Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   1027 / 1178
(#) tibike32 hozzászólása Júl 12, 2021 /

Sziasztok !

Ezeknek az SMD alkatrészeknek keresném az adatait és a helyettesítőit.
Tibi
(#) FeketeVipera hozzászólása Júl 13, 2021 /

Sziasztok! Egy kb húsz éves, 500*400*400 mm befoglaló méretű frekvenciaváltóból bontottam az alábbi alkatrészt, ami szerintem egy árammérő tekercse lehetett. Csak induktivitást mértem rajta, az 2,25 H, illetve egy hegesztőinverterrel átküldtem a réz betéten 30A DC-t, de ettől csak kezdeti tranziensek látszottak. Váltakozó árammal nem próbáltam ki. Azt szeretném megtudni, hogy mi volt ezeknek a pontos célja a frekvenciaváltón belül, illetve hogy mire tudnám használni. (Gondoltam arra, hogy hegesztőinverterhez lehetne áramerősségmérő, de az eddigiek alapján sem DC-haz, sem nagyrekvenciás AC-hez nem lenne jó. Köszönöm!
(#) kadarist válasza FeketeVipera hozzászólására (») Júl 14, 2021 / 1

Szia! Mivel ez nem más, mint egy transzformátor, ezért érthető, hogy kevés hullámossággal rendelkező áramot rossz hatásfokkal transzformál. Keress rá az áramváltó kifejezésre.
(#) FeketeVipera válasza kadarist hozzászólására (») Júl 14, 2021 /

Köszi! Abból, amit olvastam, az jött le, hogy ezt a példányt jó eséllyel tönkre is tehettem a tudatlan kísérletezéssel.
(#) Gafly válasza FeketeVipera hozzászólására (») Júl 14, 2021 /

Szerintem meg semmi baja nem lett, csak arra használd amire való...
(#) Epu2 válasza FeketeVipera hozzászólására (») Júl 14, 2021 /

Áramváltót, nyitott szekunderrel nem szerencsés használni. Komoly feszültség jelenhet meg rajta.
(#) tibike32 válasza tibike32 hozzászólására (») Júl 14, 2021 /

Senki ?
(#) Sebi válasza tibike32 hozzászólására (») Júl 14, 2021 /

Mivel úgy tűnik, hogy a rajta lévő kód nem ad információt, azt kell megnézni milyen áramkörben volt, abban milyen tápfeszültséget kap. Talán nem minden P-N átmenet szakadt, vagy zárlatos - így kimérhető, hogy tranzisztor, FET, esetleg egy vagy két dióda lakik a tokban. Az áramköri környezet is segíthet.
(#) Gafly válasza Epu2 hozzászólására (») Júl 14, 2021 / 1

Igazad van azért is tesznek rá cimét.
FeketeVipera "nyamvadmányának" szerintem semmi baja nem lett tőle, legfeljebb vihogott egy sort.
(#) FAZ1 hozzászólása Júl 15, 2021 /

Kérdésem a következő lenne -
egy színes TV kamerának általában 2 db. kivezetése van,
- az egyik lenne a tápegysége (DC +12V; 350mA)
- a másik pedig valami koax-kábel kivezetéses dolog, amit a BNC csatlakozójával egyáltalán hová lehetne kötni? Miután a TV antenna-kimenetén gyakorlatilag nem jelenik meg semmiféle kép. (a kamera típusa - ASM-VPS1)
Avagy - kellene még közéjük valami UHF-es elektronikai csodaszer?

Az újabb kamerák már többnyire mind USB csatlakozós kivitelűek, ámde akkor mégis mi van az ilyen régebbi - "1 Vp-p; 75 ohm-os antenna-kimenetessel"?
Hogyan lehetne a képet megtalálni? (a kamera elvileg működik, az infra LED-ek világítanak)
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2021
(#) kistee válasza FAZ1 hozzászólására (») Júl 15, 2021 /

Ha van a TV-n kompozit video bemenet (pl. SCART csatlakozó 17, 20 pont), akkor inkább azzal próbálkoznék. Ha ragaszkodsz az antenna-BEmenethez, akkor kell építened egy VHF, vagy UHF modulátort, amit az antenna bemenetre köthetsz.
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2021
(#) kadarist válasza FAZ1 hozzászólására (») Júl 15, 2021 /

Mint ahogy előbb is írták, az nem antennakimenet, hanem kompozit videojel-kimenet, tehát az AV megfelelője, csak A nélkül.
(#) Thomas10100 hozzászólása Júl 20, 2021 /

Sziasztok

Ez mi lehet pontosan? Valami motorvezérlő, DC főtáppal, 100V puffer kondenzátor, 3fázisú kimenet, Offset, rampa állítás pici trimmerrel. Minden ic csiszolva, de a fő ic Atmel. 12db IRFP2907 FET.
Hűtőlapon volt az egész panel.
Van 2db dobozos, de azon sincs pontos jelölés, csak az Advanced Motion Controls és a BA6GCB.

Köszönöm
(#) kadarist válasza Thomas10100 hozzászólására (») Júl 20, 2021 /

Szia!
Írjál nekik egy levelet és megmondják a tutit. Bővebben: Link
(#) Bakman válasza Thomas10100 hozzászólására (») Júl 20, 2021 /

Motorvezérlő olyan motorhoz, amelyiknek három tekercse van. Lehet szervó, léptető, BLDC stb. Első ránézésre Klíma kompresszor meghajtónak gondolnám.
(#) img válasza Thomas10100 hozzászólására (») Júl 20, 2021 /

(#) Thomas10100 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 20, 2021 /

Az lesz, ha itt nem derül ki pontosan
(#) Thomas10100 válasza img hozzászólására (») Júl 20, 2021 /

Ő adta oda ingyen, a volt munkatársam.

Aztmondta valami elektromos autóhajtást akartak csinálni belőle, de valami történt és megszűnt az egész.

Szerintem ez volt: Bővebben: Link
(#) img válasza Thomas10100 hozzászólására (») Júl 20, 2021 /

Kár érte, ennek tudatában én inkább jelen állapotában megőrizném az utókornak, hátha egyszer feléled a project.
(#) martin66789 hozzászólása Júl 21, 2021 /

Sziasztok

Egy hibás hőbiztosítékot ? kellene kicserélnem TH-B2D 70°C szöveg szerepel rajta. Az alkatrészen nem mértem semmi szakadt. Mivel tudnám helyettesíteni ugyanilyet nem találtam magyar alkatész oldalakon.
(#) pipi válasza martin66789 hozzászólására (») Júl 21, 2021 /

https://www.hestore.hu/search.php?q=H%C5%91biztos%C3%ADt%C3%A9k
találhatsz hasonlót. én nem guglizom ki a tiéd milyen paraméterű... ide írhattad volna, vagy fotó....
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2021
(#) Bakman válasza martin66789 hozzászólására (») Júl 21, 2021 /

Csak szögletes fér el ott, ahol volt? Hengeresben kapni hasonló hőmérsékletűt.
(#) kadarist válasza martin66789 hozzászólására (») Júl 21, 2021 / 2

Szia!
Van K-betű ráírva vagy nincs? Mert lehet, hogy melegedésre záródó típusod van. Bővebben: Link.
(#) martin66789 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 21, 2021 /

Van K betű 70°C - K . Most próbáltam hőlégfújóval és kapcsolt is akkor ez nem hibás.
Köszönöm a segítséget.

Akkor az nem hőbiztosíték, hanem hőkapcsoló...
(#) martin66789 válasza pipi hozzászólására (») Júl 21, 2021 /

Igen, egy diódahíd hűtőbordáján van.

Ventilátort kapcsol? Végülis mindegy, ha jól működik )
(#) martin66789 válasza pipi hozzászólására (») Júl 21, 2021 /

Talán védelem lenne inverteres hegesztőben van.
(#) kadarist válasza martin66789 hozzászólására (») Júl 21, 2021 /

Ha egy olcsó kínai hegesztőről van szó, akkor az SMD-s kis nyákot forraszd át, mert ott lehetnek kontaktos állapotok.

Ja, hővédelem ventivel, más nem nagyon lehet tekintve hogy adott hőmérséklet felett kapcsol be, nem pedig ki...
Következő: »»   1027 / 1178
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem