Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Ebben a Phono csatornában már nincs RIAA korrektor? Mert ha igen, akkor vad basszusok, meg árva magasak jöhettek ki belőle.
Idézet: „Ebben a Phono csatornában már nincs RIAA korrektor?” Természetesen van, hangja borzalmas lehetett. Nem csak a bemeneti érzékenység miatt.
Átdugtam és működik ez a lényeg :d Egyébként nagyon jó hangja volt úgy is hogyha levettem a gépen a hangerőt 100-3 ra
De mostmár tökéletes. 2db Dual hangfalat hajtok vele. Minden jó Idézet: „Egyébként nagyon jó hangja volt úgy is hogyha levettem a gépen a hangerőt 100-3 ra” Rengeteg mély, kevés magas. Ha ez jó...?
Ez nem így volt. Igaz maxon volt a magas poti. De nem hallottátok. Akkor nem tudom, hogyan tudtok véleményt alkotni Igazatok van egyébként. Így már sokkal jobb
Idézet: „De nem hallottátok. Akkor nem tudom, hogyan tudtok véleményt alkotni Igazatok van egyébként. Így már sokkal jobb” Nagyon egyszerű, ismerni kell a RIAA korrektor frekvenciamenetét. Nem lineáris az átvitele, ebből adódik a rossz hangminőség. A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2016
Meg a borzalmas szintű zajtól, amit a vonalkimenet tolt az erősített bemenetre és ebből következően az iszonyatos torzításra. Na meg tudjuk, hogy a legtöbb embernek az szól jól, ami igazából rosszul szól.
Na jolvan már na Azért nem rossz a fülem. Nem sal meg mnc cuccokról van szó
Nekem egyszer tényleg nem volt más lehetőség, csak a PHONO csatorna. A volt MHSZ KISZ I.G. csapat táborhelyén kellett hangosítani az ott talált eszközökkel. AK gépkarabélyból volt elég, vegyvédelmi ruha is dögivel, de egy árva jelerősítő, ami a keverő nagyon kis jelét illesztette volna egy kimustrált hifi erősítő bemenetéhez, az sehol. Minden poti feltekerve, de így is szúnyogfing erősségű volt a hangerő. Akkor jött ez a megoldás. Szubfilter be, basszus levesz, magas tökig, az ideg megesz, de csak sikerült valahogy zenét varázsolni az ifjú gárdistáknak. Ez van. Ha ló nincs, jó a ló#&är is.
Hát... az Aux meg a Phono nagyon távol áll egymástól....
LP lemezek lejátszásához, MM esetleg MC hangszedővel.
Bakelit lemezjátszóhoz, aminek mozgó mágneses, vagy mozgó tekercses hangszedője van. Nagy erősítésű és mélyet emelő, valamint magasakat vágó frekvenciamenetű bemenet, mert a lemezről a vágási korrekció miatt kevés mély és sok magas jön le. Ha bővebb infó kell, akkor keres rá a RIAA korrekcióra.
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2016
Hogy mondjak azért jót is, a Phono csatornát meg is lehet hekkelni, vagyis a kapcsirajz alapján megkerülni a RIAA korrektort. Ha nem használsz vinil lejátszót, úgy sincs rá szükséged. Mindig jó egy plussz csatorna. De nem is kell szétszedni az erősítőt, egy TIC-TAC-os dobozba össze lehet forrasztani egy anti RIAA korrektort, és mivel amúgy is van érzékenység bőven, ez simán lehet passzív. Egy ilyen kábel nem kerül semmibe, de néha jól jöhet.
Üdvözletem!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy: Van testvéremnek egy kisebb teljesítményű sztereó erősítője ami 4-16Ohm-ig terhelhető, s, ha sorba kötném rá a 2db 8Ohmos hangfalat, azzal nem lőném el, igaz?
Abból aztán lesz hangminőség, összevissza variáljuk a jelet, egyszer emeljük, egyszer csillapítjuk, ez igen.
Fordítva... először csillapítja, aztán emeli.
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2016
Ott volt a másik megoldás is hogy kerülje meg a RIAA-t, csak bele mer-e nyúlni az erősítőbe?
Hú. Köszönöm! Kimerítő válaszokat kaptam mint mindig. Minden nap tanulok valami ujjat tőletek. Köszönöm!
Nem lesz baja tőle, de sorosan csak teljesen azonos típusú hangsugárzókat köss, mert különben kellemetlen hangzás lesz belőle.
Ha különbözőek akkor javaslom, hogy párhuzamosan kösd be azt a két 8 Ohm hangdobozt ha 4 Ohm terhelést is támogat az erősítő - ahogy írod.
Igen, 4-16Ohm-ig terhelhető.
Köszönöm a választ.
Sziasztok! Van egy Grundig R2000_2 rádiós erősítő. A hangja elég szép, viszont produkál egy érdekes hibát. A hangerőpotméter tekergetésekor a hangszóró membrán ki-be mozog.Mintha valami alacsony frekvenciás szinuszjel lenne. Eme hiba megszüntetéséhez kérnék ötleteket. Üdv.:Tamás
Szia! Mérd meg a pontin van-e egyenfeszültség ami pár mV esetén is ilyen zavart okoz. Ebben az esetben a poti előtti csatoló kondenzátor szorul cserére.
Köszönöm! Megnézem! Esetleg kapcsolási rajzot tudsz hozzá? Bogarásztam a netet de nem sikerült letöltenem.
Szia!
Itt a szervizkönyv, csak a mérete miatt nem lehet ide feltölteni (~45MB). Az előnézeti kép alatt lesz egy "This file is downloadable free of charge:" szöveg, dolgozik egy kicsit és a "processing" szöveg átvált "Get Manual"-ra, erre kell kattintani.
Köszi! Meg is van!
De amúgy, ugyan ezt a jelenséget produkálta emlékeim szerint az összes Videoton rádióserősítő, erősítő. Főleg ha a tunert tekergettem és hangoltam csatornákat keresve...
Nemcsak az. Volt egy korszak amikor a hififülüek csak azt az erölködöt ismerték el, amiben DC csatolás volt a kezdettöl a végig (kb az 1980-s évek elsö fele). Ekkor tüntek el a csatolo kondik az erösitökböl. Az egyes olcsobb berendezésekben ez azonban komolyabb instabilitáshoz vezetett, igy szinte ugyanazt a kapcsolás átépitették AC kapcsolásra, azaz visszakerültek a kondik, amik viszont ki voltak téve elég nagy fesz. különbségeknek, amitöl elkezdtek szivárogni. Ha ilyen áram rákerül valamilyen potira, s ha azt megmozditod, akkor változik a DC szint ami kikerül a hangszoroba és láthatoan mozgatja a membránt.
Szoval szivárgás mentes csatolo kondik kellenek, de az sem biztos, hogy segiteni fog 100%-ban.
Én is csatolókondenzátor hibára tippeltem. És köszönöm a megerősítést!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |