Fórum témák
» Több friss téma |
Tipikus eset, ha nem jól van beállítva a port analóg/digitális vonatkozásban. Lehet, hogy a flowcode ezt rosszul kezeli. Meg kell nézni a C kódot megvannak-e a port tulajdonságát beállító sorok! Adatlapból ki kell keresni az ide vonatkozó részeket és összevetni a kóddal!
Az baj, mert ha c kódban kell helyrehozni a mindenféle konfig hibákat , az nekem nem fog menni... Akkor inkább használok másik Pic-et. Bár ez esetben nem lesz könnyű, nem random választottam ezt a típust.
Sajnos a problémás lábak a levegőben lógnak (rövidzár, egyéb kizárva), minden tápláb garantáltan bekötve... nekem nincs ötletem.
Isis- ben a hex fájlt nyitod meg? Mert ha igen akkor annak tényleg jónak kellene lennie.
Nem kell belenéznem. Elég elolvasnom a hozzászólásod és rögtön leesett : 255, nem 1 .
Mondjuk ettől még a pwm nem jön ki rajta.... Kicsit később betöltöm a kódod, aztán referálok. Köszönöm előre is! A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2014
Hi Mesterek!
Elkezdtem próbálgatni ezt a fajta PIC programozást nem sok sikerrel . Az lenne a kérdésem, hogy ha szimulációban működik, akkor asztalon miért nem működik? Van még valami amit állítgatni kell ezeken kívül? PK2 írom fel a hex-et a pic-re, de ez nem hinném hogy ez lenne a gond.
Szia!
Kapcsolási rajz esetleg? Mert ennyi infóból bármi lehet.
Tedd át az RS és Enable lábakat másik portra(pl.B4-5).
Ha mind a C-n volt nekem se ment... A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2014
Halvány lila...de így nekem se ment.
Átraktam pár lábra az E és a RS-t, de semmi. A kapcsrajz így van csak.
Egyébként meg nem lett tesztelve, de most néztem meg mindent multival, elvileg jó, már mint a panelok. A pic-re írok assembly-be egy tesztet a lábakra, pl led villogtatás. Az LCD meg megnézem dip kapcsolókkal. Több ötletem hirtelen nincs, mert azt mondjátok ennek működnie kell
Az LCD kijelzőnek kell némi idő, míg magához tér. A program 100 ms késleltetéssel induljon, a Power Up Timer legyen bekapcsolva és ahogy Simpi is írta, legyen benne egy ciklus.
Szia !
Meg kellene fordítani a dolgokat, rajzot képként, programot forrásként kellene közölni. Másik, hogy a kurzort be kellene állítani, a konfig utolsó két sorát meg disabled-re tenni. Üdv. A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2014
Hi
Sikerült, a gond az volt hogy az LCD-nek a 7 lábára raktam az D0 a pic-ből. S kiderült hogy az 5 láb az LCD D0-ás 4 bites meghajtáskor. Így már működik, jó rászaladtam Köszönöm mindenkinek a segítséget! A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2014
Üdv!
Belső osc -nál miért nem stimmelnek a késleltetések és a Pwm freki? Ezt általánosan kérdezem, eddig ez minden pic- kel gond volt. Momentán egy 12f1822 van asztalon, 4 Mega belső órajellel a programban beállított 6kHz helyett 800 Hz a valós.
Jó-jó, de akkor a PPL volt a lényeg... .
Mindenesetre most böngészhetem az adatlapot, mert ha jól érzékelem ez nagyjából minden pic-nél más érték(ek). Most beraktam a hivatkozott C kódot, háááát ... minden csak nem 8 Mega. Na mindegy elleszek, köszönet az útmutatásért!
Hát, azért attól bonyolultabb dolgot is megold a Flowcode, mint az , hogyha INTOSC módban akarok használni egy Pic-et, akkor kézzel, C -ben kelljen állítgatnom a helyes értéket. Erre nem is gondoltam volna.
Értem, tehát ha valamihez nem értek, ne kérdezzek. Eagle-ben jó vagyok, ha ott kérdeznek segítek. Ehhez amatőr vagyok, ha tudnék segítenék.
Csak neked elmagyarázom. Aki csak olvas és közben nem tanul, az buta marad. Akinek ezt el kell magyarázni, nem is tudom...
Hi Mesterek!
Csak hogy kicsit megtörjem a "csendet" Olyan kérdésem lenne, hogy minap találkoztam egy olyan gépjárművel ami ha elérte a 20km/h sebességet akkor lezárta a központi zárat. Szeretnék Én is egy ilyet az enyémbe, de nincs ötletem a megvalósítására. A jelet letudom lopni a sebesség jeladóról ami a váltónál van valahol, gondolom Én. Na de eddig jutottam. Szóval a kérdésem hogy milyen módszerrel lehetne ezt picel megoldani. Mivel az LCD-és hőmérő projektemmel elkezdtem haladni, ezt még bele szeretném rakni a prg, be. A központi zárást már átalakítottam, s annyit már tudok róla hogy pozitív felfutásra zár a kp. zár. Segítséget ötletek előre is köszönöm.
Szia !
Először tudd meg, milyen jelet kapsz vissza, annak függvényében lehet gondolkodni.
A sebesség jeladók impulzusokat adnak. Meg kell mérni két impulzus közötti időt és a 20km/h-hoz tartozó idő alatt zárni kell, (felette nyitni ?). Ehhez a PIC CCP modul capture módját érdemes használni megszakítással, ha van ilyen benne.
Szia!
Egy gagyi megoldás, egyszerű és működik..
Gratula, nem rossz. Az android sofvert is flowcode 6-al csináltad? Csak azért kérdezem mert nem ismerem.
Ez már nekem is magas de ha magasra teszem a lécet akkor van még mit tanulni.
Egyenlöre még a kommunikáció van elöttem, az SPI már relatív megy de a soros már hátra van.
Hi Mesterek!
Segítséget szeretnék kérni. Folyamatban van egy hőmérő prg készítés, és elakadtam benne. Nem tudom hogy lehetne megcsinálni azt hogy a kijelzés mindig tized pontóságú legyen. Mert ha beállítom a hogy balra zárva 5 számjegy legyen kiíratva akkor az teljesen jó "-15,5" értéknél. Viszont ha az érték 1,542 akkor már annyira nem is jó Ebben kérnék segítséget. Nem tudom hogy lehetne ezt a problémát megoldani. Ötletem van csak nem tudom leprogramozni Valami olyasmi kellene hogy a bejövő AD (analógból kapott digitális érték) érték kisebb X nél akkor a balra igazítás értéke legyen 3 Ezt hogy lehet beírni a programba? Próbáltam a "if then else"- vel C kodban de nem jött össze. Próbáltam a számítás blokkba irkálni feltételeket, de szintén nem nyert. Segítséget előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2014
lemaradt a prg, ott jobban lehet látni szimuláció közben a tizedes pontóságú dolgot.
Most a balra zárás értéka "a" val 4 re van állítva A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |