Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   201 / 361
(#) frekivalto válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 14, 2014 /

Köszi, akkor várom, hátha valaki használt már ilyet...
(#) Szamy válasza frekivalto hozzászólására (») Aug 14, 2014 /

Üdv! Ebayről nem tudsz esetleg szerezni? 1-2 gyakoribbhoz tudnék adni init makrót fc5-höz.
(#) kaqkk válasza frekivalto hozzászólására (») Aug 15, 2014 /

Vagy kérdezz rá itt
(#) frekivalto válasza Szamy hozzászólására (») Aug 15, 2014 /

Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget. Szétnézek az e-bayon...
Egyenlőre csak tanulásnak szánom, nem gondoltam volna' hogy ennyire macerás lehet, hogy itthon nem egyszerű beszerezni. Persze csak nekem...
(#) neoone hozzászólása Aug 16, 2014 /

Sziasztok!
A mellékelt kis programban, hogy lehet megoldani, hogy az abban lévő időzítők egymástól függetlenül működjenek. Tehát ne kelljen megvárni az idő lejártát, hogy a másikat is indítani lehessen. A program célja, a működés mikéntjének a megértése.
Előre is köszönöm.

próba.fcf

(#) Kovabe válasza neoone hozzászólására (») Aug 16, 2014 /

Szia
Sokat nem tudok mondani de ha timer-t használsz akkor azok akár párhuzamosan is tudnak müködni. Én is most kezdtem el ele foglalkozni ezért többet nem tudok rolla mondani.
(#) neoone válasza Kovabe hozzászólására (») Aug 16, 2014 /

Szia. Pont ez a párhuzamos működés érdekelne, nem csak a timer-nél hanem más egyébnél is.
(#) Kovabe válasza neoone hozzászólására (») Aug 16, 2014 /

Ebbe most nem mennék bele (tudásom eléggé hiányos) de amit timerben futtatsz az megy párhuzamosan a többi pedig csak folyamatosan.
Remélem nem mondtam nagy hülyeséget.
(#) kokozo válasza neoone hozzászólására (») Aug 16, 2014 / 1

Szia!
Tanulmányozd hátha rájössz

próba.fcf

(#) Kovabe válasza kokozo hozzászólására (») Aug 16, 2014 /

Még szerencse hogy vannak itt hozzáértők is
(#) Bakman válasza neoone hozzászólására (») Aug 16, 2014 /

CSak egy apró megjegyzés. Flowcode nem nagyon szereti, ha a fájlnévben és/vagy az elérési útvonalban speciális karakter van, ez vonatkozik a szóközre is.
(#) kokozo válasza Kovabe hozzászólására (») Aug 16, 2014 /

Ez se jó még így mert a gomb nincs prellmentesítve és azt is be lehetne tenni megszakításba, sőt még lehetne rajta sok mindent másként csinálni, de akkor tuti nem jönnétek rá mi miért van
(#) neoone válasza kokozo hozzászólására (») Aug 16, 2014 /

Köszönöm, tanulmányozom.
A spec. karakterekről a fájl névben tudok, csak most megfeledkeztem róla.
(#) Kovabe válasza kokozo hozzászólására (») Aug 16, 2014 /

Igazad vande most nem isa tökéletesről volt szó hanem csak a timer-ről.
Szeretem a kihívásokat deszeretem lépésenkéntmert még akkor isbe tudok sokalni
Egyszer remélem feltudok nőni ahoz hogy kimondjam flowcode-ban programozok nem cask azt hogy programozgatok mert nagy a különbség.
(#) kokozo válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 17, 2014 /

Köszönjük!
Azért ebben is van hiba, ha a 2 gombot egyszerre nyomjuk meg csak a led 2 fog világítani de ha az első feltételes elágazásban lévő feltételt (SW_IN = 1) kicseréljük erre (SW_IN = 1 OR SW_IN = 3) már jó is lesz.
(#) mark.budai hozzászólása Aug 18, 2014 /

Sziasztok!
Bocsi, ha már kérdeztek ilyet, de a sima szöveg kereső még most is használhatatlan.

A programban (v5.2) találtam RS232-őt, de UART-ot nem.
Mivel a kettő ugye nem egyezik meg, de elég közel vannak egymáshoz, és (pl a 16F886-os) PIC UART-ot tud, gondolom ezt az RS232 alatt lehet elérni. Jól sejtem?
Köszi előre is!
Szerk: Ezen kívül még az a kérdésem lenne, hogy a programban van BCD kimenetre is "modul", vagy azt kódként kell beírni?
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2014
(#) Gagyicom válasza mark.budai hozzászólására (») Aug 18, 2014 /

Igen az RS232 az az UART. A bcd saját kóddal.
Bővebben: Link
(#) mark.budai válasza Gagyicom hozzászólására (») Aug 18, 2014 /

Köszönöm a segítséget, akkor próbálkozom vele.
(#) kameleon2 válasza frekivalto hozzászólására (») Aug 18, 2014 /

Szia! Én ILI9341 és ILI 9325 vezérlős 320x240-es felbontású 2,2 és 2,4"-est használtam már. Most várok a touchos változatra. Ebay és Aliexpress tele van vele. Én Parallax mikrokontrollerrel használom - azzal gond nélkül megy a gyári szoftverekkel. Az egyetlen gondom a sebessége, mivel főként üzenetek visszajelzésére van kitalálva a kontroller, amivel szállítják és amihez a példaprogramjaim vannak. Szépen rajzol vonalakat, tud színeket ábrákat, de video nézésére nem igazán használható például. Minden másra, érintőképernyős, szöveges, rajzos feladatokra teljesen jók. SPI buszos felületük van.
(#) kaqkk válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 18, 2014 /

Csak csendben megkérdezem a paralax mikrovezérlőnek mi köze van a flowcode -hoz ??
(#) kameleon2 válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 18, 2014 /

Előbb utóbb lesz... Most még csak 12blocks (fizetős), de már legalább 10 nyelven programozható Amúgy a kijelző volt a kérdés és simpinek hála meg is van a válasz közös erővel úgy tűnik . Amúgy meg flowcode, vagy flowchart.... Ugyanúgy felhőket kell csak huzigálni... Nekem édesmindegy már melyik programnyelv. A végeredmény működjön. A felhasználót nem fogja érdekelni, ki - miben írta.
(#) Szamy hozzászólása Aug 25, 2014 /

Üdv,
Simpi úgy emlékszem linkelt korábban egy frissítést sd(fat) makróhoz. Esetleg megvan valakinek, mert nagyon nem találom ?!
(#) Szamy válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 25, 2014 /

Megőrülök, már vagy fél órát elcsesztem a kereséssel, de nincs meg, az eredeti makróval meg csak a régi kártyáim mennek...
(#) Szamy válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 25, 2014 /

Uhh, hálás köszönetem!
(#) Szamy hozzászólása Szept 3, 2014 /

Üdv!
Ha van egy tömböm ( kép pixel adathalmaz), és azt eepromba (külső!) szeretném beégetni, hogyan varázsolok belőle a pickit2 számára értelmezhető *hex , vagy *bin fájlt? A konverterterrel tudok decimális, és hexa adatot is generálni a képből de hogyan tovább? Az adatok , -vel vannak elválasztva , tehát olyan megoldás kellene, ami ebben a formátumban tudja fogadni. Tehát így pl. : 155,123,44,25 ... vagy így: 0x12,0xa2,0xe2 ...
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2014
(#) Kovabe válasza Szamy hozzászólására (») Szept 4, 2014 /

Szia
MPLab szerintem teljesen megfelelő erre a célra. A használatát nem tudom de az tuti hogy azzal a leg egyszerübb.
(#) Szamy válasza Kovabe hozzászólására (») Szept 5, 2014 /

Megnézem. Köszi!
(#) Szamy hozzászólása Szept 5, 2014 /

Nekiláttam (volna) egy újabb projektnek, az alany egy 18f67k22 -es PIC. Tartok tőle, hogy Flowcode probléma lesz, de nézzétek meg légyszíves, hátha én vagyok megint hülye. Mint mindíg, most is azzal kezdtem, hogy bekapcsolok pár lehetséges kimenetet, lássam, hogy minden rendben van-e. Na itt most mindjárt elakadtam, sem a B1-et, sem a C (teljes)portot nem kapcsolja. Az F2-F3 viszont kapcsol , ahogy kell. Az érdekesség , ha a C port közül a 2-est külön kapcsolom ,az OK, a többi kimenet ( a C porton) nem kapcsol . Van esetleg valami ötletetek?

18f67k22.fcf

(#) Bakman válasza Szamy hozzászólására (») Szept 5, 2014 /

Nem ismerem ezt a vezérlőt, túlságosan nem is mélyedtem bele a leírásába, de van benne egy ilyen: "The output pins for several peripherals are also equipped with a configurable, open-drain output option." Nem lehet, hogy csak a nyitott nyelőelektródás kimeneteket kell átkonfigurálni az elején egy C blokkban?
(#) Szamy válasza Bakman hozzászólására (») Szept 5, 2014 /

Sajna nem: próbáltam (most) rátenni felhúzókat, de nincs változás. Egyébként ha a C2 -t külön címzem, működik. Pwm kimenetként szintén (pwm1), a C3 külön címezve szintén ok. Teljes portként címezve egyik sem kapcsol ( a C port többi kimenete sem). De pl. a C1 sem pwm kimenetként nem kapcsol, se címezve. (ez gond, mert ez lenne a háttérvilágítás. Holnap megnézem az SPI megy-e rajta, nagyon remélem , hogy igen, mert végül arra használnám.
Megjegyzem, korrábban már volt gondom ugyanennek a Picnek a nagyobb testvérével (18f78k22) , annak a teljes F portja csak portként volt címezhető, ha bitenként akartam "kapcsolgatni" nem csinált semmit, és a lefordított C kódban világosan látszott, hogy ilyenkor **** maszkolta a kimeneteket azon a porton.

Nyugi!
-moderátor-
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2014
Következő: »»   201 / 361
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem