Fórum témák
» Több friss téma |
Az nem ilyen és nem km óra spirállal van meghajtva.
Sziasztok.http://www.electronicecircuits.com/electronic-circuits/accurate-1-khz-square-wave-crystal-oscillator-circuit . Ezt a kapcsolast szeretnem megepiteni.Ugy irja hogy a kvarc kristaly 8.192MHz XTAL tipus.Mit jelent az XTAL.Mehet akarmilyen tipusu kvarc?Koszonom.
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2017
Az oszcillátor a CD4060 ajánlása szerinti. Ha nem tudsz 8.192 MHz -es Quatrz -ot szerezni, építs be 4.096 MHz -est és a kimenetet tedd át az 1. lábra.
Kaptam kvarc kristalyt,csak nem irja rajta hogy XTAL.
Hello! AZ "XTAL" csak a kvarc jele egy áramkörben, mint az ellenállásnak az "R"..
Szia proli007.Először én is úgy hittem,de kaptam a netten olyan online üzletet amelyik árusítja és oda van irva.http://itpindia.com/index.php/piezo-component/crystal/xtal-8-192mhz-49s-20pf-30.html vagy itt: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2017
Nem baj, amelyik bolt nem írja oda külön, hogy XTAL, attól még ugyan azt árulja.
Azért írták oda, hogy XTAL, mert így több találatot hoznak a keresők. Rádiómatőrök például így keresik.
Szeretném elkerülni a trollkodásnak még a látszatát is, de a "kvarcgenerátor" a magyar szaknyelvben tudtommal nem használatos, kvarcoszcillátornak ejtjük. A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2017
Koszonom mindenkinek a hozaszolasat.Most ertem mirol van szo.
nedudgi,en nem irtam sehova hogy kvarcgenerator.Udv.
Most már rájöttem én is. Bocsánat.
Kis nyelvészkedés: az X tulajdonképpen egy kereszt azaz CHRIST vagy CHRIS
Az X TAL eszerint CHRIS TAL azaz kristály. Gondolom innen származik.
Sziasztok!
Kocsiba szeretném tenni, de nem találom a paramétereit sehol az interneten.
Milyen paraméterek érdekelnek? Rá van írva a lényeg...
Ha dobozt akar hozzá akkor valóban kevés az adat...
Alapmű: Hangdobozépítés
Azon én is agyaltam. Órát visszatekerni vele, de annak semmi értelme. Azaz van, de biztos hogy nem ez az eredeti rendeltetése.
Leckét azért csak feladtam. Na mindegy, hátha v.ki felismeri és ad rá választ. A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2017
Régebben minden sofőrnek volt ilyen,az órát pörgették előre ,mert km ben fizették,a naftát meg eladta!
Köszönöm, hogy fáradtál, de a sugárzom, paramétereit ebből nem tudom meg, vagy igen?
Ebből megtudod hogy kell megmérni a paramétereket..!
Meg azt is hogy kell ezen paraméterekből dobozt méretezni.
Így van! Ahogy hasonlóképp a karácsony Xmas (Christmas)
Sziasztok,
Wabash 443-48-2 reed reléről tudna valaki pár szót mondani, sajnos semmit se találtam róla, bemenetválasztóhoz szeretném felhasználni. Előre is köszönöm: Azmus
Mit szeretnél tudni azon kívül ami a képről leolvasható? 5 V 240 Ω tekercs, 4 alaphelyzetben nyitott érintkező. A 10 kivezetés könnyen azonosítható.
Igazából a lábkiosztását akartam megtudni, és erről se tudtam, hogy 4 érintkezőt tartalmaz, de ez alapján már kitudom "gubancolni", a lábkiosztást.
Köszönöm a gyors választ!
A két különálló a tekercs, ellenállás méréssel azonosítható. A tekercsre 5 V-ot adva az összetartozó érintkezők kimérhetők. A képen ott van: " Four (4) contacts, normally open, 4 PST", ha ezt beírod egy fordító programba akkor Te is megadhatod magadnak a választ.
Csak most találtam meg. Ehhez nagyon hasonló az ADZ12, ill ADZ11, csak annyiban tér el, hogy az ADZ12 lábán forrszem van, ha jól látom, ezen egyenes a láb, és a csatlakozó vezetéken van a forrszem.
A '60, '70 -es évek elején nagyobb teljesítményű 12/220 V -os inverterekben voltak.
Sziasztok!
Segitséget kérnék, van egy olyan rezonátorom itthon amire 444 NDK 78 van irva, de adatlapot még véletlenül sem találok hozzá. Van ötletetek hogyan lehetne megkeresni? Vagy lehet hogy ez a hirhedt 444 oldal átverése Vajna úrtól személyesen hozzám A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2017
Fényképezd le ezt a rezonátort!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |