Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   711 / 1178
(#) diablo01 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 8, 2016 /

Ezt és több ilyet leszedtem,de nem láttam benne U2-t. Rosszul emlékeztem nem U1. Nem találtam meg a darabját.
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2016
(#) sunside válasza diablo01 hozzászólására (») Jan 8, 2016 /

Szerintem próbáld meg *fater0827* által javasolt oldalon beazonosítani, szinte biztos meglesz.
(#) diablo01 válasza sunside hozzászólására (») Jan 8, 2016 /

a tokozás alapján?
(#) sunside válasza diablo01 hozzászólására (») Jan 8, 2016 /

Nem. Keresd meg a plusz-minusz lábat, esetleg a fet driver lábat, utána klikk a *Отсортировать* gombra.
(#) kadarist válasza diablo01 hozzászólására (») Jan 8, 2016 /

Van itt egy két tipp meg azonosító link. Bővebben: Link.
(#) gabio222 hozzászólása Jan 8, 2016 /

Sziasztok
Valaki tudna segíteni ennek a vdr beazonosításában?
Egy pc tápban van és 220ról át lett kapcsolva 110vra. remélem csak ez a két alkatrész sült meg.
vdr-el még nem volt dolgom és tanácstalan vagyok.
Megbontottam egy más típusú másik tápegységet is de nem találtam benne ehhez hasonló alkatrészt. Még vdrt se nagyon :\ Létezhet?
(#) kadarist válasza gabio222 hozzászólására (») Jan 8, 2016 /

Szia!
Próbáld ki ezek nélkül, mert a túlfeszültségvédő nélkül is működőképes a tápegység.
(#) diablo01 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 8, 2016 /

Ezt is láttam már. Ma sikerült elérnem a kérdezőt,de nem próbálta bele a tippet, az ára miatt. (KA5Q1565RFYDTU)
A link ugyanaz, amit *fater0827* küldött. Ha lesz időm megkeresem a pozitív lábat.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
(#) Jaedong válasza gabio222 hozzászólására (») Jan 8, 2016 / 1

Szia!
150V ac, 20% tűrés határú, ólommentes mov. V07K150 ADATLAP
Másik tápegységben azért nem találtál ilyen alkatrészt, mert az olcsó (általában kínai) dolgoknál az ár minél lejjeb szorítása fontos (megbízhatóság/biztonság/hatákonyság általában jóval alacsonyabb priorítást élvez...), úgyhogy sok mindent elhagynak.
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2016
(#) sandortoth hozzászólása Jan 9, 2016 /

Sziasztok,

Nemrégiben ezt a érdekességet sikerült találnom nagy szülők házában. Mivel nem igazán értek az ilyenhez a segítségeteket szeretném kérni, hogy mi micsoda és mire való. Szeretném rendeltetésszerűen összerakni, hogy úgy nézzen ki ahogy kitalálták, ne pedig egy lemez dobozban menjen tönkre.

Köszönöm előre is a segítséget.

Üdv,
Sanyi
(#) Temela válasza sandortoth hozzászólására (») Jan 9, 2016 /

Szia!

, ha edig nem érdekelt az ilyesmi, akkor kár lenne... Szerinttem gyűjtőknek kínáld eladásra/megvételre. Azt gondolom, hogy egy egyszerű tápegység része, de kell hozzá trafó is.

További szép napot!
(#) Zalkodi hozzászólása Jan 9, 2016 /

Sziasztok!
Adott egy alkatrész, amiről annyit tudtam kideríteni, hogy elvileg Philips gyártmány.
VA12184-es típusszámmal.
Sajnos a keresőm semmi használható információt nem talált ezzel kapcsolatban, csak egy hqelektronika oldalt, ahol adatlap sajnos nincs.
Bővebben: Link

Ebből a kék színűből van.
Tudnátok segíteni ennek az alkatrész adatainak megállapításában?
Köszönettel!
(#) Bakman válasza Zalkodi hozzászólására (») Jan 9, 2016 /

Ez egy infravörös LED, ha minden igaz.
(#) Zalkodi válasza Bakman hozzászólására (») Jan 9, 2016 /

Igen, nagyon úgy tűnik.
Szerencse, hogy a szenzorból kértem.
Szerinted egy kb 40Hz-es infra jelet figyelni megoldható vele ha a fény hatására a lábain lévő feszültséget figyelem?
(#) Ricsi89 válasza sandortoth hozzászólására (») Jan 9, 2016 /

Iskolákban használtak régen hasonló kísérleti panelokat. Ezeken egyszerű áramköröket dugdostak össze és prezentálták működésüket, illetve műszerrel lehetett mérni rajtuk.
(#) majorszilveszter hozzászólása Jan 9, 2016 /

Üdvözlet
Kis segítséget kérek. Chrysler Voyager-ben a kétzónás digitális klímánál a ventilátort fokozatmentesen egy elektronika vezérli. A képen látható méretes hűtőbordával ellátott alkatrészre lennék kíváncsi hogy micsoda , rajta lévő felirat N319AB 75343P
Ha valaki tudja hol vehetek ilyet vagy hogy mivel lehet helyettesíteni
Előre is köszi..
(#) erdgab válasza majorszilveszter hozzászólására (») Jan 9, 2016 /

Szia!
Elvileg ez egy fet tranzisztor,konkrétan ezt a típust nem találtam csak linket ahol javasolnak helyette más típust.Ezt és ezt és ezt
(#) Bakman válasza Zalkodi hozzászólására (») Jan 9, 2016 / 1

Elvileg a LED fordítva is működik, tehát ha fényt kap, feszültség mérhető a lábain, de ez olyan kicsi, hogy egyszerű, otthoni körülmények között alig különböztethető meg a környezeti zavartól. 40 Hz-es jelre kb. bármelyik fototranzisztor jó, amelyiknek van infraszűrős burkolata (szabad szemmel nézve szinte átlátszatlan fekete).
(#) Zalkodi válasza Bakman hozzászólására (») Jan 9, 2016 /

Köszönöm szépen a segítséget!
(#) djklein hozzászólása Jan 9, 2016 /

Sziasztok!

Milyen célt szolgál egy fet (j202) aminek a G és S lábai össze vannak hidalva? Nem tudom hogy ez gyári megoldás-e vagy valamit helyettesítettek vele. Kapcsoló üzemű tápban találtam. Leégett szakadást mérek rajta. Tehát egyik oldalt D másik oldalt G-S összeforrasztva.
(#) Hp41C válasza djklein hozzászólására (») Jan 9, 2016 /

Állandó áram folyik át rajta, értékét az adatlapon Idss paraméternél találod.
(#) djklein válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 9, 2016 /

Értem. Köszönöm!
(#) majorszilveszter válasza erdgab hozzászólására (») Jan 9, 2016 /

Köszi a segítséget kipróbálom
(#) sunside hozzászólása Jan 10, 2016 /

Jó reggelt Mindenkinek,
Akkutöltő szerkezetemben elszállt egy alkatrész amiről jó lenne tudni, hogy mi kerüljön a helyére. (képen pirossal jelölve)
A második képen kinagyítva a közvetlen környezete.
Az alkatrész-oldalt nem tudom mutatni ugyanis ki van öntve teljesen egy fekete masszával.
Ez egy Mascot 9740-es 10Amperes töltő. Link
Köszönettel veszek minden segítséget.
(#) Sebi válasza sunside hozzászólására (») Jan 10, 2016 /

Az a primer oldali kapcsolótranzisztor (vagy inkább FET, mert a gate lábon van egy SOD80 tokos dióda, ami 12...18V-os zener lehet).
Nem látszik az emitter (source) csatlakozása a negatív felé - itt egy kis ohmos ellenállás szokott lenni, ami biztosan nem élte túl a csapást.
Nem lehet megúszni a túloldal felderítését.
(#) lajos1969 hozzászólása Jan 10, 2016 /

Sziasztok!
Találtam egy ilyen hangváltót valaki meg tudná mondani melyik hangszórót hová kellene kötni??
Köszönöm szépen előre is!
(#) sunside válasza Sebi hozzászólására (») Jan 10, 2016 /

A túloldal szinte reménytelen, bár milliméterenként bontom le róla a trutyit.
Az új képen bekeretezve van a primer kapcsoló, ez a szétrobbant valami más lehet.
A zenert kimértem, jó 15 Voltos.
(#) kameleon2 válasza sandortoth hozzászólására (») Jan 10, 2016 /

Ilyen táblák nálunk is voltak az iskolában. Alap áramkörök szemléltető eszközei voltak. Mérés órákon használtunk ilyeneket főleg.
(#) Sebi válasza sunside hozzászólására (») Jan 10, 2016 /

Oké, alakul. Akkor az egy FET lesz, ami az indításkor adja a tápfeszt áramgenerátorként a PWM IC-nek. (Aztán, ha elindult, egy külön tekercs táplálja a továbbiakban.)
(#) sunside válasza Sebi hozzászólására (») Jan 10, 2016 /

Akkor próbaképp beteszek egy fetet (P vagy N ?) és előtéten keresztül rákötöm a villanyt. Baj lehet belőle ha elsőre nem találom el a tipust?
Következő: »»   711 / 1178
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem