Fórum témák
» Több friss téma |
Na itt most pont nem kerestem... Ahol eddig szembe jött, ott mindig külön rublikában láttam...
Köszönöm!
Csináltam egy fejlesztőpanelt, ami fogad SPI és parallel tft-t is, spi eepromot, sd kártyát,spi rtc-t (egyszerre). Mivel az EEpromot 20 megán is lehet olvasni, viszont az spi busz órajel/4 -el... szóval próbálkozom, mik a határok. Apropó, van megoldás arra, hogy ne kelljen lehúzgálnom a programozás idejére a kijelzőt (meg majd az sd kártyát) ? Lusta voltam szintillesztőt tenni ezek és a pic közé...de már bánom.
Üdv!
Látom te már korábban foglalkoztál ssd1289 alapú kijelzővel. Esetleg elkérhetem 5-ös Fc-hoz az inicializálást?(csak ha a Te is 16 bites meghajtásra írtad)
Na átnéztem. Amit feltettél ( glcd_bmp_8_160_160.rar) szerintem az pont jó lenne, de nincs benne sem az INIT, sem a Clearlcd makró. Csak a Main és a Byt_bit converter van benne. Esetleg azt az init makrót nem tudnád feltenni? A Mika féle egyedi C kód több okból sem jó nekem.
30F4013 -hoz írta a progit, én azt be sem tudom tölteni (hiányzó alkatrésztípusra hivatkozik ). A másik (lényegesebb), hogy a mindenféle kört, négyzetet, egyebeket rajzoló makrókat már megírtam/használom , és azokat szeretném továbbra is. Ezeknek a kijelzőknek a kezelésében a legnehezebb az inicializálás, mert amíg azon nincs túl az ember, nincs visszajelzés mit szúrt el. Sajnos a neten keringő C kódok sem egyformák, amiket ehhez a kijelzőhöz találtam, és van egy pár kérdés, ami az adatlap többszöri átolvasása után sem világos. Működő példa alapján gyorsabb lenne az előbbre jutás... Ja, és eddig csak SPI -t használtam ilyesmire. Szóval ez is felvet pár kérdést.
Bemásoltam, megjelent az általános fül alatt, de töküres. Se paraméter, se semmi, amikor beteszem a makróját a főprogramba.
Megoldottam, a letöltött C nevéneknek elé kell írni FC5_ és azután bemásolni...
Ebben hol állítom be a portokat? Hadra fogható ez nálam? - Ezek a kijelzők fix 16 bites módban használhatók csak.
A chip adatlapja szerint a Ps3...Ps0 lábak beállítása adja meg azt, hogy Spi, 8-16 bites (etc.) módban használom. Ez a négy láb nekem nincs kivezetve. Akkor hogy használom 8 bitesen?
Nem sok. Csak mivel írtam, hogy a kijelzőim fix 16 bitesek, Te pedig azt írtad, hogy használhatók 8bittel is, gondoltam, kihagytam valamit.
Egy utolsó kérdés: (volt egy ILI kijelző , amin már szívtam ezzel -adatlap ide vagy oda-, ezért inkább kérdezek) Ennél a vezérlőnél, miután megcímzek egy regisztert, (ekkor RS=1, az adatlap szerint) a regiszterbe írandó adat kiküldése előtt az RS Bitet 0-ba kell tenni, vagy marad 1-ben?
Sziasztok. Szeretném megkérdezni,hogy RS ,TX vonalon hogy lehet adatokat küldeni ?
Azt szeretném megcsinálni,hogy küldök egy bitet (vagy kettőt) és a másik oldalon felkapcsol egy vagy kettő ledet. Rádiófrekvencián a környezeti zavarok nem befolyásolják a működést ? Köszönöm a segítséget.
Szerintem kicsit kevered a dolgokat. A Tx, Rx kb. ennyit jelent: Adás, Vétel (Transmit, Receive). Két eszköz közötti kapcsolat kismillió típusú lehet. Ha vezeték nélküliben gondolkodsz, akkor is marad kb. sokezer megoldás.
Az RS lábon nem küldhető adat. Az azt jelenti, hogy ReSet. Ezen kell alaphelyzetet beállítani, ha az adatküldés sikeres volt, vagy új adatot akarunk küldeni. Az adatforgalomra a TX RX láb való.
Rádiós kapcsolatnál mindig számítani kell zavarokra, ezért az átvitelnek mindig tartalmaznia kell az átviendő adatokon túl címet, és crc ellenőrző kódot. Akkor is, ha csak 1 bitet akarsz küldeni adatként. A CRC dönti el, hogy a vett adat érvényes-e, vagy nem. Egy kicsit bonyolult, de precízen másképp nem megy. A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2014
Köszönöm a válaszokat , Tx . Rx lábakat akartam írni . Arra lennék kíváncsi, hogy flowcode-ban hogyan lehet ezt megvalósítani. (küldök egy bitet (vagy kettőt) és a másik oldalon felkapcsol egy vagy kettő ledet.) Tud valaki küldeni egy példát az adó és a vevő oldalra egyaránt ? Köszönöm.
Egy jelet ami kapcsol 2 db ledet egymástól függetlenül ( Egy nyomógomb egy led a másik nyomó még egy led. Egyetlen adatvonalon .
Üdv!
Kezdésnek szerintem ne rádiósan akarj elindulni. Kösd össze a két pic-et (pic1rx-pic2tx; pic1tx-pic2rx) mindkét picre tegyél (legalább) 1 ledet és egy gombot, a Fc ban tegyél be egy rs232 makrót, és ismerkedj meg vele. Pl.: adó oldalon :ha gomb=0 akkor send (byte)1. vevőnél: ha rec.byte = 1 akkor led1 = 1 Én betennék egy 100Ohmos ellenállást is a két pic közé (az rx-tx vonalra, természetesen).
Köszönöm szépen , ezt a variációt már próbáltam és működik is . Én a rádiós verziót szeretném megismerni .
A rádiós átvitel a szimulációban egyszerűen is működni fog, ott nincsenek zavarok. A valóságban szükséges bonyolítani, ha nem akarsz csalódni. A rádiós átvitel nagyon nem drót.
Sziasztok .közben megoldottam a problémát (remélem). Megnézné valaki, hogy ez így jó rádiós átvitel szempontjából ? Köszönöm.
Ez így jó , de csak addig, míg egy kódot (számot/bájtot) figyelsz. Kódsorozatnál viszont így (a pl. a beépített 1ms késleltetésed miatt is ) lemaradhatsz a jó adatsorozat kezdetéről. Én ezt úgy oldottam meg, hogy az első vett bájt után vizsgálok, és ha nem megfelelő, rögtön visszaküldöm figyelésbe a progit. Erre annál inkább szükség van, mivel a vevő "bebilleg(het)" környezeti zajra is, és felesleges állandóan egy hibás/hamis kódsorozatot vizsgálgatni, ha már az elején tudjuk hogy nem megfelelő.
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2014
Üdv!
Van egy ilyenem : 0xF800 . Ez egy piros szín 565 -ös skálán. Hogyan választom szét alsó és felső bájtra? (16 bites lcd-re kell kiküldenem ) A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2014
Közben megtaláltam (ha kell majd az utókornak):
adat = 0xF800 bytes[0] = adat & 0xFF bytes[1] = (adat >> 8) & 0xFF
Következő kérdésem:
255 elemnél nagyobb tömböt, hogy tudok létrehozni?
Sziasztok.
Flowcode 5 alatt található grafikus lcd. Milyen típusú kijelzőt tudok ezzel használni? Mármint hardveresen milyen kijelzőt keressek hozzá ? Köszönöm.
Ezen minden rajta van.(a súgó megsúgja......)
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2014
Kösz, nekem eddig ez nem mondott semmit.
Eddig... . Körülnézek.
Szia.
Tudnál esetleg konkrét grafikus LCD alkatrészt javasolni, amit itthon meg is lehet venni? Nem a Nokia 6100-ra gondolok elsősorban... Chipcad-nál csak párhuzamos vezérlésű grafikus LCD-k vannak. Ami a súgóban van, abból egyik E-block sem az.
Nemtudnék , én nem használtam még grafikus kijelzőt ....-
|
Bejelentkezés
Hirdetés |