Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   994 / 1176
(#) Sebi válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 4, 2021 /

Hmmm. közben megtaláltam egy másik mappában. Azért köszi a fáradozást!
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2021
(#) nedudgi válasza Sebi hozzászólására (») Jan 4, 2021 / 1

Amit linkeltem, annak az alsó felén ott van a 2SH13, Toshiba gyártmányként.
(#) Sebi válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 4, 2021 /

Elkerülte a figyelmemet, kösz.
(#) miki79 hozzászólása Jan 5, 2021 /

Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok,megkérdezzem az éjszakai vagy bojler áramot hogyan kapcsolják be?És az utcai lámpákat?Miért van néhány nagyfeszültségű távvezetéken rádióantenna?
(#) Gafly válasza miki79 hozzászólására (») Jan 5, 2021 /

Sok kérdés ez igy hirtelen reggel fél nyolc előtt.
Van valami különös okod rá, hogy ennyi mindent kérdezel, és pont ebben a topic-ban, és pont most?
(#) miki79 válasza Gafly hozzászólására (») Jan 5, 2021 /

SZIA!Igen most érek rá mert dolgozom!!!
Melyik topikba kellet vona irnom?
(#) Egri Frédi válasza miki79 hozzászólására (») Jan 5, 2021 / 1

Azokat a módszereket mondom, amiket mi, az áramszolgáltatónál - vagy 15 - 20 éve - alkalmaztunk. Azóta már lehet újabb megoldás is ...
1 Bojler: Korábban egy elemmel működő kapcsoló öra volt felszerelve, ami kapcsolta az épületen belül a villanyt egy nagy - VBKM mágneskapcsolón keresztül. Az elem gyakran lemerült az óra megállt - ha szerencséd volt úg, hogy a bojler bekapcsolva maradt - és így ment éjjel-nappal. A mágneskapcsolót meg ki lehetett "peckelni" egy gyufaszállal és ugyan úgy, ment, amikor akartad... Ezt váltották a központilag vezérelt - kapcsoló dobozok. Az elektromos hálózatra "rákeverték" a nagyfrakvenciás jelet, amit a doboz "érzékelt" és ki/be kapcsolt. Ezt már házilag nem lehetett kijátszani és a terhelés függvényében az áramszolgáltató kapcsolta. Annyi megkötés volt, hogy 5-6 órát egyben kellett mennie. Ebből adódóan "napközben" volt egy 2-3 órás "ráfűtés" is. Hogy van-e újabb megoldás nem tudom.
2. Utcai lámpák: Különösen falu helyen, de városokban is az elektromos közhálózat a - villanyoszlopokon - 5 szál vezetéken továbbítódott. A kereszttartó vaso felül ment a 3 fázis és a 0, a kereszttartó alatt a kapcsolószál. Ez a kapcsolószál- egy megfelelő helyen, álltalában a trfó alatti kapcsolószekrényben - egy nagy mágneskapcsolóval kapcsolta rá a feszültséget az égőkre. Ezt a mágneskapcsolót az oszlopon elhelyezett "Alkony vagy Szürkületi kapcsoló" működtette. Ahogy sötétedett - kevesebb volt a fény - az alkonykapcsoló bekapcsolta a mágneskapcsolót és: Lőn világosság ... Hogy van-e újabb megoldás nem tudom.
(#) Gafly válasza Egri Frédi hozzászólására (») Jan 5, 2021 /

Látom beugrottál a szivatásnak.
A harmadik kérdésre akkor én adom meg a választ:
- Azért mert már ott van.
- Magasan van.
(#) Egri Frédi válasza Gafly hozzászólására (») Jan 5, 2021 /

(#) Bakman válasza miki79 hozzászólására (») Jan 5, 2021 /

Bojlereket távolról, rádióvezérléssel kapcsolgatják általában akkor, amikor a hálózat kevésbé terhelt, így egyfajta kiegyenlítő szerepe van.
Az utcai lámpákat időkapcsoló kapcsolja. Nincs fogyasztásmérő a lámpákhoz, az elszámolás alapja a bekapcsolt idő és a világítótestek száma, típusa.
Szakaszoló kapcsolók, távolról, szintén rádiófrekvenciás jellel lehet ki- és bekapcsolni. Vagy mobiltelefon bázisállomások. Az antenna mérete és alakja egyértelművé teszi a kérdést.
(#) miki79 válasza Egri Frédi hozzászólására (») Jan 5, 2021 /

20 kilovoltos vezetéken láttam ilyen annttennát!
(#) miki79 válasza Bakman hozzászólására (») Jan 5, 2021 /

A villanyóra dobozban láttam kis fekete GSM antennát.Azzal mit csinálnak? Van napelemes rendszerünk,oda-vissza mérő óránk!
(#) Egri Frédi válasza miki79 hozzászólására (») Jan 5, 2021 /

Ezt nem tudom, mi lehet. Valami "újmódi" huncutság ...
Az viszont tény és való, hogy a "nemzetközi" nagyfesz hálózaton nemcsak "teljesítmény", hanem igen komoly "információ" áramlás is folyik. A nagyfrekvenciás jeleket "rákeverik" a vezetékekre és a megfelelő helyeken ezek hozzáférhetők ... Ez valamikor az MVM kezelésében állott, jelenleg nem tudom ki áll a "létra" tetején, de a "NET" nevű szervezet felügyeli a dolgokat - állami szintről koordinálva.
(#) Gafly válasza miki79 hozzászólására (») Jan 5, 2021 /

Van ennél cifrább is.
Vagy KÖKI center mellett a felüljáró másik oldalán.
Vagy nem erre gondoltál?
(#) Egri Frédi válasza miki79 hozzászólására (») Jan 5, 2021 /

Az új digitális oda-vissza mérő villanyórák kisebbek ( legalább is nem nagyobbak ), mint egy 3 fázisú FI relé - volt szerencsém párat beépíteni az elmúlt idószakban. Többféle verzió volt "próbára bocsájtva". Volt ami "beépített, nem cserélhető valami SIM kártya félét tartalmazott" voltak csrélhető SIM kártyásak és olyan is - mi ilyeneket használtunk - ami rádiófrekvenciás jeleket "kevert" a hálózatra és azon keresztül kommunikált a "gazdaszervezettel".

Hogy nálad milyen megoldás van, azt neked kellene tudni ...
(#) Gafly válasza Egri Frédi hozzászólására (») Jan 5, 2021 /

Nem minden esetben válik be a:
Idézet:
„ha túletetjük a trollt, hátha kipukkad taktika”

De ha ennyire ráérsz, akkor el lesztek itt egy darabig.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2021
(#) vargham válasza Gafly hozzászólására (») Jan 5, 2021 /

Honnan kellett volna látni az első kérdésből, hogy troll?

Ne haragudj, de most dolgozom ...

A hozzászólásokból meg láthatod mennyire buzog bennem a munkakedv

Egy hete ilyenkor még azon gondolkodtam, hogy felkeljek-e é meginnya a kávét vagy átforduljak a másik oldalamra ... Most meg itt húzogatom a szekrényben a tyúkbelet.
(#) Epu2 válasza vargham hozzászólására (») Jan 5, 2021 /

A kérdés egyébként életszerű, ha nem is ez volt a cél.
(#) Egri Frédi hozzászólása Jan 5, 2021 /

Akkor egy kis szakmai szünet - ha szabad idítványoznom...
A múlkor már nem mertem megkérdezni ...

Ki tudja, milyen alkatrész ez és mire jó ???
(#) Gafly válasza Egri Frédi hozzászólására (») Jan 5, 2021 / 1

Ellenállás háló?
Ha igazam van, akkor multiméterrel nekiesve könnyen cáfolható/bizonyitható...
Meg lennék lepve, ha nem 8 külön ellenállás lenne benne keresztben.
(#) Gafly válasza Epu2 hozzászólására (») Jan 5, 2021 /

Idézet:
„A kérdés egyébként életszerű, ha nem is ez volt a cél.”

Miután lopott identitással nekiálltak meghekkelni a fórumot, majd lelepleződés után másnap hajnalban valaki előáll ilyen dumával:
Idézet:
„Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok,megkérdezzem az éjszakai vagy bojler áramot hogyan kapcsolják be?És az utcai lámpákat?Miért van néhány nagyfeszültségű távvezetéken rádióantenna?”

akkor szerinted?

Na, ne !
Ki az a barom aki 8 db. 4.7MΩ -os ellenállást berak egy DIP16 -os tokba ???
Ennek mi értelme ?

Távvezérelhető kapcsolónak tűnik.

Valószínűleg távleolvasó, annó telepítettünk ezekhez bázisállomásokat.
(#) vargham válasza Gafly hozzászólására (») Jan 5, 2021 /

Idézet:
„Miután lopott identitással nekiálltak meghekkelni a fórumot, majd lelepleződés után másnap hajnalban valaki előáll ilyen dumával:”

Erről az egészről nem tudtam. Kellett volna? Honnan?
(#) Gafly válasza Egri Frédi hozzászólására (») Jan 5, 2021 / 2

Senki nem beszélt konkrét értékről, csak volt egy javaslat, hogy ez alapján mérd meg, ha már úgyis a kezedben van.
Akkor ugyanezen logika alapján már ennek sincsen semmi értelme.
(#) bitmixer válasza Egri Frédi hozzászólására (») Jan 5, 2021 /

Kíváncsi vagyok, hogy jött ki neked a 4,7 MOhm? Szerintem 7400 Ohm .
(#) Gafly válasza Egri Frédi hozzászólására (») Jan 5, 2021 / 1

Idézet:
„Ennek mi értelme ?”

Például, hogy az adatbuszra, a felhúzó ellenállásokat ne egyenként kézzel tegyék fel a lányok, hanem a beülteltető automata a többi IC vel együtt? Nekem hihető szöveg, laikusként elsőre bejön, bár most találtam ki.
(#) Egri Frédi válasza bitmixer hozzászólására (») Jan 5, 2021 /

Valóban van ott egy tizedespont, amit hirtelen felindulásomban nem vettem észre.
De 8 db. 4.7 kΩ -os ellenállás berakása egy DIP16 -os tokba sem sokkal értelmesebb mint a másik.
Következő: »»   994 / 1176
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem