Fórum témák
» Több friss téma |
Ha valóban Reverse a kiosztás, akkor sem dől össze a világ: berakod az újat alulról, és úgy forrasztod be
A gépkönyv kapcsolása alapján az ULN2004A jó lesz bele tehát nem fordított.
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2013
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem egy alkatrész típusának beazonosításában. Alkatrész felirat: 7QTQ3CH 713154
Csak következtetések, mert a számok alapján ismeretlen:
kettő darab van lenyomtatva, ami arra utal, hogy nagyobb kimeneti terhelésnél duplázzák. Az 1-es lábak simán összekötve és 1k-val vezérelve: csakis FET-ről lehet szó, úgy tűnik open-drain kimenet. Mivel a panelen 5V-os táp IC lakik és az 1k egy IC-re megy, "logikai" FET-ről van szó, ami már +5V-ra nyitásba megy. A kapcsolni kívánt terhelés feszültsége alapján - fentiek figyelembevételével - sok ismert típussal kiváltható...
99%, hogy az egy P MOSFET, azon keresztül tudja kapcsolni a terhelést (ha kapcsolóüzemben menne, ott lenne mellette a kondi meg a tekercs is, és nem 1k-n keresztül lenne meghajtva) a vezérlő. Az adatainak (minimum egy Rdson kéne) ismerete nélkül értelmesen szerintem nem helyettesíthető.
Mondjuk ha ki lenne szedve a dobozából, és olyan irányból fotózva, hogy a felirat is látszódjék, akkor talán a gyártót is ki lehetne találni (logóját felismerni), úgy azért egyszerűbb lenne a történet. A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2013
Köszönöm mindkettőtök válaszát!
Ezt a fényerőszabályzót vettem meg, ezen az áll, ohgy 12-24V / 8A ))) Viszont, amit én szeretnék szabályozni vele, az tényleg felvesz egy 5-6A-ert, ezért lenne jó, valami erősebbre cserélni Bővebben: Link
Ez a fényképezés jó ötlet volt! Sikerült csinálnom egy nagyon jó képet és ebből kiderült, hogy rosszul olvastam le a feliratot! A tényleges felirat a 70T03GH, és máris van adatlap hozzá. Bár látva, hogy mit tud, ebben a formában sem nagyon tudom elképzelni, hogy ekkora "hűtéssel" 8A-ert elbírna akár 12V-on is.
Adatlap: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2013
Hello! Akkor pedig még is csak N csatornás Fet van benne. Ez egy 555-ös oszcillátor, és egy LM358-as komparátorból, meg egy nem látható 10kohm-os potiból áll, ahogy látom. De azért a 9mohm Rdson már nem olyan rossz érték ám. De statikusan fél wattot jelent, plusz a kapcsolási veszteségek. Lehet kispórolták belőle a másik tranyót.. üdv!
Ki kell próbálni egy kisebb (1-2-3A-es) teljesítményű terheléssel, hogy mennyire melegszik. Nem annyira rossz ám egy ilyen DPAK hűtése, főleg, ha sok a rézfólia a panelon mellette.
Potméternek én 1K-ohm-ot mértem a a képen a fehér csatlakozóra van rákötve, ami a ház fedelére van rögzítve. Tetszik ez a megoldás a kínaiaktól, hogy a potméternek csatlakozót raktak, nem spórolták ki belőle.
@ _vl_ : Több, "sorba" kötött ledszalag fényét szeretném majd szabályozni, akkor majd természetesen kipróbálom, hogy egyszerre csak egyet, majd kettőt, stb kötök rá és figyelem mennyire melegszik. Ebben a topicban már off, de megkérdezném, hogy... Szeretném a potméterrel úgy szabályozni, hogy egészen a halványtól a teljes kivezérlésig szabályozni a ledszalagok fényerejét. Ez lehetséges is, bár a nyitópontnál, ahol elkezd világítani, ott pár tized mm tekerés a potméteren drasztikus fényerő növekedést eredményez. Kimértem a potmétert, 1Kohm-os. Próbáltam kicserélni logaritmikusra, illetve nagyobb értékűre, de nem hozott változást. Van valami ötletetek, hogy lehetne finomabban szabályozni a nyitó részt, amikor elkezd világítani?
Azért gondoltam, hogy 10k, mert a csati környékén láttam két 10kohm-ot. Gondoltam az vana poti alatt, és felett. Csak éppen vak vagyok, mert még oda is van írva, hogy 1kohm..
A kitöltést mérd meg. Egy sima műszerrel megmérheted DC állásban, ha feszültséget mérsz vele. Megnézed hogy a poti elfordításával hogy változik a fesz. De a Led-eknél egyébként becsapós. Mert 1..2% kitöltésre is úgy világítanak, mint ha már 10% körül járnál. Aztán meg a vége felé, nem igazán látszik a növekedés. De az 555 fűrészjele is gond lehet, mert nem túl "hegyes a vége, hanem lapos, az egyszerű ellenállásos töltés-kisütés miatt. Így lapos résszel indul a komparátor. A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2013
Nekem is van éppen egy 555-s pwm problémám, csak nekem a fokozat felső ága a gond, ott kell nagyon finoman szabályoznom, én kipróbálom a log potit, nálam az ellenálás-poti aránya miatt biztos jó lesz, lehet neked is segítene, nem tudom az a szabályozó hogy van összerakva, van még ott valami pók a fehér csati alatt amit nem látok mi az.
Azért a 8A az húzos ennek a kütyünek szerintem. A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2013
A fehér csatlakozó alatt lévő alkatrész felirata:
358 HS1248
Hello! Mit értesz a "nagyon finom" alatt, mondjuk a kitöltésnél %-ban? Egyébként ilyen igény esetén, kicsit "pontosabb" PWM-et kell készíteni. Vagy is célszerű a tényleges kitöltést szabályozással létrehozni. üdv!
Sziasztok !
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Milyen alkatrész lehet ez ? Az van rá írva, hogy 750E P16W SOT 223 tokban. Nagyon fontos lenne, vagy valami helyettesítő. Köszönöm.
Valaki tudja, hogy ez az alkatrész mire való?
http://img.alibaba.com/photo/598118130/HJR_21FF_S_Z_24VDC_TIANBO_RE...al.jpg
Üdvözlök mindenkit!
Van egy időt és hőfokot vezérlő készülékem. Nem tudom,hogy mire lehet használni ebben kérnék segítséget,hátha valaki tudja a működési elvét, vagy felismeri a készüléket Mellékelek két képet. A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2013
Üdv.
Milyen kondi lehet az aminek 4 lába van? Többi kapacitás van benne vagy mi? Máté
Hát nem madár, és nem pókVan amelyikben több tag rejlik, van aminek rögzítés miatt van sok lába, vagy jobb hozzávezetés miatt, vagy csak úgy. Zavarszűrőnek pl. 5 van.
Így néz ki: http://kepfeltoltes.hu/130913/asdelmagad_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
milyen jószág lehet ez? A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2013
En is nemreg egy pont ilyen kondit bontottam egy Blaupunkt TV-bol.
Épp ezt a kondit vesézte ki valaki a minap itt a fórumon; stabilítás. Felirata szerint is egy bele van.
Hogy csinálod, hogy ilyen szépek a lábai? Nekem mindig marad rajtuk ón.
Ez egy netes kép Nekem is eléggé "csúnyán" ónos a lába. Csak most nincs fényképezőm, aztán a felirat alapján találtam róla egy képet egy kínai fórumon...
Köszi a válaszokat
Sziasztok,kezdtem kimérni a végfokom paramétereit,és közben égett szagot éreztem és a trafón van egy fekete valami,ami tüz forró volt mi ez?Köszi
Az (ha soros) NTK, vagy (párhuzamos) VDR, ha tüzes, akkor gáz van a trafóddal (de cseréld ki, mert lehet, megöregedett). Mérj üresjárási áramot a trafón.
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |