Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   521 / 1172
(#) martin66789 hozzászólása Okt 29, 2013 /

Sziasztok
Találtam valamit , de nem tudom hogy mi lehet. Ismerős szerint valami érzékelő, adó vagy valami hőmérő lehet de ő sem tudja.
A fém henger végén a zöld műanyagban van valami felirat: KiSSung (képen jól látható kinagyítva). A két SS az nem tuti hogy az mert valami embléma lehet de nem bírom beazonosítani a betűt.
A rajta lévő vezeték 3 erű és a szálakon szám is van: Fekete száma 84 , Kék száma 32 , Barna száma nincsen.
Még a vezetéken a szenzor mellett egy kicsivel van egy felirat pirossal írva ( a képen látható):
DOS XLLP 2 13 80

Ha valaki tudja hogy mi lehet és mire használható annak nagyon megköszönném.
(#) kadarist válasza laszlo raduj hozzászólására (») Okt 29, 2013 /

Sőt, a tantálkondi a mechanikai behatástól is felrobban. Üss egy SMD kockatantálra egy kalapáccsal és élvezd a hatást.
(#) laszlo raduj válasza kadarist hozzászólására (») Okt 29, 2013 /

Nahat erre vevo vagyok, holnap meg is probalom, ugyis jon szilveszter:)))).

Meg valami jo hiba???
(#) pucuka válasza laszlo raduj hozzászólására (») Okt 29, 2013 /

Azért arra vigyázz, hogy a tantál "elektrolitja" igen agresszív maró hatású.
(#) Bender92 hozzászólása Okt 30, 2013 /

Sziasztok. Nem épp a topichoz tartozik, keresek valamfiféle adatlapot a következő felíratú végfok ic-hez:

JCV8031
GK167AE Vb
CHN GK 251

így egymás alá ezek vannak az ic-n.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2013
(#) blasz hozzászólása Okt 30, 2013 /

Bővebben: Link

Sziasztok van infó erről az alkatrészről hogy mire való?Müszer,táp,vagy valami? Köszönöm
(#) kadarist válasza blasz hozzászólására (») Okt 30, 2013 /

Szia!
Válogassál, böngésszél: Bővebben: Link.
De a legjobb az lenne, ha a komplementer párja is meg lenne.
(#) blasz válasza kadarist hozzászólására (») Okt 30, 2013 /

Köszönöm,a kérdésem inkább az irányú hogy mire alkalmasabb inkább,audió,vagy mondjuk táp?Hátha valaki már használt ilyen típust,sajnos nincs meg a párja,eddig legalábbis.

Az adatlapon erősítésre ajánlják, komplementer alkalmazásokhoz.

Köszönöm,csak ez a 1000-18000 Hfe érték zavart meg,ez nagyon sok.

A Darlingtonok mind ilyenek, de legalább kevesebb alkatrészből kijön egy erősítő. Bővebben: Link.

Köszönöm,mivel nincs párja igy azt hiszem megfog pihenni a fiók mélyén.Ahhoz meg igen drága hogy vegyek hozzá párját.

Nem szentírás a komplementer mód, használhatod motorokhoz, mágnesszelepekhez meg még ezer más dolog működtetésére.

Sajnos azokhoz nem értek.
(#) shoginc hozzászólása Okt 30, 2013 /

Üdv mindenkinek! Egy weller pákáról lenne szó, a probléma az hogy túlmelegszik, felizzik az egész hegy, szétszedtem és ezt találtam... láthatóan ketté van törve az alkatrész.. szÓVal ki kellene cserélni, de konkrétan azt sem tudom mi ez... valami kondenzátor lenne?

Házszámot tévesztettél, ez nem csetszoba, hanem nívós szakmai fórum! Az MSN-es szleng, itt nem hogy nem megengedett, de kifejezetten tiltott.

DSC_0012.jpg

(#) blasz válasza shoginc hozzászólására (») Okt 30, 2013 /

Szia az csak a szikra fogó kondi,zavarszűrő,nagy valószínűség szerint beragadt a mágnes kapcsolója,vagy összeégett az érintkezője.Ott van a kicsi müanyag mögött
(#) Sebi válasza shoginc hozzászólására (») Okt 30, 2013 /

Először csípd le onnan a halott kondenzátort, nélküle is mennie kell. A kis kapcsolót a rudazat végén lévő mágnes működteti, de csak a hozzávaló hegy segítségével.
(#) gkari válasza shoginc hozzászólására (») Okt 30, 2013 /

Ha ez "kattogós", és még nem égett meg a kapcsolórész, akkor javítható, szedd szét, ha a kontaktusok még szétválaszthatók, akkor próbáld meg az ezüst pogácsákat finoman megcsiszolni! Nekem már sikerült. Az a kondi aligha rossz.
(#) lukovicsek hozzászólása Okt 31, 2013 /

Üdv mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni a képen látható alkatrész működéséhez ami egy kávégép alkatrésze, valami pozicionáló lehet ami a gép forgó mechanizmusára van szerelve.
Azt nem tudom, hogy milyen elven működik, középre egy tengely megy bele ami a fekete cakkos kör alaku részt forgatja aminek a két oldalán 2-2 darab mintha hal ic lenne vagy nem tudom mi mert viszont a kör alak rész ami forog nem mágneses. Valaki megtudná mondani, hogy hogyan érzékelheti a forgást ez az alkatrész?

Kösz előre is minden segítséget.
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2013
(#) kadarist válasza lukovicsek hozzászólására (») Okt 31, 2013 /

Szia!
Ez egy-egy pár infravörös optikai résszenzor.
(#) lukovicsek válasza kadarist hozzászólására (») Okt 31, 2013 /

Szia.

Kösz a gyors választ, ezek meghibásodhatnak maguktól vagy kevés rá az esély?
(#) kadarist válasza lukovicsek hozzászólására (») Okt 31, 2013 /

Kevés a meghibásodás esélye, de minden képes elromlani. Van ott egy CMOS-IC is, akár ő is lehet rossz.
(#) lukovicsek válasza kadarist hozzászólására (») Okt 31, 2013 /

Hát igen, az ic-re gondoltam, hogy kicserélem, de ilyen optikai senzorokat még háztartási gépekben nem láttam.
Kösz az infókat.

Üdv.
(#) Sebi válasza lukovicsek hozzászólására (») Okt 31, 2013 /

Mérni kell... Az IC-s oldalon vannak a vevődiódák, a túloldalon infra LED-ek, ezek nyitófeszültsége 1V körüli - multiméter dióda állásában mérve 900... 1100 a kijelzőn, fordítva szakadás =OK. Adsz neki tápot - lekövetve a panelen - IC 7-es GND, 14-es pozitív, kezdd 5V-al vagy ha tudod mennyiről járt, akkor annyit adj neki. Az IC-oldalon a 2db 18kohmos a diódák - és a bemenetek - felhúzó ellenállásai. E pontokon mérve - miközben lassan forgatod a tárcsát - nulla közeli és tápfeszközeli értékeknek kell lenni. (takarásban táp, megvilágítva nulla). Ha ezt produkálja, akkor az IC kimenetén is hasonló - de szebb alakú - jelek vannak, amennyiben hibátlan.
(#) tda7294 hozzászólása Nov 1, 2013 /

Sziasztok. Tud valaki nekem ehhez az ic hez pdf-et? vagy lábkiosztást vagy valami rajzot. Előre is köszi mert sehol nem találni a neten. PA0016 Pioneer erősítőben volt. Van belőle 2db.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2013
(#) kadarist válasza tda7294 hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Szia!
Rajzok és egyebek: Bővebben: Link.
(#) tda7294 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Köszi Kadarist ezt én is néztem de ez így nem korrekt. +- min max fesz. stb... Érted mire gondolok.
(#) _vl_ válasza tda7294 hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Szerintem reálisan ennél több infót nem fogsz találni róla. Ez a Pioneer saját IC-je, a saját eszközeikbe rakták bele, annak idején hülyék lettek volna kiadni másnak az infókat - mostanra meg úgyis elavult.
(#) tda7294 válasza _vl_ hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Köszi szépen _vl_ Erre én is gondoltam csak nem voltam benne biztos mondom egy próbát megér.
(#) lukovicsek hozzászólása Nov 2, 2013 /

Sziasztok.
Van egy smd ellenálásom amire 34B van irva, valaki megtudná mondani mennyi lehet az értéke?
Következő: »»   521 / 1172
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem