Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok !
Ezeknek az SMD alkatrészeknek keresném az adatait és a helyettesítőit. Tibi
Sziasztok! Egy kb húsz éves, 500*400*400 mm befoglaló méretű frekvenciaváltóból bontottam az alábbi alkatrészt, ami szerintem egy árammérő tekercse lehetett. Csak induktivitást mértem rajta, az 2,25 H, illetve egy hegesztőinverterrel átküldtem a réz betéten 30A DC-t, de ettől csak kezdeti tranziensek látszottak. Váltakozó árammal nem próbáltam ki. Azt szeretném megtudni, hogy mi volt ezeknek a pontos célja a frekvenciaváltón belül, illetve hogy mire tudnám használni. (Gondoltam arra, hogy hegesztőinverterhez lehetne áramerősségmérő, de az eddigiek alapján sem DC-haz, sem nagyrekvenciás AC-hez nem lenne jó. Köszönöm!
Szia! Mivel ez nem más, mint egy transzformátor, ezért érthető, hogy kevés hullámossággal rendelkező áramot rossz hatásfokkal transzformál. Keress rá az áramváltó kifejezésre.
Köszi! Abból, amit olvastam, az jött le, hogy ezt a példányt jó eséllyel tönkre is tehettem a tudatlan kísérletezéssel.
Szerintem meg semmi baja nem lett, csak arra használd amire való...
Áramváltót, nyitott szekunderrel nem szerencsés használni. Komoly feszültség jelenhet meg rajta.
Mivel úgy tűnik, hogy a rajta lévő kód nem ad információt, azt kell megnézni milyen áramkörben volt, abban milyen tápfeszültséget kap. Talán nem minden P-N átmenet szakadt, vagy zárlatos - így kimérhető, hogy tranzisztor, FET, esetleg egy vagy két dióda lakik a tokban. Az áramköri környezet is segíthet.
Igazad van azért is tesznek rá cimét.
FeketeVipera "nyamvadmányának" szerintem semmi baja nem lett tőle, legfeljebb vihogott egy sort.
Kérdésem a következő lenne -
egy színes TV kamerának általában 2 db. kivezetése van, - az egyik lenne a tápegysége (DC +12V; 350mA) - a másik pedig valami koax-kábel kivezetéses dolog, amit a BNC csatlakozójával egyáltalán hová lehetne kötni? Miután a TV antenna-kimenetén gyakorlatilag nem jelenik meg semmiféle kép. (a kamera típusa - ASM-VPS1) Avagy - kellene még közéjük valami UHF-es elektronikai csodaszer? Az újabb kamerák már többnyire mind USB csatlakozós kivitelűek, ámde akkor mégis mi van az ilyen régebbi - "1 Vp-p; 75 ohm-os antenna-kimenetessel"? Hogyan lehetne a képet megtalálni? (a kamera elvileg működik, az infra LED-ek világítanak) A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2021
Ha van a TV-n kompozit video bemenet (pl. SCART csatlakozó 17, 20 pont), akkor inkább azzal próbálkoznék. Ha ragaszkodsz az antenna-BEmenethez, akkor kell építened egy VHF, vagy UHF modulátort, amit az antenna bemenetre köthetsz.
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2021
Mint ahogy előbb is írták, az nem antennakimenet, hanem kompozit videojel-kimenet, tehát az AV megfelelője, csak A nélkül.
Sziasztok
Ez mi lehet pontosan? Valami motorvezérlő, DC főtáppal, 100V puffer kondenzátor, 3fázisú kimenet, Offset, rampa állítás pici trimmerrel. Minden ic csiszolva, de a fő ic Atmel. 12db IRFP2907 FET. Hűtőlapon volt az egész panel. Van 2db dobozos, de azon sincs pontos jelölés, csak az Advanced Motion Controls és a BA6GCB. Köszönöm
Szia!
Írjál nekik egy levelet és megmondják a tutit. Bővebben: Link
Motorvezérlő olyan motorhoz, amelyiknek három tekercse van. Lehet szervó, léptető, BLDC stb. Első ránézésre Klíma kompresszor meghajtónak gondolnám.
Az lesz, ha itt nem derül ki pontosan
Ő adta oda ingyen, a volt munkatársam.
Aztmondta valami elektromos autóhajtást akartak csinálni belőle, de valami történt és megszűnt az egész. Szerintem ez volt: Bővebben: Link
Kár érte, ennek tudatában én inkább jelen állapotában megőrizném az utókornak, hátha egyszer feléled a project.
Sziasztok
Egy hibás hőbiztosítékot ? kellene kicserélnem TH-B2D 70°C szöveg szerepel rajta. Az alkatrészen nem mértem semmi szakadt. Mivel tudnám helyettesíteni ugyanilyet nem találtam magyar alkatész oldalakon.
https://www.hestore.hu/search.php?q=H%C5%91biztos%C3%ADt%C3%A9k
találhatsz hasonlót. én nem guglizom ki a tiéd milyen paraméterű... ide írhattad volna, vagy fotó.... A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2021
Csak szögletes fér el ott, ahol volt? Hengeresben kapni hasonló hőmérsékletűt.
Szia!
Van K-betű ráírva vagy nincs? Mert lehet, hogy melegedésre záródó típusod van. Bővebben: Link.
Van K betű 70°C - K . Most próbáltam hőlégfújóval és kapcsolt is akkor ez nem hibás.
Köszönöm a segítséget. A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2021
Akkor az nem hőbiztosíték, hanem hőkapcsoló...
Igen, egy diódahíd hűtőbordáján van.
Ventilátort kapcsol? Végülis mindegy, ha jól működik )
Talán védelem lenne inverteres hegesztőben van.
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2021
Ha egy olcsó kínai hegesztőről van szó, akkor az SMD-s kis nyákot forraszd át, mert ott lehetnek kontaktos állapotok.
Ja, hővédelem ventivel, más nem nagyon lehet tekintve hogy adott hőmérséklet felett kapcsol be, nem pedig ki...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |