Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   1183 / 1183
(#) Krisztián1 hozzászólása Pé, 17:12 /

Hol lehet beszerezni?

Sziasztok!

Tudna segíteni valaki abban, hogy a képen látható feszültségszabályzót hol tudnám beszerezni? Mármint Magyaroszágon! Külföldről tudom hogy lehet rendelni de jó lenne ha pár napon belül hozzájuthatnék

Előre is köszi
A hozzászólás módosítva: Pé, 17:15
(#) tki válasza Krisztián1 hozzászólására (») Pé, 17:20 /

Merrefelé laksz?
(#) Gafly válasza Krisztián1 hozzászólására (») Pé, 17:26 /

Adatlapod szerint Magyarországon laksz, elsétálsz a legközelebbi boltba és megveszed.
Ha igyekszel még ma odérsz zárás előtt.

78L05.png

(#) Gafly válasza tki hozzászólására (») Pé, 17:27 /

Az titok, mert még visszaélünk vele és valaki ad neki ingyen.
(#) Krisztián1 válasza tki hozzászólására (») Pé, 17:37 /

Békésmegyében lakom, itt sajnos semmi olyan bolt nincs ahol elektronikai alkatrészeket lehetne kapni
(#) Krisztián1 válasza Gafly hozzászólására (») Pé, 17:38 /

Dehogy titok, csak nem számítottam ilyen gyors válaszokra és közben böngésztem
(#) sakrafi válasza Krisztián1 hozzászólására (») Pé, 17:45 /

(#) Krisztián1 válasza sakrafi hozzászólására (») Pé, 18:10 /

Köszi!

Attól félek hogy nem lesz olyan szerencsém , hogy csak ez az egy alkatrész hibásodott meg Egy régi gőztakarító gépről van szó és több mint 10 évig a padláson porosodott ,már régen is azért lett elrakva mert nem akarta kinyomni a gőzt! Most pár hónapja elővettem ,gondoltam megnézem hogy mi lehet a baja? Amikor bekapcsoltam kis idő után egy nagyon "robbant" Szét szedtem és az egyik szilikon cső robbant szét benne , rájöttem hogy a fúvóka volt eltömődve és ez miatt túlnyomás keletkezett! ha előre tudtam volna akkor csak annyit kellett volna tennem hogy a fúvókát kitisztítom de... Sajnos mivel a cső szétrobbant a gép belsejét is elárasztotta a víz, de azt gondoltam hogy ha rendelek új szilikon csövet és kicserélem akkor működni fog! Sajnos nem így lett Ez a gép úgy működik normál esetben hogy először felmelegíti a vizet a "kazán" és utána bekapcsol egy szivattyú motor ami a forró gőzt kihajtja, most viszont nem kapcsol be a szivattyú ,azt a hangjáról is lehetne tudni mert berregő hangot ad. Van benne egy panel ami be van vonva szilikonnal ,pont a pára alkatrész lábainak jutása elkerülése végett! Viszont a fesz.szabályzó alkatrész lábait szabadon hagyták! Teljesen el is volt már rozsdásodva és azért is tört le. Nem tudom hogy csak ez az alkatrész hibásodott meg ,de az is lehet hogy csak az elkorhadt lábai törése okozta a hibát, vagy esetleg más alkatrész is? Ezt csak úgy tudom meg ha visszarakok egy új szabályzót , vagy esetleg műszerrel bemérni az olyan alkatrészeket amit lehet,. sajnos a nyáklapon van egy ic amin semmilyen felirat nem látható! Akárhogy próbáltam lefényképezni egyszerűen nem látszik semmi és igazából nincs is rajta semmilyen felirat! Így ha az is hibásodott, kitudja milyen ic lehet? Feltöltök róla egy képet hátha valakinek lenne tippje Ez egy 8 lábú ic van még egy alkatrész aminek a típusa ha jól láttam : T13109H a többi alkatrész
már nem jelent gondot mert kondenzátor ,ellenállás és egy zéner dióda.
(#) tki válasza Krisztián1 hozzászólására (») Pé, 18:31 /

Bocs, más dolgom volt közben. Ha nincs a közelben megfelelő bolt, akkor mindegy, hogy mennyire van messze - egy módon lehet a 2-2500 Ft-os postaköltséget megúszni: valakivel levélben feladatni egy ilyen apró alkatrészt. Látom, közben más fejlemény is van, azt még nem olvastam.
(#) mnyugger válasza tki hozzászólására (») Pé, 18:34 /

Csabán van bolt, de szombaton zárva van.
(#) Krisztián1 válasza tki hozzászólására (») Pé, 18:48 /

Köszi a tanácsot Gondolom egy ilyen alkatrész 2-300 forintnál nem lehet több, de a postadíj elég sokba kerül! A biztonság kedvéért lehet hogy nem ártana 2 db ,hogy ha véletlenül zárlatos lenne az áramkör és tönkre menne beforrasztás és próba után.
(#) Krisztián1 válasza mnyugger hozzászólására (») Pé, 18:49 /

Köszönöm! Nem tudom mikor lesz időm eljutni Csabára? Sajnos nincs kocsim és az itteni tömegközlekedés katasztrófa
(#) bbb válasza Bakman hozzászólására (») Pé, 19:51 / 2

Ma megérkezett az UV kamera. Egyelőre egy kis csalódás is van, a hozzá kapott alkalmazásban nincs tükrözés opció, így mindent megtükrözve látok benne... Minden esetre az eddigi tapasztalatok:
- állandóan világít egy UV led, amikor be van dugva
- baromira melegszik
- az alkalmazásban csak forgatni lehet a képet
- a decathlonban vett UV védős szemüveg valóban szűri az UV-t, nem lát át rajta a kamera (ezt eddig is tudtam, mert mikor UV leddel világítottam, akkor ezt felvéve nagyon kényelmesen lehetett nézelődni)
- nem minden vízjelet tud lefényképezni a bankjegyeken, még ha az UV alatt meg is jelenik (ötszázassal próbáltam)
(#) tki válasza bbb hozzászólására (») Pé, 20:09 /

Éljenek a bátrak. De egy tüköruniverzumban most pont így bosszankodik valaki a fordított képen...
(#) Patópali válasza Krisztián1 hozzászólására (») Pé, 20:22 /

A sárga nagy kondenzátor kapacitása rendben van?
(#) Patópali válasza Krisztián1 hozzászólására (») Pé, 20:36 /

Mekkora a feszültség a 7805 bemeneti lábán?
(#) vision61 válasza bbb hozzászólására (») Pé, 20:47 /

Ezeket most fotóztam egy 4-5 éves Huawei telefonnal, 6 db UV LED volt a "világítás".
(#) Krisztián1 válasza Patópali hozzászólására (») Pé, 21:07 /

Még nem volt időm méregetni, és azt a fehér szilikont is le kell szedegetnem amivel a nyák lap mindkét oldala be lett borítva
(#) Krisztián1 válasza Patópali hozzászólására (») Pé, 21:14 /

Nem tudom, holnap megpróbálok rá időt szakítani és megmérem!
Nem tudom hogy mi feladata lehet annak az ic-nek? Lehet hogy egy időzítő? Amikor elég meleg a víz akkor jelet kap és beindítja a rezgőszivattyút majd amikor lehűlt kikapcsolja? Lehet hogy nagy hülyeséget írtam
(#) bbb válasza vision61 hozzászólására (») Pé, 21:30 /

Más megvilágításban látom ezen a kamerán keresztül a dolgokat az tuti. A vízjelet a telefon kamerája simán le tudja kapni, ennek a középső vízjel gondot okoz, ergo UV fény alatt hiába világít, ez a kamera ugyan annak a tartománynak érzékeli, mint a környezetében lévő papírt. A napszemüveg hiába teljesen színtelen, ez teljesen feketének látja és nem lát mögé. Érdekes, de még csak kicsit játszottam vele, még pár dolgot meg akarok nézni rajta keresztül. Például kíváncsi vagyok, hogy a gyümölcsfa virágja hogyan néz ki alatta. Meg nekem is van itthon pár féle festékem, amit játszani vettem (pl. hőmérsékletre színváltó por, foszforeszkáló adalék, stb.), na azokra is kíváncsi vagyok ebben a spektrumban mit mutatnak magukból.
(#) Bakman válasza bbb hozzászólására (») Pé, 23:20 /

Idézet:
„UV fény alatt hiába világít, ez a kamera ugyan annak a tartománynak érzékeli, mint a környezetében lévő papírt”
Idézet a Wikipédiából:

"A fluoreszkálás egy fizikai jelenség, melynek során egy anyag elnyel (abszorbeál) különböző hullámhosszúságú elektromágneses sugárzásokat, és ennek hatására fényt bocsát ki a bejövő sugárzástól eltérő hullámhosszon."

Itt az eltérőn van a hangsúly. Magyarán amíg szabad szemmel világítónak látszik a vízjel, addig az UV fényre érzékeny kamera nem látja a kibocsájtott fényt. A dolog normális, így kell működnie. Egy általános kamera a látható spektrumra van belőve, ezért különbözik a két kép.

Köszi a tapasztalatokat!
Következő: »»   1183 / 1183
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem