Fórum témák
» Több friss téma |
Így van. Ezeket nem szokás javítani.
Minél újabb, annál valószínűbb, hogy egyedi azonosítókat is tartalmaz. Gyártói digitális kulcs nélkül nem is lehet hozzá társítani az autóhoz.
Értem ezeket is amit írtok. De mégis tudják valahogy javítani mert rengeteg ilyen hirdetést látok,hogy ezzel foglalkoznak.
Szemrevételezés, elszíneződött, égett alkatrész, melegedés keresése. Korrodált forrasztás, deformált alkatrészek keresése. Ha ilyen nem látszik, akkor jöhet a méricskélés. Ha még mindig nincs meg a hiba, akkor a funcionális hiányosságokból ki lehet következtetni valamit. Ha még mindig semmi akkor jöhet egy oszcilloszkóp.
Sok tapasztalattal, türelemmel szinte minden javítható.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2021
De csak szinte!
Sem a főnökömet, sem a lányaimat nem tudom javítani semennyi türelemmel.
Lehet, hogy már eleve tökéletesek?!
Találtam egy ilyen javítócéget, ez nekem fura, hogy a semmiért is ilyen összegeket kell fizetni.
3, Amennyiben szétszerelés után olyan mértékű hibát tapasztalunk (égés, beázás, korrózió - fotóval dokumentálva), amely nem javítható, vagy a vezérlő egység olyan mértékben össze van ragasztva, hogy az elektronika sérülésmentesen nem távolítható el, akkor a javítási folyamatot félbeszakítjuk, a vezérlő egységet szilikonnal lezárjuk, összeszereljük és 5000,-Ft + Áfa összeget számlázunk a szét és összeszerelésért. 6, Ha a javítási árajánlatunkat nem fogadja el az ügyfél, az 1,2,4,5 pontokban elvégzett munkákért (szét/összeszerelés-hibakeresés-árajánlat) 15.000,-Ft + Áfa összeget vagyunk jogosultak számlázni. Ekkor az egységet összeszereljük és javítatlanul visszaadjuk.
Ha ebből élnél, akkor lehet te is számláznád a költségeidet egy idő után...
Érettségi találkozón panaszkodott Laci, hogy TV szerelés miatt szoktak reklamálni, hogy miért kér pénzt? Azért, mert fél nap mire szétszedem a cuccot, és utána össze is rakom, elmegyek a boltba, megveszem az alkatrészt, ott fizetni kell a parkolásért... Mostanság inkább tetőfedést vállal, az legalább látványos munka, és azonnal fizetnek a nap végén.
Én is szerelek, javítok sok mindent, de amit nem tudok megcsinálni azért nem kérek semmit.
Nna,azért egy vállalkozás nem így működik!
Vállalkozás ide vagy oda 10+ ezer forintot elkérni azért hogy levett pár csavart és visszatette kicsit erős, még 3-4000 azt mondom jogos ment a villany ment a fűtés, de a semmire azért már sok
Igen,de előre közölte az üzleti szabályzatot,ha akarod,nem viszed oda!
Minden attól függ, hogy mennyit ér meg neked.
Szakmérnöki konzultáció 50 ezer / órától felfelé, és minimum két óra. Sok egy beszélgetésért? Ha azt nézzük, hogy egy adott biztonsági szabványossági kérdésen, ahol még nincs tapasztalatunk, napokig rágódna a csapatom (5-7 ember) akkor sokkal olcsóbb egy tartalmas beszélgetés során megszerezni a tudást, ami irányba rak minket. Hogy egyáltalán melyik szabványokat vegyük meg, milyen eszközök, példák, dokumentáció segíthet.
Ami azt illeti, a szabványok is fizetősek, nincsen ám fent minden a neten "ingyér'"...
Közjegyzőnél 5 ezer minden (megkezett) óra. Tényleg? Igen, tessék fizetni. A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2021
Akkor ennyi erővel egy autófényezőhöz elvisznek egy autót, hogy fényezni kellene. A fényező elmondja mi, merre, hogyan, mennyi, de a kuncsaft nem kéri a munkát. Akkor most kérjen a fényező X összeget csak azért mert elmondta a tennivalókat ?
Elmegyek hozzád, hogy hibás a magnóm. Szétszeded, megállapítod hogy zárlatos benne egy tranzisztor, erre én azt mondom, köszi, hagyjuk. Ezután elviszem a magnót egy másik szerelőhöz akinek megmondom, cserélje ki a zárlatos tranzisztort. Mivel keresnie nem kell a hibát, gyorsabban végez, nekem kevesebbe kerül.
Csak azért írtam le, hogy legyen egy másik nézőpont is. A hiba megállapítása is időbe, energiába, szerszámba stb. kerül. Ne hobbista szemmel tekints a dologra hanem úgy, mintha ebből élnél.
Igen, az autófényezőnél is ki fogod fizetni a "mi, merre, hogyan, beszélgetésért" az összeget, HA ki van téve, vagy előtte közli veled a díjakat, ahogyan azt yulo5310 írta.
Igen ez is egy nézőpont, és még számtalan lehet. De ez egy etikus magatartás ?
Ha kifizettetném vele a beszélgetést, örökre lehúzhatnám a redőnyt ! Ha ez ráadásul még ki is lenne írva, akkor meg fel sem kellene húzni a redőnyt.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2021
Dolgozik vele? Igen. Előre közölve vannak az árak? Igen. Köteles vagy ott javíttani? Nem. Etikus? Igen.
Inkább tudjam előre, mint utólag érjen meglepetés a kasszánál.
És ha Te veled csinálnák ezt, ahhoz mit szólnál ?
Mihez mit szólnék? Nem értem a kérdést. Ott a fix tarifatáblázat. Ha ott dolgoztatok, akkor elfogadom. Ha nem teszik a dolog, akkor máshova megyek.
Nna látod!,ezért vaan nekem rengeteg bontott alkatrészem,mert szétszedem,megállapítom a hibát,közlöm az árat és akinek nem éri meg,nekem adja alkatrésznek!+még a környékbeliek is beadják a megúnt v. hibás dolgaikat.
Ennek az egész durcinak semmi köze a topikhoz!
Idézet: „megállapítod hogy zárlatos benne egy tranzisztor,” És elkéred érte a bolti ár többszörösét, akkor rohadtul nagyot kaszáltál.
Mindennapos ez, megmondom a pontos hibát és hogy tudok segíteni ha akarja, rá sem kérdez mennyiért, hanem írja hogy köszi valóban pontosan illik a leírás, megkeresem melyik szerviz a legolcsóbb.
Lehet át kéne szokni az x ezerért megcsinálom, ha kell-re. (Nem szervizelek, leginkább ismerősök, haver haverja, meg felrakta eladni hibásan, mert nem boldogul és ráírtam emiatt típusú esetek.)
Nincs itt semmiféle durcizás, legalábbis a részemről. Lehet nem jól értelmeztem amit írtál, én arra gondoltam az etikus magatartással, hogy Te mit szólnál ahhoz ha megállapítod a hibát, nem kérsz érte semmit, és a kuncsaft mással csináltatja meg ?
Sziasztok!
Ha valaki meg tudná mondani, hogy ennek a csatinak mi a neve (hogy kell rákeresni) azt megköszönném. A párjára lenne szükségem, és az is jó lenne ha tudnám hogy hol lehet vásárolni. Raszteres kiosztású. Köszi. A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2021
XH04H kell neked, meg a hozzávaló krimp.
Más néven is megtalálható, ez JST gyártmánynak tűnik. A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2021
Javasolnám a " husáng " elnevezésű, testi fenyítésre alkalmas " eszköz " használatát ...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |