Fórum témák
» Több friss téma |
Szia mnyugger!
Amennyiben a hozzávaló szoftvert az ESP8266 hozzászólásodhoz csatoltad, akkor jelezni szeretném, hogy az oldal nem működik. Esetleg más módon meg tudnád küldeni? Üdv. Suby
Ha elolvasod az előző pdf-et, ott a végén a link
Üdv!
A NodeMCU D0 lába(GPIO16) nem használható bemenetként? Erre a lábra nem találtam utalást, hogy csak kimenetként működne.
Nodemcuval szeretnék ki-be kapcsolgatni áramköröket, neten, illetve csak helyi wifin keresztül.
Arduino ide alól programoznám ... tudnátok ajánlani bevált androidos mobil applikációt, ill programot hozzá?
Ha egyedi megoldást építesz, programozol, akkor egyedi applikáció is kelleni fog hozzá.
Én erre egy komplett otthonautomatizálási megoldást használok. Ha neked is ilyesmi a célod, akkor érdemes megnézned. Bővebben: Home Assistant Bővebben: ESPHome
Először is ugyebár kell egy webserver az ESP-n. gondolom azt már meg tudod oldani. Azt a helyi hálón elérni ugyebár nem probléma, ott HTTP GET és POST parancsokkal simán megoldható a port vezérlés, van rá példa a neten, vagy UDP alapú websockettel, de ha kívülről is el szeretnéd érni akkor az kicsit trükkösebb, mert vagy beállítasz a routereden egy DYNDNS-t valamint egy portforwardingot, és akkor hasonlóan működik a dolog, vagy felhő alapon éred el. Ha nem kell, hogy PC-ről érd el kívülről hanem elég egy androidos mobilról is akkor a felhő alapú dolognál talán a legegyszerűbb a BLYNK alkalmazás, van hozzá arduino könyvtár. Sok példát lehet találni hozzá a neten. Hátránya, hogy van egy limitje, hogy mennyi cuccot kapcsolgathatsz vele, utána fizetős. 3-4 áramkörig szerintem elég. PC-ről elérni kívülről felhő alapon megint csak bonyolultabb, mert ugye kell keresni egy felhő szolgáltatót, ami általában nem ingyenes bár a googlenak van egy ingyenes (firebase), de még szerintem kezdeti stádiumban van, meg én kipróbáltam, nekem kicsit lassúnak tűnik.
Ezt is össze lehet kötni mobillal is, de akkor neked kell megírni a mobil alkalmazást míg a BLYNK megcsinálja. Kezdeti infónak ennyit, aztán nálam okosabbak majd tesznek még hozzá. A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2020
Idézet: Legegyszerűbb megoldás egy web böngésző (a könyvjelzőt lementheted ikonnak, így egy kattintással csatlakozhatsz). Útbaigazításul: ESP8266 Web Server - LED control„tudnátok ajánlani bevált androidos mobil applikációt” De a MIT AppInventor segítségével magad is könnyen készíthetsz egyet. Én az Andriy Baranov NodeMCU Car projektjében található applikációt vettem át és módosítottam igényeim szerint (az .aia kiterjesztésű az AppInventorba importálható és módosítható forrásfájl).
Sziasztok
Visszatértem az ESP-hez de sajnos ha megfeszülök sem tudom a wifi-t elindítani. Az alábbi kódot töltöttem fel, hiányzik esetleg valami vagy valamit elcsesztem?
Miért nem próbálsz egy "gyári" a telepített libek közöl egy AP-s példát...
Wifi.begin nem kéne bele? nézz utána
Közben sikerült elindítanom, a szenzor nem volt bekötve és nem engedte rendesen elindulni.
Üdv!
Megoldható, hogy ne csak helyi wifiről tudjam Node MCU-mat vezérelni?
Olvass vissza az 5.-6. hozzászólást, pont erre a kérdésre adtam választ, attól függően, hogy PC-ről akarod a weboldalt manipulálni HTTP parancsokkal, vagy telefonos appal akarod kezelni?
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2020
Hali!
Az esp-et fix ip-re kell állítani, a routerban egy port forward-ot kell állítani az esp ip-jére. Nem árt valamelyik dinamikus dns szolgáltatónál beregisztrálni, és ezt beállítani a routerben, akkor ezen a címen tudod elérni. Ja és meg kell győzödni, hogy publikus ipcímet ad-e az internet szolgáltatód, ha nem akkor fel kell őket hívni...
Na eljutottam odáig hogy: "Értem én, hogy villanymotor, de mitől forog?
![]() Szóval van itt egy program (összeollóztam), Arduino IDE felületen, NodeMCU-ra ... Működik is ahogy szeretném.
De pár dolog nem világos! Van itt a végén pl. ez a Blynk.run(); vagy timer.run(); függvény... Meg akartam keresni, hogy mit is csinál ... de nem találom sehol! Hol/hogyan kéne keresnem? A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2020
![]() ![]() ![]() ![]() Kiguvad a szemem, de nem látom! Én azt keresem, hogy mit csinálnak ezek a függvények! Valahol meg kéne lennie, mert a fordító megtalálja! Én viszont hiába keresem az Arduino könytárában.
A timer ott van leírva Kera_Will első linkjében. Gyakorlatilag a millis() függvény van benne meghívogatva valahogy. Ha kiváncsi vagy a konkrét kódra a Blynktimer.h fileban van a Blynk.run() pedig a Blynkprotocol.h-ban. ...Egyszerű keresés a Totalkommanderrel
Köszönöm! Kerestem én is Kommanderrel, de sajnos nem hozott eredményt a Blynk.run -ra.
Ez lenne az a rész?
Ha igen akkor hogyan lesz belőle Blynk.run() ?
Én nem néztem bele a kódba, de gyanítom úgy ahogy minden más szokott itt az arduino alatt, azaz ez egy class és ez valahol kap egy blynk nevet. Ahogyan a beszúrt kódodban is a
OneWire oneWire(ONE_WIRE_BUS); lehetne OneWire sensors(ONE_WIRE_BUS); vagy OneWire blynk(ONE_WIRE_BUS); is akár. Onnantól ugyebár az adott névre hivatkozunk. oneWire.begin(), sensors.begin(), blynk.begin(), esetünkben blynk.run(). Szerk: Egyébként a teljes működését úgyis csak akkor érted meg ha visszaköveted a változókat és egyéb meghívott függvényeket amiket a run() kezel. Ha kiváncsi vagy minden lefutásnál lekérdezi az adatokat a blynk cloudról. A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2020
ESP01-es modulnak van-e olyan EEPROM memóriája amit programból tudok írni, olvasni Arduino ide alól?
Általában miondegyik modulon van, de nem EEPROM hanem FLASH.
Tessék.
A lib hozzád is fel van telepítve, mintával
![]() De vigyázz túl gyakran nem firkálhatod, mint usane írta ez a FLASH-ból van lecsípve. A terület bájtonként nem is írható, csak egy komplett blokk. Az eeprom lib úgy van megírva hogy előbb csak átmeneti tárba írsz pl több bájtot, majd ez a blokk egy uasitással íródik ki,
Sziasztok!
ESP8266-01 -re írtam egy programot ami a lakás routerére csatlakozik egy fix ip címmel és telefonról tudom állítgatni a programban létrehozott modbusz regisztereit. Ez idáig jól működik látom a hálózaton a megadott cimen stb. Viszont létrehoz egy saját nyílt wifi hálózatot is ESP_FB500B néven a 192.168.4.2 címmel amit nem értm, hogy mi alapján jön létre, én ezt nem szeretném. Ami dúrva, hogy rácsatlakozva elérem az általam létrehozott modbusz regisztereket is. Van valakinek ötlete? |
Bejelentkezés
Hirdetés |