Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   199 / 361
(#) Szamy hozzászólása Júl 6, 2014 /

Üdv!
Csináltam egy ilyen tömböt, egy korábbi eszmecsere alapján. Tft lcd-re kiírt betűk/számok pixeladatai lennének ezek az értékek. Kérdésem - mert hiába kerestem nem találok erre vonatkozó hozzászólásokat-, hogyan olvasom vissza az ebben a tömbben lévő értékeket?

fc102.jpg

(#) kokozo válasza Szamy hozzászólására (») Júl 6, 2014 / 1

Szia!
x=nagy_A[3]
Ilyenkor az x értéke a nagy_A 4. tömbeleme.
Természetesen lehet a 3 helyett változó is ekkor a változó értékét előbb meg kell adni.
(#) Szamy válasza kokozo hozzászólására (») Júl 7, 2014 /

valamit elrontok...?

3.jpg

(#) Szamy válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 7, 2014 /

Megnéztem(most), de 6-os fájlt/makrót sajna nem tudok megnyitni.

Bocs, átolvasom, azt gondoltam, az az Lcd adatlapja...

Őszintén szólva, ez nekem kínai. Amit feltettem képet, abból nem derül ki mi a hiba? Vagy abszolúte rossz nyomon vagyok?
A cél a következő lenne: (majdnem)Minden nagybetűt egy 10x16 pixeles alapra rajzoltam. Ezeket a pixeleket egymás után olvasnám ki a tömbből. A 100 alatti értékek az üres pixelek (azaz a háttérrel megegyező színűek), a 100 felettiek a telik. Az érték adja meg, hogy hány pixel jön egymás után ugyanabból a színből. Ez aránylag helytakarékos megoldásnak tűnik,+ ezt így más tft-re is át tudom tenni (a többség mind ugyanúgy címez (-ahogy beállítom ).
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2014
(#) NyariG válasza Szamy hozzászólására (») Júl 7, 2014 /

Arrol tegyél be képet, hogy hogy hoztad létre a tömböt. Miket állitottál be és hogyan.
(#) Szamy válasza NyariG hozzászólására (») Júl 7, 2014 /

A fenti két képen kívül? Nem tudom, mire gondolsz, ezért inkább leírom:

C kódban létrehoztam egy változót (int, byte) elneveztem nagy_A[40] -nek (negyven elem).
Ezt követőleg számítás ablakban egymásután szeretném kiolvasni a 40 értéket, 40ciklusban , minden ciklusban növelve a "sorszám" változót, az x értéke lenne az aktuális érték, amit aztán kiküldenék az SPI-n.

Akkor hozz létre egy tömböt a változók között inkább. C kódot nem tud szimulálni meg minek is ehhez c kód?
(#) Szamy hozzászólása Júl 7, 2014 /

Simpi egyik korábbi felvetésén elindulva : Ha számításban hozom létre a tömböt, az úgy nekem is működik, de egy többszáz értékkel rendelkező tömböt avval a módszerrel létrehozni, arra kevés egy emberöltő. Viszont, ha a fent vázolt C kódban tudnék kreálni egy tömböt, amibe csak az elemeket egymásután beírhatnám... az azért jelentős könnyebbség lenne.

Számitásban hogy kell létrehozni egy tömböt?
Én azt mondom hogy hozd létre a változok között. új váltózó: nagy_A[40] (String)

Azt utána már ugy töldöd fel ahogy akarod. Akár c kódban is. Csak akkor ne akard szimulálni a müködést! Viszont már megeszi a számitás parancs.
(#) niedziela válasza Szamy hozzászólására (») Júl 7, 2014 /

Szia !

C-ben tömböt igy hoznék létre, talán a legegyszerübb kezelni is.
(#) Szamy válasza NyariG hozzászólására (») Júl 7, 2014 /

Rosszul fogalmaztam, természetesen nem számításban hozom létre, csak azon keresztül jutok el a változókig...
Szimulálni nem akarom.
Viszont egyenlőre nem jutok eredményre, jelzem, ha megértettem/megoldottam a dolgot.
(#) Szamy válasza niedziela hozzászólására (») Júl 7, 2014 /

Újszülöttnek minden vicc új:
mi az "FCV_AZ" és mit jelent a(z) FCV_OUT" ?

Holnap reggel, pihent aggyal , újból nekilátok...
(#) niedziela válasza Szamy hozzászólására (») Júl 7, 2014 /

Szia !

Nem az a kérdés mi a neve, hanem hogy hol van.
"az" amit nevezhetsz számlálónak, tömb elemszámnak, indexnek, mutatónak..stb
"out" amit szintén nevezhetsz bárminek, ez az a változó amibe e tömb eleme kerül
tomb[index] = változó amibe a tömb eleme kerül. Tömb igy néz ki, a változó neve lehet jancsi és juliska is. Az , hogy melyik mi a helye határozza meg.
(#) Szamy hozzászólása Júl 7, 2014 /

Ezt összeraktam, lefordul, de 0 jön vissza . Ezeket a változókat/tömböt Fc-ben is létrehoztam.
Az "idx" direkt 1 (nem 0).
Felraktam a fájlt is. Nézzetek rá légyszives.
(#) niedziela válasza Szamy hozzászólására (») Júl 7, 2014 / 1

Szia

Ennyi az egész.

ctomb.fcf

(#) Szamy válasza niedziela hozzászólására (») Júl 8, 2014 /

Király!
Most már csak azt kell megtalálnom, az enyém miért 0-val jön vissza, mert első ránézésre ugyanígy építettem fel a dolgot.
Ezer hála!
(#) Bakman válasza Szamy hozzászólására (») Júl 8, 2014 /

Szimulációban nem működik.
(#) Szamy hozzászólása Júl 8, 2014 /

Melyik? Szimulálni amúgy sem szoktam... az a Flowcode -nak nem erőssége
Amit niedziela tett be az jó. Közben kiderült az enyémmel (tegnap 21:46) annyi volt a baj, hogy amikor a "nagyA" tömb elemeit felsoroltam, az utolsó után is tettem vesszőt. Miután azt kijavítottam, minden ok. ( természetesen nem valószínű, hogy rájövök, működő példa nélkül)
Felteszem a működő makrót, ez így ahogy van jó (Fc5), ha később valaki elakadna, ez alapján elindulhat.
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2014

tomb3.fcm

(#) Georgee hozzászólása Júl 9, 2014 /

Üdv Uraim! Olyan kérdésem lenne, ha egy eszközt például kapcsoló, használok, akkor valahogy a komponens makróba nem lehetne átnevezni, hogy ne "SWITCH(0)" néven legyen, hanem például start vagy hasonló? Több kapcsolót használok, és így könnyebb lenne eligazodni rajtuk.
(#) niedziela válasza Georgee hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

Szia !
Azt szerintem nem lehet, de ha beszédes nevet adsz a változónak, akkor könnyű azonosítani.
(#) Kovabe hozzászólása Júl 10, 2014 /

Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha a flowcode-ban (v 5) készítek egy programot és a C kodot esetleg mplab-ban forditom le akkor kisebb lesz a hex file mint a flowcode által kreált hex file?
(#) kaqkk válasza Kovabe hozzászólására (») Júl 10, 2014 /

Nekem meg olyan kérdésem lenne hogy miért nem próbálod ki?
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2014
(#) Kovabe válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 10, 2014 /

Mert egyenlöre még nem sikerült vele leforditanom semmit de ha müködik a dolog akkor nekifutok.
(#) Szamy hozzászólása Júl 31, 2014 /

Üdv.
Hogyan ,mit, miképp kell beállítanom hogy a PLL -t használhassam? (18f8722). A kvarc 4-12 Mega között bármi lehet, de 30 felett szeretném használni a pic -et.
(#) Szamy válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 31, 2014 /

Köszönöm!
(#) Horváth P Tamás hozzászólása Aug 1, 2014 /

Sziasztok. Szeretném megkérdezni,hogy a VNet funkciót hogyan lehet bekapcsolni ?
(#) Szamy hozzászólása Aug 1, 2014 /

Üdv!
Újra PLL, alkalmaznám . De ennél a picnél a konfigban nem ajánl fel PLL -t, habár ez a pic tudja.
"Provides a complete range of clock speeds
from 31 kHz to 32 MHz when used with PLL"
Akkor most rakjak rá egy 8-as kvarcot (belső órajel nem jó most) és írjam be C-ben a fenti 4 paramétert? (bár ha jól látom az belső osc-ra vonatkozik...)
Következő: »»   199 / 361
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem