Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Hm. Ezt lehet megpróbálom...
Próbáld is meg nyugodtan.
Be fog válni, de lakk helyett lehet használni műgyantát, az 100%, hogy beválik, de arra figyelni kell, hogy azt utána bontani már nem lehet.
A kapcsolási rajz stimmel. Inkább egy vélemény érdekelt volna róla mert ha egy nagy rakás.... akkor nem építem meg. Ezért keresek olyas valakit aki megépítette.
SZia esetleg ha látad más trafoknál még le van , egy réz foliáva körbe boritva ,probáld meg ugyis ha lehet.
A lakkal való kiöntésen kivül, még érdemes vastagabb gumira helyezni a trafót ,az is csillapitja keletkező zúgást.
Pontosan melyik Vt?
Anno én is felhasználtam 2 darab ilyen vidi trafót , valóban zúg egy kicsit alapból . Ezen úgy segítettem hogy elvittem egy tekercselő üzembe ahol vákuum impregnálást hajtottak vére rajta ez segít , vagy az újra tekerés ami még !
Bővebben: Link
EA6383-as trafója. Még nem szedtem ki a trafót, csak megpróbáltam a tekercseket nyomogatni, de nem változott a hangja, és elég masszívnak tűnnek a tekercsek. Gőzöm sincs hogy hol búg. Megpróbálom majd először a felrögzítést kibontani és aláteszek egy szivacsot hogy magában is búg-e, vagy csak a rezgést átveszi a doboz. Ha nem ez a baj akkor kiöntöm... mert tényleg nagyon zavaróan búg.
Na most lett elegem a Gyöngyösiekből! Megint megszívtam velük.
EHT750, Olyan gyönyörűen búg a tekercselése hogy "öröm hallgatni", és ad át az áramköröknek is belőle. Most vagy letekerem a bandázszsalagot és elkezdem belakkozni, vagy újratekercseltethetem. Ölni tudnék! :violent:
Nekem már ott bukott a dolog hogy őrült nagy áron dolgoznak , pedig itt van 20 kilométerre csak .
Sosem használtam EHT toroidot van aki esküszik erre de mindig más gyártmányt használok . Laci ezt letekerni ? küld vissza garanciába ha nem jó !
1999-es évjárat. Már nem garanciás. De azért ilyet! Meg vagyok átkozva velük. Most vinnék el kompletten a teljes hangcuccomat, és betojik benne a traf.
Azt az előbb elfelejtettem hogy ha egy toroid zúg annak az oka a túlgerjesztés és azt még vákuum impregnálással is lehet nem szünteted meg , az egyetlen járható út az újra tekerés .
Lehetne még barkács megoldást is csinálni de ennek némi hátul ütője van , szóval a legfelső részre rátekersz +-ba és ezt sorba kötöd értelem szerűen a primerrel , ekkor a zúgása minden igaz eltűnik de a szekunder ennek megfelelően alakul ,csökken .
A primer szekunder között van egy sor árnyékolótekercselés, úgy az is veszne. Á, francba!
Ráadásul hullámszerűen, búg. Halkul erősödik.
Szia.
PA300-ba lesz?Hogy állsz vele?Az enyémhez inkább kapcsitápot csinálok mert az kisebb.... van itthon EI lemezesem 600W-os de az marha nagy, kiábrándító, inkább nem. Egyébként kipróbáltam rendes táppal+sok puffer űber jó ládákkal és határozottan az a véleményem,hogy ezt érdemes lesz megépíteni.
Nem, nem. Ez a régi basszusdobozokat hajtó erősítőm tápjában van. A PA-hoz még nincs ihletem.
Nem semmi lehet.Ihlet még nekem sincs a dobozhoz.De már itt járok.
Nekem van vagy 5db. 400-450W-os toroidom de mind én tekertem, és hulla csendesek. De azt hozzáteszem hogy évekkel ezelőtt volt, és a mai napig emlékszem hogy görcsölt a kezem. Soronként rögzítem ragasztóval, szorosan kell tartani + a menetek közti távolság sem árt ha szabályos.
Illetve egyet tekertem a közelmúltba de az csak egy 200W-os 1,2mm-es huzallal, az nem vészes. A volt BEAG toroidok is minőségiek!
A dobozt én úgy oldottam meg, hogy rétegelt lemezből csináltam meg az összes részét kivéve az elejét.
Az elejére vágtam aluminium lemezből (régi ikarusz menetrend táblája ) egy előlapot és elég baba lett. Sajnos lefényképezni most nemtudom, de amint szerzek gépet csinálok képet. Idézet: „és a mai napig emlékszem hogy görcsölt a kezem.” Az biztos. Én magam tekertem a szekundert egy Sedlbauer trafóra
Üdv!
Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy van stk4352-re épülő végfokom hozzávaló trafó és táp is. De valamiért nagyon halkan szól EQ Után van kötve de úgyse jó...
Amióta megvan azóta ilyen, vagy hírtelen rájött a halk üzemmód?
Ha konkrétan rossz tapasztalatod van, akkor miattam nem fogsz véleményt váltani, de azért én tudnék jót mondani róluk bőven.
Eddig százas db-szám nagyságrendben használom a trafóikat, és probléma mentesek voltak. Egyszer visszahoztak egy erősítőt, amiben primer-szakadt lett a trafó (ki tudja miért elolvadt a hőbiztosíték?), de ezt soron kívül kijavították -holott vitatható volt a garanciálissága-. Aztán még ott van a szerintem nagyon rugalmas hozzáállásuk, a rendkívül rövid határidő-vállalásuk, és végül az áraik. Ciroklnak abban igaza van, hogy drága, de nem említette mihez képest. Természetesen a "talált", bizonytalan eredetű, vagy vaterás árakkal nem tud mindig versenyezni de az általam ismert konkurenciákhoz képest vagy azonos, vagy olcsóbb. A zúgás több okból is lehet, de talán ennek a sornak a legvégére tenném a túlgerjesztést. Ez ha elő is fordul, csak a névleges terheléshez közelítő állapotban képzelhető el, nem pedig üresjárásban. A huzalok mozgása (zúgása) szintén ritkán jelentekzik üresjárathoz közeli, minimális terheléseknél. Elsősorban a vasmag lemezei zúghatnak. Vagy a gyártásukkor kerül egy kis piszik közéjük, vagy meglazul a tekercs, de a lemezszalag végét rögzítő ponthegesztés is lehet bűnös. Viszont ha eddig nem zúgott, most pedig hirtelen igen, az egy elég érdekes állapot. Ha tippelnem kéne, akkor menetzárlatra gondolnék, és abból is a "félig" fajtára. Ez egy üresjárati primer áram méréssel detektálható lenne.
Hát csak most az utóbbi 1 napban ...
Ennek így elég sok oka lehet. Esetleg egy csatolókondi bemondhatta az unalmast, vagy a visszacsatoló hálózatban lehet a gond, de az is lehet, hogy a végerősítő IC a hibás.
Az adatlap szerint ez egy 7+7 wattos erősítő, azaz kis teljesítményű. Elsőnek ellenőrizd a tápfeszültséget: megfelelő-e? Üresjárásban vezérlés nélkül melegszik-e az IC? Mérj nyugalmi áramfelvételt kivezérlés nélkül. a bemeneteken a 470 pF nem vezet át? A visszacsatoló kör talppontján lévő 220 µF-120 ohm közül nem szakadt-e valamelyik? Ha ez így van, akkor egyszeres erősítésre áll be a fokozat! A kimeneti 1000 µF vajon rendesen be van-e forrasztva? A 10-es lábra menő 47 µF-dal minden rendben van? A fenti gondolatmenet a műveleti integrált végerősítő eredeti gyári kapcsolásán szereplő kapcsolás alapján fogalmazódott meg bennem. Feltételezem azt építetted meg, mert mást voltaképp nem érdemes. Íme.
A vákum impregnálás tényleg jó megoldás! Lehet ,hogy az én munkahelyemen csinálták meg neked? Régebben én is rengeteget "vákumoztam" most újabb fajta lakkot használunk ami mégjobb.
Ha Gyöngyösön dolgozol a trafó KFT -nél akkor igen !
Nálam, ill. a melóhelyemen egy 230/24V-os trafójuk vált be ezidáig. A másik kettő amit saját részre rendeltem, mind valami betegséggel küzd. Nincs szerencsém velük, ennyi.
Azt azért ne felejtsük el, hogy nem feltétlenül a trafó a hibás.
Valahol a hálózat olyannyira meg van terhelve, hogy a színusz teteje erősen le van vágva és ilyenkor berreg a trafó! Nálam a nap 80%-ában csendben van, de amikor bekapcsol valaki valamit akkor iszonyatosan elkezd kerepelni, de olyankor minden trafó zeng csak a torroid hangosabb. |
Bejelentkezés
Hirdetés |