Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Köszönöm szépen
Üdv. Érdeklődni szeretnék,hogy menyire befolyásolja a TDA7294 végfok kit teljesítményét és hangzását ha az 50V 1000uf helyet 63v 2200uf el üzemelem be.
Válaszokat előre is köszönöm. http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=206210
Szia az csak puffer,rosszat nem teszel vele,nagyobb a kapacitása ennyi,de jó oda.
Értem..Mivel,hogy készen össze szerelve vásároltam a kittet és 35v 1000uf ek voltak benne és én 49.2v ról élesztem muszáj voltam kicserélni csak nem találtam kisebbet. Akkor ezek szerint nem lesz semmi gond vele előreláthatólag .
Én nem szeretem az ic-ket,de szerintem nem egészséges a plafon feszről járatni,ha jól láttam 50vDc a max,füteni fog mint egy radiátor,és torzitani
Terhelés alatt esik a fesz 1v ot és a házban amiben benne van aktív hűtés van.
Nem tapasztaltam még torzítást. Ezért kérdeztem a kondenzátorokat,hogy mennyire befolyásolják az IC tulajdonságait.
Nagyobb fesz tűrésű,nagyobb kapacitásúa táp ágban, csak jót tesz
Szia! Mit gondolsz, miért van benne 35V-os kondi?
Jó reggelt Tanár Úr,remélem neked elhiszi hogy nem egészséges dolgot tesz.
Mert kicsi eszel volt élesztve.Akitől vásároltam azt mondta,hogy azok voltak neki fiókban és kicsi volton élesztette. alapvol 50v 1000uf kell bele.
Az a helyzet, hogy 4 ohm terhelésen a +/-30V tápfeszültség bőven elegendő ennek a filigrán IC-nek. Az ilyenkor leadott 60W teljesítmény szobai körülmények között egyenesen falbontó
Ha 8 ohm-mal szeretnéd járatni akkor indokolt a +/-40V. Tallózd a téma képeit! Láthatod a +/-50V-ra tervezett erősítők milyen robusztus teljesítményfélvezetőket igényelnek. A TDA7294 adatlapja szerint a +/-50V-ot csak kivezérlés nélkül ajánlott rákötni. Ennek az IC-nek van saját témája. Ott írok arról is, hogy a panelen helyi szűrésnek az 1000µF helyén 100µF-ot ajánlok.
Értem..Köszönöm Szépen...4ohm ot nem használok sehol..azért is mertem nagy volton éleszteni...kb 1.5v esik a v terhelés alatt.Tudom,hogy nagyon határon van a feszt mert a kritikus határt ugye bár a 44v nagyban tűléptem...de sajnos ilyen tranyom van csak sajna.
Tudom mennyire kulcskérdés egy meglévő transzformátor, de nem igazán passzol ehhez az IC-hez.
Mi hamarabb megpróbálom lecserélni míg nem lesz gond..mert ezzel a tranyomval szegény IC-t meghajtom mint Singer a várógépet.
A félvezető gyártásnak van annyi szórása, hogy nem zárható ki a +/-50V-ról működés sem. Van rá példa. Sajnos ilyenkor örök aggodalomban kell élni mikor adja meg magát szegény
Szerk.: számolni kell a hálózati feszültség pozitív ingadozásával is. A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2013
De a sorsukat meglehet pecsételni egy marék csavarral az áramkörbe,és akkor nincs aggodalom,én tudom,utána már nem aggódtam.
Azóta külön szobába vannak a csavarok......
Sziasztok! Az aláttétek még lehet, hogy az erősítő felett vannak még. Azokat is átkéne vinni egy másik részbe.
Üdv.
Üdvözlet,akkor módosítom magam,minden csavar alátét anya eltávolítva az asztalom környékéről,messze messze.
Egy TDA7375-höz tervezek NYÁKot. Az adatlapban van tanács, hogy hogy kell/érdemes a földelést megcsinálni. Lényegében annyit ír, hogy a P-GND (power ground) és az S-GND (signal ground) a végfokhoz tartozó nagy elkónál legyen összekötve és hogy legalább 2 különböző útvonal legyen a két különböző földnek (azaz 1 a jelnek, 1 a powernek). Nyilván azért, hogy pl. véletlen se zavarja a jelföldet ha rajta nagy áramok folynának.
Viszont mi van akkor, ha közösítem a két földet és a fennmaradó minden területet földként használok, nem tudom erre mi a pontos kifejezés... Azaz így. Ez így jó lenne? Így lényegében nincs külön szeparálva, viszont elég nagy terület van az áramnak. A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2013
A gyártó közöl a termékhez ajánlott nyáktervet. Szerintem ha jót akarsz magadnak, akkor azt utánozd le. Akkor (talán) nem lesz belőle teljesítmény-oszcillátor.
A földeléssel kitöltött panel néha bejön, néha nem. Kétoldalas NYÁK egyik fele a föld - az biztos jó.
Megteheted, a jel és a teljesítményföldet a panelen egy 10 ohm-os ellenállással kötöd össze, az hálásan csillapítja a közös tápos sztereó kivitelnél óhatatlanul keletkező földhurkot.
hello(!) sikerült már düllöre jutnod? én is egy ilyennel kinlódok. úgy került hozzám, hogy már nyúkáltak benne. a mikrovezérlő ki volt forrasztva. de végfok hibásként hirdették. a végfok tényleg hibás is. a mikrovezérlőt visszaforrasztottam, 1.re be is kapcsolt és minden jó volt. aztán rádigtam a jó végfok részeket, bekapcsoltam kikapcsoltam és azóta nem kapcsol be. orajel van a nyomógomb bizgeti a mikrokontit de nem kapcsol be. nem tudsz véletlenül kapcsi rajzot hozzá ? üdv!
A mondatok elején nagybetűt a shift gomb, és a megfelelő betű egyidejű lenyomásával érheted el. Mod. A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2013
ÜDV mindenkinek. Lenne egy Thomson DPL660as házi rozi Hosszú idejű kihúzás után bekapcsol, de egy idö után lefagy és nem is kapcsol ki. Amugy meg csak stand-by-ba van és nem kapcsol be. A proci órajele rendbe van, a táp rendbe van, a gomb a 33-as lábat húzza le alacsonyra, próbáltam a reset lábat is bizgetni, de hiába. Én valami védelemre gyanítok, ami nem engedi beindulni a procit. Van esetleg olyan aki jártas ebbe a készülékbe? Eseleg rajzot tudna valaki hozzá? A proci a kijelző panelján van rajta és ott írja hogy a DPL560-ba is ez van. Előre is köszönöm üdv!
Sziasztok! némi segítség kéne! Csináltam egy mikrofon előerősítőt mögé tettem egy 2x1W-os kis végfokot. A kütyü szobatelefonként működik. A kérdésem az lenne hogy miért sistereg a hangszóró folyamatosan? Mit tudok tenni a sistergés megszüntetése érdekében? Válaszotokat előre is köszönöm! Zsolt
Szia! Az előerősítő kiszajú félvezetőkből épült?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |