Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   517 / 1172
(#) Koncsar válasza kadarist hozzászólására (») Okt 12, 2013 /

Találtam egy számítógép tápjában egy 400V 150µF elkót, betettem de nem jó így sem. Ha a kondit kiveszem, ugyan nem megy a motor, de a kijelző nem villog.
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2013
(#) laszlo raduj hozzászólása Okt 12, 2013 /

Szep estet!
c836 8 labu smd IC, segitenetek infot talalni rolla? , nekem nem megy, a google valamilyen folyadekot ad.
(#) kadarist válasza Koncsar hozzászólására (») Okt 12, 2013 /

Ez itt off, úgyhogy menj át a mosógépvezérlős topikba.
(#) kadarist válasza laszlo raduj hozzászólására (») Okt 12, 2013 /

Szia!
Talán ez lesz az.
(#) hackerfish hozzászólása Okt 12, 2013 /

Sziasztok. Egy vasaló javításával kapcsolatban lenne kérdésem. Az egyik áramkörön van egy henger alakú, fekete színű, 4 lábú alkatrész. (Nem a hangszóró.) Úgy hallom, valami lötyög benne. Előfordulhat, hogy az alkarész egy dőlésszög kapcsoló? Hallottatok már olyanról, hogy mondjuk kikapcsolja magát egy vasaló ha nem a talpára állítják?
(#) Stewe válasza hackerfish hozzászólására (») Okt 12, 2013 /

Mindenképpen sokat segítene egy fénykép, de a dőlésszög érzékelő nem túl valószínű.
Ha a talppal hőkontaktusban van, inkább gyanakodnék klixonra
(#) Pörzsi hozzászólása Okt 12, 2013 /

Üdv!

Segítséget szeretnék kérni egy alkatrész beazonosításában. 90-es évekbeli japán autó klímavezérlőjében levő Zener diódáról van szó, vastag lábak, kb 1-1,2 mm, gömb alakú fehér porcelán-szerű tokozás, piros katód jelzéssel, és piros kóddal ami "27 2 C". 12V (pontosabban 14,4V) gyújtás bemenő ágon van ami a tápot adja a vezérlőnek, tápfesszel ellenállás után párhuzamosan bekötve, gondolom túlfesz védelem, vagy feszültség szabályozás. A diódának leváltak a lábai, viszont működőképes maradt, kimérhető. Valószínűleg nagyobb, kb. 5W teljesítményű lehet.
Itt is néztem, de nem találok ilyen kódot.
Helyettesítője is érdekel.

Előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza Pörzsi hozzászólására (») Okt 12, 2013 /

Szia!
Keress egy nagy teljesítményű 15V-os szupresszor-diódát.
(#) Pörzsi válasza kadarist hozzászólására (») Okt 12, 2013 /

Ő lenne az. A panelon a jelölés sima zener.

IMG_3701a.jpg

Ez a vezérlő egyébként működik?

Természetesen működik, a dióda nélkül is megy, 12,2V-os bemenő fesz mellett a balra mellette levő diódán és ellenálláson át 11,3 volt jut a katódjára, ott még nem szabályoz, gondolom felette kell nyitnia. Magasabb feszültségű tápom nincs, szóval nem tudtam tesztelni. Multiméter dióda tesztje szerint egy irányba enged, szóval jó.
(#) hackerfish válasza Stewe hozzászólására (») Okt 12, 2013 /

Majd holnap lefotózom. Nincs hőkontaktusban a talppal. Egy áramkörbe van beleforraztva. Az első áramkörben a táppal kapcsolatos dolgok vannak: szűrőkondi, ellenállás, egyenirányító, relé. A második áramkörön van ez az izé. Mellette van hangszóró és egy pici kijelző valamint nyomógomb is. A zümmernél kicsit nagyobb az átmérője és magasabb is.

Milyen alkatrész tud még belül "lötyögni"? Vagy éppen ez lehet a hiba okozója?

Na, akkor építs be egy ilyen szupresszort. Ezek direkt túlfeszültségek ellen vannak.

ZY15-öm meg BZT03C15-m van itthon pár darab, bár azok gyengének tűnnek, talán az 1N5352B megteszi egyelőre. Szupresszorom még nincs.

Köszöntem!
(#) laszlo raduj hozzászólása Okt 13, 2013 /

Jo reggelt!
Egy Femar feliratu halozati nyaktrafon van meg egy olyan iras ,hogy "120*C PTC C872" .Ez azt jelenti hogy bele van epitve egy PTC? Ellenben nincs kivezetese amire kotheto lenne elektronika.
Hogyan mukodik ez?
(#) hackerfish válasza Stewe hozzászólására (») Okt 13, 2013 /

Íme a fotók. Mi lehet ez a dobozka? Próbáltam kibogarászni a nyák feliratait. Erre talán az "SW" vonatkozik, tehát valamiféle kapcsoló lesz? Mellette a nyomógomb SW1-nek van jelölve.
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2013
(#) shoginc hozzászólása Okt 13, 2013 /

Valaki tudja hogy mi lehet ez? A dobozán kívül hasznosítható valamire? Van belőle 3 is....
(#) Csongi_ válasza hackerfish hozzászólására (») Okt 13, 2013 /

Ez vasaloban volt? Az ott a feher muanyag felett egy LCD? Lehet, hogy en vagyok maradi, de egy vasaloba minek kell LCD kijelzo?
(#) Stewe válasza Csongi_ hozzászólására (») Okt 13, 2013 /

Inkább egy LED kijelző vörös szűrőjének látszik... de valóban meglepő.
Talán talphőmérsékletet jelez ki, esetleg üzemállapotot: fűtés hőntartás, gőzölés, satöbbi!
(#) silent15 hozzászólása Okt 14, 2013 /

Sziasztok, szétbontottam egy TV-t és kiszedtem belőle egy képcsövet, amit szeretnék beüzemelni, a panelről nekem csak a nagyfresz trafó kell, és lényegében csak azt szeretném majd később megcsinálni, hogy legyen középen egy pont (tehát csak beüzemelném), és ezért kellenének a képcső adatai, fűtés, anódfeszültség, katódfeszültség stb...
Köszönöm!!
(#) Stewe válasza silent15 hozzászólására (») Okt 14, 2013 /

Ne érts félre, nem oltani akarlak, de hogy akarod felhasználni, ha a gyári applikációt sem tudod lemérni? Az anódfeszültség kilovoltos nagyságrendű, ahhoz különleges felkészültség kell, a fűtőfeszültséget pedig le lehet mérni...
A képek pedig épp csak annyira olvashatóak, hogy felismerhetetlen legyen a jószág, a pontos típus nélkül Gugli pajtás sem segít. .
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2013
(#) usane válasza silent15 hozzászólására (») Okt 14, 2013 /

Hát ez az. Állítsd csatarendbe a hangyákat a képeken, akkor talán lesz info.
(#) silent15 válasza Stewe hozzászólására (») Okt 14, 2013 /

Az összes feliratot begugliztam, igen, tudom hogy a fűtést ki lehet mérni, de mennyit fogyaszt? Az anódfeszültséget pedig nem tudom, és nem is fogok méricskélni. Reméltem valaki ránézésre ismeri a tipust.
(#) titi11 hozzászólása Okt 14, 2013 /

Sziasztok tudna nekem valaki segíteni ebben MD7533 ez milyen alkatrész és mivel tudnám helyettesíteni? köszönöm előre is!!
(#) pucuka válasza titi11 hozzászólására (») Okt 14, 2013 /

3,3 V -os SMD regulátor.

MD75xx.pdf

(#) titi11 válasza pucuka hozzászólására (») Okt 15, 2013 /

Köszönöm szépen ezt tudnám valamivel helyettesíteni?
(#) Stewe válasza titi11 hozzászólására (») Okt 15, 2013 /

A HE Store -ban kapható: http://www.hestore.hu/prod_10030655.html
Arra kell vigyázni, hogy ennek a maximális bemenő feszültsége 13,2V és nem 24 mint az eredetinek, de ha az áramkörben nem kaphat nagyobbat, használhatónak tűnik.
(#) usane válasza pucuka hozzászólására (») Okt 15, 2013 /

Wow*, ezt hogy kerítetted elő?

*Mi ez a borzalom?
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2013
(#) usane válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 15, 2013 /

Na, már a csodálkozó szót is moderálják.
Ám én nem erre gondoltam, hanem az MD7533-ból hogy derítette ki, hogy mi az, ráadásul az adatlapját is megtalálta. Bár lehet, hogy már ismerte.
(#) Stewe válasza hackerfish hozzászólására (») Okt 15, 2013 /

Ha helyzetérzékelő, akkor talán a gőzfejlesztést "engedélyezi" de nem tudom, van-e erre valami beavatkozó eszköz.
Ha ez a víztartály alatt van, akkor lehet benne egy mágneses úszó, ez a kis cucc meg egy reed... de ez már csak találgatás.
Nincs rajta valami halvány elsőre észre nem vehető felirat?
A lakkozás néha nagyon elfedi a festék nélküli, beégetett betűket, érdemes erős fényben nagyító alatt ellenőrizni..
Következő: »»   517 / 1172
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem