Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Van magyarországi szerviz, Törökbálinton. Eddig nekünk három javításunk volt náluk, nagyon korrekt, segítőkész csapat. Keresd Herczegfalvy Attilát.
Csak egy apró megjegyzés. Találkoztam olyan kapcsolóüzemű tápegységgel, ahol az ilyen, alaphelyzetben nyitott hőkapcsoló söntölt pár alkatrészt, leállítva ezzel a tápegységet. Az ventilátor nélküli kivitel volt.
Kérem a hozzáértőbbeket.
Kacatok közt találtam egy IC-t: DWA105N161. Mintha valami öcsipanelről lenne, és lett volna mellette egy 74167-es. Adatlapot nem találtam. Mi ez?
PC tápegységben lehetett.
Idézet: „A DWA105 nem PWM, hanem egy védelmi áramkör, amely a bekapcsolásért is felelős stb.”
Köszönöm mindkettőtöknek, ennyit találtam én is. Nagyon titkos elem lehet, hogy ennyire nincs infó róla. Szidtam erősen a gyártóját.
Nem 74167, hanem LM339 volt a 16 lábú panelkán. A hátoldalon meg vagy 40 db. SMD izé. A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2021
Ezen oldal szerint láb kompatibilis a WT7525 N161-gyel, amihez meg már találni adatlapot: ITT
Köszönöm! Ugyan nem fogom semmire használni, de legalább tudom, mi ez.
Írtam a cégnek. Egyéni tervezésű meghajtó panel elektromos autó projecthez. A tulajdonosa az akkori megrendelő, a cég nem tud adni hozzá semmilyen doksit.
Bontsd el, tele van sok hasznos alkatrésszel.
Ez igaz, de a mieinkben sem azonosítható szinte semmi, gondosan le vannak csiszolva. Ezért is kerestük fel a hazai szervizüket. Ők a mi, szintén egyedi megrendelés alapján gyártott AMC vezérlőinket is talpra állították.
Ki a hazai szerviz?
Köszi
Üdv
Az lenne a kérdésem, hogy a mellékelt képen van egy U1 jelölésű alkatrész (véleményem szerint egy sot23-6, mosfet). Az alkatrész tetején nem látható felirat, mintha kigravírozták volna. Meg lehet valahogy állapítani, hogy pontosan mi lehetett, milyen paraméterekkel? A Q1 egy 7n65f mosfet.
De lehetséges. hogy az u1 step down kontroller.
Az előző hozzászólásomban is benne volt.
Magyarországi szerviz, Törökbálinton.
Az elhelyezése alapján lehet azt mondanám egy PFC korrekciós ic, de kevés az info hozzá.
Elnézést azon valamiért átugrottam
Köszi
Az ic egyik lába (u1 kép szerinti bal alsó lába, az r11 felirat melletti) elégett, ez a láb a D2-es diodához csatlakozott, ami zárlatos és a Q1 mosfet (7n65f) is zárlatos.
Hogy lehetne közelebb kerülni a beazonosításához?
Hello! Esetleg ezzel vesd össze a kapcsolását. Nekem van egy kapunyitó áramköröm, annak tápjában is ilyesmi SMD van, arra 101B van írva (esetleg a B lehet 8-as), ha ez segít valamit.
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2021
Folytonosság vizsgálattal a képen látható kapcsolásra jutottam. Az opto egy pc817, a mosfet (q1) 7n65f. Az r100-ban nem vagyok biztos mert meg van égve a teteje, ami biztosan látható maradt belőle az az 1-es illetve a második harmadik számjegy töredéke alapján szerintem azok 0.
Sziasztok. A képen látható alkatrészt beszerzési forrását keresem , hátha valaki tud segíteni .köszönöm.
Mi a baj ezzel az áramváltóval? Megszakadt a tekercse?
Igen sajnos szakadt a tekercs.Bontásba találtam, de annak kevés a tekercs ellenállása csak 7 ohm az eredetinek 70 ohm
Ez elég érdekes. Ha egy ilyen tekercs "megég", annak nyoma marad, látható. Pl. megolvad - kissé - a burkolat. A 7Ω az nem hiszem, hogy jó érték. Biztos, hogy ez a probléma forrása ?
A 7 ohm is jó érték - típusfüggő.
De hogy mérted az eredetit, ha szakadt?
Ó, Magyar ember ilyet nem tesz, csak siránkozik. Pedig hányszor elmondtuk már ADATLAP, ADATLAP, ADATLAP
Szia .Nem hasra ütésre találtam ki a 70 ohm ot ,adatlapján néztem meg.Egyébként lepattintható a egyik oldala akkor látható a tekercs . Mérni úgy mértem ,hogy az egyik kivezetés és a tekercs kb közép tájon 24 ohm-ot mértem.De nem ez a kérdés ,hanem hol tudnám beszerezni viszonylag gyorsan.köszönöm
Keress itt egy megfelelő méretűt-áttételűt, amit az fdh.hu-ról meg is rendelhetsz.
Szia .Köszönöm a linket. pucuka nem az adat lap volt a kérdés ,hanem hol tudom beszerezni .Látod ez segítség ,nem az össze vissza irkálás.köszi.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |