Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ESP tolatóradar hogyan működik?
 
Témaindító: bbalazs_, idő: Ápr 27, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) bbalazs_ hozzászólása Ápr 27, 2009 /
 
Azt szeretnem tudni, hogy ismeri-e valaki ennek a mukodesi elvet? Ez egy femszalag, amit a (muanyag) lokharito hata moge ragasztanak (lehet hurokantenna is, annyira nem jo a felbontasa) es egy kis dobozka. Valoszinuleg valamilyen elektromagneses elven mukodhet.
Allo targyakat nem jelez, az autonak - ha lassan is - mozognia kell. Lufira nem jelez, de ko, ember, fem, fa jelzesre birja.

A tobbi tolatoradaros topicban nem talaltam ra valaszt.
Ez nalunk 26e, mi a kinaiak nagyban kb 20 dollarert adjak. Valoszinuleg 5-be (sem) kerul nekik eloallitani. Szeretnem utanepiteni, ha lehet.
(#) varttina válasza bbalazs_ hozzászólására (») Ápr 28, 2009 / 4
 
Szia!
Gondolom a theremin elvén működik. Ez a fémszalag (antenna) valószínűleg egy rezgőkörhöz kapcsolódik vagy annak részét képzi. Ha egy gyalogos, kő, járdaszegély vagy bármely más objektum megváltoztatja az antenna környezetének elektromágneses mezejét, akkor a rezgőkör frekvenciája is megváltozik. A dobozban lévő elektronika ezt a változást érzékeli, és jelez, ha a változás mértéke (vagy sebessége) egy bizonyos értéket meghalad.
(#) Neubauer hozzászólása Feb 15, 2019 /
 
Helló!
Kicsit régi a téma de nekem idevágó kérdésem lenne.
Tavaly nyáron raktam az autómba egy ilyen tolatóradart. nagyon szépen működött is. Viszont azt vettem észre, hogy kb 10-15 fok alatt nem jelez Ha felmelegszik az idő akkor működik rendesen. Ez mitől lehet?
Átraktam az elektronikát a csomagtartóba hátha ott melegebb van de lehet nem melegszik fel a csomagtartó (kb 30-50km-t megyek)? Hogy lehetne ezt kiküszöbölni?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem