Fórum témák
» Több friss téma |
Hol lehet beszerezni?Sziasztok!Tudna segíteni valaki abban, hogy a képen látható feszültségszabályzót hol tudnám beszerezni? Mármint Magyaroszágon! Külföldről tudom hogy lehet rendelni de jó lenne ha pár napon belül hozzájuthatnék ![]() Előre is köszi A hozzászólás módosítva: Pé, 17:15
Merrefelé laksz?
Adatlapod szerint Magyarországon laksz, elsétálsz a legközelebbi boltba és megveszed.
Ha igyekszel még ma odérsz zárás előtt. ![]()
Az titok, mert még visszaélünk vele és valaki ad neki ingyen.
![]()
Békésmegyében lakom, itt sajnos semmi olyan bolt nincs ahol elektronikai alkatrészeket lehetne kapni
![]()
Dehogy titok, csak nem számítottam ilyen gyors válaszokra és közben böngésztem
![]()
Köszi!
Attól félek hogy nem lesz olyan szerencsém , hogy csak ez az egy alkatrész hibásodott meg ![]() ![]() ![]() már nem jelent gondot mert kondenzátor ,ellenállás és egy zéner dióda.
Bocs, más dolgom volt közben. Ha nincs a közelben megfelelő bolt, akkor mindegy, hogy mennyire van messze - egy módon lehet a 2-2500 Ft-os postaköltséget megúszni: valakivel levélben feladatni egy ilyen apró alkatrészt. Látom, közben más fejlemény is van, azt még nem olvastam.
Köszi a tanácsot
![]()
Köszönöm! Nem tudom mikor lesz időm eljutni Csabára? Sajnos nincs kocsim és az itteni tömegközlekedés katasztrófa
![]()
Ma megérkezett az UV kamera. Egyelőre egy kis csalódás is van, a hozzá kapott alkalmazásban nincs tükrözés opció, így mindent megtükrözve látok benne... Minden esetre az eddigi tapasztalatok:
- állandóan világít egy UV led, amikor be van dugva - baromira melegszik - az alkalmazásban csak forgatni lehet a képet - a decathlonban vett UV védős szemüveg valóban szűri az UV-t, nem lát át rajta a kamera ![]() - nem minden vízjelet tud lefényképezni a bankjegyeken, még ha az UV alatt meg is jelenik (ötszázassal próbáltam)
Éljenek a bátrak. De egy tüköruniverzumban most pont így bosszankodik valaki a fordított képen...
A sárga nagy kondenzátor kapacitása rendben van?
Mekkora a feszültség a 7805 bemeneti lábán?
Ezeket most fotóztam egy 4-5 éves Huawei telefonnal, 6 db UV LED volt a "világítás".
Még nem volt időm méregetni, és azt a fehér szilikont is le kell szedegetnem amivel a nyák lap mindkét oldala be lett borítva
Nem tudom, holnap megpróbálok rá időt szakítani és megmérem!
Nem tudom hogy mi feladata lehet annak az ic-nek? Lehet hogy egy időzítő? Amikor elég meleg a víz akkor jelet kap és beindítja a rezgőszivattyút majd amikor lehűlt kikapcsolja? Lehet hogy nagy hülyeséget írtam ![]()
Más megvilágításban látom ezen a kamerán keresztül a dolgokat az tuti. A vízjelet a telefon kamerája simán le tudja kapni, ennek a középső vízjel gondot okoz, ergo UV fény alatt hiába világít, ez a kamera ugyan annak a tartománynak érzékeli, mint a környezetében lévő papírt. A napszemüveg hiába teljesen színtelen, ez teljesen feketének látja és nem lát mögé. Érdekes, de még csak kicsit játszottam vele, még pár dolgot meg akarok nézni rajta keresztül. Például kíváncsi vagyok, hogy a gyümölcsfa virágja hogyan néz ki alatta. Meg nekem is van itthon pár féle festékem, amit játszani vettem (pl. hőmérsékletre színváltó por, foszforeszkáló adalék, stb.), na azokra is kíváncsi vagyok ebben a spektrumban mit mutatnak magukból.
Idézet: Idézet a Wikipédiából:„UV fény alatt hiába világít, ez a kamera ugyan annak a tartománynak érzékeli, mint a környezetében lévő papírt” "A fluoreszkálás egy fizikai jelenség, melynek során egy anyag elnyel (abszorbeál) különböző hullámhosszúságú elektromágneses sugárzásokat, és ennek hatására fényt bocsát ki a bejövő sugárzástól eltérő hullámhosszon." Itt az eltérőn van a hangsúly. Magyarán amíg szabad szemmel világítónak látszik a vízjel, addig az UV fényre érzékeny kamera nem látja a kibocsájtott fényt. A dolog normális, így kell működnie. Egy általános kamera a látható spektrumra van belőve, ezért különbözik a két kép. Köszi a tapasztalatokat! |
Bejelentkezés
Hirdetés |