Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   202 / 361
(#) watt válasza Szamy hozzászólására (») Szept 6, 2014 /

Tipikus eset, ha nem jól van beállítva a port analóg/digitális vonatkozásban. Lehet, hogy a flowcode ezt rosszul kezeli. Meg kell nézni a C kódot megvannak-e a port tulajdonságát beállító sorok! Adatlapból ki kell keresni az ide vonatkozó részeket és összevetni a kóddal!
(#) Szamy válasza watt hozzászólására (») Szept 6, 2014 /

Az baj, mert ha c kódban kell helyrehozni a mindenféle konfig hibákat , az nekem nem fog menni... Akkor inkább használok másik Pic-et. Bár ez esetben nem lesz könnyű, nem random választottam ezt a típust.
(#) Szamy válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 6, 2014 /

Sajnos a problémás lábak a levegőben lógnak (rövidzár, egyéb kizárva), minden tápláb garantáltan bekötve... nekem nincs ötletem.

Isis- ben a hex fájlt nyitod meg? Mert ha igen akkor annak tényleg jónak kellene lennie.

Nem kell belenéznem. Elég elolvasnom a hozzászólásod és rögtön leesett : 255, nem 1 .
Mondjuk ettől még a pwm nem jön ki rajta.... Kicsit később betöltöm a kódod, aztán referálok.
Köszönöm előre is!
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2014

Köszönöm, megvan!
(#) Baxi hozzászólása Szept 9, 2014 /

Hi Mesterek!
Elkezdtem próbálgatni ezt a fajta PIC programozást nem sok sikerrel .
Az lenne a kérdésem, hogy ha szimulációban működik, akkor asztalon miért nem működik?
Van még valami amit állítgatni kell ezeken kívül?
PK2 írom fel a hex-et a pic-re, de ez nem hinném hogy ez lenne a gond.
(#) kokozo válasza Baxi hozzászólására (») Szept 9, 2014 /

Szia!
Kapcsolási rajz esetleg? Mert ennyi infóból bármi lehet.
(#) tiggersoft válasza Baxi hozzászólására (») Szept 9, 2014 /

Tedd át az RS és Enable lábakat másik portra(pl.B4-5).
Ha mind a C-n volt nekem se ment...
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2014
(#) tiggersoft válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 9, 2014 /

Halvány lila...de így nekem se ment.
(#) Baxi válasza tiggersoft hozzászólására (») Szept 9, 2014 /

Átraktam pár lábra az E és a RS-t, de semmi. A kapcsrajz így van csak.
Egyébként meg nem lett tesztelve, de most néztem meg mindent multival, elvileg jó, már mint a panelok. A pic-re írok assembly-be egy tesztet a lábakra, pl led villogtatás. Az LCD meg megnézem dip kapcsolókkal. Több ötletem hirtelen nincs, mert azt mondjátok ennek működnie kell
(#) Bakman válasza Baxi hozzászólására (») Szept 9, 2014 /

Az LCD kijelzőnek kell némi idő, míg magához tér. A program 100 ms késleltetéssel induljon, a Power Up Timer legyen bekapcsolva és ahogy Simpi is írta, legyen benne egy ciklus.
(#) niedziela válasza Baxi hozzászólására (») Szept 9, 2014 /

Szia !

Meg kellene fordítani a dolgokat, rajzot képként, programot forrásként kellene közölni.
Másik, hogy a kurzort be kellene állítani, a konfig utolsó két sorát meg disabled-re tenni.

Üdv.
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2014
(#) Baxi válasza niedziela hozzászólására (») Szept 10, 2014 /

Hi

Sikerült, a gond az volt hogy az LCD-nek a 7 lábára raktam az D0 a pic-ből.
S kiderült hogy az 5 láb az LCD D0-ás 4 bites meghajtáskor. Így már működik, jó rászaladtam
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2014
(#) Szamy hozzászólása Szept 13, 2014 /

Üdv!
Belső osc -nál miért nem stimmelnek a késleltetések és a Pwm freki? Ezt általánosan kérdezem, eddig ez minden pic- kel gond volt. Momentán egy 12f1822 van asztalon, 4 Mega belső órajellel a programban beállított 6kHz helyett 800 Hz a valós.
(#) Szamy válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 13, 2014 /

csatt...

prog.fcf

Hogy állítom?

Jó-jó, de akkor a PPL volt a lényeg... .
Mindenesetre most böngészhetem az adatlapot, mert ha jól érzékelem ez nagyjából minden pic-nél más érték(ek). Most beraktam a hivatkozott C kódot, háááát ... minden csak nem 8 Mega. Na mindegy elleszek, köszönet az útmutatásért!

Hát, azért attól bonyolultabb dolgot is megold a Flowcode, mint az , hogyha INTOSC módban akarok használni egy Pic-et, akkor kézzel, C -ben kelljen állítgatnom a helyes értéket. Erre nem is gondoltam volna.
(#) Szamy hozzászólása Szept 13, 2014 /

Az miért is baj?

Értem, tehát ha valamihez nem értek, ne kérdezzek. Eagle-ben jó vagyok, ha ott kérdeznek segítek. Ehhez amatőr vagyok, ha tudnék segítenék.
(#) watt válasza Szamy hozzászólására (») Szept 13, 2014 /

Csak neked elmagyarázom. Aki csak olvas és közben nem tanul, az buta marad. Akinek ezt el kell magyarázni, nem is tudom...
(#) Baxi hozzászólása Szept 13, 2014 /

Hi Mesterek!
Csak hogy kicsit megtörjem a "csendet"

Olyan kérdésem lenne, hogy minap találkoztam egy olyan gépjárművel ami ha elérte a 20km/h sebességet akkor lezárta a központi zárat.
Szeretnék Én is egy ilyet az enyémbe, de nincs ötletem a megvalósítására. A jelet letudom lopni a sebesség jeladóról ami a váltónál van valahol, gondolom Én. Na de eddig jutottam.
Szóval a kérdésem hogy milyen módszerrel lehetne ezt picel megoldani.
Mivel az LCD-és hőmérő projektemmel elkezdtem haladni, ezt még bele szeretném rakni a prg, be.
A központi zárást már átalakítottam, s annyit már tudok róla hogy pozitív felfutásra zár a kp. zár.
Segítséget ötletek előre is köszönöm.
(#) niedziela válasza Baxi hozzászólására (») Szept 13, 2014 /

Szia !

Először tudd meg, milyen jelet kapsz vissza, annak függvényében lehet gondolkodni.
(#) watt válasza Baxi hozzászólására (») Szept 14, 2014 /

A sebesség jeladók impulzusokat adnak. Meg kell mérni két impulzus közötti időt és a 20km/h-hoz tartozó idő alatt zárni kell, (felette nyitni ?). Ehhez a PIC CCP modul capture módját érdemes használni megszakítással, ha van ilyen benne.
(#) kokozo válasza Baxi hozzászólására (») Szept 14, 2014 /

Szia!
Egy gagyi megoldás, egyszerű és működik..
(#) Kovabe válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 15, 2014 /

Gratula, nem rossz. Az android sofvert is flowcode 6-al csináltad? Csak azért kérdezem mert nem ismerem.
(#) Kovabe válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 15, 2014 /

Ez már nekem is magas de ha magasra teszem a lécet akkor van még mit tanulni.
Egyenlöre még a kommunikáció van elöttem, az SPI már relatív megy de a soros már hátra van.
(#) Baxi hozzászólása Szept 16, 2014 /

Hi Mesterek!

Segítséget szeretnék kérni.
Folyamatban van egy hőmérő prg készítés, és elakadtam benne. Nem tudom hogy lehetne megcsinálni azt hogy a kijelzés mindig tized pontóságú legyen.
Mert ha beállítom a hogy balra zárva 5 számjegy legyen kiíratva akkor az teljesen jó "-15,5" értéknél. Viszont ha az érték 1,542 akkor már annyira nem is jó
Ebben kérnék segítséget. Nem tudom hogy lehetne ezt a problémát megoldani. Ötletem van csak nem tudom leprogramozni
Valami olyasmi kellene hogy a bejövő AD (analógból kapott digitális érték) érték kisebb X nél akkor a balra igazítás értéke legyen 3
Ezt hogy lehet beírni a programba?

Próbáltam a "if then else"- vel C kodban de nem jött össze. Próbáltam a számítás blokkba irkálni feltételeket, de szintén nem nyert.

Segítséget előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2014
(#) Baxi hozzászólása Szept 16, 2014 /

lemaradt a prg, ott jobban lehet látni szimuláció közben a tizedes pontóságú dolgot.
Most a balra zárás értéka "a" val 4 re van állítva
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2014

homero.fcf

Következő: »»   202 / 361
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem