Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Üdv!
Az alábbi kapcsolásban a JP1 és JP2 mi akarna lenni és mit csinálnak?
Üdv! (Látom nem beszélsz oroszul.) Sztereo/mono(BTL).
Üdv, keresek egy nagy hatásfokú max 2 watt teljesítményű erősítőt, aki tud az írjon ötleteket. Elemről szeretném működtetni, nincs kizárva semmilyen megoldás itt.
Helló!
Ezeket a 13,L1-et és a 13R1-et hol találom,esetleg tudsz ebben segíteni???
Helló!
közben meg találtam de mind a kettőn 13.6ohmot mértem. Jók ezek az értékek? És ha jók,akkor esetleg mit kéne még átnéznem???
Sziasztok
Építettem egy mélynyomó erösítőt házimozihoz, és szeretnék a dobozához műszerelőlapot tervezni és van rajta egy pótméter ami a "szűrő jóságát állítja", kérdésem annyi lenne hogy ennek lehet-e valamiféle mértékegységet megadni skálát szeretnék csinálni.
Sziasztok!
Találtam egy jó kis gyári erősítő kapcsolást, amelyet szeretnék megépíteni is. A kapcsoláson bejelölt kiegészítő funkciók elhagyásával egy szimpla erősítő kapcsolást kapok( pl clip led, clip limiter stb.) , gondolom ha nem szükségesek nekem, ezeket elhagyhatom. A kapcsolás egy quad-nál látszólag nem bonyolultabb (teljesítményben kicsit többet tud) , és valaki hozzáértőbb majd az áramkorlát beállításánál segíthetne, ebben nem vagyok jártas. A panelt ezek alapján megtervezném , kb 800Va-s trafóval táplálnám 2 szekunderrel(ilyenem már van) , ahogy az eredeti erősítőben is szerepel. Nem egy rossz hangú szerkezet ez, állítólag a nagy nevű behringer cég is ezt a kapcsolást egy az egybe lekoppintja, én miért ne tehetném . Szerintetek? Újonnan 100e Ft felett van a bolti ára. Csatolok specifikációt és képeket is, és az alapfelépítését is! Üdv. Szabi
A 13-as mérési pontokon üzem közben kéne jelszintet mérni. Olyan frekvenciát válassz, amit a multimétered fel tud dolgozni, pl. 50Hz-et. Ha a kettő azonos lesz akkor érdemes az IC környékén szétnézni. Amennyiben már itt is eltérés tapasztalható, akkor majd visszafelé haladunk az erősítő-láncban.
Üzem közben mértem az értékeket.
Hz-et nem tudok mérni a multi méteremmel sajna,mert nekem csak ez van: DT-830B
Szia,
Nem azt írta reloop, hogy mérd meg az 50Hz-t, hanem azt, hogy 50Hz-es mérőjelet használj, mert azt még DT-830B műszered is jól tudja egyenirányítani. Ha magasabb frekvenciát használnál pl. 1kHz-et , ott már lehet, hogy sokat csalna a műszered, és nem magyon lehetne hinni annak, amit mutat.
Sziasztok , bemutatnam az egyik "buszkesegem"... velemenyt kernek rolla. Yamaha P 2700 as, 1200Va trafo 50 000uf kondik 20dr 150W os tranzisztor, +- 80 +- 60 rol megy...
Szia.
Valószínűleg kaszkódot tartalmaz az eleje , azért kell a +-80V-os feszültség, a feszültség erősítő fokozathoz, +-60V meg a buffer-hez. Szép nagy darab!
Helló!
Köszi a segítséget,de a multim ebben az állásban (fekete zsínor a "COM"-ba csatlakozik,a piros meg a "V?mA"-ban van, a multi kapcsolója meg a DCA 200m-en)és így meg semmit sem mér. De semelyik másban sem csak Ohm-ban mér 13,7-et...
Megtaláltam egy szervízkönyvet is, mi a rövidzár védelem és a nyugalmi áram beállításának menete:
http://www.rsem.com/pdf_manuals/qsc/Service_Bulletins/rmx0002.pdf
Sziasztok!
Szereztem egy Technics Sa-gx 200-as erősítőt. Mikor megvettem kipróbáltam működöt. Itthon is hallgattam de volt hogy néha lekapcsolt, ilyenkor ha ki-be kapcsoltam vagy vártam pár percet újra jó volt. Legutóbb mikor hallgattam kicsit jobban odahúztam neki és lekapcsolt (mármint nem szólt) ki/bekapcsoltam semmi, kikapcsoltam vártam egy kicsit még mindig semmi. Azóta egyáltalán nem szól. Fülhallgatót rákötve a hangerőt teljesen feltekerve nagyon halkan lehet hallani hogy megy a zene. A rács amin van az ic meg a végfok nagyon melegszik ha bevan kapcsolva, a ventilátor se megy már. Mi lehet a probléma? Ez az első erősítőm így nem értek hozzá Itt egy kép, ugyan így néz ki az enyém is. Kép
Üdv! Hagyjuk a mérés-elméletet, illetve egy megfelelő témában szívesen segítek elsajátítani amennyit erről a témáról ismerek. Az alap kérdésed az volt, hogy a végfok IC cseréje megoldja-e azt a problémát miszerint az egyik csatorna halkabban szól. Szerintem egyértelmű nem a válasz, de mivel még ezzel az alkatrésszel nem volt dolgom, a benne lévő mute áramkört nem ismerem, nem zárható ki teljes bizonyossággal ezen alkatrész hibája.
Kérlek érdeklődd meg, aki neked a cserét ajánlotta, mire alapozta a diagnózisát. Lehet az illető elvégezte a szükséges méréseket. Ha ezt megismerjük akkor a véleményét megerősíthetjük, vagy esetleg cáfolhatjuk. Amúgy ez az IC beszerezhető?
Hát hasonlóan nekem is csinált ilyeneket hogy ngyobb igénybevételkor egy bizonyos idő után nem volt hang!
No mondom ennek annyi! Ki kapcs. Aztán 10-20perc várakozás,vissza kapcs. Na örültem neki meg a haverok is hogy újra szól a cucc. És aztán reggelig bírta a nyúzást. De mintha azóta lenne nekem ez a balance-os probléma hogy a Right oldal alapban halkan szól mint a Left oldal. Sajna erre én tuti nem tudom a választ,de sokan azt mondják hogy valami betegségük ezeknek a szériáknak.
Pontosan nem tudom hogy beszerezhető-e vagy sem,de azt tudom hogy aki mondta nekem hogy csere lesz belőlle annak van egy vadi új amit még nem használt fel és nem tudott eladni az évek alatt.
A mute funkció is gyanús nekem mert mikor Muttingolom akkor is a Left-ből is (ami alapban tutin szól) ilyenkor hallani a zenét.Mutting ki azt minden eredeti csak a Right oldal nem.
Szia! Foglalkozom ezzel a topológiával. Tanácsolom a QSC régebbi modelljeit nézd meg, azok egyszerűbbek. Jobban átlátható a +/-15V előállítása, és a szimmetrizálás. Bővebben: Link Ezt a roppant egyszerű kivezérlés jelzőt és limitert pedig egyenes vétek volna nem megépíteni
Beszerezhető, elég változatos áron. (Drágán)
Mindenképp az ic előtti dolgokat kellene tisztázni.
Ennyi információ alapján ne vásárold meg az IC-t. Mindössze annyit tudunk, hogy akinek van, az szeretné pénzzé tenni.
Ennek az erősítőnek a megjavítása - lásd be - még nem neked való feladat, keress hozzá szakembert.
Ott a pont. Az első bekezdésre mindenképp.
Hát sajna az lesz,keresnem kell egy szakit aki megnézi nekem,mindent köszönök!!
Akkor neked már nem csinál ilyet azóta? várok vele hátha holnapra jó lesz
Hello!
Régen volt egy kis adó-vevőm (446 MHz-es) és átalakítottuk, hogy BCN-s legyen az antenna. Most a suliban erősítőket tanulunk és arra gondoltam, hogy jó lenne egy erősítő a rádiómhoz, hogy messzebbre el tudjak vele beszélni. Ha jól tudom C típusú erősítő kell ehhez. Ez még nem tanultuk, nem ismerem. Az érdekelne, hogy hogy tudok ilyet csinálni. Kapcsolási rajt, alapanyagok... stb. Az is érdekelne, hogy hol tudok ilyen 446 MHz-hez is jó erősítőt venni.
Nagy valószínűséggel megcsinálom mert egyszerű, köszönöm. Vagy lehet hogy tervezek egy egy jfetes a osztályosat kimenő transzformátorral.
Majd csak találok valamit, de azért köszi
Sziasztok! Kezembe került egy végfokpanel, amiben 2db TDA7360-as IC van, mindegyik IC hídba van kötve, működnek is szépen, viszont felmerült egy olyan igény a végfok tulajdonosától, hogy szeretne a végfokra Clip LED-eket, mert "attól komolyabbnak tűnik" Nézegettem az IC adatlapját, és nagy örömömre megláttam, hogy az IC 2-es lába Clip Detection névre hallgat. Az adatlapban csak annyit találtam róla, hogy ezt a lábat 10kOhmmal +5V-ra kell kötni, de arra már nem találtam infót, hogy mit csinál, ha a végfok kezd túlvezérlődni, gondolom lehúzza földre, de gondoltam megkérdezem mielőtt nekiállok, hátha van valakinek gyakorlati tapasztalata ezzel kapcsolatban. A válaszokat előre is köszönöm.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |