Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   518 / 1173
(#) Kovabe hozzászólása Okt 15, 2013 /

Sziasztok
A minap botottam egy ISDN modemet és van benne egy alkatrész ami feltehetöen kell nekem de nem tudom a bekötését, az alktarész DELTA TC16A001 0038. Eröll szeretnék kérni minél több infot vagy egy pdf-et.
(#) kadarist válasza Kovabe hozzászólására (») Okt 15, 2013 /

Szia!
Ez egy speciális transzformátor, szimmetrikus-aszimmetrikus átalakításra.
(#) Kovabe válasza kadarist hozzászólására (») Okt 15, 2013 /

Igen pont erre van szükségem csak nem tudom mi a lábkiosztás. Esetleg van valami ötleted? Vagy csak méregetés?
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2013
(#) kadarist válasza Kovabe hozzászólására (») Okt 15, 2013 /

Ohm-mérővel kisípolod az összetartozó tekercsvégeket és már meg is van. A felépítéséről pedig tájékozódhatsz másik típus adatlapjáról.
(#) Kovabe válasza kadarist hozzászólására (») Okt 15, 2013 /

Rendben köszönöm.
(#) laszlo raduj hozzászólása Okt 15, 2013 /

Segitseget kernek egy IC azonositasaban, YK-3GRS0639P.
Elore is koszonom!
(#) eyess válasza laszlo raduj hozzászólására (») Okt 15, 2013 /

Mibe rejlik ez hátha úgy könnyebb.
(#) laszlo raduj válasza eyess hozzászólására (») Okt 15, 2013 /

Egyszeru kis kapcsolas, trafo egyeniranyitas, 3 relle amit tranyom keresztul vezerel, 4 nyomogomb meletuk kovetkezo irasokal, off, N/HEAT,MOTOR,TIMER, van egy piezo is a nyakon , 1 infra vevo, 5db piros led.
Gondolom az IC vezerli a relleket es ezt szeretnem kihasznalni javamra ha megtudom az IC mukodi elvet.

Akkor úgy kérdem , hogy ennek biztos van doboza stb . És rajta egy címke , vagy valami ilyesmi .Arra mik vannak írva ?

Nincs doboz. 1,2,17 laban vezerli a 3 rellet tranyon keresztul.

Meg enyit ir rajta , ykchina.com , de elado a nev a neten.
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2013

A relék benne hány voltosak ?

12Vdc, es most latom ,hogy 5v stabal van hajtva az IC.
(#) Prendick válasza laszlo raduj hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

99%, hogy ez egy átfeliratozott mikrovezérlő. Sajnos nem fogsz hozzá találni semmit, a saját programját csinálja csak.
(#) laszlo raduj válasza Prendick hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Azoknak nincs szukseguk egy kulso rezgokorre?? Mert ezen nincs.
(#) Prendick válasza laszlo raduj hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Nincs. Pl. egy csomó PIC-ben is van belső oszcillátor, ami külső kvarc helyett simán használható, meg másban is. Relékapcsoláshoz nem kell precízebb technika.

Egyébként sokszor csinálják így a kínaiak. Megvesznek valamit nagy tételbe olcsón, kiszórnak belőle egy szériát, aztán a következő évben már traktort gyártanak.
Ha minden igaz, akkor ez a kapcsolás a ZHEJIANG YIKE ELECTRONIC CO.,LTD terméke és valami autófűtésből van : ykchina
(#) laszlo raduj válasza Prendick hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Szinte minden talalt, kiveve hogy van 220v trafo rajta es egyeniranyitas.
Ami furcsa minek az infra vevo rajta, ha nem lenne akkor Microsuto vezerlesre gondolnek.Az 5V kapcsolja a 9es labra.
Nagyon remeltem hogy a rajta levo gombok ki/be kapcsolok az IC-en keresztul, egy tucat helyre tudtam volna alkalmazni.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2013
(#) Lázár Péter hozzászólása Okt 17, 2013 /

Üdv. Kellene egy kis segítség egy erősítő típusának beazonosításához. Az előlapon szerepel az Integra, a toroidok és a kondibankok is Onkyo termékek. A végfokpanelekben már nem vagyok biztos hogy a gyáriak e. Lényeg, hogy magát az alapkészüléket egyszerűen sehogy sem tudtam megtalálni az interneten. Nincs rajta típusszám, semmi felirat, a panelek típusszámai nem hoznak találatot. Kerestem mint ezüst, lapos, 2 toroidos készülék angolul, magyarul stb. De sajna semmi. És a javításához kellenék a kapcsolási rajza, ugyanis nagyon át lett fabrikálva. Hűtőborda nuku benne, fura egy szerkezet. Ha valakinek első ránézésre beugrana róla valami az jó lenne.

IMG_3707.JPG

(#) kadarist válasza Lázár Péter hozzászólására (») Okt 17, 2013 /

Szia!
Nyilván D-osztályú a végfok és ezért a fémház is elég a hűtéshez. A vezérlő-IC-t kellene beazonosítani.
(#) Lázár Péter válasza kadarist hozzászólására (») Okt 17, 2013 /

Ha jól nézem akkor 74hc14a, szerintem ez lesz az. A végek pedig: 22p10 és 33n10. Amúgy állítólag működik csak többszöri bekapcsolásra indul el. Amikor nem kapcsol be akkor levágja a biztosítékot. Mondjuk a pufferkondik a végpaneleken elég érdekesek mintha megdagadtak volna és ezért a zöld fólia elszakadozott. Kiforrasztom őket és megvizsgálom.
(#) usane válasza laszlo raduj hozzászólására (») Okt 17, 2013 /

Ha tudod, térképezd fel a kapcsolást, és tegyél bele egy PIC-et vagy AVR-t és programozd fel tetszésed szerint, már ha találsz olyat aminek a táp, és egyéb szükséges lábkiosztása stimmel. Egyébként én törölköző szárítókat látok ennek a cégnek az oldalán.
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2013
(#) sepu666 hozzászólása Okt 18, 2013 /

Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy kollégámnak bedöglőt* az autóban a fejegység. Állítólag a motor vezérlő elektronika döglik* meg ilyenkor. Lehet típus hiba. Ls6208d ic-t keresek. Vagy mivel lehetne helyettesíteni? Ha jól néztem ez a vezérlője. Segítséget előre is köszönöm.

Szerk, *Meghibásodik elromlik!
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2013
(#) hackerfish válasza Csongi_ hozzászólására (») Okt 18, 2013 /

Igen, vasalóban. Gondolom a hűfokot írja ki, vagy valami hasonló funkcióhoz kell. Nade milyen alkatrész lehet az a spéci dobozka?
(#) hackerfish válasza Stewe hozzászólására (») Okt 18, 2013 /

Ez az áramkör vasaló felső részén található, az alkatrészen nincs felirat. A víztartályban nincs szintérzékelő, csak két golyó a széleken, amik nem mozognak.
Az alkatrész tetején mintha egy kerek matrica lenne (az oldala mattabb), de nem akarom tönkretenni amíg nem vagyok benne biztos, hogy hibás.
(#) usane válasza sepu666 hozzászólására (») Okt 18, 2013 /

Hello!
Esetleg ez vagy ez?
(#) naburus hozzászólása Okt 18, 2013 /

Van e olyan eszköz ami kimutatja ha elmegy az áram?

Tehát egy 220 -ba dugható kis eszköz kéne ami kiírja ha elment az áram , és egy számlálón mutatja az áramkimaradásokat, esetleg dátumot is ír hozzá.
(#) usane válasza naburus hozzászólására (») Okt 18, 2013 /

Nincs, de készíthető.
A legegyszerűbb ha egy 220V-os relére (lehetőleg nyitő vagy váltóérintkezős) rákötsz egy impulzusvezérlésű mechanikus számlálót. Ha dátumot is akarsz az valami mikrokontrolleres kütyüvel oldható meg.
(#) naburus válasza usane hozzászólására (») Okt 18, 2013 /

Értem, kösz.
(#) sepu666 válasza usane hozzászólására (») Okt 18, 2013 /

Hát nem ez a ic. Egy m.n.c eternal dvd fejegységben van. Itt fórumon azt írták hogy ez a hiba jelenség erre utal mert széria hiba. Nem nagyon találok ilyent.
(#) martin66789 hozzászólása Okt 18, 2013 /

Sziasztok
Most találtam egy kamerát, de nem tudom a típusát meg semmit sem róla. Meg szeretném nézni hogy műkszik-e egyáltalán.
A lencséjét szerintem első ránézésre motor hajtja meg ki- be 4 vezetéken lásd a képen. A lencsére csak ennyi van írva: 3.8-9.5mm IR 1:1.2 G-ASP, ja a lencsét még manuálisan is lehet állítani.
A panelon van két csati amire nem tudom hogy mi megy, meg van még egy csati amiről 3 vezeték jön le sárga, fekete és piros.
Ha valaki tud mondani nekem róla tipusszámot vagy csak bekötést is azt nagyon megköszönném.
(#) sprofan válasza Lázár Péter hozzászólására (») Okt 19, 2013 /

Ez így első tippre lágyindító hiba, ami nem is lenne túl meglepő mert ha jól látom az a kis házilag barkácsolt panel ott a bal szélén valószínűleg a lágyindító lesz. Én elsőnek azt vizsgálnám illetve a gyanus pufferkondikat. Feltételezve hogy a "levágja a biztosítékot" alatt nem a készülék belső biztosítékát érted.
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2013
Következő: »»   518 / 1173
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem