Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Állitolag a Hezbollah egy hónapja új pagerokat osztot a fontos embereinek...
Valószinü hogy meglepetés funkciókat is kaptak hozzá: https://static33.tgcnt.ru/posts/_0/b7/b77a11500c216975d202162e95adf7fd.mp4 :
Mérésre ezért nem használunk "iparszerűen" digitális tolómérőt/furatintót...stb.
Van típus amelyiket igen de az egy autó ára jobb esetben, magam is a jó öreg manuális darabokat részesítem előnyben. Tudom kényelmesebb a kijelző, ezt aláírom, de magában hordozhat hibát ami mondjuk egy olyan elem legyártásánál amihez összesen 1 alapanyag áll rendelkezésre elég bajos.
Mivel mindkettőtöket személyesen ismerem és szeretem, ezért nem megyek el farbarúgni benneteket.
Iparszerűen használ egy cég a közelemben mérésre 1 m-es tolómérőt. Rendszeresen hozzám hozzák elemcserére.
Idézet: Ezért is fogalmaztam így. Láttam egy pár helyen digit masinát de azt jobban féltik mint a főnök lamborghinijét. „Van típus amelyiket igen...”
Az enyém is ezt csinálta de elemcsere és a kontaktusok megtisztitása rendbe tette. Érdekes, mert nekem is ugyanilyen van es rosszalkodik a másik kettövel viszont nincs semmi baj (pedig az egyik öregebb mint ez a kék gombos) .
Nagyon kíváncsi leszek a megoldásra. Írtak olyat is, hogy a személyhívó központot hekkelték meg, és olyan kódot terített, ami túlterhelte az akkut, és a LiIon akkuk robbantak fel.
De ez normál akukkal eléggé hihetetlen ilyen tömegben. Valószínűbbnek tartok egy szofisztikáltabb akciót. Mivel a hezbollahnak nincs ilyen gyára, megrendelt valahonnan pár ezer darabot. A gyártónak akkut szállító cégben meg ügynökök kicserélték az akkukat preparált, pár gramm TNT-vel felturbózott darabokra. A kis lapos, fóliába csomagolt akkuknál simán bele ehet rakni a robbanószert, aztán már csak túl kellett hevíteni az akkukat, és TADAMMM. Sajnos ártatlanok is sérültek, de sok száz, vagy ezer hezbollah tagot vontak ki egy időre.
"ABS" azaz abszolút érték mérős tolómérőt szabad csak használni. Relatív mérősök csinálhatnak bármikor ilyet. Én kukába dobtam gyakran csalt, majdnem komoly károm lett emiatt, az ABS viszont nem tévedett sosem.
Fúróátmérőt mérni, panel tervezéskor a dobozt leméretezni bőven jó nekem egy ilyen.
Amúgy van hagyományos is, csak azt még szemüvegben is alig bírom leolvasni.
Nemcsak az a gond, hogy mi is robbant valojában, hanem az is, hogy hogyan sikerült ezt kivülröl megoldani, mert az sem egyszerü, hogy egyszerre ennyi “cimzettet” elérni.
Voltunk már Szervízmacskával is, meg egyedül is üzemlátogatáson.
Nem egy álommunka, az tuti...
"Kicsit" fura ez az egész. Már maga a robbantássorozat ilyetén megoldása is, meg az is, hogy ez az egész ilyen hamar kiderült tokkal vonóval, se vizsgálóbizottság, se semmi...az Apollo adta a nevét egy készülékhez, de ők aztán azt sem tudják, hogy mi is volt az tulajdonképpen és BP-en készült punktum. További furcsaság a megnevezett magyar cég, annak tevékenysége, ügyvezető tulajdonosa (Bársony-Arcidiacono Cristiana Rosaria, an.: Bársony Beatrix Ágota)...hmmm...mi minden van a világban, amiről fogalmunk sincs, és nem is lehet.
A céget 2022.05.19-én alapították. (A wikipedia szerint 3 éve kapta meg a licenszet a gyártásra a még két és fél éve sem létező cég... A Telex cikkében olvasható: a Gold Apollo azt állította, hogy már azelőtt is jó kapcsolatban voltak...)
Tevékenységi körük: "7022 - Üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás", amiben nincs benne a gyártás (de talán a kereskedelmi tevékenység sem)... A cég a működése alatt 1 főt foglalkoztatott, és ő egyedül gyártott le 2022 óta 260.000 db. ilyen készüléket.
Ez eléggé gáz. Ezzel a kis történettel Magyarország előlépett az iszlám terrorizmus célpontjait tartalmazó lista élmezőnyébe. És azok nem felejtenek, ugyanúgy ahogy a Moszad sem.
Most attól függ, mennyire tudják kimosdatni a magyar érdekeltséget a fekáliából. Kíváncsi leszek a történet kihámozására. Most jönnének jól a független oknyomozó újságírók, akiket ugye a "demokratikus" hatalom tűzzel vassal próbál ellehetetleníteni.
Nem kellene neked annyi hazai szennylapot olvasnod. Vagy gondolod, hogy a világon bárkit is érdekel ki gyártotta a fegyvert meg a löszert, amivel az ellenfelet irtják? A fekáliát a hazánkban élö nemzetgyülölök hozták össze s nem más.
Akinek nem inge ne vegye magára, meg amugy is homokot kell lapátolni a zsákokba.
Kérjük, ne menjen el a beszélgetés poltikai irányba!
Engem ITT kizárólag a technikai oldala érdekel. Itt még el tudom képzelni, hogy áramérzékelő lép be az ún. túlterheléses üzemre.
Volt már hasonló ügylet, felhívták a delikvenst, egy, a hívó melletti személy azonosította, az a személy beszél a túloldalon, akit értesíteni akarnak a pukkanásról és sikerült. Az akku egy része nem áramellátási feladatra szolgált. Vagyis, akkor lépett be a hamis akku, miközben az illető éppen vonalban volt, felvette a telefont... Varázsige...? Múkodj? Érdekes.
Valóban a technikai oldala az érdekes, nem mást kell boncolgatni
Itt személyhívók robbantak, nem kell hozzá telefonálni. (Emlékszel biztosan, eleg sok volt felénk is regebben). Fel van csíptetve az oldaladra, vagy a zsebedben van, mint egy mobil, de csak arra szolgál, hogy tudd, tégeg kerestek, és honnan. Annyira személyes, hogy ha téged hívlak, 99%, hogy te robbansz. Az ilyet értelmetlen kölcsönadni, személyesebb a mobiltelefonnál is. A titkos megbízottnak csak annyi dolga lehetett, hogy leellenőrizze: Juszuf Alafa kapta-e meg valóban, vagy netán Ali Muga. A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2024
Igen ám, de nem az első hívásra történt, hanem az x-edik, akárhanyadík speciális, iniciáló hívásnak kellett lennie. Jut eszembe, ha egy erre idomított számról történt a hívás, ami indított.
Így történhetett. Az biztos, akinél volt akkor éppen, az húzta ki a rövidebbiket... Így aztán civilek is.
Az utolsó mondatom arról szólt: a szolgálat ellenőrizte, hogy tényleg az kapta-e az eszközt, aki nevere rendeltek, előfizettek rá. Kicsi az esély, hogy ártatlan civilek szorultak. De azt mondtuk, hogy nem lelkizünk, csak technikai dolgokról besuélünk. Annak a célzott használatáról.
Az, hohy hányadik hívásra kell működnir, az már nem is érdekes számunkra. Talan csak annyiban, hogy addigra tutira lehetett ellenőrizni (az ottlévő megbízott által): tényleg, biztosan a célzott személy használja. A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2024
Ellentmondok. A hang ellenőrzött esetben nem láttak, hogy az illetékles vette-e fel, hanem a hangjáról lett meg a tuti. A purparlé közben (!) "nyomták meg a gombot." Meg nem a hívásszámmal indították a bajt, hanem a felvett telefonon küldtek olyan furmányt, hogy úgymond menet közben indult el a történés. Nem használat, hanem kinek a fülén van konkrétan a teló, nem ugyanaz, mint az előfizetés kinek szólt. Ezért vetettem fel a "jelszó" lehetőségét, amivel indítani lehetett az amit...Pl. öt török öt görögöt dögönyöz - ezt véletlenül viszonylag kevésszer mondanak beszélgetés közben a Közel-Keleten...Más: 5ezer - ötezer! - db személyhívót preparáltak. Ezek közül jócskán juthatott kórházi dolgozónak, iskolás gyereknek, céges sofőrnek, etc. akik csak rossz holmit kaptak.
Az érdekesség inkább az amivel a témát kezdtem, hogy hogyan sikerült egyszerre elérni ezreket más-más számon, söt az sem biztos, hogy egy hálozatban vannak a készülékek. Ez alapbol sokáig tabu volt ilyen rendszerekben, söt ahogy irtam, Ausztriában csak okt 5.-én indult a vészhivás ( az elsö tárgyalás 2010 körül volt). Ez megtud szolitani egy országon belül minden aktiv telefont ( hazait meg idegent is). Ez nem is olyan egyszerü dolog.
A valodi robbantás már nem annyira bonyolult dolog, hiszen a készülékek preparálva voltak, azaz lehetett bennük egy kod vagy csak egy mellékszám, ami inditotta a gyutacst. A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2024
Technikai oldalról nézve:
Mivel valahol valaki belenyúlt, bármit megváltoztathatott rajta. Innentől kezdve nem feltétlenül egy adott hívásra indult be, hanem mondjuk volt benne egy időzítő, ami adott dátum-óra-perckor aktiválódott. Lehetett egy firmware-frissítés szállítás közben vagy akár később is. Ha a saját akku robbant és nem preparált volt benne, akkor még csak hozzá sem kellett nyúlni a készülékhez fizikailag. Ez (vagyis az időzített robbantás) megmagyarázna azt is, hogyan értek el egy adott pillanatban pár ezer db. készüléket...
Speciális szöveges üzenetben. Az a telekommunikációs rendszerek közti átjárás miatt minden eszközre megérkezik aminek megcímzik, aztán ahogy feldolgozza a készülék, a tartalmától függően folyamatokat indít el (csörög, rezeg, kijelzi a tartalmát, vagy esetleg csak pukkan).
Ez logikusnak tűnik...Időzítve. Meg a legegyszerűbb is. Hiszen nem volt egyéb időponthoz kötve, elég a biztos forgalomba hozáshoz képest pl. 15 nap.
Csak ezt a központoknak kell biztositaniuk - azaz azokat is be kell avatni ilyesmibe.
A pager nem mindig tud szöveges üzenetet fogadni ( emlékezz amikor a pagerek divatban voltak még nem volt GSM hálozat, söt hordozhato telefon sem igen. A pager alapbol csak a hivo telefonszámát tudta megjeleniteni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |