Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1408 / 2532
(#) mikomarcell válasza reloop hozzászólására (») Szept 14, 2013 /

Köszönöm szépen
(#) Morfeusz3 hozzászólása Szept 15, 2013 /

Üdv. Érdeklődni szeretnék,hogy menyire befolyásolja a TDA7294 végfok kit teljesítményét és hangzását ha az 50V 1000uf helyet 63v 2200uf el üzemelem be.
Válaszokat előre is köszönöm.

http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=206210
(#) blasz válasza Morfeusz3 hozzászólására (») Szept 15, 2013 /

Szia az csak puffer,rosszat nem teszel vele,nagyobb a kapacitása ennyi,de jó oda.
(#) Morfeusz3 válasza blasz hozzászólására (») Szept 15, 2013 /

Értem..Mivel,hogy készen össze szerelve vásároltam a kittet és 35v 1000uf ek voltak benne és én 49.2v ról élesztem muszáj voltam kicserélni csak nem találtam kisebbet. Akkor ezek szerint nem lesz semmi gond vele előreláthatólag .

Én nem szeretem az ic-ket,de szerintem nem egészséges a plafon feszről járatni,ha jól láttam 50vDc a max,füteni fog mint egy radiátor,és torzitani

Terhelés alatt esik a fesz 1v ot és a házban amiben benne van aktív hűtés van.
Nem tapasztaltam még torzítást.
Ezért kérdeztem a kondenzátorokat,hogy mennyire befolyásolják az IC tulajdonságait.

Nagyobb fesz tűrésű,nagyobb kapacitásúa táp ágban, csak jót tesz
(#) reloop válasza Morfeusz3 hozzászólására (») Szept 15, 2013 /

Szia! Mit gondolsz, miért van benne 35V-os kondi?
(#) blasz válasza reloop hozzászólására (») Szept 15, 2013 /

Jó reggelt Tanár Úr,remélem neked elhiszi hogy nem egészséges dolgot tesz.
(#) Morfeusz3 válasza reloop hozzászólására (») Szept 15, 2013 /

Mert kicsi eszel volt élesztve.Akitől vásároltam azt mondta,hogy azok voltak neki fiókban és kicsi volton élesztette. alapvol 50v 1000uf kell bele.

Az a helyzet, hogy 4 ohm terhelésen a +/-30V tápfeszültség bőven elegendő ennek a filigrán IC-nek. Az ilyenkor leadott 60W teljesítmény szobai körülmények között egyenesen falbontó
Ha 8 ohm-mal szeretnéd járatni akkor indokolt a +/-40V.
Tallózd a téma képeit! Láthatod a +/-50V-ra tervezett erősítők milyen robusztus teljesítményfélvezetőket igényelnek.
A TDA7294 adatlapja szerint a +/-50V-ot csak kivezérlés nélkül ajánlott rákötni.
Ennek az IC-nek van saját témája. Ott írok arról is, hogy a panelen helyi szűrésnek az 1000µF helyén 100µF-ot ajánlok.

Értem..Köszönöm Szépen...4ohm ot nem használok sehol..azért is mertem nagy volton éleszteni...kb 1.5v esik a v terhelés alatt.Tudom,hogy nagyon határon van a feszt mert a kritikus határt ugye bár a 44v nagyban tűléptem...de sajnos ilyen tranyom van csak sajna.

Tudom mennyire kulcskérdés egy meglévő transzformátor, de nem igazán passzol ehhez az IC-hez.

Mi hamarabb megpróbálom lecserélni míg nem lesz gond..mert ezzel a tranyomval szegény IC-t meghajtom mint Singer a várógépet.

Szia nem tranyó,hanem trafó.Köszi

Igen..bocsánat..Trafó. Elnézést.

A félvezető gyártásnak van annyi szórása, hogy nem zárható ki a +/-50V-ról működés sem. Van rá példa. Sajnos ilyenkor örök aggodalomban kell élni mikor adja meg magát szegény
Szerk.: számolni kell a hálózati feszültség pozitív ingadozásával is.
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2013

De a sorsukat meglehet pecsételni egy marék csavarral az áramkörbe,és akkor nincs aggodalom,én tudom,utána már nem aggódtam.
(#) reloop válasza blasz hozzászólására (») Szept 15, 2013 /

Hát, az egy csavaros ötlet volt

Azóta külön szobába vannak a csavarok......
(#) Koncsar válasza blasz hozzászólására (») Szept 15, 2013 /

Sziasztok! Az aláttétek még lehet, hogy az erősítő felett vannak még. Azokat is átkéne vinni egy másik részbe.
Üdv.
(#) blasz válasza Koncsar hozzászólására (») Szept 15, 2013 /

Üdvözlet,akkor módosítom magam,minden csavar alátét anya eltávolítva az asztalom környékéről,messze messze.
(#) Koncsar válasza blasz hozzászólására (») Szept 15, 2013 /

Vicces kedvemben írtam.
(#) anuka hozzászólása Szept 15, 2013 /

Egy TDA7375-höz tervezek NYÁKot. Az adatlapban van tanács, hogy hogy kell/érdemes a földelést megcsinálni. Lényegében annyit ír, hogy a P-GND (power ground) és az S-GND (signal ground) a végfokhoz tartozó nagy elkónál legyen összekötve és hogy legalább 2 különböző útvonal legyen a két különböző földnek (azaz 1 a jelnek, 1 a powernek). Nyilván azért, hogy pl. véletlen se zavarja a jelföldet ha rajta nagy áramok folynának.

Viszont mi van akkor, ha közösítem a két földet és a fennmaradó minden területet földként használok, nem tudom erre mi a pontos kifejezés...
Azaz így. Ez így jó lenne?
Így lényegében nincs külön szeparálva, viszont elég nagy terület van az áramnak.
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2013
(#) lukacsp válasza anuka hozzászólására (») Szept 15, 2013 /

A gyártó közöl a termékhez ajánlott nyáktervet. Szerintem ha jót akarsz magadnak, akkor azt utánozd le. Akkor (talán) nem lesz belőle teljesítmény-oszcillátor.
(#) reloop válasza anuka hozzászólására (») Szept 16, 2013 /

A földeléssel kitöltött panel néha bejön, néha nem. Kétoldalas NYÁK egyik fele a föld - az biztos jó.
Megteheted, a jel és a teljesítményföldet a panelen egy 10 ohm-os ellenállással kötöd össze, az hálásan csillapítja a közös tápos sztereó kivitelnél óhatatlanul keletkező földhurkot.
(#) kmegyd13 válasza Zadam009 hozzászólására (») Szept 16, 2013 /

hello(!) sikerült már düllöre jutnod? én is egy ilyennel kinlódok. úgy került hozzám, hogy már nyúkáltak benne. a mikrovezérlő ki volt forrasztva. de végfok hibásként hirdették. a végfok tényleg hibás is. a mikrovezérlőt visszaforrasztottam, 1.re be is kapcsolt és minden jó volt. aztán rádigtam a jó végfok részeket, bekapcsoltam kikapcsoltam és azóta nem kapcsol be. orajel van a nyomógomb bizgeti a mikrokontit de nem kapcsol be. nem tudsz véletlenül kapcsi rajzot hozzá ? üdv!

A mondatok elején nagybetűt a shift gomb, és a megfelelő betű egyidejű lenyomásával érheted el. Mod.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2013
(#) kmegyd13 hozzászólása Szept 16, 2013 /

ÜDV mindenkinek. Lenne egy Thomson DPL660as házi rozi Hosszú idejű kihúzás után bekapcsol, de egy idö után lefagy és nem is kapcsol ki. Amugy meg csak stand-by-ba van és nem kapcsol be. A proci órajele rendbe van, a táp rendbe van, a gomb a 33-as lábat húzza le alacsonyra, próbáltam a reset lábat is bizgetni, de hiába. Én valami védelemre gyanítok, ami nem engedi beindulni a procit. Van esetleg olyan aki jártas ebbe a készülékbe? Eseleg rajzot tudna valaki hozzá? A proci a kijelző panelján van rajta és ott írja hogy a DPL560-ba is ez van. Előre is köszönöm üdv!
(#) zsolt20 hozzászólása Szept 17, 2013 /

Sziasztok! némi segítség kéne! Csináltam egy mikrofon előerősítőt mögé tettem egy 2x1W-os kis végfokot. A kütyü szobatelefonként működik. A kérdésem az lenne hogy miért sistereg a hangszóró folyamatosan? Mit tudok tenni a sistergés megszüntetése érdekében? Válaszotokat előre is köszönöm! Zsolt
(#) reloop válasza zsolt20 hozzászólására (») Szept 17, 2013 /

Szia! Az előerősítő kiszajú félvezetőkből épült?
Következő: »»   1408 / 2532
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem