Fórum témák
» Több friss téma |
Nézd meg a lapon, hogy mi van ott és máris okosabb leszel.
Ja igen, erre reggel munkába menet jöttem rá, majd délután megsasolom.
Üdvözlet!
A kérdésem az lenne, hogy a linken látható alkatrésznek ki a gyártója? Nem találok ilyen logót sehol. Bővebben: Link Köszönöm.
Eddig eljutottam én is. De a Toshiba logó nem ilyen. Mármint ilyen Toshiba logót még nem láttam.
Igazából azt akarom kinyögni, hogy egy ilyen logójú cucc eredeti-e, vagy hamisítják. Az UVLO küszöb feszültség jelentősen eltér a katalógus adattól.
Toshiba logo lesz az : Bővebben: Link.
Igen, egyértelműen az. Tehát csak selejt, de nem hamis. Köszi.
Azért ne legyél annyira biztos az eredetiségében, hisz a gravírozást vagy festést könnyű hamisítani, utánozni.
Sziasztok.
Van egy Toshiba laptopom aminek kihunyt a háttérvilágítása.Szerintem ez led-es mert nem találtam nagyfesz panelt sehol.Lehet,hogy a képen látható rész a led vezérlés?Van valami erre a témára szakosodott topik?
Ahány laptop-ot szétszedtem, a monitor rész alján volt az inverter.
Kaptam egy beöntött trafót. Sajnos a típusszám alapján hiába keresem.
TVR 110 /VBKM. VILTECH./ Hátha valaki zsigerből vágja mi ez, mert én noha megettem a kenyerem javát, de ilyet még nem láttam. Az egyik oldalon 4 forrcsúcs van, /talán 2x110V/ a másikon 2 M3- csavar, amin forrfülek vannak. Bocs de az ellenállását még nem mértem meg! Szép telet, tavaszt, nyarat! (Vagy mi a franc van most!)
Itt vannak a képek, hátha így ismerősebb.
Közben mértem. A 4 kivezetéses oldalon ohmosan 5ohm az egyik 0,5 ohm a másik, és a másik oldal ellenállása is 5 ohm.
Ismerős a forma, szerintem valamilyen lámpatestben lehetett... fojtó, vagy valami előtét... szerintem...
Mod: vagy áramváltó A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2018
A mért értékek mely kivezetések közt voltak (nem értettem, ki-kivel van, merről)? Szerintem is áramváltó.
Hát igen a kis ellenállás ilyesmire utal. De nekem eszembe sem jutott, pedig volt dolgom párral. Gyerekkoromban (60-as évek) egy kidobott áramvátóból csináltam pillanatforrasztót! (Nehéz volt mint a dög! De relatív hamar felfűtött!) Lehet hogy csak le kellett választani egy nem túl nagy áramot a mérés, szabályozás miatt! A 4 kivezetéses oldalon van egy 5, és egy 0,5 ohmos tekercs. A csavaros oldalon egy 5 ohmos. Esetleg lehet hogy leválasztás volt tirisztort vezérelni!?...
Ez elég érdekes elrendezés. Innentől nincs tippem.
Sziasztok!
Valakinek van fogalma, hogy mi lehet az alabbi eszkoz? Regi orosz oszcilloszkop hatoldalara volt felszerelve, ket kivezetese van es ket csavar amivel fel volt fogatva.
Ez egy üzemidő jelző, a működési elvéről ne kérdezz.
Ez a szerkezet a TVR 100 tirisztorvezérlő rendszer gyujtótranszformátor egysége.
1:1 áttételü transzformátortból áll és például 10Vgyujtófeszültségü,maximum 0,4A gyujtóáramu szovjet tirisztorokhoz alkalmazták.Időpont:1970 utáni évek.
Igen az lesz a háttér világítás vezérlő. Mérd meg nincs e a tápján zárlat, bejön e neki a tápfesz, és hogy a biztosíték jó e.
Ha nem jön fel a tápfesz még lehet alaplapon biztosíték szakadás is. Ritka esetekben csak cserélni kell és megy tovább.
Szia.
19 v-ot mérek rajta és sajnos az smd bizti jó.A pici szalagkábel gondolom a ledekre megy de hány van soros?párhuzamos? PWM? Túl sok az ismeretlen. A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2018
Szia!
Nekem is volt hasonló problémám, nálam a képernyőhöz menő vezeték tört el, a felhajtások miatt. Ezt onnan tudod, hogy a képernyőt egy kis inverter hajtja meg, és ha az sípol, akkor működik és utánna van a bibi. Ha nem sípol, akkor tápfeszt sem kap. Nekem ez kis panel a képernyő alatt volt közvetlen, és a táp-madzag tört el. A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2018
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Építéshez szükségem lenne egy tirisztorra, amit ha jól sejtem találtam is az egyik dobozomban, de az adataikban nem vagyok biztos, egyszerűen nem találtam róluk semmit. Három félét is találtam, ha valamelyiket felismeritek és van róla infó, megköszönném. KT728/600 (ezt sejtem hogy 600V-os de többet nem), КЧ202Д (orosz darab), és ST108/3G Erőre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2018
A KT 728 egy triak.
ST108 A cirill feliratútól egy betűt se találok. A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2018
Az, hogy hányat raknak sorba, nem lényeges, mert az áram számít, ami a vezérlő által adott feszültségre alakul ki. Ez egy szimpla step-up kapcsolás, tekercs, dioda, simítókondik.
Az SW a kapcsolt fesz (switch), az FB feliratok a FeedBack-ra utalhatnak. Ha a LEDIC bemeneten megvan a megfelelő feszültség, de mégsem kapcsolgat (az elején sem!), akkor valószínűleg maga a vezérlő a rossz (a kapcsolóelemet nem látom a panelon, így az az IC-be lehet integrálva). Ahogy látom ebből, négy csoportba vannak rakva a sorba kötött ledek. Nagyjából 40V szokott rajtuk lenni kb. külön-külön. Ha a vezérlő IC alapján a neten megkeresed az adatlapot, ott szokott lenni ajánlott gyári kapcsolás, attól nemigen térnek el a notebookokban sem...
Amelyiknek csak két kivezetése van, az maximum csak dióda lesz...
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2018
Moderátor által szerkesztve
|
Bejelentkezés
Hirdetés |