nem futottam össze, mindenféle barom reklám vackokkal igen, azok ellen viszont alig véd valami, söt egyes oldalak egyenesen kötelezövé teszik a reklámok elfogadását. ( érdekes modon nem kinaiak).
(#) img válasza Massawa hozzászólására (») Szo, 12:54 /
 
(#) mateatek hozzászólása Csü, 12:05 / 1
 
https://sg.hu/cikkek/it-tech/158915/4-nap-alatt-de-elindult-a-linux...chipen
Nem semmi. Kíváncsi vagyok, hogy Doom-ot mikor fognak futtatni rajta.
(#) Massawa válasza img hozzászólására (») Csü, 12:48 /
 
Na abban mi nem kinai? (Talán a szoftware).
Következő: »»   609 / 610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem