Fórum témák
» Több friss téma |
Azért ez más, ilyenem van nekem is. Ez lényegesen kisebb helyet foglal el a panelon, mint 8 ellenállás. De egy DIP16 -os tok ...
Ha már együtt a csapat ...
Még két kis "állatka": A Rowenta jól olvasható, a másikon a felirat:TL7702APC Texas gyártmány ...
Az egy soros ellenállás hálóban az ellenállások (általában) összekapcsolódnak egyik végükkel egy ponton, míg egy DIP16-os tokban mindkét végük szabadon hozzáférhető.
Ugyan ekkora helyen elfér a 8 ellenállás is, forrasztani sem kell kevesebbet (de többet se !) és még talán olcsóbb is ...
Még mindig nem látom, mire jó ez a megoldás ...
Idézet: „Még mindig nem látom, mire jó ez a megoldás ...” Ha értelmetlen lenne akkor ilyet nem is gyártanának. Bővebben: Link
Tipp, nagyon kevés hővezető paszta segít a gravírozott ick feliratának olvasásában. Éppen csak hozzá kell érni egy hűtőbordához, kicsit összetapogatni az ict, majd egy mozdulattal letörölni, és nagyon kontrasztosan meg fog jelenni a felirat.
Valakinél biztos van értelme, mert egyébként valóban nem gyártanák ...
Egy ellenállás hálóval felhúzni 4-6-8- vagy akárhány lábat a tápra vagy a földre, ezzel a módszerrel valóban egyszerűbb és gyorsabb is. Kevesebbet kell fúrni, forrasztani ...
THT alaktrész esetén ilyenkor csak egyet kell beültetni. Normál ellenállás esetén nyolcat, ilyen-olyan lábakkal, miközben a DIP tok egységes.
Az egyszerre egy hordozóra készített ellenállások paraméterei jó közelítéssel tökéletesen egyformák. Mivel közös a tok és a hordozó, a hőmérsékletük is egyformán változik, így az ettől függő paramétereik is. Ha a tokon belül nem hagyományos fémréteg ellenállások vannak, hanem félvezetőből készített (integrált ellenállások) ellenállások akkor azoknak a gyártási paraméterei sokkal kézbentarthatóbbak (a gyártás folyamán) és pontosabbak a hagyományos ellenállásoknál.
Nem néztem utána, hogy van-e adatlap a neten, de nem lepődnék meg ha precíziós műszerellenállás volna (pl. automata méréshatárváltós műszerekben is ilyen egy tokba integrált ellenállásokat használnak).
De ha nem felhúzó, hanem pl. uC-k I/O lábainál soros védőellenállásként használják, akkor érthető, hogy miért nincs egyik lábuk sem közösítve. Egy régebbi számítógépes kártyán már láttam ilyen megoldást.
Sok lúd, disznót győz !
Sokkal gyakoribb mint gondolnád.
Ezt hogy érted? Kérjünk elnézést, amiért leírtunk pár példát mire lehet jó az az alkatrész, aminek szerinted nincs értelme?
Nem, azt azért nem mondanám ...
Vedd úgy, hogy elfogadom amit írtatok. Attól, hogy én valamit nem ismerek, nem jelenti azt, hogy nincs !
A régi XT alaplapokon is voltak ilyenek.
Annak idején párat ki is forrasztottam és felhasználtam belőlük. A képen a fehér tokok. A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2021
Ennek az alaplapnak páran már " Kezitcsókolomot " köszönhetnének ...
Kezd olyan érzésem lenni, hogy csak hülyítesz bennünket, és ennek nem örülök...
Megmondanád, hogy hol látsz tizedespontot az általad küldött képen? Másrészt hogy sikerült másodjára is fordított sorrendben olvasni a 7 és 4 karaktereket? Na mindegy, én befejeztem A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2021
Pontosan az. A szolgáltató saját rádiófrekvenciás hálózatot használ, annak ilyen az antennája.
4khz alacsony frekis ,de az a kis.bigyó mi lenne benne ,van tippem de nem 1000%
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2021
Valaki esetleg tudja a kijelzők tipusát?
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2021
Ja hogy a hátulján ott kell legyen a felirat ,csak nekem mind panelben van igy nem látok rá .
Kiforrasztás nélkül elviekben meg tudom nézni hogy müködnek e vagy nem , +5 kell neki A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2021
Ha tényleg ellenállások összessége, akkor rengetegféle bekötése lehet:
- Egyedi ellenállások - hullámimpedancia illesztés. Pl. RAM címvezetékek. - Egy közös pontra kötött n-1 db ellenállás: vonalak biztos logikai szintre húzása. - R/2R létra: D/A átalakító, itt jól jön, hogy az egyszerre gyártott ellenállások egyformák, az arányuk pedig elegendően pontos - Különböző értékű egyedi ellenállások: Áramtükrökhöz is fontos a pontos arány. - Különböző értékű összekötött ellenállások: -- Pl: R, 2R, 4R, 8R stb. D/A átalakítóhoz -- Két kivezetéshez kétféle ellenállással kötött n-2 vonal: Lezárás a visszaverődés megelőzésére. -- R - 9R - 99R ..: mérőműszerek feszültség osztásához. Megint az arány a fontos. És még sok más.
Az rendben van hogy kvarc, de az az üveg izé?
Ellenállásra mit mutat? Megleptél (már megint).
Az igazán stabil oszcillátorokat fűtött burkolatban készítették. Gondolom, termisztor, vagy más hőmérő elem lehet.
Ez azon esetek egyike, amikor tényleg nem tudom a jó választ (és mástól várom a tutit).
Nagyitóval megvizsgálva az üveggyöngyben nincs semmi csupán a kettő drót kb 3mm egymástól , bármi müszerrel mérve semmit nem lehet mérni a kettő lábon .
Közben jobban megvizsgálva megtaláltam mi is az kristálynak 3 kivezetése van tehát a három láb azért van . Kettő az egyik oldalon alul felül a harmadik meg a másik oldalt a másik kivezetéssel szemben remélem jól irtam. Igy az üveg gyöngy csupán egy rezgés csillapitó a túl hosszú tartó drót számára /sajnos/ Első ránézésre többre számitottam ... A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2021
|
Bejelentkezés
Hirdetés |