Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Fontosnak tartottam megkérdezni a magasabb feszt, mert ugye ha jól tudom, magasabb feszültségen növekszik a kimenő teljesítmény, ami még nem is probléma, de sajnos a hőtermelés, és a tranzisztorokon átfolyó áram nagysága is növekszik. Így gondoltam megkérdezem inkább, nehogy probléma legyen belőle.
Amennyiben valakit érdekel egy bivaly erős végletekig megbízható, audiofil hangzású fantasztikus végfok, akkor ezt megépítheti. Én is most fogok egy ilyet készíteni, átrajzoltam a gyári nyákot. És igazából csak azért teszem ide, hátha valaki szeretne valamikor ilyet készíteni. Azaz közkinccsé teszem ezt az értékes anyagot. Nem kerülgetem tovább a forró kását, nevén nevezem a gyereket, ő a TDA7374 végfok.
![]() Persze a feliratokra minden jogot fenntartok, és ha sorozatgyártás készülne belőle ( a 2darabot már annak tekintem) akkor előre megbeszélt részesedést kérek a bevételből. Mert ez egy megfeszített és erőltetett agymunka eredménye, és a ráfordított igen drága idő is még ott van. ![]()
Köszönjük kitartó munkáját, majd kiértesítjük.
![]() Inkább a szörny. ![]()
Amit még elfelejtettem írni, hogy a sárga vonalat azért tettem rá, hogy ott is akár el lehet vágni a nyákot, és így spórolunk, vagy helyet takarítunk meg, DE ha nem vágjuk el, akkor a 8-as és a 9-es láb közötti vezető sávot el kell távolítani, mert akkor a GND-t már egy hurokba körbe is vezettük a nyákon.
Várom az értesítést. :eeknoes:
2x20W 10% THD minden megvan, mi kelhet még ezen kívül?
Ja és ki ne felejtsem a speciális egyedi nyák tervet. ![]()
Akkumulátorról tud működni, pont erre van most szükségem.
12V-ról 1% torztás mellett 12W-ot képes leadni 4ohmon. Mellesleg van egy tonna ilyen bontott IC-m, amik vagy jók vagy nem.
Ááá, ajándék. A két szép szememért kaptam, persze lehet, hogy egy darab se jó belőle.
![]()
Értem-értem. Talán majd a börzén találkozunk.
Tudós kollégák! BD139-140 párral mekkora teljesítményt lehet kihozni 4 ohmra ? (80V/1,5A)
Becsületérem mert hidba nem kellenne szeretni a 4Ohmot.
4.5A-t mondanak csúcsáramra rá. Ez elég karcsú A 7-8A-es tipus lenne a kivánatos
Inkább az 1,5A-ral van baj, az 4 Ohm -on elég karcsú teljesítmény. Ezek tipikusan meghajtónak lettek kitalálva. A Junoszty TV, meg talán a Vega-326-os rádiósmagnóba "szerencsétlenkedtek" vele össze 2-3W-os véget. A Junosztyba is 15 Ohm -os hangszóró volt, 15V-os tápfesz mellett.
Nagyon igaz
Elnézésedet kérem, nem volt szándékom semmi lebaltázót írni, csak hangszóróst akartam megerősíteni.
Sajnálom, ha ez jött ki belőle.
Ja értem, csak poenkodtam
![]() 12V ra én a TDA8560 -at találtam jónak.
Pár kép, egy szétbontott csúcskategóriás erölködőről.
[OFF]Biztos elromlott már az első percekben, pedig csak egy 600 Ohm -os fejhallgatót kapcsoltak rá terhelésként!
De az is lehet, hogy átépíti csövesre, hogy szóljon is valahogy! ![]()
Szamóca mester. Ugye nem úgy értetted a szétbontását, hogy alkatrésznek való szétbontása? Tehát ebből már sosem lesz erősítő?
![]()
Jó nagy mitosz, hogy ennyien szólnak hozzá. Nagyon szép konstrukció, munka.
Azt hiszem iskolapéldája lehet mondásomnak: "ami szép az nem lehet igazán jó" Már értem miért nem ugranak az audiófüllek rá. Nemcsak az ára miatt A puffer adatait eltudnád küldeni ?
4db. 47000µF/80V a képen látszik.
Nem lehet az olyan rossz, csak hát a roszmályuság és az irigység.
megépítettem egy vf2-t. volt vele egy kis probléma de már működik rendesen. Feltettem ezt a kérdést a saját fórumán de nem kaptam választ. hozzá tudna itt valaki szólni?
A nyugalmi áram (tól-ig, 50-80 mA) jelentősen befolyásol-e valamit hogy pontosan hová állítom?! Mit befolyásol az a kis tartomány? Még annyi, hogy jól működik, csak: a mély tartományok igen intenzivek a régi Quad-omhoz képest. Ez nem is baj mert ezt akartam (a quad olyan lágy volt). Attól függetlenül én nagyon meg voltam vele elégedve! De a magas frekvencia tartomány egy picit fura. Itt is erősebb, csak mintha nem éreznék olyan szép tiszta "csilingelést". Ez mitől lehet? NE 5534 hajtja, igaz nem philips. Ja amugy megy +-44-ről. Vagy ez a sok? Előre is köszönöm a válaszokat!!!
Köszi
A tipusára lettem volna kiváncsi 36 D, DX ? Esetleg valami jobb fajta ? Esetleg kiderithető ? Hidd el nem roszmájúságból irtam. Na jó az irigység motivált, de csak az ára miatt. Mikor egy csomó hangrontó megoldást lát az ember, akkor nem vágyik a hangjára, legfeljebb ha kigyógyitja belőle. = Tuning, akkor visszont pénzügyileg értékcsökkentett lesz. Akinek van pénze ilyesmire az nem ért hozzá _valszin süki is_ az úgy reagál "nem gyári " Ha olyan jóhangú lenne, mint amilyen drága akkor használnák tesztelni, referenciának Egy cimbim begyüjtött egy Puccini erősitöt eddig csak a rajzát láttam, nem nyerte meg a tetszésem. Ha megtuningolom a Planárját sort keritünk a meghallgatására. Kinti forumokon dicsérik. Olyan szerencséje volt, hogy a legjobb hangú verzióját kapta ki
Általában mentől feljebb állitod annál jobb. FŐleg a magashang tisztaságán lehet érezni.
Ennek visszont vannak játékszabályai: A hütés legfőképp
Sziasztok!
A canopus esetén mind az összes teljesítmény tranyó termikus kapcsolatban kell álljon?
Gyerekek, ez már nagyon digitálisnak látszik.....
![]() Erősítő ez még, vagy valami audió specifikus pc? ![]() Amúgy meg miért ne szólhatna jól? Épp azé mert kifinomúlt... De persze nincs igazán referenciám e téren... ![]()
Szia, behúztam az autómba (mazda 323F) az akksitól a 20mm2 " + " kábelt, biztosíték házat az akkumulátor + pólusától 30 cm-re raktam, ezt az autó jobb oldalán vittem végig az erősítőig ami a csomagtartóba van, behúztam az RCA kábelt az autó bal oldalán a fejegységig.
Az erősítőm Raveland, 2x20 A biztosíték van benne, a biztosíték házba 40 A-pereset raktam. A test kábel az valamivel vékonyabb, mint a " + " kábel és a hátsó ülés csavarára kötöttem, a remote szál pedig az rca volt. Mindent összekötöttem úgy ahogy eddig csináltam. Az első kérdésem az lenne, hogy jó e így? A régi autómban ugyanígy csináltam az el lett adva, kiszedtem belőle annak idején ezt az erősítőt és elraktam, na most sikerült vennem ezt az autót, és ide is beszeretném kötni ezt az erősítőt. Olyat produkál az erősítő, hogy a power led csak pislákol, elindul az erősítőben lévő hűtő ventilátor is, de hang jelet nem ad ki, rákötöm a mélyládát és nem szól. A régi autómban működött rendesen, mitől lehet ez?
Javsalom komolyabb test kábel beszerelését, sokan ott bukják el a dolgot, hogy testelik, de sokkal jobb hangzás érhető el, ha künön szál meg az akkutól is. Szerintem húzz be egy test szálat is az akkutól az erősítőig.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |