Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok
A minap botottam egy ISDN modemet és van benne egy alkatrész ami feltehetöen kell nekem de nem tudom a bekötését, az alktarész DELTA TC16A001 0038. Eröll szeretnék kérni minél több infot vagy egy pdf-et.
Szia!
Ez egy speciális transzformátor, szimmetrikus-aszimmetrikus átalakításra.
Igen pont erre van szükségem csak nem tudom mi a lábkiosztás. Esetleg van valami ötleted? Vagy csak méregetés?
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2013
Ohm-mérővel kisípolod az összetartozó tekercsvégeket és már meg is van. A felépítéséről pedig tájékozódhatsz másik típus adatlapjáról.
Segitseget kernek egy IC azonositasaban, YK-3GRS0639P.
Elore is koszonom!
Mibe rejlik ez hátha úgy könnyebb.
Egyszeru kis kapcsolas, trafo egyeniranyitas, 3 relle amit tranyom keresztul vezerel, 4 nyomogomb meletuk kovetkezo irasokal, off, N/HEAT,MOTOR,TIMER, van egy piezo is a nyakon , 1 infra vevo, 5db piros led.
Gondolom az IC vezerli a relleket es ezt szeretnem kihasznalni javamra ha megtudom az IC mukodi elvet.
Akkor úgy kérdem , hogy ennek biztos van doboza stb . És rajta egy címke , vagy valami ilyesmi .Arra mik vannak írva ?
Nincs doboz. 1,2,17 laban vezerli a 3 rellet tranyon keresztul.
Meg enyit ir rajta , ykchina.com , de elado a nev a neten. A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2013
A relék benne hány voltosak ?
12Vdc, es most latom ,hogy 5v stabal van hajtva az IC.
99%, hogy ez egy átfeliratozott mikrovezérlő. Sajnos nem fogsz hozzá találni semmit, a saját programját csinálja csak.
Azoknak nincs szukseguk egy kulso rezgokorre?? Mert ezen nincs.
Nincs. Pl. egy csomó PIC-ben is van belső oszcillátor, ami külső kvarc helyett simán használható, meg másban is. Relékapcsoláshoz nem kell precízebb technika.
Egyébként sokszor csinálják így a kínaiak. Megvesznek valamit nagy tételbe olcsón, kiszórnak belőle egy szériát, aztán a következő évben már traktort gyártanak. Ha minden igaz, akkor ez a kapcsolás a ZHEJIANG YIKE ELECTRONIC CO.,LTD terméke és valami autófűtésből van : ykchina
Szinte minden talalt, kiveve hogy van 220v trafo rajta es egyeniranyitas.
Ami furcsa minek az infra vevo rajta, ha nem lenne akkor Microsuto vezerlesre gondolnek.Az 5V kapcsolja a 9es labra. Nagyon remeltem hogy a rajta levo gombok ki/be kapcsolok az IC-en keresztul, egy tucat helyre tudtam volna alkalmazni. A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2013
Üdv. Kellene egy kis segítség egy erősítő típusának beazonosításához. Az előlapon szerepel az Integra, a toroidok és a kondibankok is Onkyo termékek. A végfokpanelekben már nem vagyok biztos hogy a gyáriak e. Lényeg, hogy magát az alapkészüléket egyszerűen sehogy sem tudtam megtalálni az interneten. Nincs rajta típusszám, semmi felirat, a panelek típusszámai nem hoznak találatot. Kerestem mint ezüst, lapos, 2 toroidos készülék angolul, magyarul stb. De sajna semmi. És a javításához kellenék a kapcsolási rajza, ugyanis nagyon át lett fabrikálva. Hűtőborda nuku benne, fura egy szerkezet. Ha valakinek első ránézésre beugrana róla valami az jó lenne.
Szia!
Nyilván D-osztályú a végfok és ezért a fémház is elég a hűtéshez. A vezérlő-IC-t kellene beazonosítani.
Ha jól nézem akkor 74hc14a, szerintem ez lesz az. A végek pedig: 22p10 és 33n10. Amúgy állítólag működik csak többszöri bekapcsolásra indul el. Amikor nem kapcsol be akkor levágja a biztosítékot. Mondjuk a pufferkondik a végpaneleken elég érdekesek mintha megdagadtak volna és ezért a zöld fólia elszakadozott. Kiforrasztom őket és megvizsgálom.
Ha tudod, térképezd fel a kapcsolást, és tegyél bele egy PIC-et vagy AVR-t és programozd fel tetszésed szerint, már ha találsz olyat aminek a táp, és egyéb szükséges lábkiosztása stimmel. Egyébként én törölköző szárítókat látok ennek a cégnek az oldalán.
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2013
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy kollégámnak bedöglőt* az autóban a fejegység. Állítólag a motor vezérlő elektronika döglik* meg ilyenkor. Lehet típus hiba. Ls6208d ic-t keresek. Vagy mivel lehetne helyettesíteni? Ha jól néztem ez a vezérlője. Segítséget előre is köszönöm.
Szerk, *Meghibásodik elromlik! A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2013
Igen, vasalóban. Gondolom a hűfokot írja ki, vagy valami hasonló funkcióhoz kell. Nade milyen alkatrész lehet az a spéci dobozka?
Ez az áramkör vasaló felső részén található, az alkatrészen nincs felirat. A víztartályban nincs szintérzékelő, csak két golyó a széleken, amik nem mozognak.
Az alkatrész tetején mintha egy kerek matrica lenne (az oldala mattabb), de nem akarom tönkretenni amíg nem vagyok benne biztos, hogy hibás.
Van e olyan eszköz ami kimutatja ha elmegy az áram?
Tehát egy 220 -ba dugható kis eszköz kéne ami kiírja ha elment az áram , és egy számlálón mutatja az áramkimaradásokat, esetleg dátumot is ír hozzá.
Nincs, de készíthető.
A legegyszerűbb ha egy 220V-os relére (lehetőleg nyitő vagy váltóérintkezős) rákötsz egy impulzusvezérlésű mechanikus számlálót. Ha dátumot is akarsz az valami mikrokontrolleres kütyüvel oldható meg.
Hát nem ez a ic. Egy m.n.c eternal dvd fejegységben van. Itt fórumon azt írták hogy ez a hiba jelenség erre utal mert széria hiba. Nem nagyon találok ilyent.
Sziasztok
Most találtam egy kamerát, de nem tudom a típusát meg semmit sem róla. Meg szeretném nézni hogy műkszik-e egyáltalán. A lencséjét szerintem első ránézésre motor hajtja meg ki- be 4 vezetéken lásd a képen. A lencsére csak ennyi van írva: 3.8-9.5mm IR 1:1.2 G-ASP, ja a lencsét még manuálisan is lehet állítani. A panelon van két csati amire nem tudom hogy mi megy, meg van még egy csati amiről 3 vezeték jön le sárga, fekete és piros. Ha valaki tud mondani nekem róla tipusszámot vagy csak bekötést is azt nagyon megköszönném.
Ez így első tippre lágyindító hiba, ami nem is lenne túl meglepő mert ha jól látom az a kis házilag barkácsolt panel ott a bal szélén valószínűleg a lágyindító lesz. Én elsőnek azt vizsgálnám illetve a gyanus pufferkondikat. Feltételezve hogy a "levágja a biztosítékot" alatt nem a készülék belső biztosítékát érted.
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |