Fórum témák
» Több friss téma |
Hmmm. közben megtaláltam egy másik mappában. Azért köszi a fáradozást!
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2021
Amit linkeltem, annak az alsó felén ott van a 2SH13, Toshiba gyártmányként.
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok,megkérdezzem az éjszakai vagy bojler áramot hogyan kapcsolják be?És az utcai lámpákat?Miért van néhány nagyfeszültségű távvezetéken rádióantenna?
Sok kérdés ez igy hirtelen reggel fél nyolc előtt.
Van valami különös okod rá, hogy ennyi mindent kérdezel, és pont ebben a topic-ban, és pont most?
SZIA!Igen most érek rá mert dolgozom!!!
Melyik topikba kellet vona irnom?
Azokat a módszereket mondom, amiket mi, az áramszolgáltatónál - vagy 15 - 20 éve - alkalmaztunk. Azóta már lehet újabb megoldás is ...
1 Bojler: Korábban egy elemmel működő kapcsoló öra volt felszerelve, ami kapcsolta az épületen belül a villanyt egy nagy - VBKM mágneskapcsolón keresztül. Az elem gyakran lemerült az óra megállt - ha szerencséd volt úg, hogy a bojler bekapcsolva maradt - és így ment éjjel-nappal. A mágneskapcsolót meg ki lehetett "peckelni" egy gyufaszállal és ugyan úgy, ment, amikor akartad... Ezt váltották a központilag vezérelt - kapcsoló dobozok. Az elektromos hálózatra "rákeverték" a nagyfrakvenciás jelet, amit a doboz "érzékelt" és ki/be kapcsolt. Ezt már házilag nem lehetett kijátszani és a terhelés függvényében az áramszolgáltató kapcsolta. Annyi megkötés volt, hogy 5-6 órát egyben kellett mennie. Ebből adódóan "napközben" volt egy 2-3 órás "ráfűtés" is. Hogy van-e újabb megoldás nem tudom. 2. Utcai lámpák: Különösen falu helyen, de városokban is az elektromos közhálózat a - villanyoszlopokon - 5 szál vezetéken továbbítódott. A kereszttartó vaso felül ment a 3 fázis és a 0, a kereszttartó alatt a kapcsolószál. Ez a kapcsolószál- egy megfelelő helyen, álltalában a trfó alatti kapcsolószekrényben - egy nagy mágneskapcsolóval kapcsolta rá a feszültséget az égőkre. Ezt a mágneskapcsolót az oszlopon elhelyezett "Alkony vagy Szürkületi kapcsoló" működtette. Ahogy sötétedett - kevesebb volt a fény - az alkonykapcsoló bekapcsolta a mágneskapcsolót és: Lőn világosság ... Hogy van-e újabb megoldás nem tudom.
Látom beugrottál a szivatásnak.
A harmadik kérdésre akkor én adom meg a választ: - Azért mert már ott van. - Magasan van.
Bojlereket távolról, rádióvezérléssel kapcsolgatják általában akkor, amikor a hálózat kevésbé terhelt, így egyfajta kiegyenlítő szerepe van.
Az utcai lámpákat időkapcsoló kapcsolja. Nincs fogyasztásmérő a lámpákhoz, az elszámolás alapja a bekapcsolt idő és a világítótestek száma, típusa. Szakaszoló kapcsolók, távolról, szintén rádiófrekvenciás jellel lehet ki- és bekapcsolni. Vagy mobiltelefon bázisállomások. Az antenna mérete és alakja egyértelművé teszi a kérdést.
20 kilovoltos vezetéken láttam ilyen annttennát!
A villanyóra dobozban láttam kis fekete GSM antennát.Azzal mit csinálnak? Van napelemes rendszerünk,oda-vissza mérő óránk!
Ezt nem tudom, mi lehet. Valami "újmódi" huncutság ...
Az viszont tény és való, hogy a "nemzetközi" nagyfesz hálózaton nemcsak "teljesítmény", hanem igen komoly "információ" áramlás is folyik. A nagyfrekvenciás jeleket "rákeverik" a vezetékekre és a megfelelő helyeken ezek hozzáférhetők ... Ez valamikor az MVM kezelésében állott, jelenleg nem tudom ki áll a "létra" tetején, de a "NET" nevű szervezet felügyeli a dolgokat - állami szintről koordinálva.
Az új digitális oda-vissza mérő villanyórák kisebbek ( legalább is nem nagyobbak ), mint egy 3 fázisú FI relé - volt szerencsém párat beépíteni az elmúlt idószakban. Többféle verzió volt "próbára bocsájtva". Volt ami "beépített, nem cserélhető valami SIM kártya félét tartalmazott" voltak csrélhető SIM kártyásak és olyan is - mi ilyeneket használtunk - ami rádiófrekvenciás jeleket "kevert" a hálózatra és azon keresztül kommunikált a "gazdaszervezettel".
Hogy nálad milyen megoldás van, azt neked kellene tudni ...
Nem minden esetben válik be a:
Idézet: „ha túletetjük a trollt, hátha kipukkad taktika” De ha ennyire ráérsz, akkor el lesztek itt egy darabig. A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2021
Honnan kellett volna látni az első kérdésből, hogy troll?
Ne haragudj, de most dolgozom ...
A hozzászólásokból meg láthatod mennyire buzog bennem a munkakedv Egy hete ilyenkor még azon gondolkodtam, hogy felkeljek-e é meginnya a kávét vagy átforduljak a másik oldalamra ... Most meg itt húzogatom a szekrényben a tyúkbelet.
A kérdés egyébként életszerű, ha nem is ez volt a cél.
Akkor egy kis szakmai szünet - ha szabad idítványoznom...
A múlkor már nem mertem megkérdezni ... Ki tudja, milyen alkatrész ez és mire jó ???
Ellenállás háló?
Ha igazam van, akkor multiméterrel nekiesve könnyen cáfolható/bizonyitható... Meg lennék lepve, ha nem 8 külön ellenállás lenne benne keresztben. A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2021
Idézet: „A kérdés egyébként életszerű, ha nem is ez volt a cél.” Miután lopott identitással nekiálltak meghekkelni a fórumot, majd lelepleződés után másnap hajnalban valaki előáll ilyen dumával: Idézet: „Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok,megkérdezzem az éjszakai vagy bojler áramot hogyan kapcsolják be?És az utcai lámpákat?Miért van néhány nagyfeszültségű távvezetéken rádióantenna?” akkor szerinted?
Na, ne !
Ki az a barom aki 8 db. 4.7MΩ -os ellenállást berak egy DIP16 -os tokba ??? Ennek mi értelme ?
Valószínűleg távleolvasó, annó telepítettünk ezekhez bázisállomásokat.
Idézet: „Miután lopott identitással nekiálltak meghekkelni a fórumot, majd lelepleződés után másnap hajnalban valaki előáll ilyen dumával:” Erről az egészről nem tudtam. Kellett volna? Honnan?
Senki nem beszélt konkrét értékről, csak volt egy javaslat, hogy ez alapján mérd meg, ha már úgyis a kezedben van.
Akkor ugyanezen logika alapján már ennek sincsen semmi értelme.
Kíváncsi vagyok, hogy jött ki neked a 4,7 MOhm? Szerintem 7400 Ohm .
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2021
Idézet: „Ennek mi értelme ?” Például, hogy az adatbuszra, a felhúzó ellenállásokat ne egyenként kézzel tegyék fel a lányok, hanem a beülteltető automata a többi IC vel együtt? Nekem hihető szöveg, laikusként elsőre bejön, bár most találtam ki.
Valóban van ott egy tizedespont, amit hirtelen felindulásomban nem vettem észre.
De 8 db. 4.7 kΩ -os ellenállás berakása egy DIP16 -os tokba sem sokkal értelmesebb mint a másik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |