Fórum témák
» Több friss téma |
Az egy hőbiztosíték, valahol rajta lesz a kikapcsolási értéke is.
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2015
Ha nem tudod, hogy az micsoda, miért akarsz egyet beépíteni? Ahogy Buvarruha is írta, bimetál hőkapcsoló lehet. A száma alapján talán 50 °C-on kapcsol ki. Nem negedi túlmelegedni az akkumulátorokat használat vagy töltés közben. Ha a tiédben nincs, valószínűleg nem is kell.
Az én akku töltőm(21V-400ma volt ) leégett és kaptam egy kisebb feszültségégüt ami 18V-2,0ma teljesítményt ad le. Na most ebből az új töltöből három szál jön ki az akkura ami az enyémből hiányzik. Ezért megnéztem annak az akksinak a belsejét es be volt építve ez az alkatrész amit nem tudtam hogy mi az. Kérdés most az hogy hogyan vezessem ki a harmadik szálat hogy tudja tölteni az akkumat ezzel a töltövel? Mellékelek képeket az új töltöről és a akksiról amit töltenije kéne.
Az a hőérzékelő alkatrész és olyan töltőt használj, amilyen az akkudhoz való. Ez nem lesz jó.
Olyat nem kapok sehol. A régi 21v-400ma volt na most helyetesíthetem ezt 24v-450ma rel ? Gond lessze belőle ?
Lehet, csak 'nyelesd' el a 3V-ot egy stabkockával, vagy ellenállással. Rémlik, hogy a töltő 'talpban' van egy ellenállás, azt lehetne cserélni esetleg.
Pontosan mi égett le? Mert úgy tudom, ezek a töltők elég fapadosak. Ha csak a trafó, tegyél fel itt apróba egy keresel ilyen trafót, szerintem akad akinek porosodik.
Én feltenném szívesen de az a probléma hogy nem Magyarországi vagyok igy nehézkes lenne átvennem ha kapnák is valakitől egyet. Kb mekkora elenálás kellene bele hogy 24 helyett 21 adjon ki az adapter? Kezdő vagyok az elekronikában nézétek el
R3 lehet a 'tettes' (a cserélendő). Tegyél elsőre egy 7.5-8 Ohm-os, ~2W-os ellenállást sorba a 24V-tal, úgy kösd 'talp'-hoz, mérj áramfelvételt töltés közben. Valószínűleg a legnagyobb árammal fog tölteni, mert az akkuk lemerülhettek már. Mérj feszültséget R3-on. Nem tudom leolvasni, hány Ohm-os lehet R3, a csillogás miatt (milyen színek vannak rajt?).
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2015
Rámértem az R3-ra 5,7 ohm mértem. A színeket nem tudom én se kivenni , még nagyí
tóval is probáltam. és nem tudom biztosan leolvasni.
Üdv.
szeretném meg kérdezni hogy egy smd ic JQP felírat kód van ez milyen ic lehet egy fet előtt van sehogyan sem találom. segítséget előre is köszönöm
ime a kép
remélem látszani fog egy dugasz tápban van ez hajtja meg a 2SK2624 FET-et
Valószínű, ezt kell megnövelni, és a 24V táphoz jó lesz. (Kivetted egyik lábát a méréskor?)A 'látható' színek szerint kb. annyi. Feszültséget nem mértél rajt?
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2015
Ok megpróbálom. Nem vettem ki az egyik lábát méréskor. Feszültséget még nem mértem rajta, mert a hét vegégére lesz meg 24v 450ma töltőm csak. Na meg várom hogy megérkezzen a vákum pumpám hogy tudjam normálisan kiszedni az ellenállást. Kozbe szétnéztem itt nálunk az üzletekbe és sajnos csak 1 ohm -os ellenállást forgalmaznak. Ennél csak nagyobb 10 ohm van. Na most az lenne a kérdésem hogy ha melléje teszek egy-két 1 ohm -at(5,7+1+1=7.7 ohm akkor az értéket el tudnám e érni amit kell ? Ez így helyes lenne-e ?
Ha a 750 ohm-ra van kötve a FET gate, akkor akár még ez is lehet: Bővebben: Link.
Sorba kötve (ha a teljesítménye megfelelő/kb. 1W-osak/) jó lehet; de a 10 Ohm-ossal (kb. 5W-ossal) sem lősz mellé nagyon. Rajzold le a kapcsolását.
Milyen programmal szokas a kapcsolasi rajzot elkesziteni ?
Üdv! Van egy eBay-ról szerzett ad9850 dds modulom, amin egy szokványosan kinéző 4 lábú smd oszcillátor van. Ugyan úgy néz ki, mint az összes többi, kb 7x5mm, arany kerete van és polírozott fedlapja, amin 125.00Mhz, meg három betű van.
Nem is ez a lényeg, hanem hogy használat közben melegszik. Azt szeretném kérdezni, hogy akkor ez most TXCO lehet, vagy csak simán selejtes "mellékhatás"? A DDS chip is melegszik, de kétségtelenül az oszcillátor jobban.
Üdvözlet. Az alábbi adattáblával ellátott motort sikerült fellelnem. Nem igazán tudom merre keressem hozzá az információt . Szeretném működésre bírni. A rákötött vezetékek színe nem jelent semmit biztosan nem eredeti.
Üdvözlet!
Erről a műszerről tudna valaki dokumentációt, használati útmutatót vagy bármilyen információt adni? (Sajnos a mérőzsinórok nincsenek meg)
Ez egy léptetőmotor, az iparban használják és vezérléssel működtetik. A "léptetőmotor" kifejezésre a neten találsz leírást vagy a youtube-on a "superior electric slo-syn stepper motor" -ra. Konkrét bekötést nehéz lesz találni mivel ez nem egy "hétköznapi" motor. (Ha találsz rá vevőt akkor jól jársz! )
A "mérőzsinórokat" bedugod.
Új elemeket teszel bele. Bekapcsolod. Ezután mutatja a hőmérsékletet a "mérőzsinórok hegyén"... Az probléma, hogy nincs meg a hozzávaló érzékelő (értsd "mérőzsinór"). Tippelni lehet, hogy milyennel lehet helyettesíteni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |