Fórum témák
» Több friss téma |
Találtam egy számítógép tápjában egy 400V 150µF elkót, betettem de nem jó így sem. Ha a kondit kiveszem, ugyan nem megy a motor, de a kijelző nem villog.
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2013
Szep estet!
c836 8 labu smd IC, segitenetek infot talalni rolla? , nekem nem megy, a google valamilyen folyadekot ad.
Ez itt off, úgyhogy menj át a mosógépvezérlős topikba.
Szia!
Talán ez lesz az.
Sziasztok. Egy vasaló javításával kapcsolatban lenne kérdésem. Az egyik áramkörön van egy henger alakú, fekete színű, 4 lábú alkatrész. (Nem a hangszóró.) Úgy hallom, valami lötyög benne. Előfordulhat, hogy az alkarész egy dőlésszög kapcsoló? Hallottatok már olyanról, hogy mondjuk kikapcsolja magát egy vasaló ha nem a talpára állítják?
Mindenképpen sokat segítene egy fénykép, de a dőlésszög érzékelő nem túl valószínű.
Ha a talppal hőkontaktusban van, inkább gyanakodnék klixonra
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni egy alkatrész beazonosításában. 90-es évekbeli japán autó klímavezérlőjében levő Zener diódáról van szó, vastag lábak, kb 1-1,2 mm, gömb alakú fehér porcelán-szerű tokozás, piros katód jelzéssel, és piros kóddal ami "27 2 C". 12V (pontosabban 14,4V) gyújtás bemenő ágon van ami a tápot adja a vezérlőnek, tápfesszel ellenállás után párhuzamosan bekötve, gondolom túlfesz védelem, vagy feszültség szabályozás. A diódának leváltak a lábai, viszont működőképes maradt, kimérhető. Valószínűleg nagyobb, kb. 5W teljesítményű lehet. Itt is néztem, de nem találok ilyen kódot. Helyettesítője is érdekel. Előre is köszönöm!
Szia!
Keress egy nagy teljesítményű 15V-os szupresszor-diódát. A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2013
Ő lenne az. A panelon a jelölés sima zener.
Természetesen működik, a dióda nélkül is megy, 12,2V-os bemenő fesz mellett a balra mellette levő diódán és ellenálláson át 11,3 volt jut a katódjára, ott még nem szabályoz, gondolom felette kell nyitnia. Magasabb feszültségű tápom nincs, szóval nem tudtam tesztelni. Multiméter dióda tesztje szerint egy irányba enged, szóval jó.
Majd holnap lefotózom. Nincs hőkontaktusban a talppal. Egy áramkörbe van beleforraztva. Az első áramkörben a táppal kapcsolatos dolgok vannak: szűrőkondi, ellenállás, egyenirányító, relé. A második áramkörön van ez az izé. Mellette van hangszóró és egy pici kijelző valamint nyomógomb is. A zümmernél kicsit nagyobb az átmérője és magasabb is.
Milyen alkatrész tud még belül "lötyögni"? Vagy éppen ez lehet a hiba okozója? A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2013
Na, akkor építs be egy ilyen szupresszort. Ezek direkt túlfeszültségek ellen vannak.
Jo reggelt!
Egy Femar feliratu halozati nyaktrafon van meg egy olyan iras ,hogy "120*C PTC C872" .Ez azt jelenti hogy bele van epitve egy PTC? Ellenben nincs kivezetese amire kotheto lenne elektronika. Hogyan mukodik ez?
Íme a fotók. Mi lehet ez a dobozka? Próbáltam kibogarászni a nyák feliratait. Erre talán az "SW" vonatkozik, tehát valamiféle kapcsoló lesz? Mellette a nyomógomb SW1-nek van jelölve.
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2013
Valaki tudja hogy mi lehet ez? A dobozán kívül hasznosítható valamire? Van belőle 3 is....
Ez vasaloban volt? Az ott a feher muanyag felett egy LCD? Lehet, hogy en vagyok maradi, de egy vasaloba minek kell LCD kijelzo?
Inkább egy LED kijelző vörös szűrőjének látszik... de valóban meglepő.
Talán talphőmérsékletet jelez ki, esetleg üzemállapotot: fűtés hőntartás, gőzölés, satöbbi!
Sziasztok, szétbontottam egy TV-t és kiszedtem belőle egy képcsövet, amit szeretnék beüzemelni, a panelről nekem csak a nagyfresz trafó kell, és lényegében csak azt szeretném majd később megcsinálni, hogy legyen középen egy pont (tehát csak beüzemelném), és ezért kellenének a képcső adatai, fűtés, anódfeszültség, katódfeszültség stb...
Köszönöm!!
Ne érts félre, nem oltani akarlak, de hogy akarod felhasználni, ha a gyári applikációt sem tudod lemérni? Az anódfeszültség kilovoltos nagyságrendű, ahhoz különleges felkészültség kell, a fűtőfeszültséget pedig le lehet mérni...
A képek pedig épp csak annyira olvashatóak, hogy felismerhetetlen legyen a jószág, a pontos típus nélkül Gugli pajtás sem segít. . A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2013
Hát ez az. Állítsd csatarendbe a hangyákat a képeken, akkor talán lesz info.
Az összes feliratot begugliztam, igen, tudom hogy a fűtést ki lehet mérni, de mennyit fogyaszt? Az anódfeszültséget pedig nem tudom, és nem is fogok méricskélni. Reméltem valaki ránézésre ismeri a tipust.
Sziasztok tudna nekem valaki segíteni ebben MD7533 ez milyen alkatrész és mivel tudnám helyettesíteni? köszönöm előre is!!
Köszönöm szépen ezt tudnám valamivel helyettesíteni?
A HE Store -ban kapható: http://www.hestore.hu/prod_10030655.html
Arra kell vigyázni, hogy ennek a maximális bemenő feszültsége 13,2V és nem 24 mint az eredetinek, de ha az áramkörben nem kaphat nagyobbat, használhatónak tűnik.
Wow*, ezt hogy kerítetted elő?
*Mi ez a borzalom? A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2013
Na, már a csodálkozó szót is moderálják.
Ám én nem erre gondoltam, hanem az MD7533-ból hogy derítette ki, hogy mi az, ráadásul az adatlapját is megtalálta. Bár lehet, hogy már ismerte. A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2013
Ha helyzetérzékelő, akkor talán a gőzfejlesztést "engedélyezi" de nem tudom, van-e erre valami beavatkozó eszköz.
Ha ez a víztartály alatt van, akkor lehet benne egy mágneses úszó, ez a kis cucc meg egy reed... de ez már csak találgatás. Nincs rajta valami halvány elsőre észre nem vehető felirat? A lakkozás néha nagyon elfedi a festék nélküli, beégetett betűket, érdemes erős fényben nagyító alatt ellenőrizni.. A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |