Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   608 / 622
(#) vrbr válasza Massawa hozzászólására (») Szept 17, 2024 /

Állitolag a Hezbollah egy hónapja új pagerokat osztot a fontos embereinek...
Valószinü hogy meglepetés funkciókat is kaptak hozzá:

https://static33.tgcnt.ru/posts/_0/b7/b77a11500c216975d202162e95adf7fd.mp4
:

1.jpg

(#) sonajkniz hozzászólása Szept 17, 2024 /

Sziasztok!

A tolómérőm igen ravasz hibát produkál.
Bővebben: Link
(#) szikorapéter válasza sonajkniz hozzászólására (») Szept 17, 2024 /

Mérésre ezért nem használunk "iparszerűen" digitális tolómérőt/furatintót...stb.
Van típus amelyiket igen de az egy autó ára jobb esetben, magam is a jó öreg manuális darabokat részesítem előnyben. Tudom kényelmesebb a kijelző, ezt aláírom, de magában hordozhat hibát ami mondjuk egy olyan elem legyártásánál amihez összesen 1 alapanyag áll rendelkezésre elég bajos.
(#) Gafly válasza szikorapéter hozzászólására (») Szept 17, 2024 /

Mivel mindkettőtöket személyesen ismerem és szeretem, ezért nem megyek el farbarúgni benneteket.
(#) erbe válasza szikorapéter hozzászólására (») Szept 17, 2024 /

Iparszerűen használ egy cég a közelemben mérésre 1 m-es tolómérőt. Rendszeresen hozzám hozzák elemcserére.
(#) szikorapéter válasza erbe hozzászólására (») Szept 17, 2024 /

Idézet:
„Van típus amelyiket igen...”
Ezért is fogalmaztam így. Láttam egy pár helyen digit masinát de azt jobban féltik mint a főnök lamborghinijét.
(#) Massawa válasza sonajkniz hozzászólására (») Szept 17, 2024 /

Az enyém is ezt csinálta de elemcsere és a kontaktusok megtisztitása rendbe tette. Érdekes, mert nekem is ugyanilyen van es rosszalkodik a másik kettövel viszont nincs semmi baj (pedig az egyik öregebb mint ez a kék gombos) .
(#) Suba53 válasza Massawa hozzászólására (») Szept 17, 2024 /

Nagyon kíváncsi leszek a megoldásra. Írtak olyat is, hogy a személyhívó központot hekkelték meg, és olyan kódot terített, ami túlterhelte az akkut, és a LiIon akkuk robbantak fel.
De ez normál akukkal eléggé hihetetlen ilyen tömegben.
Valószínűbbnek tartok egy szofisztikáltabb akciót. Mivel a hezbollahnak nincs ilyen gyára, megrendelt valahonnan pár ezer darabot. A gyártónak akkut szállító cégben meg ügynökök kicserélték az akkukat preparált, pár gramm TNT-vel felturbózott darabokra.
A kis lapos, fóliába csomagolt akkuknál simán bele ehet rakni a robbanószert, aztán már csak túl kellett hevíteni az akkukat, és TADAMMM. Sajnos ártatlanok is sérültek, de sok száz, vagy ezer hezbollah tagot vontak ki egy időre.
(#) nagym6 válasza sonajkniz hozzászólására (») Szept 17, 2024 /

"ABS" azaz abszolút érték mérős tolómérőt szabad csak használni. Relatív mérősök csinálhatnak bármikor ilyet. Én kukába dobtam gyakran csalt, majdnem komoly károm lett emiatt, az ABS viszont nem tévedett sosem.
(#) sonajkniz válasza szikorapéter hozzászólására (») Szept 17, 2024 /

Fúróátmérőt mérni, panel tervezéskor a dobozt leméretezni bőven jó nekem egy ilyen.
Amúgy van hagyományos is, csak azt még szemüvegben is alig bírom leolvasni.
(#) Massawa válasza Suba53 hozzászólására (») Szept 18, 2024 /

Nemcsak az a gond, hogy mi is robbant valojában, hanem az is, hogy hogyan sikerült ezt kivülröl megoldani, mert az sem egyszerü, hogy egyszerre ennyi “cimzettet” elérni.
(#) Gafly hozzászólása Szept 18, 2024 /

Voltunk már Szervízmacskával is, meg egyedül is üzemlátogatáson.
Nem egy álommunka, az tuti...
(#) vrbr válasza Suba53 hozzászólására (») Szept 18, 2024 /

(#) vrbr válasza vrbr hozzászólására (») Szept 18, 2024 /

(#) Inhouse válasza vrbr hozzászólására (») Szept 18, 2024 /

"Kicsit" fura ez az egész. Már maga a robbantássorozat ilyetén megoldása is, meg az is, hogy ez az egész ilyen hamar kiderült tokkal vonóval, se vizsgálóbizottság, se semmi...az Apollo adta a nevét egy készülékhez, de ők aztán azt sem tudják, hogy mi is volt az tulajdonképpen és BP-en készült punktum. További furcsaság a megnevezett magyar cég, annak tevékenysége, ügyvezető tulajdonosa (Bársony-Arcidiacono Cristiana Rosaria, an.: Bársony Beatrix Ágota)...hmmm...mi minden van a világban, amiről fogalmunk sincs, és nem is lehet.
(#) sany válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 18, 2024 /

Nem tudni ki a szomszéd.
(#) lazsi válasza vrbr hozzászólására (») Szept 18, 2024 /

A céget 2022.05.19-én alapították. (A wikipedia szerint 3 éve kapta meg a licenszet a gyártásra a még két és fél éve sem létező cég... A Telex cikkében olvasható: a Gold Apollo azt állította, hogy már azelőtt is jó kapcsolatban voltak...)
Tevékenységi körük: "7022 - Üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás", amiben nincs benne a gyártás (de talán a kereskedelmi tevékenység sem)...
A cég a működése alatt 1 főt foglalkoztatott, és ő egyedül gyártott le 2022 óta 260.000 db. ilyen készüléket.
(#) Suba53 válasza vrbr hozzászólására (») Szept 18, 2024 / 1

Ez eléggé gáz. Ezzel a kis történettel Magyarország előlépett az iszlám terrorizmus célpontjait tartalmazó lista élmezőnyébe. És azok nem felejtenek, ugyanúgy ahogy a Moszad sem.
Most attól függ, mennyire tudják kimosdatni a magyar érdekeltséget a fekáliából.
Kíváncsi leszek a történet kihámozására. Most jönnének jól a független oknyomozó újságírók, akiket ugye a "demokratikus" hatalom tűzzel vassal próbál ellehetetleníteni.
(#) Massawa válasza Suba53 hozzászólására (») Szept 18, 2024 /

Nem kellene neked annyi hazai szennylapot olvasnod. Vagy gondolod, hogy a világon bárkit is érdekel ki gyártotta a fegyvert meg a löszert, amivel az ellenfelet irtják? A fekáliát a hazánkban élö nemzetgyülölök hozták össze s nem más.
Akinek nem inge ne vegye magára, meg amugy is homokot kell lapátolni a zsákokba.
(#) Moderátor hozzászólása Szept 18, 2024

Kérjük, ne menjen el a beszélgetés poltikai irányba!
(#) Ódenka válasza Massawa hozzászólására (») Szept 19, 2024 /

Engem ITT kizárólag a technikai oldala érdekel. Itt még el tudom képzelni, hogy áramérzékelő lép be az ún. túlterheléses üzemre.
Volt már hasonló ügylet, felhívták a delikvenst, egy, a hívó melletti személy azonosította, az a személy beszél a túloldalon, akit értesíteni akarnak a pukkanásról és sikerült. Az akku egy része nem áramellátási feladatra szolgált.
Vagyis, akkor lépett be a hamis akku, miközben az illető éppen vonalban volt, felvette a telefont...
Varázsige...? Múkodj? Érdekes.
(#) szs válasza Ódenka hozzászólására (») Szept 19, 2024 /

Valóban a technikai oldala az érdekes, nem mást kell boncolgatni
Itt személyhívók robbantak, nem kell hozzá telefonálni. (Emlékszel biztosan, eleg sok volt felénk is regebben). Fel van csíptetve az oldaladra, vagy a zsebedben van, mint egy mobil, de csak arra szolgál, hogy tudd, tégeg kerestek, és honnan. Annyira személyes, hogy ha téged hívlak, 99%, hogy te robbansz. Az ilyet értelmetlen kölcsönadni, személyesebb a mobiltelefonnál is.
A titkos megbízottnak csak annyi dolga lehetett, hogy leellenőrizze: Juszuf Alafa kapta-e meg valóban, vagy netán Ali Muga.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2024
(#) Ódenka válasza szs hozzászólására (») Szept 19, 2024 /

Igen ám, de nem az első hívásra történt, hanem az x-edik, akárhanyadík speciális, iniciáló hívásnak kellett lennie. Jut eszembe, ha egy erre idomított számról történt a hívás, ami indított.
Így történhetett. Az biztos, akinél volt akkor éppen, az húzta ki a rövidebbiket...
Így aztán civilek is.
(#) szs válasza Ódenka hozzászólására (») Szept 19, 2024 /

Az utolsó mondatom arról szólt: a szolgálat ellenőrizte, hogy tényleg az kapta-e az eszközt, aki nevere rendeltek, előfizettek rá. Kicsi az esély, hogy ártatlan civilek szorultak. De azt mondtuk, hogy nem lelkizünk, csak technikai dolgokról besuélünk. Annak a célzott használatáról.

Az, hohy hányadik hívásra kell működnir, az már nem is érdekes számunkra. Talan csak annyiban, hogy addigra tutira lehetett ellenőrizni (az ottlévő megbízott által): tényleg, biztosan a célzott személy használja.
(#) Ódenka válasza szs hozzászólására (») Szept 19, 2024 /

Ellentmondok. A hang ellenőrzött esetben nem láttak, hogy az illetékles vette-e fel, hanem a hangjáról lett meg a tuti. A purparlé közben (!) "nyomták meg a gombot." Meg nem a hívásszámmal indították a bajt, hanem a felvett telefonon küldtek olyan furmányt, hogy úgymond menet közben indult el a történés. Nem használat, hanem kinek a fülén van konkrétan a teló, nem ugyanaz, mint az előfizetés kinek szólt. Ezért vetettem fel a "jelszó" lehetőségét, amivel indítani lehetett az amit...Pl. öt török öt görögöt dögönyöz - ezt véletlenül viszonylag kevésszer mondanak beszélgetés közben a Közel-Keleten...Más: 5ezer - ötezer! - db személyhívót preparáltak. Ezek közül jócskán juthatott kórházi dolgozónak, iskolás gyereknek, céges sofőrnek, etc. akik csak rossz holmit kaptak.
(#) Massawa válasza szs hozzászólására (») Szept 19, 2024 /

Az érdekesség inkább az amivel a témát kezdtem, hogy hogyan sikerült egyszerre elérni ezreket más-más számon, söt az sem biztos, hogy egy hálozatban vannak a készülékek. Ez alapbol sokáig tabu volt ilyen rendszerekben, söt ahogy irtam, Ausztriában csak okt 5.-én indult a vészhivás ( az elsö tárgyalás 2010 körül volt). Ez megtud szolitani egy országon belül minden aktiv telefont ( hazait meg idegent is). Ez nem is olyan egyszerü dolog.

A valodi robbantás már nem annyira bonyolult dolog, hiszen a készülékek preparálva voltak, azaz lehetett bennük egy kod vagy csak egy mellékszám, ami inditotta a gyutacst.
(#) lazsi válasza szs hozzászólására (») Szept 19, 2024 /

Technikai oldalról nézve:
Mivel valahol valaki belenyúlt, bármit megváltoztathatott rajta.
Innentől kezdve nem feltétlenül egy adott hívásra indult be, hanem mondjuk volt benne egy időzítő, ami adott dátum-óra-perckor aktiválódott.
Lehetett egy firmware-frissítés szállítás közben vagy akár később is. Ha a saját akku robbant és nem preparált volt benne, akkor még csak hozzá sem kellett nyúlni a készülékhez fizikailag.
Ez (vagyis az időzített robbantás) megmagyarázna azt is, hogyan értek el egy adott pillanatban pár ezer db. készüléket...
(#) img válasza Massawa hozzászólására (») Szept 19, 2024 /

Speciális szöveges üzenetben. Az a telekommunikációs rendszerek közti átjárás miatt minden eszközre megérkezik aminek megcímzik, aztán ahogy feldolgozza a készülék, a tartalmától függően folyamatokat indít el (csörög, rezeg, kijelzi a tartalmát, vagy esetleg csak pukkan).
(#) Ódenka válasza lazsi hozzászólására (») Szept 19, 2024 /

Ez logikusnak tűnik...Időzítve. Meg a legegyszerűbb is. Hiszen nem volt egyéb időponthoz kötve, elég a biztos forgalomba hozáshoz képest pl. 15 nap.
(#) Massawa válasza img hozzászólására (») Szept 19, 2024 /

Csak ezt a központoknak kell biztositaniuk - azaz azokat is be kell avatni ilyesmibe.
A pager nem mindig tud szöveges üzenetet fogadni ( emlékezz amikor a pagerek divatban voltak még nem volt GSM hálozat, söt hordozhato telefon sem igen. A pager alapbol csak a hivo telefonszámát tudta megjeleniteni.
Következő: »»   608 / 622
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem