Fórum témák
» Több friss téma |
A gyártói oldalon szinte az összes létező előtaggal végigkerestem: NJM, NJH, NJU stb. de nem volt, és ezek szerint te is máshol találtad meg.
sziasztok nem nagyon értek az elektronikához de van egy asus dvd olvasom ami nem kapcsol be (Belső idés)nagyon szeretem de egyik havernak odaadtam de már mikor viszajött nem müködöt az lenne a kérdésem a betáp 5 voltnál a nyákon első alkatrész egy smd cucc amin "n" jel van és és a nyákon fuse van mellette,nade a digi semmit nem mér se ohmot se rövidzárat se semmit a 12 voltos betápnál pedig egy smd "0" felirat ami mellet megint fuse ,de az jó ,tudnátok segíteni bban hogy az N jelű smd micsoda vagy hogy helyére 0 ásat is betehetek?
elöre is köszönöm
Tegyél be egy nullás biztosíték-ellenállást. Mondjuk egy 2-3 ampereset. Bővebben: Link
Látom, a billentyűzeted sem az igazi, kontakthibás a "Shift" gomb, és a szóköz sem az igazi!
Idézet: „A gyártói oldalon szinte az összes létező előtaggal végigkerestem” Ezért írtam, hogy némelyik gyártó szereti eltüntetni a régebbi katalógusokat, pl. ST, Philips, Sanken stb. Régi cuccoknál a neten több infó van mint a gyártóknál.
Segítségetek kérném1 dologban.
Van egy nyákon pár kondi aminek az értékét nem igazán értem. Megtudnátok mondani hogy ezeknek mi az értékük? Ez lenne az egyik.
Szia!
8200pF (8,2nF), 20% értéktoleranciával, 630 volt egyenáramú feszültségtűréssel, Lengyel gyártmányú, műanyag dielektrikumú. Érdekesség, hogy mellette egy, a honvédségtől származó tranzisztor látható (HM).
Hello,
Bocs a kései válaszért, kösz, hogy foglalkoztatok vele(m). Megkockáztatom, hogy ez esetleg a fejhallgató-kimenet(mert hogy ezen olyan is volt) kis néhány tized wattos végerősítője lehet, de valószínüleg nem az. Sajnos az adatlapok nem stimmelnek, de azért kösz a segítséget. üdv. effect
Köszi!
Akkor ezt polaritás helyesen kéne be forrasztani? mert jelölést meg nem találok rajta.. És a most zöldel jelölt foliakondi: felirata: 330 és alatta egy K egy 330Pf lenne? de van még ilyen fóliásból 100 K és olyan is hogy 100p K ezen van is egy fekete csik az egyik szélén. és van egy 220 K is.
Ezek polaritás függetlenek.
És igen, pF -ban vannak megadva az értékek. De látni kellene a többit is, mert a leolvasás nem mindig ilyen egyszerű. Van amikor kódolt, de ezt csak akkor tudom megmondani, ha látom. A "100" az akár 10 is lehet, a "101" pedig a 100.
Szépek a MEV-gyártmányú 2N3442-k. Ez nem egy régi szünetmentes tápegység teljesítménypanele?
Az viszont érdekelne, hogy a 8 200 pF -os kondi elött egy pozicióval (olyan, mint egy elkó,) az milyen alkatrész?
Nekem is van - szerintem olyan, - és nem tudom, hogy mi... A második képen az a cimke látható, ami talán elárulná a kilétét, de így sem ismerem.
Háát nem tudom hogy a tied mi lehet, de ezek diodák 1n4148 van a másik nyákon a helyén. Biztos valami ahhoz hasonló.
De a tied passzolom.
Tényleg szépek, most már pótolnom kellett PMC gyártmányúakkal, sőőt az enyémbe csak azt tudtam tenni.
Nem UPS hanem egy 2x200W os zenekari erősítő egyik végfoka. De igen abban igazad van hogy régi kb 15éves cucc lehet, vagy több. Én most csinálom a másolatot mert ezt csak javítottam. Eller DDS 200 S
Pedig ott a kondi előtt mintha ilyet látnék.
Bocsánat az előző képekért, valamit elbaltáztam, most felteszem mégegyszer. (Természetesen a gyufaszálról tudom, hogy mi, csak a méret miatt tettem oda.) A cimkéről nem tudom, hogy valóban az ő cimkéje-e.
Az S2000N az egy TO-247 tokos NPN tarnyó, sajnos ez nem az ő zacskója.
Vajon mit ütöttem be az előbb a gugliba, hogy nem adta ki? (...most meg kiadja.)
Azt nem írtam, hogy szakadást mérek mind két irányban. (Lehet, hogy diac?)
Szia!
A két vége közt nem rövidzár van? Innen nézve mintha ferrit lenne.. Bocsi most látom, hogy szakadás van közte. Akkor lehet diak is, vagy szupresszor is.
A kép nem ad vissza mindent. A ferritet felismerném.
Ez olyan, mint egy fekete házas 1µF -os elkó. (Illetve ahhoz hasonlít.)
Nem tudom mire hasonlít de én diódának kérem és mondom a másik oldali végfokban annak a helyén 1n4148 as dióda van.
A másik két kondim: Idézet: „Remélem ez az (kép) .Bővebben: Link” Nem az volt ráadtam az 5 voltot és kiszállt belőle a füst tehát füstel müködött még van egy ami nem szált el még keresgélek de köszi a segitséget egy próbát meg ért addig sem unatkoztam
25 év felett.
Már akkor se tudtak ezek szerint MEV-es (jugó gyártás volt. Lusta, de megbizható) ezért nyomtak be egy Motorolát. Az meg gyors. Nem szerencsés párositás
Én sem unatkoztam, míg elolvastam ezt a mondatot.
Figyelemre méltó! Tudom, hogy vannak billentyűzetek, melyeken nincsenek ékezetes betűk, de ezek szerint a tiedről az írásjelek hiányoznak.
Sárgával jelöltem a Te paneleden, amit kérdeztem, mert az én ismeretlenem ahhoz igen hasolít.
...és még egy kérdés. Ez egy Ge dióda? De vajh milyen? (Sok van, és nincs ráírva semmi.) 582 mV nyitót mérek.
Szia!
Idézet: „582 mV nyitót mérek.” Akkor az valószínűleg szilícium. Csináltak ilyen tokozással is.
Akkor Si
A nyitófesz. szerint valóban az, de milyen típus? Mit építettek ilyen tokba?
Kisteljesítményű szilícium diódát is építettek ilyen tokba.
Egy magyar gyártmánnyal találkoztam régebben, sajnos a pontos típusára nem emlékszem, de mintha valamilyen BA sorozatú lett volna. 100mA és 50-60V körüli adat rémlik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |