Fórum témák
» Több friss téma |
Ezt és több ilyet leszedtem,de nem láttam benne U2-t. Rosszul emlékeztem nem U1. Nem találtam meg a darabját.
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2016
Szerintem próbáld meg *fater0827* által javasolt oldalon beazonosítani, szinte biztos meglesz.
Nem. Keresd meg a plusz-minusz lábat, esetleg a fet driver lábat, utána klikk a *Отсортировать* gombra.
Van itt egy két tipp meg azonosító link. Bővebben: Link.
Sziasztok
Valaki tudna segíteni ennek a vdr beazonosításában? Egy pc tápban van és 220ról át lett kapcsolva 110vra. remélem csak ez a két alkatrész sült meg. vdr-el még nem volt dolgom és tanácstalan vagyok. Megbontottam egy más típusú másik tápegységet is de nem találtam benne ehhez hasonló alkatrészt. Még vdrt se nagyon :\ Létezhet?
Szia!
Próbáld ki ezek nélkül, mert a túlfeszültségvédő nélkül is működőképes a tápegység.
Ezt is láttam már. Ma sikerült elérnem a kérdezőt,de nem próbálta bele a tippet, az ára miatt. (KA5Q1565RFYDTU)
A link ugyanaz, amit *fater0827* küldött. Ha lesz időm megkeresem a pozitív lábat. Köszönöm az eddigi válaszokat.
Szia!
150V ac, 20% tűrés határú, ólommentes mov. V07K150 ADATLAP Másik tápegységben azért nem találtál ilyen alkatrészt, mert az olcsó (általában kínai) dolgoknál az ár minél lejjeb szorítása fontos (megbízhatóság/biztonság/hatákonyság általában jóval alacsonyabb priorítást élvez...), úgyhogy sok mindent elhagynak. ![]() A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2016
Sziasztok,
Nemrégiben ezt a érdekességet sikerült találnom nagy szülők házában. Mivel nem igazán értek az ilyenhez a segítségeteket szeretném kérni, hogy mi micsoda és mire való. Szeretném rendeltetésszerűen összerakni, hogy úgy nézzen ki ahogy kitalálták, ne pedig egy lemez dobozban menjen tönkre. Köszönöm előre is a segítséget. Üdv, Sanyi
Szia!
, ha edig nem érdekelt az ilyesmi, akkor kár lenne... Szerinttem gyűjtőknek kínáld eladásra/megvételre. Azt gondolom, hogy egy egyszerű tápegység része, de kell hozzá trafó is. További szép napot!
Sziasztok!
Adott egy alkatrész, amiről annyit tudtam kideríteni, hogy elvileg Philips gyártmány. VA12184-es típusszámmal. Sajnos a keresőm semmi használható információt nem talált ezzel kapcsolatban, csak egy hqelektronika oldalt, ahol adatlap sajnos nincs. Bővebben: Link Ebből a kék színűből van. Tudnátok segíteni ennek az alkatrész adatainak megállapításában? Köszönettel!
Igen, nagyon úgy tűnik.
Szerencse, hogy a szenzorból kértem. Szerinted egy kb 40Hz-es infra jelet figyelni megoldható vele ha a fény hatására a lábain lévő feszültséget figyelem?
Iskolákban használtak régen hasonló kísérleti panelokat. Ezeken egyszerű áramköröket dugdostak össze és prezentálták működésüket, illetve műszerrel lehetett mérni rajtuk.
Üdvözlet
Kis segítséget kérek. Chrysler Voyager-ben a kétzónás digitális klímánál a ventilátort fokozatmentesen egy elektronika vezérli. A képen látható méretes hűtőbordával ellátott alkatrészre lennék kíváncsi hogy micsoda , rajta lévő felirat N319AB 75343P Ha valaki tudja hol vehetek ilyet vagy hogy mivel lehet helyettesíteni Előre is köszi..
Elvileg a LED fordítva is működik, tehát ha fényt kap, feszültség mérhető a lábain, de ez olyan kicsi, hogy egyszerű, otthoni körülmények között alig különböztethető meg a környezeti zavartól. 40 Hz-es jelre kb. bármelyik fototranzisztor jó, amelyiknek van infraszűrős burkolata (szabad szemmel nézve szinte átlátszatlan fekete).
Sziasztok!
Milyen célt szolgál egy fet (j202) aminek a G és S lábai össze vannak hidalva? Nem tudom hogy ez gyári megoldás-e vagy valamit helyettesítettek vele. Kapcsoló üzemű tápban találtam. Leégett szakadást mérek rajta. Tehát egyik oldalt D másik oldalt G-S összeforrasztva.
Állandó áram folyik át rajta, értékét az adatlapon Idss paraméternél találod.
Köszi a segítséget kipróbálom
Jó reggelt Mindenkinek,
Akkutöltő szerkezetemben elszállt egy alkatrész amiről jó lenne tudni, hogy mi kerüljön a helyére. (képen pirossal jelölve) A második képen kinagyítva a közvetlen környezete. Az alkatrész-oldalt nem tudom mutatni ugyanis ki van öntve teljesen egy fekete masszával. Ez egy Mascot 9740-es 10Amperes töltő. Link Köszönettel veszek minden segítséget.
Az a primer oldali kapcsolótranzisztor (vagy inkább FET, mert a gate lábon van egy SOD80 tokos dióda, ami 12...18V-os zener lehet).
Nem látszik az emitter (source) csatlakozása a negatív felé - itt egy kis ohmos ellenállás szokott lenni, ami biztosan nem élte túl a csapást. Nem lehet megúszni a túloldal felderítését.
Sziasztok!
Találtam egy ilyen hangváltót valaki meg tudná mondani melyik hangszórót hová kellene kötni?? Köszönöm szépen előre is!
A túloldal szinte reménytelen, bár milliméterenként bontom le róla a trutyit.
![]() Az új képen bekeretezve van a primer kapcsoló, ez a szétrobbant valami más lehet. A zenert kimértem, jó 15 Voltos.
Ilyen táblák nálunk is voltak az iskolában. Alap áramkörök szemléltető eszközei voltak. Mérés órákon használtunk ilyeneket főleg.
Oké, alakul. Akkor az egy FET lesz, ami az indításkor adja a tápfeszt áramgenerátorként a PWM IC-nek. (Aztán, ha elindult, egy külön tekercs táplálja a továbbiakban.)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |