Fórum témák
» Több friss téma |
Ilyesmi, kösz.
Mérőke meg van modulban is MAX31856 tud pt100-at és pt1000(lehet kell mókolni)
vagy Ha K type hőelemet kerítesz (az jobban bírja a hőfokot), akkor meg MAX6675 mindkettőhöz találsz arduinó könyvtárat. Nem elfelejteni a szenzor kábele nem biztos hogy lehet azonos térben, hogy elbírja azt a hőfokot... Az az 1-2 fok nem túlzás kicsit 500fok esetén? mivel fogod kalibrálni? az 5 fok hiba is már 1%-os pontosság...
Igazából én utána se számoltam a pontosságnak.
De a keletieknél nézelődve, már találtam REX-C100 komplett vezérlőt is, lehet inkább az lesz, vagy valami hasonló. Bár ezek ha jól látom, csak egyszerű ON/OFF üzemmódúak, PWM -nek jobban örülnék.
Ha az is elég, akkor tök felesleges fejveszteni én SSR kimenűt választanék...
Majd ott lesz a nagyobb kérdés hogy "minek a hőmérsékletét" méred/szabályzol rá... ha nincs levegő keringetés baromi nagy hőfokkülönbségek lesznek a kemence különböző pontjain és nagy lesz a túlfutás/lengés. Ha meg a fűtőtest hőmérsékletét méred/szabályzod akkor meg marha sokára fogja a teret felfűteni....
Léghőmérsékletet, youtubeon van pár, mondjuk azok analóg módon kapcsolnak, de elég jól működnek úgy is. Ha nem találok PWM -est, akkor nekem is SSR lesz, mivel az már van is.
Ha van még valami, majd megyek másik topikba. Most viszont mentem aludni.
A BGAzó gép is k típusú hőelemet használ, on/off PID szabályzóval.
IR laphoz és hot airhez is. (Van REX C100 is itthon, elég jól használható).
Sziasztok!Nem találtam más mentséget itt,ide írok kérdezném....hogy eme ablaktörlő motornak tudja valaki a bekötését?Homemade célra lenne.
A motor zöld-piros gondolom látható hová megy, az a 12V lesz, a többi meg szerintem végálláskapcsoló. De az is lehet hogy több kivezetése van a motornak, és akkor sebesség különbség is lehet.
Nem hinném hogy nagy cucc kikisérletezni, valami fényszóró izzóval (min 50W körüli) sorbakötve kisérletezhetsz büntetlenül.
Ha zöld- pirosra kötöm magasabb fordulatszám.Ha piros test....lassú.De majd megnézem a mechanikát mit rejt.
Sikerült meglelni a blokkot, ki is cseréltem. A kérdéses alkatrész egy SMA méretű 1N4007 dióda volt.
Zöld-pirosra ne köss!
Ha megy testhez képest, akkor test-zöld egyik sebesség, test-piros másik sebesség. Szénkefe eltolás oldja meg azt, hogy eltérő fordulaton ugyan akkora legyen a nyomaték. A zöld és a piros vezeték szénkeféje kb30-40 fokot zár be egymáshoz képest. Ha ide kapcsolod a delejt, piszkosul elindul, de rekord gyorasággal le is ég. A többi vezeték pedig egy, vagy két érintkező a mechanikában.
Szia!Test....egyik zöld lassú,másik gyorsabb....
Ahogy írtad,tet-piros....ugyanaz mint test-zöld.Azon fordulat... Polaritást megcserélem,mennyire jó ötlet? Nekem az a lényeg,hogy oda-vissza használjam a forgásirányt A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2022
Csak nem grill nyárs forgató készül?
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2022
Ez még hadititok,de közzé teszem a tavasszal
Nem a....prés...ennyit segítek!
Bár láncos emelő,áttétel a lényeg kissebb mókolással....de majd az eredmény A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2022
Biztosan azt akartad írni, hogy brikettprés.
Vihetsz ingyen 200+ zsák szétesett szénbrikettet és jó 10-20 zsák nem szétesettet Vagy ha granpa úgyis olvassa, keríthetne fuvart és eljuttatnám hozzá.
Brikettálló lesz majd,fűrészüzemben melózok....bevillant az izzó...
Am érdekel!
Nagyot segítenél a kollégán, ha elvinnéd.
Sajnos az a feljánlásom, hogy segítek lapátolni, már nem él.
Jól megy a tippelés akkor
Privátban írj rám. Zsákolni, dobozolni segítek én is persze. A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2022
Megelőztelek,pont közben írtam....
Minden megoldható!
Barátom!Rég jártam arra,de majd elugrok hozzád egy jó nyáklapért,megrajzolom!!
Help! Wanted!
Bolhapiaci találmány. Némi elképzelésem van, látott már valaki ilyen szerkentyűt???
Én barométerre tippelek.
Az én tippem: hőmérő.
Ránézésre a 80-as évek technikája.
Aneroid doboz=gáznyomésmérés de csak két digites kijelzö? + 3LED 2XMC14543 1XCD45188 1XUA741 1XCD4016 2XCD4011 1XCD4070 Tippem: meteorológiai elörejelzö állomás a 80-as évekböl...
Na igen akkor a 90-es évekböl,
valami ami mondjuk jelzi hogyha gyorsan esik a légnyomás piros jelzés, sérga ha lassan és zöld ha nem változik. Plussz a két digiten százalékban ugyanezt jelzi. Persze lehet hogy tévedek...
Hoppá a hétszegmenses LEDek
elött még egy piros LED dioda! Tehát növekvö és csökkenö nyomást is lehetett jelezni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |